Sot de alta nationalitate
Raspunsuri - Pagina 14
Iris2002 spune:
Draga Hannen, eu iti tin pumnii... poate ca sotul tau o sa priceapa la un moment dat ca o faci pentru tine, nu pentru ca el nu e in stare sa isi intretina familia... si stii ceva, la urma urmei mai bine mai multa mindrie decit prea putina... sunt destui barbati care se lasa intretinuti (am si eu cunostinte in Romania) si vai de bietele femei....
Draga Samuray-lady, iti doresc multa bafta... e important sa te sustina sotul tau, sa te ajute inainte de interviuri, si la noi a fost la fel si a contat mult ca mi-a zis dinainte cam ce intrebari se pun si ce raspunsuri se asteapta, pentru ca e altceva un interviu in Romania, si unul aici... in alta limba, alta cultura, alte conceptii...
Ruscus draga, intrebarea cu limba era sau nu si pentru mine? Ca al meu e olandez... oricum iti raspund, noi am vorbit in engleza vreo 2-3 luni si dupa aceea in olandeza... acum incercam si in romaneste, el se descurca binisor, insa vrea sa invete si mai bine...
ruscus spune:
draga iris, eu ma refeream la limbile cu care nu am avut nici un contact inainte de a ne cunoaste barbati, eu cred ca si tu intri in aceasta categorie.
numai bine
teodora21 spune:
buna dragele mele..
cam tarziu dar am revenit..sper ca totul e in regula cu voi
ca tot m-a intrebat cineva despre povestea mea,hai sa va spun :sotul meu e libanez,l-am cunoscut intr-un concurs international,eu facem sport de performanta,si el la fel..asta acum 4 ani,cand eram o pustoaica de 17 ani..
am corespondat vreun an si dupa aia el a plecat din liban in cipru unde era student si m-a chemat..ca sa ii innebunesc pe ai mei(cred ca eram cam inconstienta,credeam ca tot ce zboara se mananca)dupa bac,am plecat si eu in cipru,unde mi-am castigat existenta jucand tenis intr-o echipa a nimanui pentru 200 de lire...nu eram decat prieteni pe atunci.in 2000 am luat o bursa si m-am inscris la o facultate de turism aici,si am si un job cu jumatate de norma,ca asistenta operator pe calculator...in sfarsit de un an si jumatate ne-am casatorit si nu regret,desi amandoi tineri si fara parinti alturi de noi,ne descurcam..acum el are un serviciu destul de bun,inginer fiind si suntem la inceput de drum...sper sa rezistam ,tineti-mi pumnii..
in sfarsit cineva a intrebat de limba,noi am comunicat in engleza la inceput ,apoi eu am invatat ceva araba(da' bineinteles ca nu scriu nimic),iar romana pana invata el o sa ma apuce batranetea..a ramas la nivelul de "eu este foame"de vreo 2 ani...dar la certuri pricepe cand ii mai zic ceva de dulce in romaneste
asat e povestea mea sper ca nu v-am plictisit.
aveti grija de voi,de copiii si sotii vostri
va saruta
teodora
karlla spune:
quote:
Originally posted by Bombonica27quote:
Originally posted by karlla
Crinuta
Cit despre diferenta de religie...la noi e usor...eu ortodoxa, el mormon
Stai cumva prin Utah? In Salt Lake City erau multi mormoni am fost in cartierul lor general si mi-au dat un ghid care stia romaneste...fusese misionar prin Romania.
Bombonica,
Iarta-ma nu am vazut mesajul, nu eu sint in Idaho...hehehe daca as fi fost in Utah as fi inebunit pina acum.
Daca sotul nu-mi baga religia lui pe git in schimb cei de la biserica lui m-au inebunit cu vizetele pina m-am ratzoit la bishop-ul lui, si n-au mai venit.
Nu stiu de ce cind scriu romaneste nu prea fac greseli dar cind vorbesc e vai si-amar. Daca 24 din 24 noi vorbim engleza...si de 14 ani fiind aici...am inceput s-o pierd foarte repede.
Am incercat sa-l invatz pe-al meu sotior romaneste si e uimitor de receptiv. Din toate cuvintele ii place foarte mult "lamiia" care banuiti cum suna...
Hannah
Trebuie sa-i explici sotului tau ca nu e voarba numai de finante...e familia ta pe care vrei s-o ajuti.
Oare lui nu-i pasa de parintii lui daca sint bolnavi in spital....oare nu-i ajuta?
Daca el isi respecta si ajuta parintii asa trebuie sa faci si tu. In Romania copii isi ajuta parintii la nevoie si la batrineti ca asa e traditia.
Datorita mamei tale tu esti sotia lui si mama copiluilui pe care il iubeste.
Intreaba-l de ce nu isi educa propriu lui copil, ca sa nu-i pese de voi cind ve-ti ajunge la batrinetzi...pe motivul ca el are familia lui?
Va doresc numai bine
Lauraa spune:
Eu nu sunt inca maritata. Dar intr-o saptamana si doua zile voi intra si eu in acest club cu sotul meu , neamt!
LAURA
ruscus spune:
casa de piatra ........
si multi copii......
si multa fericire!
bun venit in "clubul" nostru
Gabriela19 spune:
Si eu sunt casatorita cu un german de 7 ani si avem un baiatel de 6 ani .
Ne-am cunoscut prin Matrimoniale si in timp scurt(jumate de an) ne-am si cäsätorit.
Este un om deosebit dar nu este perfect deoarece stiu bine cä nici eu nu sunt PERFECTÄ!!!
Important este cä ne intelegem bine si cred cä acest lucru este foarte important.
biankita spune:
hop shi eu sa ma dau mare cu sotzu meu MESERASH care e grec.
nu mi-am imaginat vre-odata ca viatza de familie e atat de frumoasa.
SUPEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR
am avut cea mai frumoasa nunta, shi acum din ce trece timpul e shi mai frumoasa relatzia!!!!!!!!!!
VA DORESC SHI VOUA MULTA FERICIRE!!!!!!!!!!!!!!
biankita