Chisturi ovariene mari?
![](images/user_woman.png)
Sunt intr-o situatie disperata!
Vreau sa aflu daca sunt femei care au avut chisturi de peste 5 cm care au disparut dupa tratament, fara sa fie nevoie de interventie chirurgicala.
bebe?!
Ioana, cea mai optimista aspiranta
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Raspunsuri
Alexa Ioana spune:
eu am avut chisturi de 8 cm diametru, cate unul pe fiecare ovar, care ultima data cand am fost la echo aveau cam 5,5 cm. au scazut in urma tramentului cu progesteron.
dar depinde de ce natura sunt chisturile. ale mele sunt hematice, endometriozice...
cred ca au scazut si mai mult, pt. ca am continuat tratamenul. sper sa scap si eu fara operatie... (pt ca daca trebuie sa ma operez, sunt sanse foarte mari sa'mi pierd amandoua ovarele) ... si sper sa reusesc sa merg cat mai repede la control, sa vad care'i situatia.
de ce natura sunt chisturile ? ce a spus doctorul ? ce tratament ti'a dat ?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
numeioana spune:
Inca nu stiu de ce natura sunt... O sa aflu vinerea viitoare. Eu tind sa cred ca sunt functionale, foliculare...
bebe?!
Ioana, cea mai optimista aspiranta
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Ioana, eu am avut odata unul destul de mare "de marimea unei lamai" -asa l-a descris doctorul (mi-a ramas in minte comparatia cu lamaia). S-a retras insa dupa tratament cu anticonceptionale. Tot doctorul m-a pus sa aleg: anticonceptionale sau operatie. Mie-mi era groaza ca la operatie sa nu-mi scoata si ovarul, nu numai chistul. Nu stiu cum se procedeaza acum, asta era in urma cu vreo 10 ani.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...
numeioana spune:
Eu am unul de 37 mm si unul de 52 mm. Cel de 37 nu e inca de speriat, dar celalalt ma gandesc sa nu cumva sa zica ca e prea mare sa se resoarba si sa mi-l scoata. Tot din cauza asta mi-e frica, sa nu imi scoata ovarul cu totul...
Ioana
cam spune:
Insistati pe tratamente si verificati periodic marimea lui.
In urma cu 15 ani, cand, in ROmania totul se masura pe baza de pipaiala, am ajuns sa am un chist de marimea unui fruct de ananas (exprimarea doctorului din strainatate, care imi apasa pe stomac si ma durea ingrozitor. Bineinteles ca m-am operat, nu mai puteam sa scap altfel de el. La operatie nu mi-au mai gasit ovarul, fusese absorbit de chist.
ponicid spune:
Ioana, lasa chisturile in pace daca nu te supara!
Tine-le sub observatie dar lasa-le in pace.
Intr-adevar daca ai facut odata chist, fara operatie, chiar daca la un moment dat scapi de el, se va face la loc. Numai ca pe un ovar operat se poate face un alt chist si atunci ce faci? Te operezi tot timpul? Cat timp nu elimini cauza care duce la chisturi asta risti.Cred ca 90% din femei au chisturi de care stiu sau nu stiu.
Chisturile functionale nu sunt mai mari de 20 mm. Poti sa vezi daca un chist este functional sau nu ducandu-te la ecografie in primele zile ale ciclului. Atunci in mod normal nu are de unde sa fie chist functional deci daca exista unul nu este functional.
numeioana spune:
Pai eu le las in pace, dar vreau sa dispara, pt ca imi doresc un bebe si nu raman gravida...
Ioana
Karina spune:
Ioana, poti incerca un tratament cu extracte de mladite de zmeur si muguri de coacaz negru. Eu am un chist seros de 3 cm si cum dr. nu mi-a dat tratament, am luat acest tratament de la Plantextrakt.
Daca mai vrei amanunte, poate vorbim pe mail sau PM.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
viana spune:
Eu am avut unul de 8 si la celalalt nu-mi mai amintesc dimensiunile.Erau endometriale.Le-a curatat prin operatie laparoscopica si dupa un an de menopauza,la primul ciclu ,am facut chist de 10cm.M a durea fffff rau.Mi-a facut operatie clasica,m-a curatat ca eram plina de celule endometriale( cred ca asa le spune),si insfirsit am avut si eu ovulatie si am ramas insarcinata.La fiecare operatie a mai taiat un pic din ovare,dar mi-au mai ramas de-o ovulatie.Atunci,timp de aproape un an,eram si eu disperata.
numeioana spune:
Karina, asa o sa fac. O sa incerc cu tratamentul cu extracte. Am aflat ca am multe chisturi pe ambele ovare...
Ioana