Din nou despre fumat

Din nou despre fumat | Autor: Miillyy

Link direct la acest mesaj

Sunt gravida in 23 saptamani si nu pot sa ma las de fumat.Fumez cand 3 tigari, cand 7, cand 5 pe zi, in functie de mustrarile de constiinta din ziua respectiva (inainte fumam 1 pachet si 1/2 zilnic) Am avut zeci de tentative sa ma las pana acum .... dar dupa 6,7 ore parca mi se intuneca mintea si alerg sa-mi aprind o tigare. E o mare suferinta pentru mine, singura de altfel....deoarece sarcina pana acum merge foarte bine, fara greturi etc.
Nu vreau sa deschid un subiect in care sa mi se spuna de 100 de ori motivele pentru care trebuie sa incetez (le stiu deja prea bine); vreau sa am o discutie deschisa cu alte mamici fumatoare si poate...impreuna, cu multa vointa si sprijin sa trecem peste acest viciu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Miillyy cica daca ai fost o mare fumatoare inainte de sarcina (si tu erai la 1 pachet si jum) e mai bine sa nu renunti de tot la tigari, ci sa reduci numarul. Deci nu cred ca e o problema la tine, nu e mare numarul de tigari pe care-l fumezi in prezent, totusi sa ai grija sa nu fumezi tot mai mult Sarcina usoara in continuare

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Stiu ca sint offtopic si ca nu te ajuta cu nimic Millyy, dar mie tare-mi vine sa fumez uneori.
Eu nu mai pot fuma din sapt a 7-a de sarcina, asa ca am scapat de chinul prin care treci tu acum.

Desi urasc mirosul de fum de tigara si imi face si super rau, in creier mi-a ramas dorinta de a fuma. Stiu ca nu pot, dar totusi imi doresc.

Acum am si ceva probleme cu sarcina si taaaareee as mai trage o tigara, asa, sa imi mai treaca necazurile.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Merci pentru raspunsuri. Parca e un pic mai bine acum, ma simt mai usurata.

Ale,te inteleg perfect!Ideea este daca tot ai ajuns sa le lasi....tine-o tot asa...e pacat sa reincepi. La tine este vorba de dependenta psihica. Poate dupa nastere si alaptare poti sa tragi o tigare...asa....de dragul vremurilor trecute ,bineinteles acompaniata de o cafea!

Dar fumatoare ca si mine nu exista pe forum??? Ca citeam in sondaje ca in Romania se fumeaza la greu...chiar si in timpul sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Exista cum sa nu, dar au fost atatea subiecte in care au fost puse la zid si facute in toate felurile incat nu mai indrazneste niciuna sa se "dea in fapt"

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Cred ca ai dreptate, Androix. Din pacate toata lumea da cu pietre, dar daca stai bine sa te gandesti in Romania nu exista un sprijin real pentru cei care vor sa se lase de fumat - grupuri de suport, terapie etc. Doctorului meu ginecolog nici nu i-a trecut prin cap sa imi recomande vreo solutie cand l-am anuntat ca fumez...

Eu sper ca de data asta sa nu ne abatem de la subiect ... Sa ne stangem mai multe fumatoare si ... sa ne sustinem moral, ca avem nevoie.Sunt sigura ca nu sunt singura care se simte vinoavata si are nevoie sa discute cu cineva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

MiillyySi eu am fost fumatoare inraita ca si tine, peste 1 pachet de tigari pe zi. De fapt, nici nu mai stateam sa le numar. Era un viciu vechi de peste 10 ani. Atat de vechi incat se formase reflexul sa aprind o tigara fara sa ma mai gandesc. Numai la cafea de dimineata trageam 3-4 tigari. Asta pana am aflat ca sunt insarcinata. Imediat m-am gandit ca este absolut necesar sa ma las de fumat. Usor de zis, greu de facut...Toata lumea, fumatoare sau nefumatoare, era deja cu ochii pe mine. Incepusem sa ma simt vinovata pentru faptul ca fumam. Primul pas si cel mai greu a fost reducerea numarului de tigari. Azi asa, maine asa, am ajuns la 5 tigari pe zi. Era dificil mai ales ca la servici eram foarte stresata. Singurul lucru care ma putea calma era sa fumez o tigara...Pentru a-mi fi mai usor, am renuntat si la unele din tabieturile care aveau legatura cu fumatul. In plus, incepusem sa fumez din tigarile cele mai slabe existente pe piata. La un moment dat mi-am dat seama ca este mai mult o dependenta psihica decat fizica. Treptat ajunsesem sa nu mai simt nevoia de nicotina. Atunci mi-am spus ca nu are rost sa mai fumez daca nu simt nevoia fizica. Asa ca intr-o zi am renunat si la cele 5 tigari. Nici nu ma mai gandesc la tigari. Asta chiar daca sotul meu este fumator si sta cu pachetul de tigari pe masa. Totul s-a intamplat in primele saptamani de sarcina. Acum am ajuns la 21 de saptamani. Este adevarat ca le-am inlocuit cu altceva: cu dulciuri, prajiturele, placintele... Acum incerc sa ma las si de astea. Nu de alta dar am luat cam multe kilograme in plus.

Claudia 21 sapt.

Mergi la inceput

Mda, si sotzul meu dragul de el e fumator...Ca si toti prietenii nostri...Poate reusesc sa-l fac si pe el sa renunte, ca de redus le-a redus si el foarte mult. Uf, ce as vrea si eu sa spun stop ca si tine!Astazi nu am mai fumat de la ora 10:00 .... cand mi-am aruncat pachetul de tigari la cos .Ma enervez pe mine insami cat sunt de proasta, zau asa!Plus ca toata lumea ma priveste cam dintr-o parte...ca de....gravida si fumeza!!! Cred ca uneori imi pasa mai mult de ce zice lumea ... desi nu asta ar trebui sa fie motivul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Hop si eu in aceeasi situatie ca si tine Myyllii.Sunt insarcinata in 7 saptamani fiind la a-2a sarcina.La prima sarcina n-am fumat deloc pt ca-mi era rau numai cand vedeam pachetul de tigari ,acum insa situatie este diferita total,ma tot asteptam sa mi-i se faca rau insa nici o sansa.Ma tot mustra constiinta cand imi aprind una insa n-am vointa.Mai grav e cand imi zice cineva ,dc fumezi ,stii ca nu bine etc etc.Totusi in pas mic spre linistea mea am facut in sensul ca am redus numarul de la un pachet la 7-8 tigari si mai nou am ales tigarile super super light cu 3 filtre :).Mai sper insa sa-mi vina un val de greata sa ma las daca oi putea,daca nu pot sa zic numai Doamne ajuta.
Myyllii ,stiu prin ce treci si nu arunc cu nici o piatra ,iti doresc numai bine si o sarcina usoara si un bebel sanatos tun.

mina

Mergi la inceput

Intr-un fel, si mie imi pare rau ca deloc nu mi-a fost greatza in sarcina! Am fost super OK de la inceput ... ba as putea spune ca ma simt mai bine insarcinata decat inainte (probabil nu mai tropaie hormonii). Sunt sigura ca totul o sa fie bine cu noi! Asa si trebuie sa gandim. Ma uitam acum cateva seri la Oprah pe Euforia, a fost o emisiune despre o carte...."Secretul"...in fine, ideea e ca trebuie sa gandesti pozitiv ca sa atragi energiile pozitive...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Miillyy,
Sa-ti spun cum a fost la mine.
Fumatoare, 1-2 pachete/zi.
Prima sarcina in 2004. Imi doream sa nu mai fumez, credeam ca fac tot efortul pt a renunta, dar imi tot ziceam ca nu pot. Plus ca mai primeam si incurajari de la cele care au fumat in timpul sarcinii. Le-am redus. Primele 2, chiar 3 luni am fumat 3-4-5 tigari/zi. Apoi am stat si m-am gandit bine ca al meu copil merita tot efortul din lume, ca nu tre' sa merg la risc si uite asa le-am lasat. Si acum regret cele 2-3 luni cat am fumat cele 4-5 tigari. Copilu' mi-e sanatos, dar eu regret ca nu m-am lasat imediat. Am nascut, am alaptat 9 luni, l-am intarcat si m-am apucat iar de fumat. Rapid am ajuns 1 pachet pe zi. Mai bine de un an fumatoare inraita.
Acum sunt insarcinata in 9 saptamani. In ziua cand am vazut test de sarcina pozitiv, am fumat ultimele 2-3 tigari si gata, le-am aruncat ude la gunoi. Nu am greturi sau alte minuni, puteam sa fumez linistita in continuare,au trecut 3 saptamani de cand le-am lasat, dar inca mi-e pofta. Ma gandesc ca probabil daca ma mai apuc de fumat, va fi undeva in 2009
Iti e greu sa le lasi, dar copilul tau merita efortul asta. Lupta cu tine! Succes

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput