garnitura de orez
buna fetelor, am si eu o rugaminte la voi:am in casa un orez cu bobul lung si vreau sa-l fac garnitura ptr friptura, dar nu stiu retete, as vrea ceva mai deosebit decit clasicul pilaf....
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Incerca sa il faci clasic si pune un sos de soia pe el.
sau
Calesti ceapa, apoi calesti putin si orezul (1 cana), pui 3 cani de apa (intr-o cana dizolvi o lingura de vegeta) si il pui la cuptor cu un capac cc 20 minute, dupa care poti pune in el: salata mexicana sau porumb sau ciuperci. Editez: eu pun la sfarsit si curry.
Pofta buna!
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"
slippers76 spune:
Eu fac garnitura de orez intr-un orecare stil chinezesc. Mai pe scurt, am incercat sa reproduc reteta unei garnituri de orez mancata la restaurantul chinezesc si mi-a lacut ce a iesit:
Fierb orezul ca pe paste, adica in apa foarte multa cu sare, si il scurg in sita. Fac o omleta din doua-trei oua, condimentata bine, la care mai adaug si o lingurita de sos de soia, si o zdrobesc bine pana se face un fel de zdrente. Tai foarte fin 2 cepe verzi, amestec orezul cu ou si ceapa, condimentez cu sare si piper, pun cateva picaturi de ulei de susan (cand n-am avut am pus de masline si a fost ok), amestec si pun separat sos de soia pentru cine vrea "supliment". Mie imi place tare mult cum iese. Cel de la restaurant mai avea si seminte de anason presarate, insa nu gasesc anason nici in ruptul capului!
Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
nikole spune:
Miruna te rog, imi spui si mie cam cat orez pui?Ca asta se umfla la fiert si mereu gresesc cantit cand vreau sa fac vreo garnitura ceva,ori iese prea mult ori prea putin...
multumesc!
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by slippers76
insa nu gasesc anason nici in ruptul capului!
Miruna
BB din burtica
Cele pentru ceai nu sunt bune?
asa crestem noi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"
monica-elizabet spune:
si eu il fac aproape tot la fel ca miruna, numai ca mai adaug in el muguri de bambus sau soia si cand nu este garnitura pentru friptura pun fructe de mare(creveti, scoici, etc)...iese delicios...sau se poate si cu bucatele din piept de pui in loc de fructe de mare.
eu folosesc orez din acela care se fierbe in pungulitze si pun o punga pentru 2 portii(destul de maricele) avand in vedere ca mai adaugi tot felul de ingrediente.
succes
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
dicirstea spune:
Ce inseamna la tine "clasic"? Orezul poate fi "sarbesc" = imbogatit cu legume: ardei gras si rosii, bagat la cuptor; poate fi cu ciuperci; poate fi cu praz; poate fi cu masline negre si mai poate fi cu prune afumate. Nu te speria ca nu e dulce!
Balbina spune:
Cind il fac ca garnitura, eu fierb orezul doar in apa cu sare si un cub de unt (la o cana de orez: 3 cani de apa). Folosesc orezul cu bob rotund sau mare de la Scotti, sotului meu nu-i place orezul cu bobul lung.
Daca ii pun legume si alte minuni, pentru mine orezul e deja un fel de mincare separat, care poate fi mincat si fara carne.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
slippers76 spune:
scuze pentru intarziere
De obicei fierb o cana de orez. Ne super-ajunge ca si garnitura. Cam pentru 4 persoane, pe saturate.
Miruna
BB din burtica
slippers76 spune:
quote:
Originally posted by codruta_grgquote:
Originally posted by slippers76
insa nu gasesc anason nici in ruptul capului!
Miruna
BB din burtica
Cele pentru ceai nu sunt bune?
asa crestem noi
Uite ca mi-ai dat o idee! O sa ma duc la plafar sa vad daca cel de ceai e ce caut sau o fi vreo alta specie
Miruna
BB din burtica
nikole spune:
Multumesc Miruna, am sa fac si eu zilele astea, desi nu ma omor dupa orez, al meu mi-ar da cate un trofeu de cate ori ii fac ceva bun, mai deosebit din orez.
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+