Din nou despre fumat
Raspunsuri - Pagina 4

alex11 spune:
Buna seara,
draga Millyy sa sti ca nu esti singura in aceasta situatie, sunt insarcinata (19 saptamani) si ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine.Sunt constienta ca nu este bine ceea ce fac dar in schimb nu pot renunta,sub nici o forma daca as putea as musca din ele.Imi este teama dar ......stii eu cred ca sunt multe ca noi dar nu au curajul sa recunoasca ......noi avem taria asta ...Tinem legatura

jeni71 spune:
Saliu revin si eu cu cateva vorbe despre fumat. Am scris ca la prima sarcina am fumat (uneori 2-3-4 tigari/zi, si zile in care nu fumam deloc) si copilul a fost ok. Acum prima perioada nu am fumat prima luna practic, insa de la craciun fumez. Adevarat ca la fel am zile cand nu fumez si zile cand bag 2-3 tigari, rar cand am ajuns la 5 tigari. Daca sunt acasa nu fumez dar daca ma vad cu ceva prioeteni automat imi trebuie sa fumez si atunci savurez efectiv cate o tigara. Acum de Pasti am fost plecata si am fumat zi de zi maxim 4-5 tigari pe zi. La ultima eco mi-a zis dr ca bebe e bine. NU fac exces dar fumez. Azio dimineata pt ca eram constipata am fumat o tigara si am baut o gura de cafea si am rezolvat problema.
Sarcini usoare si sa avem bebei sanatosi !
jeni 22 saptamani

Miillyy spune:
Fetele, eu m-am lasat de fumat! Acum am intrat in a 10 a zi de abstinentza si sunt super incantata de mine!
Am citit de multe ori pe forum ca e usor sa te lasi .... ca doar zici gata si .... that's it!
Nu e asa! Am avut de toate : sevraje, cosmaruri, irascibilitate etc. Abia de vreo 3 zile imi e mai bine.
Eu sper sa raman nefumatoare de acum incolo, deoarece tare imi place noul statut, iar mustrarile de constiinta s-au mai imputzinat.Imi pare rau ca nu m-am lasat mai demult, dar de ... unde nu-i cap....

jeni71 spune:
Miillyy felicitarile mele, esti meseriasa ca te=ai lasat de fumat! Bravo ! De un infinit de ori bravo ! Asta da vointa !
Jeni 22+

anaisanais spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
Fetele, eu m-am lasat de fumat! Acum am intrat in a 10 a zi de abstinentza si sunt super incantata de mine!
Am citit de multe ori pe forum ca e usor sa te lasi .... ca doar zici gata si .... that's it!
Nu e asa! Am avut de toate : sevraje, cosmaruri, irascibilitate etc. Abia de vreo 3 zile imi e mai bine.
Eu sper sa raman nefumatoare de acum incolo, deoarece tare imi place noul statut, iar mustrarile de constiinta s-au mai imputzinat.Imi pare rau ca nu m-am lasat mai demult, dar de ... unde nu-i cap....
Bravo, iata un lucru bun. Vorbesc din postura de fosta fumatoare, care s-a lasat de aproape 2 ani. Insa un lucru iti spun: de lasat nu te lasi usor, asa, numai sa vrei; sevraj la greu, nervisori la orice ora...he!he! numai cine nu s-a lasat nu stie. Dar satisfactia este enorma, dupa aceea!Oricum este chiar mai periculos si pentru tine si pentru fat sa fii fumator pasiv, asa ca daca tot te-ai lasat, nu permite celorlalti sa fumeze in preajmata! Un

Miillyy spune:
Merci! Si eu va pup! Sper sa reusim sa mai convingem si alte mamici!
Ideea e sa nu le fie rusine sa admita ca fumeaza!Eu consider ca nu e o solutie sa te ascunzi; e f important sa recunosti ca ai nevoie de ajutor si suport!
Eu sunt alaturi de voi, deoarece stiu prin ce treceti!

alex11 spune:
BRAVO MIILLYY!
FELICITARILE MELE, ESTI TAAAAAARE!
MA BUCUR PTR TINE,SARCINA USOARA IN CONTINUARE.
CLAUDIA 23SAPT.

kid spune:
Felicitari Miillyy pentru ca ai reusit sa te lasi de fumat!!!
Din pacate si eu sunt fumatoare... anul trecut fumam cam 2 pachete de tigari pe zi, inclusiv primele doua luni de sarcina. Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata le-am redus, dar tot fumez 10-15 tigari pe zi In fiecare zi tot am spus ca ma las, dar nu am reusit si uite asa am ajuns in saptamana 38, tot fumatoare...
Am sa incerc si eu sa fumez doar jumatate de tigara, dar nu stiu cat o sa functioneze pentru ca, de obicei, daca nu fumez o tigara pana la capat, simt nevoia sa-mi aprind alta
Teodora Ana 38+

paky spune:
felicitari tuturor celor care au reusit sa se lase de fumat.
din pacate la mine nu a mers. eram o fumatoare de 1 pch pe zi (inainte sa raman insarcinata), cand am aflat ca sunt insarcinata le-am redus imediat la 1-2/zi, dar nu a tinut mult. dupa 3-4luni am ajuns la 6-10 tigari pe zi. depinde de starea mea din ziua respectiva.
m-am rugat si eu sa-mi fie rau, sa am greturi, sa nu suport mirosul de tigara dar degeaba, am cate o pofta de un pahar cu suc si o tigara maama mia. cafea nu am baut dar nu am putut renunta la tigara. si pe mine toata lumea m-a certat si m-a criticat in toate felurile. am si eu mustrari de constiinta si ma rog zi si noapte ca bebe sa fie sanatos. am citit f multe, stiu (stiam) ca nu este bine dar nu am putut renunta. cineva mi-a spus ca nu-mi iubesc copilul pe care-l am la min-n burtica si ca nu ma gandesc la el. gresit, il iubesc f mult, abia astept sa-l vad si sa-l aduc acasa si cred ca as inebuni sa stiu ca i-am facut vreun rau. dar nu am putut sa ma las. ma repet, sper si ma rog tot timpul sa fie sanatos. de multe ori ma gandesc ca: daca doamne fereste ... si ma opresc, nu pot sa gandesc mai departe. tot ce pot face este sa sper si sa ma rog.
mai am putin pana voi naste, cam o saptamana, si sunt sigura ca va fi bine, altfel nu concep sa fie.
poate la a doua sarcina (daca va mai fi) o sa-mi fie rau si nu o sa pot fuma, asa o sa fiu cu inima impacata.
doctorul meu, caruia i-am spus de la inceput ca sunt fumatoare, m-a sfatuit sa le las sau macar sa le reduc. si mi-a mai spus ca fumatul nu a cauzat malformatii fatului.
acum gasesc scuze, normal, stiu ca nu e bine si nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ca mine, v-am spus doar ca e destul de greu si pt o persoana care nu se lasa de fumat, are destule care mustrari si indoieli ca sa mai arunce si altii cu pietre.
daca reusiti lasati-va de fumat, va e mult mai bine psihicului si bineinteles bebelusului.
diana 39...............
Matei Stefan

Miillyy spune:
Paky ,totul o sa fie OK , o sa vezi!!!Am 100 de prietene care au copii sanatosi desi au fumat.Oricum, nu cred ca fumezi exagerat...Si poate le lasi daca alaptezi.
Eu nu m-am mai apucat....desi am trecut pe langa cateva tentatii.Nici eu macar nu credeam despre mine ca o sa am vointza asta sa renunt la tigari.
Acum imi pare rau ca nu m-am mobilizat de la inceput, dar pe de alta parte .... nu stiu cum m-as fi simtit sa trec de la 30 tigari la zero...
Ce ma enerveaza acum este ca nu sunt total "anti-tabacco" (mai am inca fantezia ca dupa ce o sa termin cu alaptatul o sa stau la un capuccino si o sa .... o tigare buna!!!
)...uff...tampit viciu!!!