Din nou despre fumat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Miillyy,si eu am avut o sarcina care imi permitea sa fumez.Nu am avut greturi de nici o culoare.(singura problema e ca nu suport soarele,ma doboara.Am citit pe net cum ca decat sa fii o mama agitata mai bine fumezi un nr de pana la 5 tigari pe zi.Asta e o scuza buna pt un fumator.Am continuat sa fumez 5tigari pe zi,cu chin,ca le numaram,le programam ca sa ajunga.Le-am schimbat cu Kent1 care sunt foarte slabe de nici nu le simti si am sesizat ca nu simt cand fumez dar tigarea ma atrage si de atunci 5tigari chiar imi erau de ajuns (pt o saptamana).Cand am mers la control,medicul mi-a zis ca sangerez si ca pot sa-l pierd pe bebe.Am ajuns acasa,am deschis calc si am inceput sa caut cauza si altele in care spunea ca tigarea poate sa ajute la pierderea sarcinii.In momentul ala am stins tigarea si ultima a fost.Nu pot spune ca mi-a fost greu,nu-mi vine nici mie sa cred ce fel a functionat creierul meu,de am spus stop si stop a fost cand aveam nenumarate cunostinte care au fumat toata sarcina si dupa,normal.

Asta tine doar de tine daca le poti lasa sau nu,de puterea ta de a te convinge ca nu e bine.
Eu m-am lasat cu tigarile pe masa,fara sa le ascund si stand langa alte persoane fumatoare.Am avut noroc,stiu ce inseamna tigarea si sa nu fii inteles dar asta e un motiv bun in a incerca sa le lasi.

Cand va misca bebelul tau probabil ca te va ajuta un pic,atunci chiar simti ca ai o fiinta inauntru si ca poate nu e bine sa fumezi.Profita de orice ca sa incerci sa le opresti.
Eu iti tin pumnii si poate vei deveni o nefumatoare!

ps.si eu am teama de a nu am apuca iar de fumat dupa ce nasc,dar daca au trecut 7luni de atunci si vor mai trece cat voi alapta sper ca nicotina sa dispaaaaaraaaaa pt totdeauna din organism si sa nu mai ceara

Stefania38+1 cuCarl

*****BEBE*****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

stefaniya, ma bucur tare mult ca pana la urma totul a iesit bine si vad ca mai ai putzin si nasti....Iti doresc sa mearga totul perfect!

Dar sunt curioasa....doctorul ce a zis? De la fumat era sangerarea??
Eu cred ca nu, dar e foarte bine ca te-a ajutat alarma asta sa te lasi.Ideea e sa nu te mai apuci! E o ocazie minunata sa zici stop definitiv.

Sper ca in curand sa pot zice si eu "Am fost fumatoare"! Deocamdata "The journey of a 100 miles starts with a single step", asa ca am astazi 6 ore de ne-fumat si trebuie sa ma tzin tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

Miillyy, draga,
eu nu sunt "una de-a voastra", in sensul ca nu sunt graviduta
desi imi doresc enorm asta si nu stiu ce sa mai fac ca sa-mi indeplinesc acest vis. si eu sunt fumatoare de aproape 14 ani si am avut nenumarate tentative de a ma lasa, nereusite. e drept ca le-am mai redus, fumez tigarile cele mai slabe si slims pe de-asupra, dar fumatul tot fumat ramane. ce pot eu sa-ti spun e ca pt a avea copilul mult dorit as face orice, chiar si sa ma las de fumat:) Asa spun acum, dar uneori satu si incerc sa ma inchipui graviduta cand imi vine sa aprind o tigara si atunci ma intreb, sincer daca acel "as face orice" este chiar asa. eu iti doresc sarcina usoara in continuare, bebe sanatos si sa ai puterea sa lasi tigarile, daca asta iti doresti. pupici.

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Si eu sunt insarcinata in 9 saptamani si trebuie sa recunosc ca inca nu am renuntat de tot la tigari.
mi-am dorit enorm de mult acest copil, obtinut dupa un an si ceva deasteptare, iar atunci cand am ramas insarcinata probabil ca s-a intamplat ceva in capul meu pentru ca nu am mai simtit nevoia sa fumez. Sau cel putin asa cred eu. Este adevarat ca nu am rennuntat de tot pentru ca in fiecare dimineata beau o cescutza mica de cafea foarte slaba si fumez o tigara. Cred ca mai mult din obisnuinta nu pentru ca ar cere organismul. Stiu ca nu e bine ca nu e corect fata de copil dar in acelasi timp, spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca nu pot renunta de tot si dintr-odata. Am deja vreo 10 ani de cand fumez- e adevarat foarte rar am ajuns la un pachet pe zi, dar totusi obisnuinta isi spune cuvantul. Si drept sa spun sunt foarte mandra de mine ca reusesc sa ama mentin la tigara de dimineata si, ocazional o a doua pe zi. In schim, am observat ca de cand sunt gravida, ma deranjeaza fumul de tigara, daca stau intr-o incapere unde se fumeaza. Asta mi se pare chiar curios.
in ceea ce priveste persoanele care condamna fumatorii, eu vreau sa le felicit ca au reusit sa stea departe de acest viciu, darstit voi cum se spune: suma viciilor este constanta. Si cine nu a gresit niciodata sa arunce primul piatra. Am o pritena careia dr i-a spus ok decat sa pierzi sarcina dn cauza ca nu fumezi, mai bine reduci tigarile si gata.
Nu vreau sa se creada ca incurajez fumatul, mai ales in timpul sarcinii. Dar cred ca fiecare persoana este singura in masura sa-si cunoasca organismul cel mai bine si va sti daca datorita fumatului ceva este in neregula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

mi-ar placea sa stiu sa-ti dau sfatul care sa te ajute sa te lasi imediat si definitiv... dar nu il stiu

daca nu esti esti la primul copil, stii deja ca renuntatul la fumat nu este nici cel mai mare nici cel mai greu sacrificiu sau schimbare pe care le vei face ... si culmea e ca le faci fara prea mari regrete!
daca e primul tau copil, vei afla asta in curand...

si nu, nu iti raspund ca sa te condamn... eu nu sunt fumatoare, am pus tigara in gura la un moment dat, dar nu era de mine... sunt total impotriva ideii de a fuma, desi vorba cuiva, am si eu viciile mele - cafeaua de exemplu, de care nu ma pot lasa nici acum desi sunt si eu tot in 23 de saptamani ca tine

ce voiam sa iti zic este ca - asa nefumatoare si impotriva fumatului cum sunt eu - visez in mod constant ca sunt disperata sa fumez o tigara, iar uneori visez ca trag cu sete din tigara... si am visele astea inclusiv de cand sunt insarcinata... asa ca nu dau cu piatra

asa incat cred ca inteleg ce nevoie simti sa fumezi o tigara ... insa aduna-ti toata vointa si puterea pe care le ai ca macar sa fumezi mai rar, daca nu deloc

iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

Buna Miillyy,

Eu sunt intr-o situatie mai nasola decat tine, am trecut pe Kent1 si fumez ~ un pachet/zi, fiind insarcinata in 24 saptamani,..... mereu ma gandesc ca nu fac bine, dar eu tot continui sa fumez. Sper sa nu fie nici o problema cu bebe, pana in prezent este ok.
Poate impreuna reusim sa le lasam!!!

Eles 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna fetelor !
Si eu sunt fumatoare si la a doua sarcina. Acum am 36 de ani si mi-am dorit acest copil cu disperare, si totusi dupa primele 6 saptamani de sarcina cand nu am fumat, am mai tras cate o tigara. Stiu ca eram de Craciun la socrii toata lumea fuma si eu nu. Am salivat si toata noaptea m-am gandit ca fumez, si dimineata cand i-am povestit sotului, a zis fumeaza. Si la cat am visat tigara aia, asa ciudata si rea la gust mi s-a parut. Apoi am mai fumat uneori cate o tigara. Mi-e pofta sa fumez cand sunt cu prietenii mei in jur, cand mergh undeva, nu singura acasa. Si mi-e dor foarte dor de cafeaua de dimineata (la care am renuntat extrem de usor) cu cele cateva 2-3 tigari. Acum am 19 saptamani de sarcina.
La prima sarcina nu am vrut sa fumez, insa pe la 2 luni m-au internat 3 saptamani in spital, si logic m-am constipat (si din cauza nefumatului si din cauza mizeriei de la wc) si doctorita mi-a zis decat sa ma screm mai bine sa fumez daca tigara ma scoate afara. Si am fumat toata sarcina, evident nu mult si nu zilnic si fetita a avut la nastere 4.650 kg si 61 cm. Dupa ce am nascut am fumat fix cat am vrut. SI mai am in jurul meu prietene care au fumat in timpul sarcinii, iar copii au fost ok.
Idee e sa nu exageram, sa nu fumam mult sau zilnic daca putem.
Eu nu va dezaprob pentru ca stiu cum e ! Iar de dat sfaturi e foarte usor de batut din gura.
Iar acum cand imi e pofta fumez desi e adevarat cu noduri.
Stiu, ca am citit undeva ca decat sa le presti brusc si sa ai nervi si sa fii agitata mai bine fumezi sau le reduci treptat.
Stiu ca nu e bine sa fumezi gravida fiind, insa mie una imi e pofta sa fumez. Dar, recunosc le inghit fumurile cu noduri nu e aceeasi placere stiind ca poate ii fac rau la bebe. Dar fete dragi a veni si vremea noastra.

Jeni 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Draga Eles, un pachet cred ca e un pic cam mult! Ideal este macar sa mai scazi .... Asta e mai putzin greu decat sa le lasi de tot! Daca ajugi macar la 10 tigari super light ... Si iti mai zic un truc...incearca sa fumezi cate o jumatate de tigare ... iti potoleste momentan pofta!
Oricum, nu te stresa si totul o sa fie bine. Maine e o noua zi in lupta cu fumatul. Eu astazi iar am dat-o in bara. Dupa 6 ore de nefumat ... iar am luat-o de la capat. Dar maine .... fara !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurici_27 spune:

Si eu sunt insarcinata in 11 saptamani si am fost fumatoare inraita....ca si tine Miillyy un pac jumate pe zi!!!! Deja imi faceam probleme ca nu ma voi putea lasa de fumat in momentul in care voi ramane insarcinata.....In acest moment nu pot spune ca nu mai fumez deloc... ci doar cate una la cateva zile....sau cand ma intalnesc cu prietenii...care sunt toti fumatori!! Atunci mai scap cate 2. Am avut totusi noroc sa am si greturi, si sa nu ma lase bebelu sa fumez mai mult. Aaaa dar nici cafea nu am mai baut deloc....nu merg una fara cealalta.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

si eu fumatoare... am trecut pe kent 1 de cand cu sarcina, nu ajung la 1 pachet/zi (desi inainte fumam 1 pachet jumate, si nu lights), cam 10-12 tigari. am incercat sa ma las, au fost cateva zile in care am tras doar cate un fum de la sotu, da eram cu nervii prashtie.
multumesc lui Doamne-Doamne, sarcina merge bine, bebelusha e dezvoltata normal, chiar mai grasuta decat "varsta" ei... sper din suflet sa fie bine si de-acu inainte!!!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">23+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput