Inghetata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

INGHETATA DE VANILIE.300 ml lapte,1 lingurita esenta de vanilie,3 galbenusuri,75 gr. zahar tos,300 ml frisca sau smintina dulce.1)intr-un vas pe foc,puneti laptele cu vanilia,si incalziti pina aproape incepe sa fiarba.frecati galbenusurile cu zaharul pina ce amestecul se deschide la culoare si are un aspect spumos.incorporati treptat laptele fierbinte,amestecind continu cu o lingura de lemn2)turnati compozitia intr-un vas,la baia de abur si continuati fierberea pina cind amestecul se ingroase si imbraca lingura.3)acoperiti crema cu hirtie umede si lasati-o sa se raceasca complect.4)bateti frisca si incorporati-o in crema de ou apoi turnati compozitia intr-o forma si dati la congelator cel putin 6 oresfat:pt a obtine o consistenta fina,dupa etapa 3 congelati compozitia timp de 2 ore,apoi bateti-o cu ajutorul unei furculite pt a sparge cristalele de gheata,incorporati frisca batuta impreuna cu aroma aleasa si dati la congelator timp de 6 ore.aromelecu cafea:(inghetata)incorporati 3 linguri de ness in crena de ou fierbinte.lasati sa se raceasca si incorporati frisca.dati la congelator timp de 6 ore.serviti inghetata ornata cu bomboane de cafea si ciocolata rasa.cu pesmet(inghetata)rumeniti 75 grame de pesmet proaspat din paine de graham si incorporati in crema de ou impreuna cu friscacu jeleu(inghetata)la 2 ore dupa ce ati dat ingetata la congelator,incorporati 200 grame jeleuri taiate.dati la congelator inca 4 ore si serviti inghetata cu batoane de zahar ars.cu banane si caramel(inghetata)terciuti 3 banane si stropiti-le cu 2 linguri suc de lamiie,incorporati-le in crema de ou si puneti-le la congelator timp de 2 ore.pt caramel:topiti 75 gr unt si adaugati 75 gr zahar tos,amestecind pina cind zaharul se dizolva si se rumeneste,adaugati 200 ml frisca si fierbeti pina se ingroase(timp de 5-6 minute)scoateti inghetata din congelator si frecati-o cu o furculita.presarati caramelul amestecati usor si dati la congelator timp de 4 ore.serviti inghetata cu feli de banane proaspete si miere.cu capsuni(inghetata)zdrobiti 250 gr capsuni si amestecati cu 4 linguri zahar pudra,si amestecatile cu inghetata si pireul.serviti cu capsuni inghetata.de menta cu ciocolata(inghetata)inlocuiti vanilia in reteta de baza de mai sus cu 2 lingurite esenta de menta si dati la congelator timp de 2 ore.frecati inghetata cu ajutorul unei furculite si puneti 1/4 din cantitatea in forma la congelator.stropiti cu 1 lingura sos de ciocolata apoi turnati inca 1/4 din cantitate de inghetata si repetati operatiunea pina folositi toata cantitatea de inghetata si 4 linguri sos de ciocolatadati la congelator timp de 6 oreserviti inghetata cu fructe sau cu cornete de ciocolata.cu ananas(inghetata)scurgeti o cutie de ananas(400 gr)si pastrati suculmasurati sucul si complectati cu lapte(din compozitia de mai sus-)pina la cantitatea necesara pt crema de ou.adaugati la compozitie de baza calda 100 gr fulgi nuca de cocos si coaja rasa de la o lamiiedupa racire adaugati si frisca batuta.serviti inghetata cu bucati de ananas si presarati cu nuca de cocos.cu ciocolata(inghetata)in crema de ou amestecati 2 linguri de pudra pt ciocolata fierbinte(batuta instant)si 175 gr ciocolata amaruie,topita apoi incorporati frisca si dati la congelator 2 0re,spargeti cristalele de gheta si presarati 175 grame biscuiti cu ciocolata sfarimati amestecati si dati la congelator 4 orese serveste cu fursecuri si ciocolata.napolitana(inghetata)impartiti cantitatea de inghetata in 3 boluri.-topiti 50 gr ciocolata amaruie si incorporati in cantitatea din primul bol,impreuna cu 1 lingura cacao,dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte.turnati inghetata asfel preparata intr-o forma de chec si dati la congelator timp de 1 ora-amestecati 4 linguri gem de capsuni cu inghetata din al 2 lea bol,turnati-o peste stratul de ciocolata si dati la congelator timp de 1 ora-adaugati 1 lingurita de esenta de vanilie in cantitatea ramasa(al 3-lea bol)si turnati deasupra ultimul stratdati la congelatoe timp de 6 ore.don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput