Ce mai gatesc japonicile.(5)
Raspunsuri - Pagina 17
mamaluidavid spune:
Neatza!
In sfarsit ne-am revenit si noi cat de cat,cu totii am fost bolnavi,inclusiv eu am luat enterocolita de la copii
In fine,azi japonica scrie pe mine,ma uitam pe retetele scrise de voi,imediat merg la cumparaturi si sa stiu ce sa iau.
Daca e vreuna prin preajma nu imi dati idee de ceva yasashii cu stomacul?
A si imi spune si mie cineva cum se face dashi ?
Sa nu radeti dar eu chiar nu am glumit cand am spus ca nu stiu sa gatesc
Stefania,Patricia si David
hannen spune:
Stefania,dashi poti sa-l cumperi gata facut,se gaseste in pliculete de tot felul de forme si gramaj.E ca un fel de knorr ,numai ca e din peste(katsuo,aji si/sau kombu).
Daca vrei sa-l faci tu in casa,la fel,folosesti katsuobushi(bonito flakes) sau kombu!
Procedezi asa;4-5 cani de apa le dai in clocot ,pui o mina plina de katsuobushi si da focul mic.Fierbe la foc mic un min.
Dupa ce opresti focul "pescuieste" fulgii de bonito cu o strecuratoare si eventual apasa cu un polonic sa iasa bine "gustul" din ei.
Zeama care ramane e dashi.
mamaluidavid spune:
Acum ne-am intors de la cumparaturi.
Hannen iote ca yo faceam dashi si habar nu aveam
Miso shiru asa o fac,intai pun katsuobushi in apa sa fiarba dupa care ii pescuiesc.
Multam pentru luminare
Stefania,Patricia si David
miyako spune:
Buna japonici!Am si eu o intrebare,care este total off-topic,dar nu am gasit pe nicaieri vreun raspuns care sa ma lamureasca,asa ca m-am gandit ca poate vreuna din voi ma poate ajuta.As vrea sa-mi aduc fetitza in Japonia,pentru o perioada de un an(sau macar jumatate de an)in asa fel incat sa nu piarda anul scolar(este eleva in clasa a patra).Stiti cumva daca exista vreo posibilitate,eu stiu,cursuri prin corespondenta,sau ceva de genul asta?Imi cer inca o data scuze,ca m-am bagat in "bucatarie" cu probleme de genul asta,dar nu reusesc sa gasesc pe nicaieri ceva concret.
miyako spune:
Si acum si una on-topic! Eu vin numai cu intrebari ,ca idei sau retete...pauza. Paula ai incercat reteta aceea de gogosi in aburi?Cu ce fel de faina?Si echivelentul la 40 de grame de drojdie proaspata,in drojdie uscata cat inseamna? Ca eu una nu am gasit drojdie proaspata pe aici?
mamaluidavid spune:
Miyako hai ca ma bag eu sa iti raspund la intrebarea cu drojdia.
Nici eu nu am gasit proaspata aici dar am folosit foarte mult si cu succes drojdia la pliculete,sunt de la mai multe firme.
Pe pliculet scrie ca 1 plic e suficient pentru 500gr.-1 kg. faina si eu asa am facut.
Am amestecat faina cu drojdia si am pus restul de ingrediente conform retetei.
Stefania,Patricia si David
mamaluidavid spune:
Fetelor poate imi dati si mie o idee ce as putea face cu 1 kg de kani ce zac in congelator de nu stiu cand.
Eu nu mananc, bleah, dar sa ii fac barbatelului o surpriza.
Ce sa le fac?
Pe punga scrie in katakana ZUWAI GANI,ma gandesc ca sunt mai multe feluri de kani,poate asa va dati seama ce am eu si imi dati idei.
Multumesc!
Stefania,Patricia si David
miyako spune:
Nici eu nu mananc kani,asa ca nu te pot ajuta.Eu drojdia o am la plic de 50 de grame,deci este mult prea mult pentru un kg. de faina.De exemplu,la paine,pun 10 gr de drojdie la 500 de faina.Ma gandeam sa pun aceleasi cantitati,ca tot o iesi ceva.Eeee,si daca nu,doar nu-mi da nimeni in cap.Oricum sotul meu mananca orice fara sa se planga.Dar iete ca ma prinse o lene,de cred ca o las pe altadata.Oricum,sar'na pentru sfaturi si bafta cu "uratii" aia de kani