Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 25
angelli spune:
Ramona merci pentru info.Cerealele cu 3 fructe le tai din meniu.Mere, mere si iar mere.
Andreas,soarele meu
Ramona J spune:
Poti sa incerci pere, piersici (fara coaja) sau banane. Daca nu i-ai mai dat lasa minim patru zile sa treaca pina introduci altceva.
In afara de banane, celelalte fructe sa fie fierte sau coapte la cuptor. Daca nu gasesti fructul proaspat poate gasesti borcanele. In Romania Hipp are produse mai bune. S-ar putea sa aiba para si piersica. Poti sa le combini cu cereale. La cereale e bine sa folosesti inca din cele fara gluten. Incearca tot asa, sa eviti combinatiile de nu stiu cite cereale. Am vazut ca sint cu sapte si chiar cu noua cereale diferite - eu le-am evitat pe astea. La fel pe cele cu arome de fructe. Mai bine combini cerealele cu fruct adevarat.
De pe la 8-9 luni (parca, uite ca nu mai tin minte exact) eu i-am dat si mango la copil. Si prunele ar fi OK, daca gasesti. Poate ca e bine sa le combini cu cereale de orez, sa nu faca diaree.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
dia_b spune:
Noua ne-a spus medicul alergolog cateva reguli. Fructe are voie doar mere, pere, prune si struguri. Se scot obligatoriu citricele, kivi, capsuni, fructe de padure, zmeura. Se poate incerca cu alte fructe, dar numai unul o data. Nu se poate da nici alte alimente cu gustul de fructe.
Atentie la cereale. Pe cutii scrie ca pot avea urme de lapte (chiar si cele fara lapte), a nu se consuma de copii alergici la laptele de vaca. Eu am gasit cateva cutii pe care nu scrie: Bebelac orez cu mere, Nestle orez cu roscove si orez simplu, Milupa orez, porumb si tapioca (asta e amar cu Alfare, dar se poate face cu suc de mar si morcov). Mai este si de la Ulker ceva amestecuri de cereale, tare bune, cu gust de biscuiti.
Apoi mai sunt alergiile incrucisate. Daca e alergic la laptele de vaca, mai mult ca sigur ca e si la carnea de vita. daca e la oua, se scot si perinile din puf. Carnea recomandata este de pui si iepure.
Dia & 1+2
light spune:
Salutare tuturor!Iaca si noi in clubul cu alergii.Baiatul meu (4 ani si 9 luni) a fost diagnosticat acum un an cu astm alergic, si am urmat tratamentul medicului pneumolog si continuam si la ora actuala. Insa citindu-va pe voi si schimband cateva pareri cu nastasika m-am gandit ca unele probleme pot apararea din alimentatie desi pana acum nu ma gandisem la asta.Asadar cu ajutorul lui nastasika, am reusit si eu sa ajung la dr Cernatescu si am facut testul panel pediatric IgE specific. Pana luni cand vor apare rezultatele nu mai am rabdare si ma tot gandesc la tot soiul de chestii.In primul rand astmul, adica tusea astmatica o controlam cu pufuri, si suntem bine, dar de un an incoace nu e zi in care sa nu il aud uneori rar alteori f des, ca isi drege vocea ca si cum l-ar irita ceva pe gat sau in plus face ca un om care isi trage nasul, se aud secretii trase din gat, dar nasul e curat si cand sufla nu iese nimic, dealtfel nici nu prea avem probleme cu curs de nas.Pe langa faptul ca eu suspectez alergia la factorii de mediu (ceata, umezeala, aer uscat, poluare) m-am tot gandit la varianta existentei unei alergii alimentare. Nu i-au iesit niciodata bubite insa acum ma gandesc cu groaza ca e posibil sa fie alergic chiar la unul din alimentele preferate si dupa ce ca e un copil tare pretentios la mancare, ar fi culmea sa nu mai poata manca nici putinul pe care il accepta. In fine, ideea e ca e de preferat sa gasim la ce e alergic.Ne-am dus si la orl ca sa aflam daca are polipi, si are, stiam asta, insa nu i-au creat probleme pana acum adica : nu otite, nu rinite, nu sforait, nu dormit cu gura deschisa, deci nu stiu daca se va pune problema operatiei.Pana una alta sunt curioasa sa depistam de unde dresul asta al vocii si trasul secretiilor din gat. Doctorul a spus ca ne vom vedea luni cu rezultatul analizelor.
Ramona J spune:
Dia b, cred ca ai gasit un medic bun. Mie imi suna tare bine sfaturile alea.
Lucia Mirela, mai e putin si afli. Fiul meu avea aceleasi simptome. La el laptele a fost principalul vinovat. Dar mai facea asa si de la colorantii alimentari, in special tartrazina. E sensibil si la fum (tigara, poluare, alimente afumate).
Si eu cred ca legatura e in primul rind alimentara. Poate fi si la praf (stranuta dimineata cind se trezeste?), polen sau puf. Eu am ferit copilul preventiv.
Observasem la el ca si cind era ceata facea asa. Eu insist pe legatura alimentara pentru ca toate simptomele astea s-au imbunatatit dupa ce a disparut alergia la lapte. Deci cred ca alergiile se complica daca nu descoperi (si elimini) alergenul principal ca sa-i spun asa. Asta am observat la noi, oficial nu am gasit asemenea informatii.
Sper sa ai vesti bune de la test.
light spune:
Ramona, acum cred si eu tot mai mult, de fapt sunt convinsa ca e si un aliment care ii creaza probleme, sa vedem care. Nu stranuta dimineata.Acum daca o fi alergic la lapte nu stiu ce vom face ca marea majoritate a alimentelor preferate sunt lactate, cascaval, iaurt, lapte cu gris si altele din astea. Tocmai auzisem despre beneficiile laptelui de capra si chiar am luat legatura cu cineva care are o ferma de capre sa comandam si noi lapte de capra pentru copil si branza. Insa daca or fi probleme cu laptelel nu stiu ce vom face.
Ramona J spune:
Te inteleg. Alexandru iubea laptele, a baut dintotdeauna mai mult decit obisnuit. Apoi am aflat ca unii alergici au atractie exact pentru alimentul cu probleme. Asa a fost la el.
Iti dai seama cind i-am scos brusc laptele si lactatele. A fost un chin! Era si el marisor si se ruga de noi sa-i dam lapte. Am incercat si noi laptele de capra dar nu i-a facut bine. De fapt am si citit ca nu merge nici ala.
light spune:
Pai chiar suspectez exact alimentele dupa care e innebunit adica oul si lactatele, nu laptele in sine, pe ala nu il bea, insa lactatele le mananca cu placere. Acum ramane sa asteptam verdictul.
eryteea spune:
Diana apropos de alergiile incrucisate ,la fel cum ai spus tu lapte-carne vaca,oua-pui.O spun di proprie experienta ,noi am eliminat carnea pui si vita si i-am dar exclusiv carne de iepure(cred ca a mincat o un batalion de iepuri ) si cea de miel ,aceste doua nu dau alergie si sint foarte usor de digerit.Fetita mea acum are 2 ani si i le-am introdus (pui,vaca) si vad ca merge bine.
Cit despre legatura intre ou si puf sincera sa fiu nu am mai auzit si nici nu prea cred in ea .
Ingrid amore di mama
Ramona J spune:
Exista ceva ce se numeste "bird-egg syndrome". Nu stiu cit e de des intilnit, dar poate medicul asta vrea sa evite complicatiile. Probabil ca un test IgE va elucida misterul.