Nazdravani de august-septembrie 2003 (75)
Raspunsuri - Pagina 6
cristinamh spune:
ola si de la noi!
ce credeti ca fac eu acum... montez sine thomas...
a primit andrei coletul de la nasa lui. ultima www.toysrus.co.uk/Product.aspx/BruHome/BruSpecialOffers/TRUSpecialOffersPreschool/030333?ref=Search" target="_blank">tzacaneala a lu' ma-sa de fapt, dar si copilul e incantat. nu mai zis ca nu avem loc in casa de sine, am pus doar cladirile si minimul necesar de sine...presimt ca ziua de 1 mai ne-o vom petrece montand sine. si n-as putea zice ca nu-mi place
.
si, ca sa vedeti cu ce ne mai indeletnicim, am pus si filmulete. ca in restul timpului muncim...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
iuliana76 spune:
Iuliana, superbe pozele de la Disneyland, mi-ar place si mie sa merg, si sigur fetelor dar cred ca o asa excursie vom face mai peste 2,3 ani, cand s-or face si ele ceva mai mari ca sa tina minte si bineinteles sa avem si noi ceva mai multi bani, ca asta ar fi prima conditie. Noi putem merge la Disneylandul din Orlando ca doar e la "o aruncatura de bat" de aici, la vre-o 2500 km, cam cat de la Bucuresti la Eurodisney.
Mihaela, pozele tale au contrastat puternic cu pozele Iulianei, mai ales ca le-am vazut una dupa alta. Impresionant, intr-adevar, mie mi se face pielea de gaina de fiecare data cand vad ceva ce are legatura cu al 2-lea razboi mondial, film, documentar, chiar si cateva fotografii. Nu stiu daca as fi in stare sa vizitez asa ceva, cred ca n-as mai dormi o luna.
Sisi, poze vazute, dar cam putine, dupa ce ca le pui rar te mai si "zgarcesti" ? Mai, frumosi ochi mai are fata ta, sa n-o deochi.
Cristina, am vazut pozele de la tara, nu stiu de ce, dar de fiecare data pozele voastre emana o anumita liniste, armonie, calm. Nu vad pic de agitatie, graba, parca timpul ar sta in loc.
Noi suntem bine, ne adaptam la schimbarile de clima, dupa ce lunea trecuta (acum 8 zile) a nins tare de tot, 15 cm de zapada, miercuri a fost lapovita, joi cald iar vineri au fost 25 de grade, de atunci iesim numai in tricou afara, doar dimineata le pun fetelor un pulover cand le duc la gradi ca e ceva mai racoare. S-au bronzat pe fata ca nu eram pregatita cu crema de protectie solara, cine se gandea ca dupa ninsori vor urma asa zile si vor sta afara toata ziua. Ele sunt super incantate ca stau numai pe afara, se saturasera si ele de atata frig, la gradinita doar mananca si dorm in casa, restul zilei stau afara. De la gradi le duc direct in parc si mai stau vre-o ora pe la leagane si nisip, intram in casa pe la 8. In weekend am mers cu ele in parc si nu mai vroiau sa vina acasa. M-au obosit pe acolo de fiecare data cate 3 ore, plus acasa s-au jucat in curte, chiar am pus masa in curte, au fost foarte incantate. Toti pe aici fac glume, sa profitam sa stam cat mai mult afara ca imediat trece vara si vine zapada iar. Pai vorbim iar de zapada cand abia s-a topit?
Emma a fost tare haioasa cand a iesit in curte, dadea din umeri si intreba "unde e zapada, unde e zapada?"
Andreea a inceput sa fie foarte protectiva cu sora ei si mereu o invata cate ceva, o corecteaza daca face ceva gresit, etc.
Joi seara plecam asa ca sunt destul de ocupata, sa fac curat, sa fac bagaje, sa fac ceva cumparaturi ca nu prea avem de imbracat de vara, etc.
Intre timp eu am trecut 2 interviuri , Azi am avut al 3-lea interviu cu directorii mari, daca trec voi fi convocata pt al 4-lea interviu (ultimul) cu vicepresedintele bancii. Le-am spus ca plec in Romania si au zis ca nu-i nimic, oricum raspunsul il voi avea in min 2 saptamani, si imi vor comunica pe e-mail rezultatul. Asa ca sper sa am job la intoarcerea din Romania, dar e destul de dificil, e doar un post si mai multi candidati. Oricum, ma laud ca dintr-un brat de CV-uri au fost azi doar vre-o 6 candidati, si eu printre ei.
Cam asta ar fi , nu prea sunt eu talentata in a povesti amanuntit momente placute cu fetele, imi vin mai usor cand vorbesc direct. Dar citesc cu placere momentele povestite de voi si regasesc multe lucruri comune, care ni se intampla si noua.
Numai bine
Iuliana
mihaela_s spune:
iuliana76 drum bun si sa va simtiti bine de tot in Ro...
Faptul ca a fost Silvia cu noi a fost foarte bine, a fost elementul care ne deconecta de la tristetea si apasarea locului, la Auschwitz...eu am trecut repede peste impresia locurilor, au fost "doar" 6 ore petrecute acolo, apoi a fost frumusetea Cracoviei si superbii munti slovaci, si iar in Ro la munca...parca au trecut 100 de ani de la excursie.
Sa va mai spun de Silvi, ieri am fost la dr ortoped cu ea, poate va amintiti ca umbla putin cu talpile picioruselor inauntru, am descoperit ca are si platfus asa ca de azi am inceput sa mergem cu ea la masaj si la gimnastica, toti ne-au linistit ca e micuta si ca se va repara, nu e foarte grav, doar ca trebuie sa mergem regulat 10-15 sedinte de masaj si gimnastica pe luna timp de cateva luni bune, poate 5-6...azi a fost prima zi si Silvia a fost foarte linistita si cooperanta, a stat linistita la masaj, i-a placut, iar la gimnastica a facut foarte corect exercitiile, tipa a fost uimita ca un copil asa mic o asculta asa bine. Va trebui sa-i comandam inaltator pentru bolta ca sa poarte in pantofi si sa facem gimnastica si acasa cand nu putem merge la policlinica.
In rest suntem bine, Silvia e foarte preocupata sa invete engleza, intreaba mereu cum se spune la diferite cuvinte in limba engleza.
Duminica am fost la zoo in Nyiregyihaza, a fost foarte fericita ca a hranit girafe, ieduti, ponei, iepurasi, canguri...e moarta dupa animale, le iubeste enorm si asta ma bucura.
si numai bine!
Mihaela si fetele mele
ankalaura spune:
Eliza a facut varicela. Aseara era plina de bubite, asa ca acum suntem acasa. La doctor nici nu ma duc - o sa va povestesc eu, da' acuma am destui nervi...De', ca in Romania...
Edit ca sa va spun:
Verific eu de ieri programul dr - avea azi de la 9. Ma trezesc la 7 ca sa fiu gata cu copil cu tot la ora 9 - m-am apucat sa trimit mailuri in firma, sa anunt ca nu merg, urgentele, chestii... ca sa ajung la doctor dom'le.
La 9 fix sun. Si sun. Si sun. Incerc la 9 si 10. raspunde asistenta, cam adormita. Am crezut ca am gresit numarul sau ca nu e programul potrivit!
In fine, ii spun despre problema noastra, imi caut o formulare potrivita - sa nu cumva sa imi scape "Eliza ARE varicela" ca sa aiba impresia ca le invat eu meserie - imi zice ca "bine, sa o tin in casa" Pai cum procedam, vin la cabinet sa o vada? Pai nu e nevoie. Dadea sa inchida conversatia. Stai dom'le asa, ce-i fac? Pai sa ii dau cu "Mixtura de-aia" Si ii fac baie? Pai cica parerile sunt impartite, dar ca o pot spala sumar. Bun, regim alimentar, ceva? Pai sa nu ii dau unele lucruri. Cam care lucruri?? Pai ciocolata, frisca, din astea. Bine, si cum fac, imi da pentru concediu medical? "Pai ce, ati stat acasa?" Pai nu, imi venea sa ii zic, m-am dus cu varicela la birou! Ori poate se gandea ca am lasat copilul acasa singur, sau ce?? Daca vreau concediu medical, sa ma duc eu azi. Program pana la 2. Adica eu, si copilul il las in casa sa inteleg, sau ce? NU am zis nimic, decat Ok, multumesc frumos...
Sa se ofere cumva sa vina la domiciliu? Nici gand! Da' nu aveam pretentia sa vina la domiciliu desi are un program la cabinet, de cazi pe spate (3 ore intr-o zi, 4 ore in alta...cica in rest TEREN!!!) Aveam in schimb pretentia sa ma informeze cu tot ce trebuia sa stiu, fara sa intreb eu! Ca nu o fi mare lucru, in regula, dar chiar asa? Am citit pe net ca daca apar vezicule pe ochi, sa mergi la medic. Si imi e clar, ca daca e inrudit cu herpesul, fereasca Dumnezeu, virusul asta duce la pierderea vederii.
Acuma ca sa fac, sa o sun maine iar sa ii spun ca are o bulinuta de-aia fix pe pleoapa, ca un urcioras? Sa ma duc in alta parte? Maine merg la birou, de fapt, sta Ovidiu cu ea. mori de ras nene cu doctorii din tara asta! Internetul sa traiasca!
cristinamh spune:
anka, ati scapat de bubute? e epidemie la gradi? si aveati vaccinul facut?
mihaela, ma faci sa plang cu zoo... asta cam asa e, la altii zista zoo, nu ca la noi...![]()
iuliana76, o sa va descurcati. o sa fie ok pana la urma, ai sa vezi! ati facut jumatate din drum spre o alta viata, cealalta jumatate o sa se rezolve!
noi am fost la tara 2 zile. au alergat copiii ca bezmeticii, iris cel putin. andrei a stat pe prispa cu trenul thomas insirat aproape tot
, asa ca am avut un inger de copil. poze n-avem, ca am uitat camera acasa. nu stiu ce facem azi si maine... ca de padure nu prea e timp. poate ne avantam la gonflabile.
Cristina
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
ankalaura spune:
Hello
Am dus copila la ai mei - pe 30 aprilie am lucrat amandoi, asa ca am fost in weekend. Din fericire, a avut o faza superusoara (vaccinul sa traiasca!), fara temperatura, cu bubite putine, fara mancarime. De ieri a inceput sa iasa afara si a facut baita. Totusi, o mai las la Constanta pana la sfarsitul saptamanii viitoare.
De 1 mai asta, a fost primul an in care nici noi si nici nasii nostri nu am avut la gratar copiii din dotare! ![]()
iuliana spune:
Am inceput din nou campania "fetele la nani in camera lor" si functioneaza. Intr-o seara, Emma a vrut nani acolo si am zis ca sa incercam. Tot trebuie sa stau cu ele la culcare sa le adorm, Diana se mai scoala si noaptea sau la 6 dimineata(5 minute in minus sau plus...parca e ceas) ma cauta prin casa:). Important e ca Emma nu face figuri ca e e cea care "conduce", adica Diana nu face scandal pentru ca o vede pe Emma in pat cu ea. Emma e fetita mare acum, nu se mai trezeste noaptea...se vede ca a crescut. In schimb nu o mai las sa doarma la prinz...si cind zic nu o mai las, nu o mai las eu ca nu vreau (nici ea nu cere si nu face nici scandal ca nu face nani:)...pentru ca altfel se culca noaptea pe la 12-1 daca doarme chiar numai o ora la prinz. Asa la ora 9.30 e in pat si adoarme si repede, deci nu tre' sa stau cu orele linga patul ei.
Am inscris-o pe Emma la un dans ritmic, ii place si face o combinatie de dansuri si un pic de tap (are papucei din aia cu metal la tocuri si talpa). Am vazut ca ii place tap-ul si ma gindesc sa o inscriu si la un curs. Pentru vara (dupa ce ne intoarcem din Romania) am inscris-o la o summer school de 3 saptamini (merge numai de 2 ori pe saptamina) si vreau sa o inscriu si la gradinita facultatii mele. La cita energie are copilul asta, trebuie sa ii gasesc ocupatie in fiecare zi ca altfel e dezastru. M-am gindit sa o duc si la clase de innot la piscina si, din discutia cu ea, vad ca s-a aratat incintata.
Eu mai am 2 saptamini si termin scoala, iar azi ma inscriu si la cursurile pentru semestrul viitor. Trebuie sa iau un curs de statistica (bleah, matematica) si unul de farmacologie. Din notele de pina acum la clasele din sem. asta, iau la amindoua clasele A, asa ca sint multumita.
Fetele sint cumintele cind stau mai tot timpul impreuna si f. cuminti cind se vad mai rarut:). Azi dimineata am cintarit-o pe Diana si are 13.500 kg (Emma avea anul trecut in vara cind ne-am intors din Ro 13 kg), Diana poarta nr. 7 la pantofi si Emma nr 8. Diana poarta haine de 3-4 ani deja, toate fustele Emmei ii vin perfect:), numai ca-s mai lungute. Pe 9 am programare cu Diana la dr si sint curioasa sa vad unde e in grafic.
Mai avem mai putin de o luna si plecam in Ro, dar pe cuvint daca am cumparat sau m-am pregatit cu ceva. Nu stiu cum sa fac si cind.
Mai mult ca sigur ca imbunatatirile pe care vrem sa le facem la bucatarie le vom face cit sint eu plecata sa ne fie mai usor, ca stiu ca plozii or sa stea intre picioarele muncitorilor. Numai bine ca ni s-a stricat si masina de spalat vase (merge ea, dar nu continuu) si tre' sa o schimbam:(.
Gata, va las, ma duc sa o duc pe Emma la scoala si sa ma apuc de invatat. Ieri am avut examen, azi am din nou, saptamina viitoare am 3 (2 la un curs si unul la celalat), iar peste 2 sapt mai am unul final si dupa aia dau de baut:).
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
iuliana76 spune:
Am ajuns si noi vineri seara in Bucuresti. Am calatorit bine, fara probleme din partea fetelor, ca am plecat seara de acolo si tocmai bine ca au dormit tot drumul. Mai multe probleme am avut la aeroport ca Emma era destul de obosita si n-a vrut sa treaca prin "poarta" singura, sa o scaneze de metale, asa ca am trecut eu cu ea in brate si apoi m-au scanat pe mine de m-au innebunit, m-au controlat, pipait, m-au trecut cu scannerul mobil de 5 ori cred, m-au descaltat si mi-au trecut adidasii prin scannerul de bagaje, a plans Emma si dupa papusa ei preferata ca i-au luat-o si au trecut-o si pe aia pe la control separat.
Ziua Emmei am petrecut-o la Paris, ne-am plimbat prin oras, am fost la un restaurant unde am sarbatorit noi 4 si unde am pus-o pe Emma sa sufle in lumanare. De suflat n-a reusit, Andreea a fost cea care a ajutat-o. Seara la 10.30 am ajuns in Bucuresti, am mers la frate-meu si Cumnata-mea care ne-au asteptat cu masa plina si un tort, un 2 urias cu alt doi lumanare pe el. Nici de data asta n-a reusit Emma sa stinga flacara, abia a treia oara, dar de data asta a doua zi, la soacra-mea, care cumparase tort. Asa ca s-a serbat fiimea ziua de 3 ori.
Acum fetele sunt destul de debusolate cu schimbarea de fus orar, doarme Emma de 2 ori pe zi iar seara se culca tarziu, problema e ca nici nu reusesc s-o tin ziua treza ca doarme pe ea, a adormit luni in fund in carutul de la Carrefour, nu-mi venea sa cred cand am vazut-o.
Sper sa-si revina in cateva zile. In schimb sunt foarte fericite ca si-au vazut bunicii, unchiul, matusa.
Sper sa revin ca Emma face show.
cristinamh spune:
iulianaaaaa, 

, si 

la fata, am uitat cu desavarsire de 27!! of...si trece timpul asta prea repede!!!
uite Tango sta sa nasca, nu da nici o veste. cred ca a si nascut..
maine poimaine irina mica a lu' roisin face si ea 2 ani (
anticipat sa nu uit!
)... si roisin nu mai da nici o veste!
da' chiar se da lumea asa la fund?? nu mai zice nimeni nimic??
Cristina
Iris-Sabina(17.11.2005)
cristinamh spune:

bai, is tare mai!!!
aveam asa un feeling cu tango... am pus mana pe tf...
a nascut azi dimineata!!! un baietel de 3 kg!
natural, fara epi, a mers f f repede. acum sunt bine amandoi si va transmit salutari!
Cristina
Iris-Sabina(17.11.2005)