Nazdravani de august-septembrie 2003 (75)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Spun prezent pe lunile mai-iunie... Of ce luni...
Asadar, desi rar ajung sa mai scriu de citit va citesc constant...

In mai am fost plecati caetva zile la Barcelona si cum mama a fost si ea plecat din Iasi 3 saptamani la Herculane, nu aveam cu cine lasa copilul si l-am lasat cu socrii... nashpa moment. La intoarcere, copilul bolnav. Ma rog, la cat de cald era nu mi s-a parut anormal sa fi racit si cum circula si o viroza scarboasa... insa de la el am luat si eu si sotul meu viroza. Viroza care la copil si la sot au durat 3-4 zile si la mine, as usually, 3 saptamani de am facut si sinuzita si conjuctivita si otita... De ajung sa ma intreb daca ce spun dr cum ca copiii fac otita ca nu isi sufla nasul nu e goanga, ca eu l-am suflat continuu si am facut otita de nu imi venea a crede.
Bun, scap si de asta, duc copilul la gradi de pe 1 iunie si ne pregateam de serbare... ce serbare de doi bani, nu mai spun. Ce povestea Anka s-a aplicat perfect, de parca parintii plus insotitorii - n la numar - dadeau serbarea, atat de mult vorbeau si mai aales asa de tare. Alex a fost trandafir... si continua sa imi explice ce greu e sa ai spini, ca e o floare superba insa daca o superi te inteaapa, asa, si de obicei e pregati pt momentul intepatului...

Dupa ce am scapat cu greu de sinuzita mea minunta m-am procopsit cu una bc indigestie a copilului si apoi cu am facut a 2-a oara infectie urinara ope anul asta, de stau si ma intreb de unde Doamne iarta-ma pot sa fac asta, la 30 de grade constant ? doar de la aerul conditionat de la masina dar nu il las sa bata spre picoare... nu stiu dar m-am saturat.
Si ca sa fie totul super, de ce nu?, copilul meu a fost joi seara in vizita la o finuta de -a noastra care are varicela - am sperat sa verific vaccinul varilux - si vazand o jucarie de la McDonald ne-am dus sa ii luam si lui cand ne-am intors acasa seara. De obicei nu iau si mancarea, o lasam pe o bancuta langa McDonald sa o manance cine vrea, insa de data asta Alex a luat 2 cartofiori si i-a mancat... Super, de la ora 3 a.m. pana la ora 12 a vomat de 6 ori. Iar, dus la spital, iarasi analize... ce Doamne iarta-ma aveau aia doi cartofiori nu stiu... in fine, si-a revenit si de ieri a inceput sa tuseasca. Dar tuseste, asa serios, de dimineata nu s-a mai oprit.
deja sunt cu nervii la pamant. Astept concediul din iulie si ne-am hotarat sa venim la Bucuresti sa facem o serie de analize complete copilului...

Asadar, am absentat de aici nudin lipsa de interes ci din prea multa activitate... mea culpa...

Anyway, am copil absolvent de grupa mica... din pacate am hotarat sa il mut de la gradinita unde a mers pana acum din motive de "insatisfactie"... adica il mai asteapta inca un an de adaptare... la noua gradinita.

Sisi, super arata Petra, e dulce tare... Sa va fie de bine noi am programat portugalia - de fapt Lisabona - pentru anul viitor in mai. Spun doar Lisabona pt ca mai mult de 5 zile nu putem sta...

AnkaLaura, lasa ca o sa-ti treaca supararea, cand afara vor fi 38 de grade si la tine in casa 25, cand toti vor suferi de cald si tu vei dormi linistita, dar mai ales cand datorita racoarei Elisa va dormi si manca normal... Asa i-am injurat si eu candva pe aia de mi-au instalat a.c. insa mi-a trecut repede.
In ce priveste mofturile la mancare, ne inscriem si noi in club. Simt ca ma apuca nebunia cand intoarce ochii spre mine candid si spune ' mami, te superi daca nu mai pot?' nu am voie sa ma supar ca daca insist isi provoaca voma. Si dupa 2-3 gurite de obicei nu mai poate.

Mihaela, Silvia arata super. Concediu placut si bafta!

Dana_ene, sanatate multa, si eu am fibrom uterin si l-am nascut pe Alex cu asa ceva, insa am facut embolizare uterina si e mult mai bine. Nu dispera, va fi bine. Iti tinem pumnii stransi de aici de la Iasi.

Irinuca, La Multi Ani! pentru Raluca si petrecere frumoasa si concediu placut!

Va lasa a sosit dr. pt copil sa il asculte la plamani si sa vedem ce ii mai da...

Cristina, si Liliana
La revedere si numai bine.
Va las

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare!

carmen... mereu veniti cuu vesti proaste... , trebuie sa fie si pe la voi ceva vesti bune! asa sensibil mititelul, de la cartofi... poate n-ar fi rau sa vii si pt tine la !
apropo, cand veniti?

anka, ca aer v-ati luat si cat a durat instalarea? daca poti sa-mui rasp si pe mail, ca ma "documentez"

mihaela, ce basmaluta smechera avea mai! si cum ii ieseau suvitele in fata... f frumos!

sisi, pacat ca nu stie petra toata gasca! lua tuturor nazdravanilor cadouri. era ok si o bucata din peisaj...

dana, ce zise dr?

lili, tie ce-ti mai face ochiul?? vezi "color"?

la noi gradi s-a terminat. din fericire nu s-a terminat si cresa, mai avem. asa ca, dupa o incercare a lui tati de a lua copilul la servici, ieri, azi l-am facut pachet si la-m dus la mama de dimineata. m-am abtinut cu greu sa nu plang in masina. in schimb copilul nu avea nici un stres.n-a plans, nimic.. nici un gest, ne-a facut f calm PA cand am plecat...
buni il rasfata, deja azi m-a scos din minti, voia sa-i cumpere alta bicicleta, ca s-a dus cu el in targ si vrea copilul o tricicleta. am explodat. ca doar i-am dus bicicleta acolo! pe care oricum nu stie , a se citi NU VREA sa mearga...
bine macar ca a mancat, a dormit... of, abia astept sa treaca noaptea. ca e primna data cand stau atata timp departe de el , adica...in 4 ani, am stat fara el 5 nopti. acum e groaznic...
cand o s-o duc si pe iris in august o s-o iau razna .

hai sa trecem la lucruri mai vesele.

dupa cum spuneam, in we ne-am intalnit la ploiesti cu iuliana. ptii, ca tare fain a fost! ne-am intalnit la pranz si ne-am dus sa mancam. acum va las sa va imaginati, pana reusesc eu sa-mi fac album de poze, cum fac la terasa 4 copii cam de aceeasi varsta, cand pofta de mancare nu prea au, mancarea intarzie si sunt si cam nedormiti. am ajuns la concluzia ca sunt trasi la indigo.
apogeul insa a fost la zoo, unde ne-am dus sa vedem cangurii... canguri care erau sublimi, dar lipseau cu desavarsire! de cand i-am vazut eu la tv au murit, ca nu s-au adaptat. in schimb reclama pe site si=au pastrat-o .
una peste alta, gradina e chiar draguta. nu are atatea animale ca la bucuresti, dar e mult mai primitoare. adica nu vezi custi goale... iar alea care sunt is mari si animalele nu par nefericite. 5 ursi, 3 lei, niste pauni superbi, iaci, vaci indiene, un cerb si-o ciuta, 2 carioare... ponei, niste maimute "fierbinti" , in plina campanie de imperechere... si era una si cu pui... brrr.. arata saracu... cred ca avea cateva zile!
capac insa ne-au pus iepurasii, care erau si la vanzare. si s-a prins andrei, ca o fetita a primit "iepuras la cutie", si vrea si el. s-a lasat cu jale maaaareeee...
nu mai conta ca au hranit caprioarele, toti 4, cu fire de iarba, acum interesanti erau iepurasii.
am scapat insa vii, asteptam sa ajunga si fetele acasa sa facem schimb de poze.

cam atat despre noi, ma duc sa mai fac si treaba.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

gata, am pus. http://new.photos.yahoo.com/hornoiuc/album/576460762404760122

enjoy!

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Am ajuns si noi acasa acum 7 ore....si ce bine e acasa!!!! Din pacate Diana are diaree si a facut de vreo 7 ori in avion. Am trecut-o pe orez. Imi aduc aminte ca Emma a avut si ea diaree anul trecut si a facut de 10 ori la baie pe avion. Am innebunit pur si simplu si m-a miriit aproape continuu. Emma a fost de o cumintenie desavirsita. Poa' sa ploua, sa tune etc, dar eu singura cu ele atita timp nu mai merg. Din pacate a trebuit sa asteptam in aeroport vreo 3 ore ca trebuia sa ne aduca masina noastra o prietena si numai bine ca masina a avut pana acolo unde era parcata si, uite asa, in loc sa ajungem pe 8, am ajuns la 11 seara. Fetele au dormit pina la 3-4 si acum (ora 6 dimineata) sint fresh. Ma gindesc cu groaza ca o iau de la capat. In Romania le-a luat la fete 7 zile sa isi revina, iar mie 10. Ma duc la treaba....pupi.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Mdaaa, iata vin si eu cu vesti.
Incerc sa le scurtez fiindca as umple cateva pagini de v-as povesti de-a fir-a-par.

O sa incep cu mine:
Slava Domnului, nu am nici fibroame, nici chisturi.
Problema uterului meu este ca dupa cezariana a doua, cand s-a descusut cusatura uterina, doctorul a trebuit sa refaca cumva uterul. Ei bine, forma lui este atipica acum si este subtiat intr-o parte, loc unde mai raman cheaguri pe care le elimina mai greu. Asta ar fi explicatia scurgerilor anormale pe care le aveam.
Trebuie sa urmez un tratament si in rest totul e bine.

DAAARRRRRRR, parca nu era destul ca acum 2 saptamani avusesera amandoua viroza, de data asta situatia s-a prezentat si mai si.
Si anume, ca asa:

Oana a facut joi la pranz febra mare care n-a cedat la antitermice. A doua zi era deja febrila, avea diaree si absolut tot ce inghitea.
Doctoritza a diagnosticat-o cu ENTEROCOLITA, mi-a dat Biseptol si trimitere la coprocultura. Cum vineri dupa-amiaza nu aveam in tot Buzaul unde sa fac coprocultura, am ajuns noaptea la urgente la spital.
Cat pe ce sa mi-o interneze fiindca vroiau s-o bage pe injectabile.
Dupa ce i-am explicat doctoritei de garda ca vreau sa incerc un altfel de tratament, mi-a dat antibiotic pastile.
Pe scurt, cu regim si tratamentul asta, Oana n-a mai facut febra, are scaune normale si de maine incetam si regimul alimentar.

Roxana...
A doua zi dupa sora-sa a facut si ea febra.
Banuind ca e vorba de aceeasi problema, i-am dat si ei - totusi - antibiotic ca si cel primit de Oana.
Febra a tinut 2 zile, scaunele erau moi, copila era extrem de agitata si ... SURPRIZAAAAA!... luni seara i-a aparut pe piept si pe spate o eruptie.
Dupa o alta noapte de cosmar ieri s-a umplut copila de bubitze. Diagnostic: RUBEOLA (POJAREL).
Asa ca acum stam in casa si ne coacem, vad ca bubitele deja au diaparut si sper ca maine seara sa pot scoate fata la aer.

Uite-asa!

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">Alte poze si filmulete
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

RALUCA
Petrecere frumoasa!

Iuliana, reacomodare placuta!
Acum ma uit la poze. WOW! Ce superbe sunt pustoaicele si seamana de parca-s gemene .
(M-au terminat pantofii Emmei . Bine ca nu-i vede Oana ca-mi cere si ea.)
Sanatate multa papusii micute .

Cris, Razvan si Iris seamana si ei foarte-foarte bine. Mama mia, au si papucei la fel .
Lasa ca-i bine si la buni, nu te mai stresa atat.

Carmen, vai de mine, da' stiu ca si la voi se tin problemele lant.
Sanatate muuuuulta si lui Alex, dar si tie, doamna.

Mihaela, concediu placut, oricum deja ati plecat.
Am vazut pozele de la serbare.
Pai era normal sa fie Silvia personajul principal, asa fetitza frumoasa.
Nu-i asa ca sunt cei mai frumosi nazdravanii nostri?

Anka, sa stapaniti sanatosi AC-ul.
E bine cu el? Ne bate gandul si pe noi, dar mi-e teama pentru fete, totusi.
(Baba fricoasa ce-s!)

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">Alte poze si filmulete
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Sa incep.... a fost si bine, a fost si rau...deh, interminabilele discutii cu mama referitor la cresterea copiilor. Ma suparam ca le dadea toata ziua ciocolata, inghetata si cartofi prajiti si, ca dovada, a facut Emma amigdalita si am trecut-o pe antibiotice. M-am suparat f. tare. Intotdeauna euerm aiarea si ea era aia buna Am rezistat aproape 3 saptamini si am inghitit, dar cind am vazut ca Emma e bolnavioara am ripostat si de aici a iesit scandalul cu vreo 2 zile inaintea de plecarea mea la Ploiesti. In fine, fetelor le-a placut, s-au jucat afara cu alti copii...se murdareau ca porcusorii...aveau rapan pe ele seara cit nu au aici intr-o luna de stat afara:). Emma si-a dat drumul f. mult la vorbit romaneste...vorbeste aproape perfect, unde inainte de plecare zicea citeva fraze acolo. Diana la fel, nr. de fraze si cuvinte in ambele limbi e cam egal.

Diana a crescut, e o domnisoara innebunita dupa fustite si papucei. Ma innebuneste cu dependenta ei fata de mine. Nu il accepta pe ta-su mai deloc si eu capiez. Eu sint "micu (mamicu) meu" si gata. Tati e yucky mai tot timpul :)), iar eu cind nu ii fac pe plac. Din pacate cam ia cotonogeala de la sor'sa care nu vrea sa imparta nici o jucarie cu ea, fata de Diana care chiar e darnica. O piraste imediat pe Emma cind ia cafteala. Dpdv al mincarii nu am probleme cu Diana, numai in Romania nu au vrut sa puna gura pe laptele de acolo....de fapt Diana a mai gustat cite un paharel de lapte la 2-3zile, in schimb Emma nimic. De altfel se iubesc tare mult, se joaca frumos impreuna, dar asta e...diferenta de virsta e mica si amindoua se simt amenintate una de cealalta:). Emma e si mai domnisoara...o cocheta si jumate. De abia asteapta sa mearga la scoala, chiar m-a intrebat azi cum de nu merge la scoala.

Pentru ziua Emmei am aranjat deja...vine o cucoana balerina si face ceva dans cu ele, apoi cinta si fac jocuri si le picteaza fetele. Aseara, cum am intrat in casa, a zis ca e ziua ei si vrea party:))). Oricum, la ziua Dianei s-a comportat mai mult decit exemplar, fara scene de gelozie. E din ce in ce mai intelegatoare, exceptind cafteala Dianei pe care i-o aplica constant si neincetat:(. Nu mai stiu cum sa procedez. In fine, e f.interesata de litere, isi scrie numele, vrea sa scrie si sa copie litere toata ziua.

Cam intr-o saptamina speram sa terminam si noi remodelarea bucatariei...am inceput cit am fost plecate noi si inca mai avem de pus faianta si sa vopsim peretii. Acum, ca am prins gustul de modificari, vrem sa facem si baile si la anul sa schibam mocheta si sa punem parchet laminat. Cu banii pe care i-am cheltuit cu vacantele in Romania in ultimii 2 ani, faceam toata casa, dar asta e. Nu ne mai prinde Romania cel putin 2-3 ani.

Am pus niste poze http://good-times.webshots.com/album/559652614jqYCyH si http://good-times.webshots.com/album/559654403SKVFka.

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Ca mi-am adus aminte denefericirea lui Andrei care vroia "iepurasi la cutie" :))).Si acum in vine sa rid...saracutul ce a mai suferit ca mama-sa nu vroiasaii ia iepurasi lacutie:)).

Mergi la inceput

Cit am fost plecate, tati a muncit la renovarea bucatariei cu demolatul insulei etc. Am platit si ne-a pus granitul pe dulapuri si gresia, dar nu mi-a pacut culoarea la cimentul dintre gresii care iesise roziu (cu gresiile maro), asa ca aseara, pentru vreo 4 ore, am stat in brinci amindoi si am vopsit cimentul cu o culoare de care sint f. multumita. Nu va zic ce febra musculara am. Acum urmeaza sa mai punem faianta si sa vopsim si sintem gata. M-am saturat de dezordine, e ca la nebuni.

Azi dimineata a sunat telefonul...era tatal lui Alex care ne-a anuntat ca soacra-mea a murit acum 2 ore juma. Alex e pe tel. cu niste companii aeriene sa isi ia bilet....cred ca pleaca miine. Imi pare tare rau pentru el, ca vad ca sufera. Era bucuros ca a apucat maica-sa sa vada fetele si chiar am vazut ca din starea de semi constienta in care era devenise mai constienta cind le-a vazut. Alex le gasise pe fete in camera bunicilor uitind-se cu gura cascata la ea cum e hranita cu lingurita de cumnata-miu. Li s-a parut f. ciudat ca un adult sa fie hranit cu lingurita.

Diana a avut joi o reactie alergica (nu stiu de la ce, nu cred ca e de la mincare, ca toti am mincat aceeasi mincare si mai ales ca ea era si pe regim de la diaree), cu pete mari si umflate cit palma mea pe tot corpul. Am intrat in panica cind am vazut ca i se umfla si fata si m-am dus la dr de urgenta. Noroc de faptul ca inca mai aveam asigurare medicala platita cu fosta companie, avind in vedere ca Alex a inceput noul servici joi si ca noua asigurare intra in vigoare de saptamina asta. Altfel ne-ar fi costat sute de $ numai pentru vizita medicala. Nu am vazut in viata mea o asa reactie alergica ccc cum a avut Diana. In drum spre clinica imi venea sa pling. I-a dat un siropel si i-au trecut inca din seara aia..inca mai are niste pete usoooor maronii unde erau blindele alea imense si rosii, dar vad ca incetul cu incetul dispar si astea. Saracuta, avea si diaree si alergia asta in acelasi timp. Acum e bine cu amindoua.

Vineri le-am dus pe fete la Fairy Tale Town unde a avut Emma field trip cu amindoua scolile si am vazut un teatru de papusi cu Hansel si Gretel in care mama vitrega i-a zis sotului sa duca plozii in padure ca nu au bani pentru o excursie in Bahamas. Asa s-au mai distrat fetele. Zilele astea, cit e plecat Alex, o sa le duc la zoo (nu stiu daca sint canguri ca in Ploiesti), dar cu siguranta sint elefanti, pinguini etc:). In Romania am dus fetele la circ (slabut, dar destul de ok pentru copii) si tare dezamagita a fost Emma ca nu a vazut elefanti, asa ca o sa ma make it up with her si sa o duc sa vada elefanti. Sper sa mai gasesc niste show-uri cu puppets,ca Emma ma innebuneste in fiecare zi...asade mult i-a placut. Gata, ma duc la treaba.

Mergi la inceput

iacata-ne si pe noi, mai plansi ca de obicei.

vineri seara am aterizat la tara. copilul meu era in chiloti pe ulita. mai ca nu-i venea sa creada ca am ajuns, a sarit in masina si tipa fericit ca "mergem a 'curesti".
a stat tot we numai in brate, a dormit cand cu mami cand cu tati. tragedia a venit luni dimineata cand am plecat... se agata de mine si plangea sa nu plec, sau sa-l iau si pe el, ca nu vrea sa stea la buni.
vorbesc cu el la tf de cel putin 2 ori pe zi, dar parca nu mai e atat de vesel ca sapt trecuta. intreaba mereu cand e vineri, ca vine mami cu tati si iris.
asa ca duminica il aducem acasa. vedem noi cum ne descurcam o saptamana cu el, apoi plecam la mare. il mai tinem si cand ne intoarcem, ca e ziua lui, apoi il ducem iar 3 sapt la bunici.
of, ca nu mai incepe odata gradinita!!

eu rezist... imi e cumplit de dor de el. vreau sa ma trezesc dimineata cu el langa pat, sau sa ma scoata din minti certandu-se cu iris. e prea multa liniste in casa...

Mergi la inceput