Nazdravani de august-septembrie 2003 (75)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by cristinamh

de ceee?? care monopol?? mie chiar imi place, ii mai fac rezumat si lui tati, poate renunta la patriotism si plecam...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

:)) ok Cristina, hai ca pun raspunsul si aici...

Dana, mai bine iti scriu aici, sa nu monopolizam topicul, mai ales acum cand lumea sarbatoreste :).
Da, mai multi au spus ca suntem curajosi ca luam asa viata de la capat intr-o tara straina. Dar cand iti doresti de vreo 10 ani asta, poate chiar mai bine si in sfarsit ai reusit, e ceva mai mult decat curaj, poate e nebunie :)).
Glumesc, ma ia cu fiori, cum nu...mai avem 6 zile si eu sunt cu bagaje nefacute, ma uit la apartamentul asta in care am fost atat de fericiti si ma ia cu plans. Dar in acelasi timp ma incurajez ca acolo nu poate fi mai rau. Poate doar mai greu, la inceput. Limba vreau sa o invat cat mai repede, sunt cursuri si vreau sa le incap cat de repede voi putea. Cel mai mare handicap cand esti intr-o tara straina mi se pare sa nu stii limba lor, sa nu poti comunica cu ei si implicit sa stai inchis in casa...nu vreau asta. Sunt si vreau sa fiu in continuare o femeie activa, nu ma gandesc sa nu lucrez. Inca nu stiu ce oportunitati sunt acolo pe insula, eu sunt si putin "in afara liniei" ca sa zic asa...sunt inginer chimist dar n-am profesat, am profesat ca inginer textilist, dar n-am studii si am simtit asta. Nu cred ca pe insula e nevoie de asa meserii, adica nu stiu, voi vedea. Dupa ce voi invata limba si voi putea face ceva scoala, poate ma reprofilez, am sa vad din ceea ce imi place ce se cere acolo, daca va fi cazul...inca e cam incerta problema mea, dar sunt optimista ca o voi rezolva intr-un fel sau altul.

In legatura cu oamenii...in tara noastra incep sa ma simt din ce in ce mai "neadaptata"...nu pot sa sufar multe lucruri din jurul meu, imi pare rau sa spun asta, e tara mea...dar oamenii care traiesc aici(sigur ca nu toti, dar multi) nu sunt pe placul meu. Stii si tu la ce ma refer, mai ales dupa ce ai fost in concedii peste granita si ai vazut ca oamenii pot fi amabili, draguti, respectuosi, ca poate fi curatenie si aer curat. Sunt sigura ca au si ei oile lor negre si ca e altfel cand traiesti alaturi de ei, or mai fi si ei nervosi, iritati, or fi avand si ei birocratia lor, dar per total cred si sper sa fie altfel. Sa te simti OM si sa traiesti altfel...
Sotul meu a fost la interviu acolo, a venit foarte incantat de tot, a fost primit ireprosabil, intr-un fel in care clar nu se astepta, totul era stabilit dinainte, toti stiau de el, nimeni nu s-a "fofilat" ca nu are timp, i-au raspuns la toate intrebarile, au avut rabdare sa-l inteleaga si sa se faca intelesi. Sotul meu a invatat aici in Ro, la Cj, limba suedeza, dar n-a conversat pana atunci cu nimeni si n-a fost asa usor, dar s-a descurcat excelent, a fost laudat ca a reusit intr-un timp atat de scurt si fara sa fi fost deloc in Suedia, sa invete atat de bine. Ce mai, a venit foarte incantat si el abia asteapta sa mergem. Nu mai vorbesc de sistemul lor sanitar, de dotari si de relatia pacient-doctor. Acolo nimeni nu e sef, se respecta reciproc si nu stau oamenii in fata cabinetelor, doar acasa pana le vine randul la programare . Ei, mai multe vom afla acolo...

Uf, am scris o gramada, sper sa mai comunicam, eu va doresc in continuare bafta si nu asteptati prea mult!

Nu vreau sa inoportunez pe nimeni, daca am scris ceva aiurea, va rog sa ma scuzati, oi fi eu prea entuziasta...

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Wow, ce bine suna! Mihaela, aceleasi lucruri mi-ar fi venit si mie in minte, si probabil majoritatii dintre noi. Nu te duci acolo crezand ca sunt caini cu covrigi in coada, ci esti foarte constient ca si acolo se munceste, ca e greu, dar macar sa muncesti si sa traiesti civilizat. Nu sa alergi ca un tampit, de dimineata pana seara, si sa ajungi cu chiu cu vai de la un salariu la altul, dupa ce ai platit toate angaralele. Si asta nu ar fi o drama, dar, pe mine, un gand ma urmareste: Ce fac cu Eliza in clasa I? Ii pun cheia de gat??? NO WAY! Si apoi, eu am de gand sa mai facu un bebe, pai in perspectiva din Romania... mi se pare de-a dreptul cumplit! E drept, aici sunt subiectiva, si neavand pe nimeni aproape, imi dau seama ca asta ar insemna, in 2-3 ani, gradinita particulara pentru bebe plus afterschool pentru fata.... ca doar nu o sa vin eu acasa la 8 sa ma apuc sa fac cu copilul la bastonase.....
Ce sa va zic.... sa aveti mult noroc, sa fiti ocrotiti (mi-a placut cum a spus FLO). Va veti adapta repede, sunt sigura, si chiar daca la inceput vi se va parea poate greu, sau ruptura prea mare, sa va ganditi ca le este bine copiilor, iar pentru ei merita sa infrunti orice dificultate. Bravo!
FLO - tie ce sa iti zic... M-a cam dat peste cap vestea ta, n-am comentat, am tacut malc... Incercam sa ma pun in locul tau si nu eram in stare sa imi dau seama ce as gandi, ce as simti, ce as face... Va doresc sa puteti trece cat mai lin peste "tranzitie".
CRIS - nu te mai supara atata.... Bunicii mai fac din astea. Maica-mea nu facea faze de-astea cu medicamente, dar avea altele... Ca de exemplu, daca auzea ca Elizei ii e pofta de cirese in luna noiembrie, se dadea peste cap sa ii aduca cirese in luna noiembrie, iar asta nici nu se mai uita la ele cand le avea.... Iar mie imi e din ce in ce mai greu sa ma inteleg cu ea prin magazine - ceea ce nu as fi crezut! Acum, poate ca exagerez, sau am uitat... ca de 2 luni e posibil sa se mai fi schimbat... dar vad eu DUMINICA, pentru ca duminica se intoarce!!!
Frate-miu ma streseaza ca nu mi-a trimis prea multe poze, dar stiu ca au petrecut frumos. Aici, m-am gandit, intial, sa ii fac un tort de portocale, apoi m-am gandit sa ii comand un tort din ala printesa (stiti de care? din ala de la photocake, inalt, ca o papusa, dar tort), apoi m-am gandit ca va fi foarte greu de taiat la gradinita, asa ca m-am decis sa ii comand unul din ala cu Alba ca Zapada. Maine ma gandesc sa sun la gradinita sa vad cati copii or fi la inceputul lui septembrie, ca sa stiu cat sa comand...

Nu in ultimul rand dorim sa le uram si noi
LA MULTI ANI nazdravanilor din 28 august
SERGIU, MIRU si RADUCU
sa fie sanatosi si sa aduca numai bucurii mamicilor si taticilor lor!
A propos, pe Irinuca am mai vazut-o din cand in cand..... Pe Roisin.... mai ca imi vine sa cred ca se face anul... Dar pe Anny.... nu mai stiu de cand nu am mai vazut-o pe aici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asa ne gandim si noi, ca vom avea ceva de "lucru" cu Raduc dupa ce-l aducem (tot duminica asta!) de la tara. Gradinita lui incepe pe 3 septembrie, in principiu, insa activitatile incep tot pe 15!
Stand 2 luni la tara cu mama, s-a obraznicit, are replica la orice i se spune, se crede tare smecher si face numai ce vrea. Mama il mai pune la punct, insa ei sunt smecheri si simt cu cine le merge...Are deja replici din desene, iti trosneste cate o replica "existentiala" de te lasa MUT. Cu toate ca a stat la tara unde sunt legume si fructe din plin, nu a mincat aproape deloc din astea, ca spune ca sunt "schiboase" Abia cu noi a acceptat sa manince cateva cubulete de rosie. La fructe o ia la goana
In schimb, de ce sa nu recunosc, s-a dezvoltat frumos si fizic are 113 cm galiganul mamii (se vede diferenta faptului ca are spatiu unde sa alerge, sa se miste) e mai agil, dar si mai intelegator, deja vad ca trece orice ii spunem prin filtrul mintii lui si spune mai departe asa cum intelege el. Oricum eu il vad tot ca pe un bebe MARE, mai ales cand se intinde pe spate pe canapea si-si mai duce labutele spre cap (cred ca stiti despre ce vorbesc ).

Sa nu uit: LA MULTI ANI tuturor Alexandrelor si Alexandrilor, mici si mari, sa fiti sanatosi si voiosi!!!

Va pupilim!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

La Multi Ani tuturor Alex -ilor, mici sau mari, si tuturor celor pe care i-am scapat de la ultimul mesaj !

Mihaela - chiar ca suna extraordinar! Va doresc o adaptare usoara, voua ca fetele sunt sigura va se vor integra imediat, si tie, desi spui ca esti foarte activa, nu cred ca iti va prinde rau o pauza in care sa apuci sa stai mai mult cu fetele, in care sa "descoperi" noul loc de trai si oamenii care il populeaza. In orice caz, mie Suedia mi-a facut o impresie fantastica si apropo de limba, ce este fascinant : toata lumea vorbeste engleza foarte bine, de la oficiali pana la chelneri si vanzatori !!! De altfel, am inteles ca engleza a devenit o a doua limba oficiala si se studiaza intensiv si obligatoriu inca din primii ani de viata. Eu din pacate nu am vreo sansa de plecare, cel putin nu in actuala "formatie", intrucat Cristi nu e de acord sub nici o forma sa o ia de la capat in alta parte, mai ales ca, avand sisteme de drept diferite, facultatile noastre nu sunt recunoscute in strainatate. Daca macar unul dintre noi ar fi avut alta meserie si alta facultate la baza, puteam sa incerc sa imi impun vointa, dar asa ...Sau poate daca ne-am fi hotarat acum vreo 10 ani, cand nu aveam nici catel, nici purcel, nici copil .... Anyway, multa bafta si asteptam vesti !
Floricico - iti doresc multa putere si calm sa poti sa rezisti perioadei de adaptare ! Oricum tu esti singura care stie ce este mai bine pentru tine.
Cristina - acum am realizat uitandu-ma la semnatuta ta : Iris face 2 ANI ?! Cand doamne a trecut timpul ? Parca mai ieri nasteai !

Se pare ca 2 septembrie este data reunirii familiilor ? Si Sasha se intoarce de la munte tot duminica ! Din pacate ieri am aflat ca gradinita nu mai incepe pe 3 sept, ci pe 17 sept !
Asa ca pana atunci am hotarat sa il duc la gradinita cu care a fost in tabara. Dar ma enerveaza sa il tot mut de colo colo, chiar daca pentru scurt timp.
Despre intalnirea din 9 septembrie : in principiu am veni, dar nu pot sa dau un raspuns sigur acum. Depinde si la ce ora ne intalnim.

Va pupam pe toti,

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana, asa e, si eu il vad ca s-a lungit.. abia astept sa-l masor.
la fel cu fructele. noroc cu sora-sa, care manaca orice, ca s-a mai luat dupa ea si a mai pus gura pe pepene... capsuna a mancat una mica we trecut, ca l-am amenintat ca nu mai sta cu mine in hamac daca n-o inghite. normal ca n-a murit, dar nici pe-a doua n-a mai vrut-o... restul de vreo 10 le-a ingurgitat sora-sa linistita. la herculane culegeam mure.. cred ca vreo 4-5 pumni.. andrei? a gustat si a scuipat. restul tot la fel, le-a mancat iris. habar n-am de cenu vrea copilul asta sa manace fructe!

sasha, cum e grai asta la care mergeti 2 sapt?? primesc pt o perioada scurta ? pentru ca sunt disperata... cristi nu stie cum sa-si ia concediu, eu nu pot sa-mi iau... of doamne...

hai sa mai povestim si chestii amuzante.

se roaga mama de mine de vreo 2 sapt sa o las sa se duca cu andrei la frizerie. i-am explicat ca nu are sens... ea nu si nu, ca andrei o sa o asculte... in cele din urma am cedat, ca-mi cunosc copilul. i-am explicat cum vreau sa-l tunda, sa nu indrazneasca sa-l faca soricel c-a terminat-o cu mine. s-au dus.. si.. normal ca andrei n-a stat sub nici o forma la tuns... il intreb azi daca s-a tuns... si radea, ca "NU".

azi se duce cristi sa-i ia. ca maine vrem sa luam avizul medical pt iris la cresa. discutie intre andrei si buni de dimineata, relatata cu tristete de buni.
buni : azi vine tati sa te ia. ce face buni fara tine?
andrei, ridicand din umeri: aste e, ma duc la mine acasa!

ah, si in incheiere... cica sa ma duc si eu cu tati sa-l iau de-acolo... eh, diseara banuiesc ca dormim toti 4, ca asa face, vine, ma ia de gat, "mamica mea"... si.. cum sa-l duc la el in pat?!

la intalnire nu se mai incrie nimeni?

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

LA MULTI ANI pentru toate Alexandrele si toti Alexandrii!

Noi duminica avem petrecere !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mihaela, bafta si muuult noroc!!!!

Sa va spun si eu ca Diana a mers la gradinita marti si joi. Marti a fost ok, vreo 3 ore jumate a fost cuminte, nu a plins. Plinsul a apucat-o cu vreo jumate de ora inainte de a veni eu, probabil ca a realizat ca stau cam prea mult timp departe si ca nu sint acolo...plingea cu sughituri si nu a facut nici pipi deloc nici marti si nici azi. Nu a mincat nimic nici la micul dejun si nici la prinz, era si tare obosita ca le trezesc la 7.15 dimineata. Ei, azi a plins de cum am plecat si a tinut-o vreo 2 ore jumate cu pauze mici. La fel, nu a mincat nimic la nici una din mese. Dimineata, pentru ca ma asteptam sa nu manince nimic iar, i-am dat si a ciugulit niste cereale. M-am dus pe la 10 sa o vad ce face si plingea. Nu va zic ce plins a dat in mine, m-a vazut directoarea si m-a luat la ea in cabinet. Mi-a zis ca sa nu o iau atunci, sa o las ca se linisteste, dar data viitoare sa ii aduc o paturica si o poza de a mea cu ea si Emma sa o plasticheze ei si sa o tina Diana in minuta. Cind am vazut-o cit suferea, nu am mai rezistat....imi venea sa ma duc sa o iau acasa, dar profesoarele ei sint niste dragute. Cea de care s-a atasat Diana si pe care o tinea continuu in mina a venit la mine si am vb. Cind m-am dus sa o iau, era cumintica, se juca. Asa am mai pupat-o si dragalit-o. Saptamina viitoare o luam de la capat ca sint 5 zile pina cind merge din nou, mai ales ca plecam la munte pentru 3 zile unde va sta nedespartita de mine.

Am trecut prin acceasi experienta si cu Emma. Bocea si ea, boceam si eu...si vad ca nu ma invat minte. Va dati seama ce suferinta e in sufletelul lor:((. Problema mare e ca plinge dupa mine si cind ma duc seara la scoala si sta cu ta-su. Aseara a plins 1 ora jumate. Mi s-a scurs tot singele din mine cind o auzeam la tel. cum plinge si imi spunea ta-su ca ma cauta prin casa. Nu a vrut nici sa bea lapte de la el. Cum am venit acasa, mi-a cerut lapte, eu l-am rugat pe ta-su sa ii dea si ea mi-a zis "nuuu, vreau cu tine" (adica sa ii dau eu si nu ta-su). Dar ce sa fac? Trebuie sa mearga la scoala, sa invat si eu si sa imi rezolv treburi legate de scoala pe care nu le pot face cu ele:(. Plus ca nici nu m-ar lasa sa stau acolo la scoala cu ea nici macar o ora. Nu vad nici un parinte acolo. Diana era singura care plingea, mititica.

Emma, in schimb, nu are nici o treaba acum. Ei i-a luat 3 saptamini pina s-a acomodat acum 2 ani. Si eu care speram sa nu se intimple asa si cu Diana, dar stiam ce am acasa. Diana nu il accepta pe taica-su aproape deloc, nici la hranit, baut, pus la wc etc. Numai cind e in toane fffff. bune, atunci da. Noaptea la fel, cind se scoala noaptea si il vede, o apuca zbieretele.Nu stiu de ce, ca ta-su e cel mai iubitor tata pe care l-am vazut si sufera ca un ciine cind Diana il respinge si mai spune "yucky tati".

In schimb, Emma nu prea vrea sa manince la gradinita. I-am zis uneia din profesoare sa o puna macar sa guste, ca stiu eu ce poama am. Imi zice din start ca nu vrea ca nu ii place nu stiu ce mincare, si ea nici macar nu a gustat. Asa mi-a facut acum vreo 2 zile. I-am dat niste tacos mexicane sa manince si a refuzat, apoi am fortat-o sa guste, i-a placut si ieri m-a cerut singurica si a mincat 3. Si asa imi face intotdeauna. Nu sa ma duc la spitalul de nebuni? Diana e la polul celalalt. E f curioasa si vrea sa incerce toate tipurile de mincare.

Gata, va pup, ma duc sa ma odihnesc ca sint varza psihic si mai am si ore diseara si tre' sa le duc si la balet pe fete. Diana are "proba" azi la clasa Emmei. M-a innebunit saptamina trecuta ca vrea si ea la balet si am rugat-o pe directoarea clubului sa o primeasca si pe Diana la ora sa vedem cum face si, daca face Ok, sa mearga in continuare, chit ca clasa e pentru copii de 3-5 ani. In octombrie Emma va avea spectacol pe scena, va avea costum facut special (platit de noi, bineinteles:)). E f.incintata ca va merge si dansa pe scena ca George, nepotul meu-dansator profesionist. Ea mi-a zis ca vrea cu un baiat sa danseze ca si George:)).

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Diana a "trecut testul":). A fost si ea acceptata...la balet a tinut cit de cit pasul cu ele, dar la tap nu a mai putut decit un pic la inceput:). Oricum, a fost asa de fericita si cumintica. Nu le-a deranjat deloc pe fete. Am facut niste poze si filmulete si o sa le pun sa imi vedeti dansatoarele:)). Spectacolul din octombrie va avea ca tema Vrajitorul din Oz, iar fetitele din grupa Emmei (mai e o clasa duminica dimineata, dar nu stiu daca vor fi impreuna pe scena) vor fi Munchkins - omuletii aia mici din poveste. Emma deja se ambalase caea vrea costumul lui Dorothy:).

ERIK
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ERIK!!!
mami, sa-ti traiasca baiatu!

iuliana, cam asa si ai mei, andrei nu pune gura daca nu-i palce cum arata, sau gaseste el un motiv. in schimb iris manaca orice...

asteptam pozele cu balerinele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Erik sa traiesti si sa cresti maaare si voios!
Mama lu' Erik fa si tu un efort si mai zi-ne cate ceva despre baiat. Daca pui si poze, deja iti raminem datori

Pup!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput