garnitura de orez

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Sunt mai multe variante. unele ti le-au dat fetele. Eu mai fac in felul urmator>

dupa ce este orezul gata. Calesc separat in ulei incins o lingurita chimen, una boabe de mustar si una de sofran. Si rastorn totul peste orezul gata.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Ana am facut de 2 ori reteta ta pana acum si ne-a placut foarte mult. Sotului meu ii place orezul.

Eu il mai pregatesc cu porumb, ulei de masline si busuioc. Amestecul e putin neobisnuit dar gustul este foarte placut pentru cine accepta busuiocul ca planta aromatica.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Eu fac orezul clasic ca baza si ii mai adaug cate o punga de legume asortate in functie de preferintele sotului care este mare amator de orez!

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

eu am invatat de la o dominicanca sa fac orez intr-un fel tare bun. LA TIGAIE

pun apa in tigaie si torn cam 3 sferturi de cana de orez in ea...torn intr-un cerc in tigaie si adaug putina sare. il las sa fiarba fara sa amestec, la foc mic pana scade apa destul de mult. dupa care cu o lingura, duc tot orezul spre centru tigaii sa arate ca un fel de piramida, torn niste ulei peste el, il acopar cu o punga sau cu folie de punga . il acopar perfect dupa care pun capac. si il las la foc cat mai mic ....dma mai uit un pic la el si dak este prea uscat, ii mai torn un pic ulei. timpul de 'fierbere' dupa ce l-am acoperit este de aprx 10 min. dupa ce il iau de pe foc il mai las un pic asa acoperit. pt ca el continua sa se gateasca in abur.
daca tot vrei ceva special alaturi de friptura, mai poti sa fac BANANE PRAJITE. pe care sa le pui alaturi de orez

cumperi niste banane cat mai verzi pe care le tai la o grosime de aprx un deget pe care le pui putin in tigaia cu ulei incins. dupa ce se imoaie un pic in ulei le scoti pe un tocator si le presezi putin cu ceva plat...merge si un fund de pahar. dupa care le pui inapoi in ulei pana iau un aspect de chips-uri
eu m=am strambat la idee prima oara cand am incercat dar mi-au placut la nebunie si merg cu friptura si orez...succes

Mergi la inceput