Ce mai gatesc japonicile.(5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Hristos a inviat!
Eu sunt intotdeauna in pana de idei la capitolul `supe`. Ce fel de misoshiru mai faceti?
Sa va dau o reteta de supa de rosii super simpla, pe care o fac de cate ori cumparam mai multe rosii.

SUPA DE ROSII (4 persoane)
Se taie marunt 3 rosii micute (sau 2 rosii mari) si un sfert de ceapa.
Se pun in oala si se fierb(calesc) cam 2 minute, dupa care se adauga 600g de apa.
Se fierbe pana se inmoaie ceapa dupa care se adauga sare si piper dupa gust.

Este o reteta originala. Daca va ganditi ca mai puteti adauga alte ingrediente, incercati. Se poate adauga morcov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

Hai ca iti spun eu cateva retete de supa,daca vrei!
Letas to tamago no sup

Incrediente:un ou,sare si piper dupa gust,consome no moto -o lingura mica,o frunza de salata (letas)verde si apa 200ml.

M de P:
Apa se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba pana ajunge la 100gradeC,apoi se pune consome,sare,piper(se da gustul supei),apoi oul batut si se lasa sa fiarba si la urma salata rupta in buc mari si se lasa sa dea o data in clocot.


Tamago to tomato no sup

Incrediente:

okura o buc.,praz 5 cm(partea alba),shouga 2 buc mici,rosie o buc,torigara sup 400 ml,ou o buc,sare si piper dupa gust.

M de P:
Okura se freaca cu sare(pt a i se lua parul)se taie rondele,prazul si shouga se taie fffoarte subtire naname.Rosia se opareste putin ,se scoate pielita si semintele apoi se taie cuburi.
In oala se pune supa cu prazul si shouga si se fierb la 100 gC apoi se pune sarea si piperulsi se ferb pana da in clocot ,apoi se pune rosia si okuta si se fierb pana da iar in clocot.



http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

Osuimono

Intr-o oala fac dashi,apoi pun peste tara taiat buc. mari si il fierb la foc mic(se i-a spuma),apoi praz taiat naname in buc mai mari,dupa ce s-a inuiat pun tofu moale si hakusai sau frunze de daikon(oparite in apa cu sare)si la sf pun sare dupa gust.

Eu la miso pun ce am,kabochya,konyaku,cartofi,nameko,shimeji,morcov,daikon.mochi.

http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Multumesc Ella.
Ieri am facut salata de castravete cu wakame. Este buna si copiilor le place f. mult.

Salata de castravete cu wakame

Se taie un castravete in rotite subtiri, se presara sare si se lasa 10 min. Se trece putin prin apa si se preseaza.
Wakame (eu folosesc cele uscate) se pun in apa pentru a reveni la forma initiala.
Se prepara un sos din osagi 1-otet, osagi 1-tuyu (acela care se foloseste pt udon rece 3 bai) si kosagi 1-zahar.
Se amesteca sosul cu wakame si castravete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

vin si eu cu o reteta noua

TORI NO SASAMI GOMA YAKI
4buc sasami(sau cate doriti dupa membri din familie)
spalate bine si apoi presarata sare si piper dupa ochii
separat faceti o supita din shoyu 2 linguri mari , 1 mirin,o lingura de goma abura
apoi treceti carnea prin ou batut si apoi prin goma seminte.(ca la tonkatsu)si puneti in frai pan cu putin ulei si cand dau sa se prajiasca puneti si supa preparata peste carne si lasati pana se rumenesc (3 minute maxim)
merge cu o salata de varza si o omletica de ou..
pofta buna
va garantez ca este superba si la bento merge numai bine
o zi buna



POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Miaaaam,hanako cred ca incerc si eu azi,suna tare bine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

Reteta tortului diplomat o am de la Dolphin,este deja postata,este foarte delicios
Reteta de gogosi in aburi o am de aici:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11668
Eu nu am mai facut si crema..le-am lasat simple,sunt foarte ,foarte pufoase.
Iar placinta cu branza,am folosit foi de placinta cumparate,se gasesc in Ito yokado in raftul cu produse congelate,in jap. se zice
"pai sito",iar branza am folosit feta si kateji cheese.
Compozitia pt. placinta
se amesteca urmatoarele:
-200gr feta
-200gr kateji cheese
-1 ou
-3-4 linguri zahar
intinzi foaia de placinta si o umpli cu comp. de mai sus apoi o ruleazi si o pui in tava unsa cu putin ulei apoi o dai la copt,200grade 20-25 minute


http://new.photos.yahoo.com/paula_mea2002/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Paula,sar`naaaaa!!!
Eu n-am ito yokado aproape ,iar pe la alt supermarket n-am vazut foi de placinta.
Maine studiez retetele poate fac si eu ceva bun.
Somnic usor bucatareselor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ocris,misoshiro poti face din orice leguma,orice gasesti prin frigider.Eu de ex. nu pun cartofi ,mi se pare prea grea insa folosesc morcov,daikon,shimeji.Citeodata tofu si nameko,sau tofu si wakame,sau ceapa, wakame si aburage.Sau naganegi in loc de ceapa.
Am sa incerc sa scriu niste retete de supe dar maine,acum e 11:31 si-mi cazura okii in gura,ma`c la somn.
oyasumiiii, haaaa...(emoticon cu unul cascand)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

quote:
Originally posted by hanako2004

vin si eu cu o reteta noua

TORI NO SASAMI GOMA YAKI
4buc sasami(sau cate doriti dupa membri din familie)
spalate bine si apoi presarata sare si piper dupa ochii
separat faceti o supita din shoyu 2 linguri mari , 1 mirin,o lingura de goma abura
apoi treceti carnea prin ou batut si apoi prin goma seminte.(ca la tonkatsu)si puneti in frai pan cu putin ulei si cand dau sa se prajiasca puneti si supa preparata peste carne si lasati pana se rumenesc (3 minute maxim)
merge cu o salata de varza si o omletica de ou..
pofta buna
va garantez ca este superba si la bento merge numai bine
o zi buna



POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0



Hanako,multumim de reteta,am facut si eu azi si au fost foarte bune.

http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

Mergi la inceput