Pranz romanesc-va rog idei!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cred ca in primul rind trebuie sa tii cont de preferintele invitatilor. De exemplu italienilor nu le place nimic acru deci or sa manince o ciorba acra sau un bors de rusine dar nu "se vor da in vint "dupa asa ceva . Nici dupa muraturi. Mamaliga maninca numai daca e frig afara, vara sa nu auda de ea. ... Nici smintina ca la noi nu e apreciata, deci nu isi vor pune peste mamaliga, in siorba sau sarmale nici smintina nici iaurt din proprie initiativa ci doar ca sa nu te jigneasca. Acum ca nu sunt toti la fel e drept, si ca sunt unii care au fost prin Romania sau poate sa le placa, se intimpla... dar parerea mea e ca tb sa te ghidezi dupa gusturile lor si sa alegi ceva care sa se potriveasca.

Pentru cei pe care ii cunosc eu au avut mare succes ouale umplute, salata beuf cu carne ( la ei e fara ), conopida cu maioneza , sarmalele din varza dulce, ardeii si dovleceii umpluti, fasolea cu afumatura . Salata orientala . Musacaua de cartofi ca la noi ( e diferita de cea greceasca care are sos besciamel deasupra si scortisoara in carne) .. Varza dulce calita cu carne. Si supa cu galuste (de gris).

si nu in ultimul rind prajiturile noastre : cele din foi pe fundul tavii : albinita, alba ca zapada ... sau placinta cu brinza dulce si stafide , daca te pricepi merge chiar o pasca sau un cozonac trandafir ( cuiburi de viespi ) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu cand am gatit pt straini am facut asa:
supa pe pui cu galuste de gris
salata de vinete, salata de conopida, salata de beuf, salata de cartofi cu oua si ceapa, in cate un bol mai micut
chiftele, cateva snitele din piept de pui, carnaciori prajiti
sarmalute mici cu costite afumate
desert: prajitura cu mere si una cu branza dulce si salam de biscuiti



Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Din experienta mea, am constatat ca nemtii nu se omoara dupa ciorbe acre. Eu gatesc, cand am musafiri ''straini'':sarmalute, chiftelute, oua umplute, salata beuf, rosii umplute cu branza si marar, salata de vinete, fasole batuta cu carnaciori, icre, pui la ceaun cu cartofi taranesti, saramura de peste, placinta cu mere sau cu branza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Multumesc frumos de sugestii!
Nici nu ma asteptam sa gasesc atatea idei.
O sa aleg din ce mi-ati sugerat voi si va anunt cam cum a iesit masa.
Va multumesc inca o data!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

varza a la cluj
sau daca faci mai multe aperitive, poate e mai bine...asa cum au zis fetele salata de boef (cred ca plac tuturor), oua umplute, salata de vinete
eu supa nu le-as face, ca nu stiu daca mananca
iar praji sau tort...de cumparat...

sa ne spui si noua ce ai facut.
succes, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

din experienta mea cu nemtii am observat ca le place: salata de boeuf ( daca ar fi dupa sotul meu as face-o in fiecare zi), de vinete, mamaliga cu branza si smantana sau cu ciulama ( e adevarat ca necesita multe explicatii),sarmale cand si cand. supele nu i-au prea incantat doar cea cu galuste sau ciorba de perisoare.
Pana acum au fost incantati.
Spor la gatit


MIKI

``Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii, care nu-l asteapta! ``

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Eu cred ca primul lucru de care trebuie sa tii cont este varsta copiilor. Apoi sa te gandesti la preferintele culinar/culturale ale japonezilor si nemtilor. Eu intreb intodeauna invitatii, pe care nu-i cunosc f bine, 2 lucruri: 1)daca sunt vegetarieni si 2) daca au vreo alergie sau vre-un aliment pe care nu suporta sa-l vada in farfurie.
Daca copii sunt pana in 3 ani e ok-au mancarea lor proprie si te poti desfasura cum vrei tu, daca sunt mai maricei eu zic ca trebuie alese niste preparate usoare din care pot si ei manca. Nu prea vad un copil de 5 ani interesat de sarmale, daca nu a gustat niciodata pana atunci, dar un ardei umplut poate l-ar atrage, mai ales daca erosu!!!Preparatele cu maioneza iarasi tr evitate la copii(mai ales, daca nu sunt ai tai)......Un aperitiv cu branza feta(pofiti de ocazie si le si povestesti de faptul ca la noi branza e aperitiv, nu desert ca la francezi), salata de ardei copti(gasesti de cumparat), salata orientala, fasole batuta, etc poate fi interesant. Daca sunt 3-4 chestii diferite pot fi interesante si sigur vor gasi ceva sa le placa printre ele. Dupa un astfel de aperitiv bogat si variat nu-ti mai ramane de ales decat felul principal si desertul.
La desert, eu am avut intotdeauna un mare succes cu placinta cu branza sau cu mere(daca vrei iti pot spune pe pm ce ingrediente frantuzesti cumpar si cum le adaptez ca sa obtin o placinta cat mai apropiata de a noastra)

Succes!
Sigur o sa te descurci!

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput