durerea unei pierderi de sarcina (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Am intrat si eu repede sa-i spun Laurei "LA MULTI ANI!!!" din tot sufletul, sa dea Dumnezeu ca anul acesta sa-ti aduca bebelusul pe care ti-l doresti atit de mult, sa fii fericita si sanatoasa si iubita, si sa nu mai suferi niciodata.
Eu nu am mai intrat sa va scriu pentru ca trec printr-o perioada foarte nasoala. De vreo doua saptamani am o stare de rau continuu, adica un fel de slabiciune, ameteala, nici eu nu stiu cum sa-i spun. M-am speriat foarte tare, pentru ca a ajuns sa mi se faca rau si in metrou si la serviciu zilnic, bine, nu sa lesin, dar simteam ca ma lasa puterile. Vineri m-am dus din proprie inititativa si mi-am facut niste analize, asa,dupa cum m-a dus pe mine capul,pentru ca nu mai aveam rabdare sa ajung la doctor. Ieri am luat rezultatele si toate sunt in regula. Adica nici macar vreo lipsa de calciu, magneziu sau fier nu am, din contra, stau chiar foarte bine cu ele. Doar proteinele sunt la limita inferioara, dar nici nu ma mir tinind cont de faptul ca nu am mai mancat carne de citeva saptamani. S-ar putea ca starile astea sa fie atacuri de panica, oricum, ma speriu foarte tare cind ma simt asa, fara vlaga si starea se accentueaza si mai mult. Sper sa incep si eu sa ma simt mai bine, poate dupa ce o sa incep sa maninc din nou ca lumea sa-mi treaca.
Nana, iti tin pumnii sa iasa II.
Imi cer scuze ca nu va scriu la toate, dar ma simt f.f.f obosita si nici sa ma concentrez nu mai pot. La serviciu e jale, nu mai sunt buna de nimic.
Oricum, eu va citesc zilnic si ma gandesc tot timpul la voi. Va pup!

Cristina, 10+

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Nana iti tin pumnii sa iasa II liniute! Abia astept sa ne dai vestea cea mare!




Mirela5+
Our little Miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Cristina imi pare rau sa aud ca nu te simti prea bine.Incearca sa mananci ceva fortat ca iti pierzi toate puterile.Hai ca mai ai putin si scapi de aceaste neplaceri.Ai grija de tine si de bebe!



Mirela5+
Our little Miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

NANAdeci maine iti faci testul.Am sa-ti pumnii desi stiu ca va fii pozitv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

chantal, michel, cind am sa va visez am sa va spun,, sper sa n-aruncati cu rosii.....

a propos de luatul pe ulei, razna, pai cam toate care am trecut prin incercarea asta e bine ca inca sintem si asa cum sintem zic eu.....se putea si mai rau.....

nana, sint cu ochii pe tine, iti tin pumnii sa iasa 2 linii, abia astept sa aflu vestea buna!

michel, regimul ce l-am tinut pornea de la reteta lui Montigniac, in ce priveste indicii glicemici.dar eu nu am mincat piine, dulciuri, sucuri, produse lactate!am slabit cam 9 kg in 6 luni!

cristina, si eu faceam atacuri de panica, faci ceva contra? starea de oboseala si eu o aveam , dormeam tot timpul cind veneam acasa de la munca, si la munca mi se facea tare somn, cu Dominic imi era frica sa conduc, tare greu mi-a fost, si conduc de 14 ani non stop, nici acuma nu-mi vine sa cred ca a putut sa-mi fie asa frica, dar asa a fost, de prin luna a 7-a am condus tare rar, poate si la tine e ca o forma de aparare, sa nu se intimple ceva, si incepe sa-ti fie frica de tot felu de chestii, exercitiile de relaxare, fac minuni, respira si concentreaza-te pe respiratie, gasesti pe net tehnici, ajuta tare mult si la atacurile de panica asta, si le poti face oriunde, si eu faceam la inceput ca ma lua panica in masina, si respiram si ma relaxam.faptul ca te sperii e si mai rau, nu trebuie sa te sperii ci trebuie sa faci ceva ca sa fii stapina!

va pup pe toate!

Flavia +17, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

uitati aici fetelor am gasit un articol interesant!

As dori sa stiu care sunt cauzele avortului spontan si mai ales care sunt testele necesare pentru stabilirea acestor cauze. Precizez ca am pierdut trei sarcini, la interval de aproximativ un an una de cealalta. Avortul s-a produs in primul trimestru de sarcina, aproximativ in saptamana 6-7 de sarcina. Cartiotipul meu si al sotului sunt normale, fara probleme. De asemenea, nu a fost vorba nici de Citomegalovirus, nici de toxoplasmoza. La ultima sarcina, am urmat un tratament cu Utrogestan si Gravibinon. Desi nu s-a produs sangerarea premergatoare unui avort, ca in cazul celorlate doua sarcini, embrionul nu a evoluat, bataile fetale nefiind percepute, iar nivelul de HCg era in scadere. Inainte de a treia sarcina am urmat un tratament pentru hiperprolactinemie cu Mastodynon. Dozarile pentru nivelul progesteronului si estradiolului se incadrau in valorile normale. Nu stiu care ar putea fi cauza acestor avorturi spontane sau mai precis a faptului ca embrionul nu se dezvolta, si se opreste din evolutie cam in aceasi perioada. Sper ca randurile mele au fost destul de clare. Va multumesc pentru atentia acordata si astept un raspuns din partea dumneavostra. Medicul ginecolog care a urmarit toate cele trei sarcini nu mi-a mai recomandat nimic si as vrea sa stiu daca mai exista vreo speranta.



Cauzele care duc la aparitia unui avort spontan pot fi impartite in:
A/ cauze ovulare
B/ materne
C/ externe
A/ Dintre cauzele ovulare cele mai importante sunt :
- anomalii genetice ( pot fi depistate prin verificarea cariotipului ambilor parteneri) ; Anomaliile genetice pot fi determinate de diversi factori ( fizici, chimici, infectiosi, metabolici), produsul de conceptie neavand posibilitatea unei dezvoltari normale)
- tulburari endocrine ( deficienta progesteronica, deficienta tiroidiana, diabet zaharat, hipersecretie androgenica) ;
- anomalii de placentatie ( in timpul formarii placentei normale, ce se intampla in primele 12 saptamani de sarcina, arteriolelespiralate sufera modificari de adaptare spre un nod noude vascularizatie (de sarcina), se pierde structura musculoelastica normala a peretului arterial care este inlocuit cu un material fibrinoid ce contine celule trofoblastice. Daca aceste modificari nu se intampla poate aparea avortul spontan cu cariotip normal sau anormal.
B/ Cauze materne. O tulburare locala sau generala a organismului femeii poate determina tulburari in nidatia oului sau in evolutia lui.
Afectiunile uterine sau axiale ( malformatii uterine cum ar fi uterul septat, uterul bicorn, anomalii uterine dobandite, de ex. Sinechia uterina ( mai exact obliterarea cavitatii uterine secundare, dezvoltarea embrionului fiind imposibila datorita endometrului atrofic); endometrite ( inflamatiile mucoasei endometriale impiedica nidarea si dezvoltarea oului grefat); modificari anatomice ale miometrului ( fibromul, insuficienta dezvoltare a miometrului), incontinenta cervico istremica congenitala sau secundara unor avorturi sau nasteri anterioare.
Afectiuni anexiale ( inflamatii sau tumori anexiale.
Cauze generale materne responsabile de aparitia avortului sunt:
- bolile infectioas
- bolile endocrine materne
- factori imunologice
Bolile infectioase care pot duce la aparitia avortului, fie pe cale ascendenta(mycoplasma hominis,ureaplasma urealyticum, streptococi grup B, eschericia coli) ; fie pe cale hematogena (parvovirusul, virusul varicelo- zosterian, virusul rubeolei, toxoplasma gondii,virusul herpetic, treponema palidum – sifilis, listeria monocytogenes, chlamydiatrachanatis, mycoplasma hominis)
Bolile endocrine materne
Disfunctii tiroidine, diabetul zaharat,hiperandrogenysmul, sindromul ovarelor polichistice ( hipersecretia de LH hormon hipofizar luteinizant – are efect negativ asupra corpului galben avorturile spontaneaparand mult mai frecvent la pacientele cu ovare polichistice.
Factori imunologici
Posibilitatea unei respingeri imunologice a produsului de conceptie este o explicatie din ce in ce mai frecvent utilzata in special in cazul avorturilor spontane recurente.
Sunt doua mecanisme care pot explica avortul imunologic
1/mecanismul autoimun
2/mecanismul alogenic
1/ mecanismul autoimun – anticorpii antifosfolipidici actioneaza asupra trombocitelor si endoteliului vascular determinand distrugerea vasculara, distructie placentaraurmat de avort si moarte fetala.
2/ mecanismul alogenic – embrinul uman este receptionatb si tolerat de mam aca si un transplant alogenic, in avortul spontan mecanismul de reject de grefa este activ.C/ Cauze externe
Factorii de mediu extern pot determina o serie de modificari in organismul gravidei, ce pot determona moartea fetala sau care pot declansa contractii uterine, de ex. Carente alimentare, intoxicatii exogene ( tabagism, alcoolism, consum de droguri), traumatisme. Pe langa investigatiile pe care le- ati efectuat v- as sfatui sa efectuati o testare la anticorpi antifosfolipidici ( se efectueaza la Spitalul Fundeni, laboratorul Institutului de hematologie, Dr. Uscateanu)



Flavia +17, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Fetelor acu am terminat de aranjat florile, de probat toate hainutele primite cadou si repede am intrat sa va tratez si pe voi cu cate ceva, ca in timpul zilei n-am avut timp de nica Asa ca...poftiti la masa... si la dans

Mirelush am vazut, iubita mesajele Multumesc mult pentru toate urarile de bine!

Irda multumesc tare mult si sa ti se implineasca si tie dorinta de bebe2

Jojo, Gabiva multumesc mult pentru urari! Sunteti niste dragute

Flavia nu te mai obosi cu atatea mese, mai da-le incolo! Ce ciudat cu visele tale! Chiar asa, cum zice Mirela, poate ai o putere, super Sa vedem daca ai dreptate cu Nana, atunci e clar ceva, ceva! Pe mine nu m-ai visat nicicum? Tu si bebe sunteti sigur bine, e normal sa ai vise ciudate in perioada asta! Foarte bine faci sa te feresti de prietenele alea! Ce tampita: cum sa-ti spuna ca te invidiaza????

Nana multumesc mult. Si de la tine astept vesti bune Nu putem s-o dezamagim pe Flavia, nu? Doamne ajuta sa fie testul pozitiv dimineata

Adela sa pui neaparat poze cu animalutul!

Mey, fetelor sunteti simpatice rau cu aprovizionarea de prezervative[ :D] Las’ ca le dau eu sotilor vostri adresa fabricii Stiti cu cine vorbesc, nu? Chantal Michelle

Cristina multumesc mult si tie Multa sanatate, sper sa treci peste perioada asta nasoala


Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

LAURA IOANA-LA MULTI ANI si tot ceea ce iti doresti azi de ziua ta si tot anul!LA muuuulti aaani,la muuulti ani,la muuulti ani fericiti la muuulti ani sa traiti ,la muuulti ani Draga Ioana!Sa ai o zii asa cum ti-ai dorit si sa primesti tot ce vrei!.Cand spuneai ca te apuci de proiectul bebe?
NANAai facut testul,hai spune-ne ca uite toate iti tinem galerie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Fetelor, ce credeti: sunt gravidutza!!!!!!

Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Mirelush, m-am tinut de cuvant.
Inca imi vine sa plang cand ma gandesc.
O sa fiu eu in stare sa cresc si sa educ un copil?
Oare va fi totul ok?
Ma gandesc ca am fost racita, cu gripa. Poate ma ajuta si pe mine cineva cu mai multe informatii. Sincer nu ma asteptam sa fiu .
Inca simt ca visez.
Va imbratisez cu mult drag si va multumesc din suflet ca v-ati gandit la mine



Nana, aspiranta la titlul de mamica!
Mami si tati te asteapta, !
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Felicitari NANA,sunt convinsa ca vei fii o super mamaica .

Mergi la inceput