vsh mare
Mama mea a avut in sept 2006 VSH 60/112.Avea puroi la o masea si si-a rezolvat-o.Acum are 30/60 ceea ce este foarte mult.Am inteles ca valorile normale sunt 2/4.Eu am 4/6.Si-a facut analize de urina si nu are probleme.Are reumatism,insa ieri am fost la reumatolog si mi-a zis ca artrita de care sufera nu da un astfel de VSH.
Voi ce ziceti ?
Restul analizelor sunt bune.Ma tem sa nu aiba ceva mai nasol.
Apreciez parerile voastre.Mersi
Raspunsuri
Sheannamp spune:
Valorile pe care le are mama ta sunt normale, mai ales daca varsta dansei este peste 50 de ani (se accepta o valoare maxima a VSH la o ora de 30).
Daca restul analizelor sunt bune si mamica ta nu are alte simptome nu este nevoie de investigatii suplimentare.
Valorile normale ale VSH sunt, pentru persoanele sub 50 de ani de 13mm/h pentru barbati si 20mm/h pentru femei.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
danyalo spune:
Sotul meu are 32 ani si-a facut analizele uzuale si i-a iesit vsh-ul foarte mare( normal zice in paranteza la barbati intre 1 si 10)! Nu inteleg ce inseamna? Nu se plange de nimic! unde poate fi infectia
acest lucru are legatura cu faptul ca i-au iesit trigliceridele f. multe si colestrolul peste limita..dar nu cu mult?? In legatura cu colesterolul si trigliceridele m-am lamurit...stiu ce avem de facut.... ramane vsh-ul peste care dr-ul de fam. a trecut..cica nu-i pb.!! se mai intampla!!Ce ar trebui investigat??
Multumesc anticipat!
viana spune:
Mie mi-a zis sa incep cu un consult la stomatolog sa vedem daca nu a mai ramas ceva nerezolvat,un sumar de urina pt a depista o eventuala infectie urinara,un consult ginecologic (la voi nu cred ca e nevoie).Eu totusi cred ca si reumatismul da un VSH mare.
danyalo spune:
Sumarul de urina l-a facut..totul pare ok! la gineco' nu e cazul......ramane pb. stomatologica... unde daca se duce...ii arunca afara tot cimitirul din gura! Cred ca acolo e buba!Dar ce ma fac? ca nu vrea nici batut sa se duca la dr! nu stiu daca toti barbatii dar al meu are o doza maaare de nepasare in ce priveste aceste lucruri!
viana spune:
Vai ,dar nu-mi spune de barbati si stomatolog.Dupa vreo 5 ani am reusit sa-l conving si l-am programat joia trecuta.Ghici?Nu a venit doctorita deoarece i se imbolnavi-se copilul.Acum sa vad cind imi ofera a doua sansa.Lui ii este frica sa nu-l doara.Eu. am 4 operatii ,doua chiar nasoale.Vai de ei.Si se mai dau barbati.
Mariaa spune:
nu as neglija deloc un vsh marit. creatinina cum este la analize?
acelasi raspuns l-a primit si mama de-a lungul anilor, vsh-ul marit indica insa o infectie in organism care nu a fost depistata la timp iar acum tragem din greu s-o punem la punct.
sanatate multa!
www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>