Pentru mamagiuliei: Exista probleme doar daca mama este Rh-, iar fatul Rh+. In cazul acesta mama produce anticorpi impotriva antigenelor fetale (vezi explicatia lui Xio). Daca mama este Rh+, nu este nicio problema (indiferent de Rh-ul fatului).
Mamagiuliei,este posibil ca din 2 parinti cu Rh pozitiv sa rezulte un copil cu Rh negativ, precum poate sa rezulte si unul cu Rh pozitiv.Daca bb2 are tot Rh negativ,atunci chiar n-ai nici o problema,daca insa are Rh poztiv trebuie urmati anumiti pasi.Adica preventiv, daca nu produci anticorpi pana in sapt 28, trebuie sa-ti faci vaccinul si in primele 72 de ore dupa nastere, asta din urma numai daca bb are RH pozitiv. Analiza se numeste determinare anticorpi antiRh sau antiD.
pentru LIA, medicul meu insista sa fac vaccinul in saptamina 28 si nu acuma.insa eu l-am intrebat daca vaccinul asta il primesc indiferent daca nivelul anticorpilor este 0 si mi-a spus ca da. deci nu inteleg logica lor.imi zicea ca cica daca organismul meu incepe sa produca anticorpi dupa aceasta saptamina este deja prea tirziu sa-mi faca vaccinul pentru ca este afectat fatul. totul este ok pina acum, dar in cazurile in care organismul incepe sa produca anticorpi inainte de saptamina 28 ,tot degeaba pentru ca oricum vaccinul se face doar in saptamina 28.deci unde este logica?
totusi de ce nu raspunde nici un ginecolog la aceste intrebari pentru ca am vazut ca sint cica doi care urmaresc topicele?