Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 19
eryteea spune:
Ruxi dupa toate indicatiile tale pare a fi alergie la laptele devaca dar din rezultatul IgE nu rezulta a fi alergica .Nu stiu ce sa spun lucrurile se bat cap in cap.Incearca sa-i mai faci o data analizele sau schimba laptele din nou ,dar nu inteleg acum este exclusiv alaptata la sin sau bea si lapte ?S-ar putea sa fie foarte bine si calciul de vina ,daca ai terminat cura de calciu mai fa o incercare cu lapte dar fii atenta la ce se intimpla.Stiu ca nu te-am ajutat f mult dar cum IgE este normal ................?Oricum sper sa primesti raspunsuri mai bune de la alte mamici care pur avind IgE normal copilul avea toate simptomele de alergie .Multa bafta si bine ai venit in clubul mamicilor care se dau cu capul de pereti din cauza asta .
Ingrid amore di mama
malina_mircu spune:
sper ca am scris bine. acum ma uit bine la titlul subiectului ![]()
mi-am adus aminte si ale chestii la care e alergic (am constatat din grseala pt ca noi nu avem):
- de la pisici il manaca nasul si ii lacrimeaza ochii
- si de la canari
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
Ruxi_Mici spune:
Eryteea ... in primul rand iti multumesc pentru raspuns.
Alex acum este hranita mixt ... san + Humana SL (singurul de la care nu vomita). Calciu i-am dat numai de cateva ori, in 2 luni diferite si a vomat de fiecare data.
Cel mai rau a vomat acum 3 saptamani, cand sigur a facut-o de la o masura de Humana 1, pentru ca de la altceva nu avea de la ce.
Sincer, mi-e teama sa mai fac experimente cu alt lapte decat Humana SL, pentru ca de fiecare data cand am facut-o si-a dat rau peste cap tot organismul.
Pana sa intru pe acest subiect nu mi-am imaginat niciodata cat de mult pot afecta alergiile viata unui copil si a intregii familii. E crunt. Oofff.
Multa sanatate tuturor.
pisicuta si matei spune:
Salutare!
Vroiam sa ii zic cateva lucruri lu Ruxi Mici.Nu este intoleranta la proiteina din lapte,este eventual alergie.Testul care a fost facut IgE specific la proteina este pt alergie la proteina.Ca sa vezi daca este in regula sau nu trebuie sa te uiti tot pe analiza la intervalul normal.Daca se incadreaza in interval inseamana ca e ok,daca nu inseamana ca este alergica.Eventual incearaca si un test de intolearanta la lactoza.Oricum daca este alergie nu va fi bun nici laptele hipoalergic pt ca tot contine proteina.Daca face reactii si dupa regim atunci ar trebui sa urmaresti la ce anume,ca poate mai sunt si alte alimente la care reactioneaza.Sau poate reactioneaza la acarieni,alti alergeni care sunt in aerul zonei in care locuiti daca spui ca atunci cand ati fost in concediu nu au avut nici o reactie.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
pisicuta si matei spune:
Eryteea,Ruxi eu nu prea cred ca are cum sa fie de la calciu,tocmai acesta este administarat in alergie ca prima faza ca sa previna socul anafilactic.Nu prea imi vine sa cred sa aiba o reactie la el
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
eryteea spune:
Pisicuta sint de acord cu tine ca de la calciu nu se poate avea reactie alergica, eu ma refeream la faptul ca poate de la calciu sa fi vomat avind in vedere ca tot pe aici pe DC am citit pe undeva ca multe mamici puneau pe baza calciului durerile de burta si agitatia la bebei.
Ruxi din valoarea IgE nu reiese ca este alergica dar cum instinctul tau de mama te-a facut sa observi ca de fiecare data dupa ce ii dadeai lapte facea aceste accese de voma ,si daca tu spui ca singurul lapte care ii merge bine este HumanaSl(care eu habar nu am despre ele ptr. ca noi am trecut imediat pe soia si ulterior pe orez)mergi in continuare cu el .Mai vreau sa precisez ca daca eviti sa-i dai lapte cu proteina si lactoza trebuie sa eviti si tu sa maninci lactate ,ptr. ca tu continuind sa alaptezi , ea continua sa ia alergenul de la tine,asta admitind ca este vorba de alergie la laptele de vaca.Ingrid amore di mama
Ruxi_Mici spune:
Laptele de vaca pe care eu il beau in cantitati f mari zilnic, culmea, nu o afecteaza in nici un fel ... cel putin nu astfel incat sa-mi atraga atentia.
M-am lamurit de mult ca treaba cu vomitatul nu e de la Calciu, deci pe asta l-am eliminat dintre posibilele cauze.
Eu tot zic ca e de la laptele praf pe baza de lapte de vaca.
ma gandesc sa repet analizele, pt ca nu am incredere in cele facute la Budimex cand am fost internate.
Pepsi spune:
eryteea, poate face alergie la altceva decit laptele, ca in mod normal daca ii dai pe gura si nu face reactie....cel putin Dominic nu mi-a facut pe piele la teste, dar lasa frate ca mi-a facut mincind!
gama, stai linistita ca si aici cind sa te angajeze se gindeste la virsta daca ai familie,etc, numa ca legea le interzice sa intrebe, asa ca......dar ei mai intreaba, ei si ce-i. patroana mea deja stie ca-l mai vreau si pe al treilea! bine ca ati scapat si de vaccin, aici pina la 4 ani nu mai am treaba!
pisicuta, esti tare draguta, merci de urari la sotul meu!
bic, noi ne-am dat seama ajungind la urgente in soc, nu mai respira, era tot rosu si umflat, l-au luat imediat in primire! ii dadusem cereleale cu lapte praf de bebei, citeva lingurite! acuma, daca ma gindesc bine vad si alte semne!la 4 luni mi-a facut o eczema urita, si asa mi-au spus ca ar fi bine sa nu mai beau lapte de vaca,apoi la 6 luni am intrerupt orice produs lactat, pina cind el a facut 1 an si 6 luni cind s-a intarcat!la 9 luni i=au facut teste si au zis ca sigur e alergic la proteina bovina, tirziu am avut curajul sa-i dau carne vaca....la care nu e alergic!(la alergoloaga ii era frica ca ar fi si la carne).sa stii ca abia dupa 2 luni dupa ce nu am mai baut eu lapte am vazut imbunatatiri la fiu-miu, 3 saptamini e putin ca sa vezi imbunatatiri, dar daca fata face reactie rosie la gura, e clar alergie!si asta e pe grade, uite fiu-miu acuma nu mai face soc anafilactic, i-a scazut.iar dermatita daca nu ai tratat-o cu hidrocortizon(noi aia am primit si i-a trecut in 2 saptamini), nu e recomandat la termen lung,dar a facut minuni hidrocortizonul, nu am mai avut probleme pina acuma cind mi-au spus sa-i dau din nou lapte, iar i=a aparut eczema, am pus 2 zile hidrocortizon f slab si multa crema hidrtatanta speciala fara parfum, si i-a trecut!fa-i niste teste cutanate, sa vezi la ce, incearca laptele primul!
ruxi, din experienta mea de mama care a alaptat 1 an si 6 luni iti zic ca nu exista sa nu mai ai lapte, da, pierzi laptele ca nu-i dai sa suga, ca bagi lapte praf, dar natural sintem construite sa avem lapte, daca o pui la sin, produci, deci nu te mai panica, alapteaza fata, si nu-i mai da lapte de vaca!(praf)sintem singura specie care-si alapteaza puii cu laptele altei specii!
humana Sl banuiesc ca e soia nu?de aia nu vomita. alergiile afecteaza viata intregii familii, si e mult mai greu cind sint mai mari, ca tu nu poti baga cascaval si sa-i spui copilului ca el nu are voie, deci ce faci, nu mai maninci nici tu, sau maninci cind el doarme, sau nu maninca.....cind gatim am impresia ca tot aia fac de mincare, zilele astea cam am fost lipsita de inspiratie.....problema este alta, copii cu alergii, cum este al meu de ex, la lapte, si daca-i trece alergia asta, mai tirziu poate dezvolta alte alergii, la altceva, de asta mi-e cel mai frica, fiindca ei au fondul alergic, atopic. noi, am facut si bronsiolite, si acuma de cind i=am dat produsele lactate, ca dupa teste iesea ca nu mai e alergic, mi-a facut o otita, si acuma respira greu, si tuseste, nu e deloc o coincidenta, ca intr-o luna sa-mi faca una dupa alta, pe cind de 3 luni nu mai aveam probleme.sfatul meu sincer, este sa nu-i mai dai produse lactate, sa nu mai consumi nici tu(cum spunea eryteea ia din laptele tau alergenul), s-o alaptezi, ca-i cel mai mare si frumos cadou ce i-l vei da in viata asta si timpul le rezolva pe toate!eu, n-am mai mincat NICi un produs lactat de cind avea Dominic 6 luni pina cind el a facut 1 an jumate, si numa bine mi-a facut, ca am scapat de constipatie(beam soia) am slabit, si m-am detoxificat!acuma, consum din nou ca sint gravida, dar cu mare limita, inca mai beau lapte soia, ca=mi face bine la constipatie!iar cu testele ce sa-ti zic, ultima data in ianuarie a iesit super bine, ca cica nu mai e alergic, si cind ii dadeam produsul imi facea reactii din ce in ce mai urite! ramona, mi-a spus ca sa ascult instinctul si sa nu-i mai dau copilului, si bine am facut, am sunat la alergolog, si am zis ca-i refacem testele in 6 luni.o afecteaza laptele tau, ca spui ca are petele pe ea aspre, la Dominic cu tratament si dupa 2 luni dupa ce nu am mai consumat nici un produs lactat abia i-a trecut eczema!e normal sa nu vomite cind tu bei lapte vaca, dar face alt fel de reactii, nici eu nu am crezut cind mi-a zis alergoloaga, daca vrei sa mai alaptezi nu mai consumi nici un produs lactat, dar dupa ce am vazut ca bebe meu avea pielea luna de curata, fara pete, bube, etc, acuma cred!
fetelor im icer scuze c=am scris mult, dar sper din experienta mea sa ajut pe cineva!
va pup pe toate!
Flavia
23+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
angelli spune:
Sunt pe Humana hypoallergenic de 2 saptamini, fara nici o schimbare, Andreas arata ca un leopard, cu pete mari si rosii, in cit timp trebuie sa apara imbunatatiri?M-am trezit la 4 dimineata cu ideea in cap ca el de cel putin 3 saptamini nu a mai luat un gram in greutate.Cred ca azi incerc sa-i dau Humana SL.Sa vezi distractie daca nu se gaseste, pentru Humana hypoalergenic am facut inventarul la toate farmaciile cu greu am gasit citeva cutii.
Andreas,soarele meu
nastasika spune:
Pepsi, cata dreptate ai....intradevar un copil alergic schimba modul de viata al intregii familii. La mine e si mai complicat ca fetita nu are aceasta problema si mai vrea si ea un iaurt, cascaval, ciocolata...si mananca mititica ascunsa sau cand doarme Stef. Desi e micuta (3,2 ani) stie ce nu are voie "bebe" si cand pleaca tata-su la cumparaturi ii spune sa-i ia "cio-cio" iar lu' "bebe" sa-i ia niste biscuiti![]()
Ruxi, si lui Stef i-a iesit Ige-ul in limite normale si totusi e alergic...
Sheba, multumim de informatii
Poti, te rog, sa-mi dai mai multe informatii despre Panel 4?
Angelli, daca e vorba de alergie, laptela HA nu rezolva problema...buna este formula pe baza de soia, se gaseste, nu-i problema, dar vezi ca e mult mai ieftina in super(hiper)marketuri decat in farmacie.
Eu vroiam sa-i repet Ige-ul zilele astea lu' Stefu', dar din pacate trebuie iar sa amanam....a racit