Nu-mi reusesc galustele din gris-sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Eu le fac asa: la un ou (nici prea mare, nici prea mic) batut cu telul, pun un praf de sare si 3 linguri de gris (nici pline, nici rase). Compozitia trebuie sa fie asa cum spun fetele...ca o smantana groasa, dar care sa curga, si inainte sa le pui in supa, adauga o cana de apa rece ca sa nu mai clocoteasca. Le lasi la fiert pana incep sa se lase putin la fund.
Mai am si eu surprize cateodata si imi iese compozitia prea tare si atunci risc sa nu se faca in interior, si atunci le tai in doua pe toate cu o lingura. Apoi sigur se fac si la mijloc. Chiar daca este inestetic sa fie taiate in doua, ma gandesc ca in farfurie oricum le tai, si macar sa fie facute, sa nu am surpriza.

In orice caz, am citit aici multe retete delicioase pentru galuste, si cum supa cu galusti este mereu prezenta la mine in casa din cauza fetelor, o sa incerc toate retetele.

Pupici

Alex si Bia

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=16" target="_blank">Iubire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Pare atat de complicat... Eu renuntasem la supa cu galuste din acelasi motiv, nu-mi ieseau bune. Apoi am gasit o super reteta si mi-au iesit intotdeauna DELICIOASE.
La 1 ou, 1 lingura de unt si 4 linguri de gris. Eu fac din cantitate dubla, deci 2 oua, 2 linguri unt si 8 gris. Sare dupa gust. Se amesteca toate foarte bine, indiferent de ordinea in care le pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Inca un sfat: Daca dupa ce ai turnat prima lingurita de compozitie in supa observi ca aceasta se imprastie, atunci inseamna ca trebuie sa mai adaugi gris in compozitie.

Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

SFAT DE SFAT, de aceea va scriu cu rosu caci eu am verificat si a fost ok, citez,, galustele trebuiesc speriate" asta am citit eu intr-o revista mai demult si asa am facut;in momentul cind apa fierbe si dati drumul galustilor, imediat adugati peste ele apa rece de la robinet;repetati procedeul de cite ori galustile clocotesc, succes!!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu le fac asa (si mereu ies pufoase si gustoase, niciodata nu am dat gres) :

La doua oua, pun 8 linguri de gris -nici rase nici cu varf,(dar ca sa fiu sigura pun 7 si dupa ce amestec vad cum arata compozitia si mai adaug si lingura nr8 de gris).Pun si sare, amestec bine, dau focul mai incet si cu o lingurita adaug galustile.Apoi las sa fiarba la foc potrivit.

P.S- nu pun ulei ca noi mancam mancaruri cat mai "degresate", sotul meu a avut probleme cu colesterolul.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Vin si eu cu un pont care tine insa mai mult de estetica/gust: toci ffff fin citeva frunzulite de patrunjel si daca ai si niste morcov fiert la indemina e ideal-tocat marunt si el(poti lua din supa)si le adaugi in compozitia galustelor, mie imi plac f mult asa,sunt mai "vesele".
Sa ne zici ce ti-a iesit!

Tatiana siMariuca (02.08.2006)http://community.webshots.com/user/taty2006?action=publicAlbums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cred ca pana la urma totul tine de cantitate ade gris incorporata, pentru ca eu asa am invata de la mama, care face niste galusti super, sa le pun cand fierbe supa, dau focul mic si incep sa le pun. Dar trebuie sa aiba consistenta sa se desprinda singure de pe lingurita dar sa nu se scurga ( si fara adaosuri de ulei sau unt), si puse imediat ce s-a obtinut acea consistenta, pentru ca altfel se intaresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

nu am gresit galustele niciodata, dar adaug in compozitie un varf de cutit de bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet. imi ies pufoase si gustoase si nu le ratez niciodata. merita incercat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

hellooo gospodinelor

tocmai am terminat supa cu galuste , am gasit pe culinar o reteta dar nu cu gris cu cous cous , sunt absolut dementiale, couscous-ul l-am luat din metro de la raionul de paste fainoase , sunt asa de pufoase ca nu-mi vine s acred
am pus 2 oua , cous cous si le-am pus in supa, incercati-le sunt mult mai gustoase decat alea cu gris






"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Bicarbonatul se pune tocmai ca sa creasca, la fel ca la cozonaci, ar fi culmea sa nu aiba efect.

Mergi la inceput