Igiena intima.....
Alta problema... la ultimul control, fiind atunci in 3 luni si 5 zile, mi s-a recomandat de catre Semen (in urma unei analize anterioare a secretiei ) CLOTRIMAZOL si spalaturi (folosind irigatorul) cu ceai de pelin/ galbenele/ musetel.
Am citit insa pe foaia cu indicatiile din cutie, ca aceste comprimate vaginale nu sunt bune in primul trim. al sarcinii.
A folosit cineva asa ceva? I s-a mai prescris cuiva? Si nu a patit nimic?!
Meisha & BB
Raspunsuri
Andra28 spune:
Pai mi se pare ca 3b luni si 5 zile inseamna ca esti deja in al doilea trimestru de sarcina. Nu-i asa?
romana spune:
Si mie mi s-a prescris clotrimazol. L-am cumparat, iar cind am vazut ce scrie pe prospect nu l-am mai luat. Inca nu am nascut, dar sper sa nu fie vreo problema din cauza asta.
mariailin spune:
Sper sa ma insel dar din cate stiu nici folosirea irigatorului nu e recomandata in sarcina din cauza ca poate "ajuta" la deschiderea colului cu toate consecintele de rigoare. Sper sa ma insel! Poate ma contrazice cineva?
Maria
mariailin spune:
Am uitat ...... si in plus poate introduce microbi sau alte "ganganii" prin col.
Tot eu
Meischa spune:
Dr-ta mi-a zis ca ceea ce am nu e grav (nu mi-a zis exact ce), ca nici nu o sa-mi treaca definitiv, insa e bine sa nu lasam asa...
In cazul asta ce facem?
Meisha & BB
Meischa spune:
Adevarul adevarat e ca si mie mi-e cam teama cu irigatorul ala si desi e mini, mi se pare aiurea sa-l folosesc (tot ceaiul e mai mult in cada decat unde trebuie). Mi-e frica sa nu-l bag prea adanc. Oricum, am facut doar de 2 ori treaba asta... E cu dus si-ntors: daca n-o fac, o sa zica, de ce n-am facut, pe de alta parte, n-as vrea sa-mi para rau ca nu am urmat tratamentul. So far, so good, dar stiu eu?!!?
Meisha & BB
Meischa spune:
Dar cu spalatul cu dusul cum e? Poate afecta? pana sa raman m-am descurcat super-bine asa; nu stiu daca si acum este cazul...
Daca nu, atunci cum ? Voi cum procedati
Meisha & BB
sorana spune:
Eu am folosit - dupa saptamana 20! Desi aveam problema cam din saptamana 15, dr. a zis ca sa folosesc dupa ce am implinit 20 de saptamani, ca nu patesc nimic pana atunci si ca sa fie sigura ca nu-i nici o problema pt. bb.
bb Monica si Sorana
sorana spune:
Si despre irigator - a zis ca nu! Ca doar sa ma spal asa normal, fara nici un irigator!
Bafta!
bb Monica si Sorana
carmendraghici spune:
Stiu din proprie experienta cat de neplacuta este senzatia si mai stiu ca si prietenei mele i-au fost prescrise ovule(nu stiu de care)dupa I trim. de sarcina. Majoritatea femeilor fac in timpul sarcinii Candida, deci eu zic ca poti sa iei Clotrimazol, pt ca esti deja in al II trim de sarcina si nu-l afecteaza pe bb.
Sanatate multa si