Sot de alta nationalitate
Raspunsuri - Pagina 13
Iris2002 spune:
Draga Hannen,
Nici eu nu inteleg reactia sotului tau si sincera sa fiu cred ca si el trebuie sa faca niste compromisuri, nu doar tu... daca tu vrei sa lucrezi, eu zic sa incerci sa discuti cu el, la urma urmei si parerea ta conteaza, hotaririle se iau in doi intr-o casnicie, nu? Si uneori mai lasam de la noi, mai lasa si ei de la ei, ca altfel nu se poate...
Mie imi e important sa lucrez, nu pentru ai mei, desi ii ajut oricind cum pot, dar pentru mine... am invatat mult in Romania, am muncit mult, si aici invat si muncesc, si am nevoie de un mediu care sa ma stimuleze... nu stiu cum voi gindi cind voi fi mamica, dar cred ca voi ramane sa lucrez, eventual parttime...
Sfatul meu e sa te gindesti serios daca vrei sa lucrezi si pentru tine, nu doar pentru ai tai (nu ca sa muncesti pentru ai tai nu e important, dimpotriva)... daca vrei sa lucrezi, si pentru tine, pentru a-ti face noi cunostinte, prieteni, si a avea o activitate suplimentara, atunci cred ca ar fi bine sa ii explici ca sunt mai multe motive pentru care vei sa lucrezi, si ca asta te-ar face sa te simti (mai) fericita, implinita...
Scuza cu copilul "lasat" la gradinita nu mi se pare valabila...mamele care muncesc isi iubesc la fel de mult copii, nemaivorbind despre faptul ca cresa/gradinita ii ofera si copilului tau o viata sociala, prieteni, posibilitatea de a invata si de la altcineva, nu doar de la parintii lui.
crinuta spune:
Teorodra draga, noi te adoptam cu draga inima. Bine ai venit printre noi. Spune-n povestea ta.
Crinuta
ralucami spune:
Mama Hannen cum te inteleg!!! Al meu e la fel:ar fi in stare sa munceasca 23 de ore din 24 numai ca eu sa nu fac nimic.Pe la inceputuri i-am explicat ca m-as simti mai bine daca as face si eu ceva,apoi cand am vazut ca se incapataneaza si tot nu e de acord i-am zis ca ma sint singura. Solutia lui-ma "cara" peste tot de dimineata pana seara, pana cand i-am spus ca nu mai pot si prefer sa ma uit la televizor sau sa vb cu voi decat sa merg cu el prin toate hartoapele. Cica la ei sotia care lucreaza e privita cu mila iar sotul este cotat ca un papa-lapte care nu e in stare sa isi intretina familia Noi fiind si straine da-ti seama ce aiurea am fi inteleseAsta e!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
crinuta spune:
Mai fetelor, voi chiar asa de tare va suparati ca sotii vostri va scutesc pe voi de efort? Eu nu m-as supara prea tare considerand ca de 3 ani am 2,3 servicii. Asta imi da ideea uni nou subiect.
Crinuta
hannen spune:
Draga Iris i-ti multumesc ptr raspuns,dar Doamne in cate feluri si in cate limbi nu am incercat sa-i explic,rezultat,o..Si eu sunt de acord cu tine in privinta gradinitei si oricum la trei ani trebuie sa mearga ,asa e sistemul aici.
Asa cum zice Ralu,asa se gandeste aici,pe langa mentalitatea de egiptean o mai are si pe aia de japonez,a deprins-o aici.Asa e cum zici tu,e mandria lui de barbat in joc.Cum sa-si lase el nevasta sa lucreze?Si vorba lui Iris am nevoie si eu de alti prieteni de cunostinte noi pe care el ma roaga chiar sa mi le fac.Dar cum,stand in casa?Oricum problema ramane deschisa,eu nu renunt asa usor,sper sa-l fac sa inteleaga.Va multumesc,suntetzi toate niste dulci.
ptr voi toate.
Cu drag si respect Nicole&Amira
Samurai-lady spune:
Buna fetelor ,
Sotul meu chiar ma sustine sa imi gasesc un job.
Imi cauta chiar el oferte si imi tot spune ce ar mai
trebui sa invat.
Iar eu....cand o sa gasesc o oferta super...iau costumul
pe mine,las copilul la socrela si merg la interviu.
Am scris deja mai multe CV si akum astept.
Samurai-lady si bb Ken.
alexa spune:
Dragele mele,
Am citit tot ce ati scris, acum sa va spun si eu povestea mea.
L-am cunoscut pe sotul meu cand aveam 18 ani, eram eleva in clasa a XII-a. Eram in statie la Universitate, m-a intrebat: "cat este ceasul?" Nu aveam ceas la mana, era vara, deci se vedea. Am intrat in vorba, ne-am imprietenit si peste 3 ani ne-am casatorit. Pana sa ne casatorim am trecut prin foarte multe intamplari neplacute, ca era pe vremea impuscatului, desi aveam actele depuse pentru casatorie la Consiliul de Stat, nu aveam voie sa umblam impreuna pe strada. Eu mergeam inainte, el in spatele meu.
Eu sunt ortodoxa, el hindus. Din cauza religiei nu au fost probleme intre noi. Destul de des ma lua de mana si insista sa mergem la biserica. Alex este botezat in religia mea, iar anul acesta in martie, (dupa 13 ani de casnicie)s-a botezat si el ca sa ne putem cununa religios.
Voi va plangeati ca sotiorii nu va lasa sa lucrati, la noi este invers. Eu nu vreau sa mai lucrez, iar el nu ma lasa sa renunt la servici pe motiv ca o sa innebunesc acasa, izolata de societate. Nu se pune problema banilor, ca lucrez in invatamant si am un salariu mizerabil. Alex merge la gradinita, el il duce dimineata iar eu il iau seara.
In concluzie pot sa spun cu mana pe inima ca am un sot foarte bun, intelegator, iubitor si este un foarte bun tata.
In linii mari cam asta este povestea mea.
Va pup pe toate.
(Scuze pentru eventualele greseli, ma grabesc si nu am timp sa recitesc.)
ruscus spune:
unde ati disparut fetelor?
vreau sa pun o noua intrebare, cum va descurcati cu limba natala a sotului, dar nu ma adresez fetelor a caror sot sunt francezi sau americani, ci cei care sunt japonezi, africani.........
limba sotului e congoleza, as vrea sa o invat si eu, dar sotul meu nu poate sa o varbeasca decat cu cineva care cunoaste limba si de atati ani de romania a inceput sa o uite...
numai bine
crinuta spune:
Noi vorbim in engleza, dar el incearca sa ma invete araba. De fapt si eu doresc sa invat, mai ales ca am multi elevi arabi, insa e atat de grea si nu prea am timp
Sotul meu stie cateva cuvinte in romana si am de gand sa il invat bine de tot.
Pupici
Crinuta