Ce gatim bun pt. PASTE !?!

Ce gatim bun pt. PASTE !?! | Autor: canne-marie

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata fetelor, am stat si m-am gandit,ca mai este o luna pana la Paste si deja ma gandesc ce o sa fac bun de .
Nu stiu, dar mi-a venit o pofta sa mananc niste Pasca.

As vrea sa va intreb pe voi , care sunte-ti asa de pricepute,in ale gatitului,cum face-ti PASCA,ca as vrea si eu sa fac si nu stiu cum.
Va si va dulce.
Astept cu nerabdare retetele vostre delicioase,care le veti prepara de Paste.

annes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu nu fac pasca, pentru ca nu-mi place (de fapt, nu-mi place nici o prajitura cu branza). Insa mama face. Foloseste pentru coca acelasi aluat ca la cozonac, pune intr-o cratita rotunda aluat astfel incat sa acopere fundul si marginile, umplutura este branza de vaci frecata cu galbenus, zahar, vanilie, stafide (zaharul se pune la urma, nu stiu exact daca pune si albusul batut spuma, dar intreb daca te intereseaza). Se preseara aluatul din tava cu putin gris, se pune umplutura de branza, apoi deasupra pui tot o foaie de aluat sau grilaj, cum iti place. Se unge cu ou si se coace.



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

In urma cu doi ani am incercat sa fac pasca din aluat de cozonac, a iesit tare, nu mi-a placut. Anul trecut am cumparat de la patiserie, o bunatate de pasca, si acum ma gandesc la ea

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Fetelor si inafara de Pasca ce mai aveti de gand sa preparati de Paste ? ce bunata-ti? si Drob iamisssssssssss

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Nina nu stiu de ce ti-a iesti tare, mama tot asa face si nu i-a iesit tare niciodata. Doar daca iese cozonacul bun si pufos, pasca de ce sa iasa altfel?

Alte mancaruri, nu m-am gandit inca. Drob fac (sau un fel de drob) pentru ca noi nu mancam miel si il fac din ficat de porc. O sa mai fac probabil o rulada din carne de porc cu carne tocata si ciuperci la mijloc, muschiuletz de porc umplut cu carnat si ceva fripturica de pui, sa vad daca imi vine vreo idee pana atunci, sa rulez cumva pulpele de pui si sa le umplu cu ceva. Si o sa fac un gulas (o supa ungureasca pe baza de carne de vitel). Cu siguranta si ceva salate (vinete, salata americana, salata de pui cu ciuperci). O sa fac si praji si probabil si niste saleuri sa fie si ceva sarat, sa vad daca am timp.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Mai, ce subiect bun!
Poate ma inspir si eu de la voi.

Nu sunt sigura daca voi lua miel sau nu.
Mama, bunica si sotul mananca, dar eu nu pot nici sa-l miros. Asa ca, poate voi lua pentru ei.

Oricum, voi face friptura, o ciorbica de primavara cu multa verdeata, cozonac si poate o tarta.

Daca ma voi mai gandi si la alte prajituri ca mi-ati dat idee.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina
Mama, bunica si sotul mananca, dar eu nu pot nici sa-l miros. Asa ca, poate voi lua pentru ei.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."



Exact asa am fost si eu pana acum 2 ani. Preferam sa fac greva foamei decat sa mananc miel.
Am gasit solutia: il marinez 2-3 zile in iaurt cu un pic de vin si condimente pt. miel cu menta(la pliculet). Carnea sa fie acoperita de iaurt iar la cuptor tot iaurt adaug in timplu coacerii, daca mai este necesar. Se pierde mult din mirosul de miel(aproape ca nu-ti dai seama ca e miel) si e buuuun
Incearca, poate o sa-ti placa.

Annes: e buna pasca cu ciocolata. Aluatul e cel pt. cozonac iar umplutura: smantana+ou+ciocolata. Nu-mi aduc aminte exact cantitatile fiindca nu am mai facut de 2 ani dar vin specialistele cu retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Pe langa pasca cumparata, in casa pregatesc: sarmale, rulada de carne cu oua intregi la mijloc, ciorbita, cozonac, oua rosii...si altele. Miel nu servim.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

quote:
Originally posted by Darria

Exact asa am fost si eu pana acum 2 ani. Preferam sa fac greva foamei decat sa mananc miel.
Am gasit solutia: il marinez 2-3 zile in iaurt cu un pic de vin si condimente pt. miel cu menta(la pliculet). Carnea sa fie acoperita de iaurt iar la cuptor tot iaurt adaug in timplu coacerii, daca mai este necesar. Se pierde mult din mirosul de miel(aproape ca nu-ti dai seama ca e miel) si e buuuun
Incearca, poate o sa-ti placa.

Annes: e buna pasca cu ciocolata. Aluatul e cel pt. cozonac iar umplutura: smantana+ou+ciocolata. Nu-mi aduc aminte exact cantitatile fiindca nu am mai facut de 2 ani dar vin specialistele cu retete.



poti sa detaliezi putin, ca pare buuuuun de tot.
vreau sa fac si eu miel anu' asta (pt prima data, pana acum facea bunix)si pare super reteta ta. daca poti sa dai si cantitati aprox, si pasii pe care trebuie sa-i fac, plss...

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DARRIA - Da la fata reteta in detaliu, ca poate ma bag anul asta!

Si eu pun carnea in apa cu otet si mirodenii mai mult de 24 de ore si tot simt mirosul.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Mie imi place milul, dar sotului nu , zice ca are acel miros specific de miel, dar vorba voastra daca punem carnea la macerat cu vin si multe mirodenii ca sunt multe , vreo 24 de h, eu cred ca iese un deliciu. Am o colega,care a facut un iepure de camp asa,( cica si ala are un miros specific si gust), la tinut la macerat 2 zile si cica a avut un gust super., cred ca asa o sa fac si eu.

annes

Mergi la inceput