Inapoi la cratita

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Mihaelamicka, asta cu "n-ai copii, nu vorbi", la subiectul acesta mi se pare intemeiata, pentru ca nu poti raspunde la obiect decit daca ai copii si te-ai intors la lucru, la un moment dat. Pe de alta parte, e mai potrivit sa iti expui pareri legate de copii, daca ii si ai.Daca nu, poti cel mult, vorbi din punct de vedere teoretic.Ceea ce nu este intodeauna la fel cu practica.

In ceea ce priveste "sacrificatul pentru copii", aici sint de acord cu tine, si, in general, cu tot ceea ce ai spus.

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

quote:
Originally posted by mihaelamicka

Eu nu inteleg de ce toata lumea baga in fata chestia cu "eu am 10 copii si stiu ce zic .. voi care nu aveti ciopii inca sa taceti"... oare noi celelate nu avem dreptul la opinia noastra?

Sun de acord cu cele spuse de Zenon... femeile au invatzat sa se autoflageleze dupa ce au un copil.. sau 2 sau 3... toate femeile nu vad decat faptul ca sunt mame si atat.....

dar fetelor.. eu cred ca nu trebuie sa uitam sa fim si sotii, si carieriste, si fice, si surori... ca doar inainte sa avem un copil suntem si toate acestea...

de ce oare trebe sa uitam astea si sa incepem sa zicem "eu ma sacrific si sacrific totul pentru copilul meu" .... eu cred ca trebe sa ramanem si sotii la fel de mult cum suntem mame... ca pana la urma.... peste 30 de ani cand copilul se va duce la casa lui tot cu sotul ramanem...

parerea mea e sa lasam povestile astea cu "daca nu ai copii nu vorbi " sau " eu ma sacrific" sau alte faze de genul... si sa ne deschidem mintile si sa acceptam si alte pareri in afara de cea a noastra... scuze sa acceptam ca si altii au pareri nu doar noi "cele cu experientza"

va multumesc ca suntei impotriva mea...

miha

Dar nu e vorba de nici un sacrificiu era vorba de o ALEGERE !
Pur si simplu o alegere, ca asa ar trebui sa fie, fiecare femeie sa poata alege ce simte ca poate si vrea sa faca: sa fie doar mama si sa renunte la cariera pentru o vreme, sa se reintoarca la servici full time sau doar part-time...

O femeie trebuie sa fie de toate si la perfectie inteleg eu din mesajul tau: adica si mama si femeie si sotie si gospodina si carieriste...etc....
Asta e o utopie( ca si comunismul ), o imagine lasata de multe filme americane in care femeia perfecta, cu cariera ( chirurg sau avocat sau business woman) se ingrijeste la perfectiune de copiii ei , de sotul ei si de casa! Nu poti sa le faci pe toate la perfectie, asa cum nu poti sa fii si frumoasa si tinara si inocenta si cu experienta de viata in acelasi timp

Sint momente in viata cind trebuie sa alegi si cintaresti si alegi ce ti se pare mai important in momentul respectiv..

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Sa ai o cariera inseamna in primul rand sa faci ceva ce iti place si apoi, sa fii atat de bun, incat sa fii apreciat si, mai ales recunoscut. Astia sunt 'carieristii'.
Nu ai o cariera daca mergi la serviciu in sila, muncesti ca innecatu' facand ceva ce nu iti place si nu-ti aduce vreo satisfactie,iar sefu' e un idiot care-ti mananca nervii si zilele.
quote:

Inteleg ca: femeile daca nu au un serviciu care sa le aduca satisfactii foarte mari nu trebuie sa faca cine stie ce eforturi. Se pot retrage acasa la slujba de mama. Perfect. Dar barbatii? Ei cu ce sunt vinovati sa se duca la un serviciu unde nu sunt apreciati, sa suporte toata ziua un sef idiot, sa munceasca in sila, etc. Nu sunt si ei oameni?
Multi barbati cu sotie casnica si copii (2,3,4) s-au sinucis cand au fost dati afara de la slujba. Pe umerii lor apasa o responsabilitate enorma. Cand si sotia ajuta, cat de putin, stresul e mai mic. Pe de alta parte cunosc personal barabti seriosi, unici intretinatori ai familiei, extrem de bine pregatiti, care se tem sa-si ceara prea tare drepturile in fata sefului sau sa pretinda sa fie respectati de frica unei concedieri. Si se complac intr-o slujba mizerabila.

Imi aduc aminte ca sotul meu a avut un moment in care trebuia sa puna foarte tare piciorul in prag firmei germane la care este director. Era atunci un moment ori/ori in care eu i-am spus "cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa te dea afara. Eu pot sa intretin casa (reducand cheltuielile) o perioada pana-ti gasesti altceva, asa ca nu ai nici un motiv sa nu stai drept si sa nu spui ceea ce gandesti." M-am simtit extrem de mandra ca am putut sa-i spun asa ceva intr-un moment dificil din cariera lui.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Dar barbatii? Ei cu ce sunt vinovati sa se duca la un serviciu unde nu sunt apreciati, sa suporte toata ziua un sef idiot, sa munceasca in sila, etc. Nu sunt si ei oameni?
Multi barbati cu sotie casnica si copii (2,3,4) s-au sinucis cand au fost dati afara de la slujba. Pe umerii lor apasa o responsabilitate enorma. Cand si sotia ajuta, cat de putin, stresul e mai mic.

alice

definitia "carierei" este aceeasi si pentru femei si pt barbati.
e drept ca in ziua de azi, orice job mai rasarit si care iti si place cat de cat este denumit cu pompa "cariera" si ni se inoculeaza ca moamaaa ce misto e sa ai o cariera.
cate femei (sau si barbati) au o cariera in adevaratul sens al cuvantului? doar cei pe care ii vedem ca pe niste "varfuri" ale meseriei lor (medici, avocati, actori, ITisti sau ingineri de geniu); faptul ca ai un masterat sau un doctorat intr-un domeniu dar tii hartia aia ca sa o ai, fara sa iti faci meseria nu consider ca se poate numi "cariera". personal, il apreciez de 1000 de ori pe bossul de la Oracle care nu are scoala dar a facut un imperiu, decat pe fata vecinei de la 2 care are 3 masterate si un doctorat dar de facut nu-si face meseria (comparatia este fortata).

dupa umila mea parere, cariera inseamna 1) sa fii al dracului de bun in ce faci 2) sa ai consecventa si ambitie si sa renunti la multe pentru ceea ce faci (adica sa sacrifici viata privata, micile bucurii ale vietii) 3) sa ai recunoastere (nu la nivel de firma, ci in randul colegilor de breasla si chiar mai sus) si eventual 4) sa iti si placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

ce ziceti de asta???

http://www.evz.ro/article.php?artid=300207

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eu am acasa un sot pe care colegii mei de servici din Canada l-au numit "papa poule" (tata closca) dupa ce s-a nascut fetita. Acum am intrat eu in "prelungiri" (1 an maternity leave in Canada, 1 an maternity leave in Suedia, 1 an "sabatique") - dar cand ne intoarcem acasa in Canada(la sf acestei toamne se pare) - tati va intra in "anne sabatique" (absence of leave - parca in engl) de vreo 6-12 luni si va avea grija de cea mica care va fii part-time la gradi.
Mai incolo, in timp, vom vedea. Ori vom lucra "pe ture inverse" - ori unul dintre noi ramane cu jumatate de norma.
Tatal meu a fost de-asemenea un "papa poule". Parintii mei au lucrat in ture ca sa putem profita cat mai mult de prezenta lor in viata noastra.
Da - exista tati minunati cu un foarte puternic sentiment matern :-) care sunt f dotati sufleteste de catre bunul Dumnezeu/mama natura sa creasca si sa educe copii.

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by bufi

ce ziceti de asta???

http://www.evz.ro/article.php?artid=300207

Bufi

Ma uit la comentarii:

M-as impusca mai bine, decat sa ajung sa traiesc din banii nevesti-mii !!!

Pe vremuri barbatul punea ghioaga la spinare si iesea s-aduca prada la cei ramasi in pestera stramoseasca.
Majoritatea barbatilor fac asta si astazi Nu ma refer la cei al treilea sex, da?
Iete-te ca unii prefera pestera! Periculos pentru ca din cauza asta s-ar putea sa li se usuce si sa cada. Si sa le creasca fosi in loc de cocosel.
No, ca sunt prea mos-Teaca, nu-i asa emancipatele lu' tata?

astia nu sunt barbati, sunt carpe. Daca nu sunt in stare sa-si intretina familia

Barbatii care stau acasa(casnicii_ce comic suna)stau probabil pentru ca au ramas fara job si nu au de ales.

He, he , he... Pai doamnelor, chestia asta nu va prea convine - aici nu mai e egalitate nu ? Femei intretinute se poate dar barbati, nu ! Aici se termina feminismul... Fereasca-ma cel de sus sa ajung la mana vreunei femei !

De fapt asa vad barbatii femeile casnice...o indeletnicire fara importanta si degradanta...

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ocebine - eu niciodata nu citesc comentariile... M-am lecuit dupa ce am citit ceva comentarii pe ziare.com. Din pacate asta spune mult despre societatea ro... Imi pare rau... da' mamicile acestor "domni de Neanderthal" sunt vinovate... Cum i-au crescut... asa i-au dat societatii si mult rau au facut... Noroc ca mai exista si exceptii!

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Asa e....ai dreptate, dar citeodata imi trebuie asa o mica fereastra

Este tare greu de conceput pentru unii cum poate un tata sa se implice total in viata de familie...pacat. Nu stiu ce pierd pe termen lung.

Eu vad amindoi parintii implicati in mod egal, asa mi se pare echilibrat si pentru copil si pentru cuplu.

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

eu i-as propune lui bufi, cea care a deschis subiectul, sa schimbe titlul, care e denigrator si cu conotatii negative.

Am si o propunere:[b]"Domestic Goddess "[b] adica "Zeita domestica" sau "Zina casnica"
Nu e inventia mea dar imi place la nebunie termenul, l-am intilnit la o americanca !

Si, a fi casnica nu inseamna a fi fara cariera, sa fii mamica ESTE O CARIERA, in engleza i se spune "parenting career"

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Mergi la inceput