rh negativ
![](images/user_woman.png)
Ma numesc oana si ma confrunt cu o problema destul de serioasa.Am aflat ca sunt insarcinata si imi este teama deoarece am rh negativ.Am o fetita de 5ani si7 luni perfect sanatoasa si 3 chirotaje inaintea fetitei.FEtita are tot rh negativ si va rog din suflet sa-mi explicati daca voi avea probleme cu sarcina?Multumesc anticipat.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/martha78/martha78.jpg)
martha78 spune:
Oana, se poate intampla ca si urmatorul copil sa aiba Rh- si sa nu apara anticorpii in sarcina, dar daca copilul va avea Rh+ este posibil sa apara anticorpi anti Rh; important este ca pe tot parcursul sarcinii sa-ti faci dozarile, iar in sapt 28 sa faci vaccinul RO GAM pt a preveni in continuare aparitia anticorpilor, de asemenea trebuie sa faci vaccinul dupa nastere in timp de 72 de ore
Uite aici niste linkuri:
http://www.eva.ro/sanatate/articol257.html
http://www.e-sana.ro/index.php?a=270&p=2
ma fac din ce in ce mai mare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/liliana_28/liliana_28.jpg)
liliana_28 spune:
Draga Oana,
Si eu am rh negativ si cand am aflat am intrat in panica. Pana sa iasa rezultatele la sange ale sotului (pentru a vedea ce rh are) am consultat mai multi medici.
Eu zic ca este mult mai bine sa te duci la un medic....sa ii explici si de chiuretaje...ca stiu (din spusele medicilor) ca daca sotul are rh pozitiv......trebuiesc facute niste vaccinute.
Spre norocul meu .....sotul meu are rh negativ.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Cum tu ai Rh negativ , la prima sarcina cu Rh pozitiv , adica unul din avorturi corpul tau si-a creat anticorpi anti-Rh pozitiv .
Daca sarcina de acum e cu fat cu Rh pozitiv , anticorpii din corpul tau vor ataca sarcina , pt. ca o vad ca pe ceva strain si vei suferi avort spontan.
Clopo spune:
Buna Oana, intai de toate nu trebuie sa te sperii deloc; importatnt este sa iti faci in fiecare luna dozajul de anticorpi, si in functie de valoarea acestora vei face sau un vaccinul in sapt. 28 si dupa aceea in primele 72 de ore dupa nastere; eu am rh negativ, sotul pozitiv si am nascut un baietel cu rh pozitiv, fara sa apara pb; e adevarat ca in primele 72 de ore dupa nastere am facut vaccinul; acum sunt insarcinata in 28 de sapt cu bb2 si valoarea de anticorpi este 0; trebuie insa sa urmaresti cu atentie sarcina si sa vorbesti cu medicul tau ginecolog.
pupici, si sarcina usoara
kover spune:
linistestete!!!eu am Rh-ul negativ, sotul pozitiv,si doi copii cu Rh pozitiv,sanatosi.la a doua sarcina la dozarea anticorpilor deja in luna a treia am avut neplacuta surpriza fiind prezenti anticorpii,desi dupa prima nastere am primit imunoglobuline.Dar prin monitorizare si vizite la obstretician permanente se rezolva totul.iti doresc o sarcina usoara si un bb frumos si sanatos.Carola
miky25 spune:
buna si eu am rh negativul si nu trebuie sa te sperii,dar explica-i medicului ca ai trei chiurataje.eu am o fetita de 1 an jumate cu rh pozitiv si in 72 de ore de la nastere am primit un vaccin, dar inainte de asta am avut si eu un chiuretaj si nu i-am spus medicului ca am rh negativ, mai bine zis nu am stiut ca trebuie sa-i spun, si mi-a facut un scandal pt ca trebuia sa-mi dea un vaccin.nu l-am primit dar sarcina a mers bine, am facut in fiecare luna aceea testare si nu am avut anticorpi.mai multe nu stiu sa-ti spun, dar medicul e cel care stie cel mai bine aici pt ca fiacare organism reactioneaza altfel.iti doresc multa bafta si o sarcina fara probleme.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
Robotel,no problem.fa asa cum ti-au spus fetele dozarile de anticorpi anti Rh si sunt sanse mari ca totul sa fie OK.
ce a povestit xio e DOAR UNA DINTRE VARIANTE...se poate ca bebe din butica sa fie din nou bine-merci Rh negativ,sau e la fel de posibil ca toti fetusii avortati sa fi fost Rh negativ...
a propos,tu stii ca sotul tau are rh pozitiv?ca se poate ca si el sa aiba rh negativ..
capul sus si sarcina usoara,fara ganduri negative gratuit!
numai bine iti doresc!
sia_o spune:
salutare tuturor
tare mult as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva si daca se poate un ginecolog de pe forum. am 31 de ani, am rh negativ si sint insarcinata in 3 luni. acum vreo 10 ani am facut doua avorturi la cerere si nu stiam ca am rh negativ. am un baietel de 4 ani si 3 luni tot cu rh negativ. pe tot parcursul primei sarcini am facut dozajul anticorpilor si au iesit tot timpul 0, deci nu am facut nici un vaccin nici in timpul sarcinii si nici dupa nastere. medicul care ma supravegheaza acuma ma tot bate la cap ca trebuie sa fac vaccinul in saptamina 28 de sarcina indiferent daca nivelul anticorpilor este 0. eu incerc sa gasesc o explicatie logica in toata treaba asta dar nu reusesc. am cautat pe net tot felul de informatii dar unele sint pozitive si altele sint negative sau pur si simplu explicatiile nu sint in limbajul meu si nu inteleg. eu am grupa de singe 0 si am citit un articol cum ca grupa 0 cu rh negativ este mai diferita si supusa mai multor riscuri.
sint foarte derutata si nu stiu ce sa fac. va rog sa ma ajutati si sa-mi dati o explicatie logica si pe intelesul meu.
am uitat sa precizez ca sotul meu are grupa de singe A2 pozitiv.
va multumesc anticipat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
quote:
Originally posted by sia_o
salutare tuturor
tare mult as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva si daca se poate un ginecolog de pe forum. am 31 de ani, am rh negativ si sint insarcinata in 3 luni. acum vreo 10 ani am facut doua avorturi la cerere si nu stiam ca am rh negativ. am un baietel de 4 ani si 3 luni tot cu rh negativ. pe tot parcursul primei sarcini am facut dozajul anticorpilor si au iesit tot timpul 0, deci nu am facut nici un vaccin nici in timpul sarcinii si nici dupa nastere. medicul care ma supravegheaza acuma ma tot bate la cap ca trebuie sa fac vaccinul in saptamina 28 de sarcina indiferent daca nivelul anticorpilor este 0. eu incerc sa gasesc o explicatie logica in toata treaba asta dar nu reusesc. am cautat pe net tot felul de informatii dar unele sint pozitive si altele sint negative sau pur si simplu explicatiile nu sint in limbajul meu si nu inteleg. eu am grupa de singe 0 si am citit un articol cum ca grupa 0 cu rh negativ este mai diferita si supusa mai multor riscuri.
sint foarte derutata si nu stiu ce sa fac. va rog sa ma ajutati si sa-mi dati o explicatie logica si pe intelesul meu.
am uitat sa precizez ca sotul meu are grupa de singe A2 pozitiv.
va multumesc anticipat
Buna.Sunt stomatolog nu ginecolog,dar iti pot spune despre ce e vorba.
Faptul ca in cursul sarcinii trecute nu existau anticorpi antiRh e unul pozitiv,dar n-are nici o legatura cu injectia pe care ginecologul tau insista ca trebuie s-o faci acum.Exista posibilitatea ca bebe din burtica sa fie Rh pozitiv,de aceea e necesar ca sa faci injectia care sa previna o eventuala aparitie a anticorpilor anti rh.
Eu am un singur copil,inainte de sarcina n-am facut nici un avort si cu toate acestea am facut injectiile care sa previna o eventuala izoimunizare la 28 de saptamani si in primele ore dupa nastere.
sper ca raspunsul meu te-a lamurit,iti dorec sarcina usoara si numai bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Ma ajutati si pe mine ???
Ink sunt sub shoc, pentru ca efectiv nu ma asteptam si nu credeam ca din 2 parinti cu Rh+ poate rezulta o bebelina super frumoasa si sanatoasa dar cu Rh-.
Credeti ca imi poate afecta acest lucru vreo viitoare sarcina in vreun fel ??? Asta in cazul in care bb2 ar fi tot Rh- ?
Tot caut pe net dar nu am gasit nimic ... gasesc doar cazuri in care parintii au rh diferit.
Orice informatie este binevenita.
Ink ceva, cum se numeste analiza care poate depista anticorpii ?
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Ekipa albastra: Crystina - Mephala - Khristin - Daria