Nu-mi reusesc galustele din gris-sfaturi

Nu-mi reusesc galustele din gris-sfaturi | Autor: florentza

Link direct la acest mesaj

Va rog din suflet, spuneti-mi si mie (reteta , cu detalii)cum sa fac galuste mari si pufoase....(eu pun 9 lgt. la un ou,dar nu prea le reusesc).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

pai smekeria e sa amesteci oul cu grisul, sa iasa o compozitie ca o smantana , nici prea tare nici pre amoale, apoi iei olingurita o bagi in supa iei putina compozitie si o pui in supa daca nu se imprastie e buna daca da atunci mai pui putin gris dar nu mult, apoi te apuci de galuste, in primul rad supa nu trebuie sa fiarba cum fierbe pui putina apa rece, iei compizitie in lingurita o pui in supa si tot asa pana termini galustele, ai grija supa sa nu inceapa sa fiarba, cand ai terminat pui capac dar lasi un pic de loc sa iasa aburul, si te mai uit sa nu clocoteasca supa , daca da mai stropesti cu putina apa rece, o s avezi ca se umfal si ies pufoase, cam asta e smekeria, sa nu clocoteasca apa, aaa si fculsa fie mic mic, sper sa-ti iasa,
am mai vazut pe culinar la o fata ca folosea cus cus , in loc de gris, ii iesisera niste galuste de lesinai langa ele, kiar in seara asta am luat si eu de la metro, o sa incerc maine sa vad cum e


si spor la gatit



"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine



*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Eu le pun putin ulei atunci cand fac compozitia ca iasa mai pufoase si nu le pun in supa imediat ,le las cam 15 min sa se omogenizeze.De cand fac asa nu le-am ratat niciodata.Inainte sa aflu de smecheria asta imi esau niste gloantze de toata frumusetea.

Pofta buna

mihaela 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mihaela_ce asta cu asteptatul nu o stiam multumesc

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine



*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Eu fac galustele dupa reteta Silviei Jurcovan. Intotdeauna mi-au iesit perfect.
Compozitia se face exact inainte de a pune galustele in supa. Nu se lasa deloc sa se odihneasca. Din 3 oua: separ albusurile de galbenusuri. Bat albusurile spuma cu putina sare, adaug galbenusurile si 1-2 linguri de ulei, amestec de 3-4 ori apoi adaug gris in ploaie si amestec usor. Gris adaug pana cand compozitia devine ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingurita (in reteta scrie ca la un ou se adauga gris o data si jumatate cat greutatea oului; eu nu am cantarit niciodata). Nu se amesteca prea mult pentru ca spuma dispare si galustele nu mai ies moi.
Galustele se pun in supa cu lingurita. Ai grija ca supa sa nu clocoteasca pentru ca se imprastie compozitia prin oala. Lasi sa fiarba 15 minute.



Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Eu fac asa galustele si ies perfecte:
bat oul intreg cu un pic de vegeta, adaug gris in ploaie, amestecand continuu cu o lingura de lemn (ca la maioneza), pana iese ceva de consistenta unei smantani dar groase (nu curge), adaug cateva picaturi de ulei si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Le las si eu cateva minute, apoi cu o lingurita uda (am un vas cu apa in care bag lingurita inainte de fiecare galusca), pui in supa fierbinte dar care nu trebuie sa clocoteasca atunci (dai focul mic), si lasi sa fiarba tot la foc mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Fetelor ,va multumesc.O sa fac pana o sa le reusesc.Am fost o data la soacra-mea in vizita,avea supa pe foc si m-a intrebat daca stiu sa fac galuste ca ea nu le reuseste.I-am spus ca nici eu ...si atunci a facut o compoz. de ou cu faina pe care a pus-o in supa.Stiu ca sunt greu de reusit...mi-e imi ies frumoase deasupra si cand le sectionez apare surpriza...Dar grisul...cate lgt. puneti ?...Sunt mai rase..? Cineva imi daduse o reteta cu albusul batut spuma ,amestecat cu galbenusul batut cu sare ,putin unt,bicarbonat...apoi se punea grisul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_81 spune:

Draga Florentza

Eu am reteta de la mama soacra; cred ca in primul rand nu trebuie sa te gandesti ca e complicat ci ca va fi ceva delicios gatit cu dragoste si sigur iti va reusi.

Cand carnea si legumele s-au fiert bine, pui doua oua medii (albus+galbenus) intr'un castronas si le bati spuma cu telul; dupa asta adaugi pe rand, "in ploaie" cate o lingura de gris, amesteci ca sa verifici consistenta, apoi mai adaugi inca una, amesteci (cu o furculita ceva in loc de tel); in total pui cam patru linguri de gris. consistenta tb. sa fie cam de smantana groasa care nu curge din lingura (spun "cam" pt ca depinde cat de mare este oul, lingura si deci reteta nu este ca la farmacie de precisa). Dupa ce ai incorporat grisul, nu mai amesteci compozitia.

Cand le pun in supa, dau capacul la o parte si se mai linisteste clocotul si pun galustile (cam o jumatate de lingura fiecare) si mai spal lingura in supa ca sa se dezlipeasca frumos; si tot asa pana termin compozitia de galulshti.

Apoi le pun capacul ca sa clocoteasca - capac de sticla si le vad cum arata; cand s-au umflat frumos, scot una si o tai pe din doua cu lingura, sa vad dk s-a fiert frumos, poti sa gusti daca s-a racit; n-am avut surprize neplacute, dar daca este tare la mijloc, le poti pune nitica apa rece si le mai lasi la fiert nitel. Dupa ce s-au fiert galustile, amesteci in supa cu grija sa nu se sfarame.

Secretul de la soacra-mea: nu se pune sare la supa de la inceput; numai dupa ce galustile s-au fiert frumos, deci numai la final impreuna cu patrunjelul; si daca este posibil, sare marina si NU vegeta sau alte chimicale.

Te pup si sa ne spui cum au iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Iti multumesc din suflet,Irinuta.Va multumesc tuturor.Sotului meu ii place fffff mult supa cu galuste....apoi mai este si cel mic,care ar putea manca si el o galusca...Pana acum ne mai dadea mama,dar si ei i se intampla sa nu prea ii iasa...si le pescuia,le arunca si facea altele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Florentza, chiar ai de unde alege, din atatea retete!
DAca nu e tarziu, eu iti spun cum fac de fiecare data si imi ies fara prb:
ou+praf sare+gris... compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa, apoi las compozitia cam 10-15 minute, parca se leaga mai bine compozitia, cred ca se umfla grisul un pic, iar cand le amesteci cu furculita, ramane urma(carare) in urma furculitei. Le pun in supa clocotita, nu se desfac, devin pufoase, chiar si in interior!

Pofta buna, pentru cine incearca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Multumesc mult Crixia,sunt fericita...sunt toata un zambet...chiar ca am de unde alege si invata.Cat de curand imi voi da examenul la bucatarie...(deocamdata am mancare facuta)si o sa va spun cum a fost..

Mergi la inceput