Fulguletzi de noiembrie-decembrie 2006 (1)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Pai bblina mea... are o kestie roshie, ca o margica, in dreptul buricului - si "margica" se mareste cind plinge.
In plus, supureaza ceva galben - nu mult, putin, si fara miros, dar lasa urme vizibile pe pampers.

Am banuit ca e ceva in neregula - mai ales ca i-a cazut si bontul ombilical foarte repede...- si dr. a zis ca e "granulom ombilical". Si ca trebe sa mergem la spital.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Dup#259; ce bontul ombilical cade, ombilicul se poate inflama un pic, #351;i poate continua s#259; supureze discret. Este vorba de un granulom ombilical, #351;i pentru aceasta medicul î#355;i poate recomanda un agent care s#259; favorizeze uscarea, numit nitrat de argint.

LoryCatrinel Rianna
poze Catrinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Bne v-am gasit mamici si ma scuzati ca intervin.
Elise granulomul trece in 7 zile daca e dat o data pe zi cu nitrat de argint, nu e periculos deloc, nu-ti face griji.Asa li se face lor, si al meu bebe a avut mult timp ca nu am stiut sa il dau cu nitrat si il dadeam cu spirt.Pana am schimbat pediatra si mi-a zis sa ii pun nitrat.Bafta!
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by Elise

Pai bblina mea... are o kestie roshie, ca o margica, in dreptul buricului - si "margica" se mareste cind plinge.
In plus, supureaza ceva galben - nu mult, putin, si fara miros, dar lasa urme vizibile pe pampers.

Am banuit ca e ceva in neregula - mai ales ca i-a cazut si bontul ombilical foarte repede...- si dr. a zis ca e "granulom ombilical". Si ca trebe sa mergem la spital.

Elise

Elise, si eu il dau pe bb cu nitrat de argint pe buricel...odata/zi, seara de regula si pun peste pansament steril, care e sustinut de Pampers sa stea acolo...Doar ca solutia nu se prea gaseste in farmacii....mie mi-au dat-o de la maternitatea unde am nascut...si ai grija cand pui sa nu intre in contatct cu ochii, nasul, manutzele lui bb....si evita sa intre in contact prea mult cu pielicica lui bb...doar in buricel...Pupici...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Roxana...promit sa va pun poze...mi-am luat o fusta si o bluza...
Va pun o poza cu tinuta lui Mark la botez...costum1 si costum2

alexandra de Mark Andrei
avem 1 luna si 2 saptamani
poze cu Mark
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Lavinia, l-am vazut si eu pe bebe Mihaita, e tare dulce! Ah, de abia astept si eu sa inceapa flacaul meu sa zambeasca!

dia bi, se pare ca ai lapte destul daca bebe doarme bine. Stie ea ce stie daca refuza sticluta! Eu as lasa-o in pace cu formula.

carla, sanii tai se adapteaza la nevoile copilului si probabil nu mai produc surplus. Si bebele meu suge uneori de la un singur san, mai ales noaptea, se satura si doarme 3 ore dupa aceea. Dar imi dau seama ca suge bine si nu sunt ingrijorata. Plus ca doctorul chiar ne-a confirmat ca ia ingreutate foarte bine.
Deci daca nu suge din ambii sani la o masa nu e chiar o raritate, si nici nu e neaparat un motiv de ingrijorare. Umple bine pampersii cu pipi? Mie asistentele mereu imi spuneau ca asta e un lucru care imi dovedeste ca bebe a mancat bine.

aka, de ce sa ii dai ceai? Un bebe alaptat la san nu are nevoie de nimic altceva, laptele mamei ii acopera toate nevoile. Vezi ca te citeste aelita si iar se face foc si para ... si pe buna dreptate, ceaiul nu are nici o valoare in alimentatia sugarului.

chinico, multumesc de urari! Wow, o ora diferenta, nici nu observasem. Sa-ti traiasca si tie minunea!
Mai, cam ciudate teoriile pe care le au moasele nemtesti. Sincer, pe mine m-au cam ametit teoriile lor, iti doresc sa iei cea mai buna decizie, in pofida sfaturilor lor.

Raluca, bine ati venit acasa! Sper ca e bine Adina. De fapt trebuie sa fie, nu? Ca altfel nu veneati acasa.

Eu nu calc hainutele, nu le-am calcat nici la primul copil. Calcatul se presupune ca mai omoara din microbi, dar 1) nu cred ca avem prea multi microbi de omorat si 2) nu cred ca fierul de calcat sta suficient pe o haina pentru a omori potentialii microbi.
Iar dermatita o fac copiii mai degraba de la detergentul de rufe, sau de la balsam sau de la sapunuri, creme, geluri, uleiuri, nu de la necalcatul rufelor. E dermatita de contact, adica e o reactie a pielii la anumite substante cu care vine in contact.

Pentru baie folosesc apa de la robinet, nefiarta si fara musetel.

mio, si eu ma gandesc sa pun lapte de-al meu la congelat, sa am pentru urgente. Dar azi mi-a spus asistenta ca aici se recomanda sa faci chestia asta dupa ce bebe a implinit 6 saptamani, asa ca o sa mai astept.
In ce fel de borcanase pui laptele?
Scriai ca mananca mai haotic bebele tau. Asistenta mi-a spus azi ca bebelusii au cateva perioade cand cresc mai rapid si au nevoie sa manance mai des (ceea ce noua ni se poate parea haotic), si asta se intampla la 3 si 6 saptamani si la 3 si 6 luni. Si perioada asta haotica poate sa dureze cateva zile, 4-5 cel mult.

ramsan, am vazut pozele, e un minunat Rares! Si tu deja incapi in hainele tale, nu? Arati super!

danita, eu alaptez si mananc de toate. Repet, de toate. Inclusiv ceapa, usturoi, broccoli, fructe, sarmale. Fasole inca nu am mancat dar voi manca, si doar la varza voi fi precauta pentru ca imi face mie rau. La fel am procedat si la prima fetita.
Rezultatul? Fetita nu a avit colici deloc, iar baietelul are uneori gaze, dar nu il supara mereu, n-as putea spune cu mana pe inima ca are colici.
Parerea mea e ca fiecare trebuie sa incerce sa manance de toate si sa urmareasca daca unele alimente ii fac rau bebelusului.

a_deju, intrebai de carat. Mie mi-au spus la externare ca timp de 6 saptamani nu am voie sa ridic in brate nimic mai greu decat bebelusul. Chiar daca mi se pare ca pot mai mult.

Uite cum bebele meu a stat cuminte sa pot sa scriu si eu! Multumesc, Cristinel! Sper sa mai imi dea si maine ragaz, si poimaine, si tot asa. Daca nu, macar citesc cu el in brate... ca de scris e imposibil, e greu si tot miscotel, ca si in burtica.

Si uite ca mi-am amintit ca vroiam sa intreb ceva: cum isi tin ai vostri capul? Ca al meu e innebunit sa stea cu capul sus si uneori cand e pe umarul meu la ragait sta cu capul nesustinut secunde bune, ba il si intoarce incetisor dintr-o parte in alta. Ma distreaza ca e tare precaut, isi intoarce capul usor sa nu-l sparga...
Iar cand avea 2 saptamani s-a intors singurel pe o parte si a stat asa. Eu am devenit de atunci foarte precauta, vad ca e mai activ decat sora-sa, asa ca stau cu ochii pe el ca pe butelie si intotdeauna ma asigur ca e in siguranta daca ma indepartez de el. Nu mai pot sa spun ca e doar un bebelus, ca desi e doar un bebe, vad ca vrea multe. Tinerii de azi...!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna fetelor - da stiu ca aveti o viteza ...

nu ajung sa mai raspund asta seara - va pup pe toate si pun o poza pt DANITA - uite mama - aici supozitoarele cu chimen.
Eu nu am avut nervi sa caut prin farmaciile din Ro acest produs - am dat comanda si matusa din germania s-a executat.

v-am pupat - fug la nani

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

azi am fost iar la cumparaturi pt. botez...nu-mi cumparasem pantofi..dar m-am dus dupa pantofi si mi-am luat alta rochie..n-am reazistat reducerilor..noroc ca pentru asta am pantofi, deci n-o sa-mi mai cumpar..
roxana c., noi facem botezul la President-ul nou de la Bucov..e f. dragut amenajat si e mai mare decat celalat..pt. ca avem multi invitati..plus alte rubedenii care s-au anuntat neinvitate..ce era sa le spunem, nu veniti?..

si eu am vreo 8 kg in plus, dar vreau sa slabesc mai mult, ca nu eram chiar la greutatatea ideala cand am ramas gravi. de saptamana viitoare incep tratamentele: electro, impachetari, vacuum, etc. o iau pe Eva la purtator in landou si incep rasfatul. mama denaturata.

in privinta regimului din timpul alaptarii, eu nu tin deloc. mananc orice. chiar si sarmale, carne de porc afumata, fructe..bine, cu moderatie. ba chiar am gustat si un picut de fasole, ca muream de pofta..n-a avut nimic pana acum bebelusa.

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

multumesc, m-am mai linistit.
Intre timp am citit si eu pe net despre granulom si nitratul de argint. Ma si vedeam cu ea in operatzie, saracutza. :(

Azi a fost o zi de kko - 1 - faza cu buricul, 2 - am scos-o putin la aer si a inceput imediat sa fornaie de mama focului. Acum doarme si...sforaie. :(
Nu sforaia pina acum!

O fi trebuit sa ii pun ceva la nasuc shi guritza si eu n-am stiut?!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

a, nici eu nu calc hainutele..iar baita i-am facut de la inceput cu apa de la robinet in care n-am pus nimik...

Donia, si Eva mea se intoarce de pe o parte pe alta..din pacate prefera mai mult partea stanga, drept urmare i s-a tocit parutul pe stanga mai mult, si i-au iesit si bubite pe obrajorul stang ,de la caldura, si in plus i se stramba si urechuisa, cum spuneau dandusa si bambo..nu stiu ce sa-i fac, ca degeaba o pun cand la un capat al patutului, cand la celelat, ea prefera stanga oricum..

elise, nu trebuie sa-i acoperi nasucul si gurita afara, dar trebuie sa o protejezi bine de vant..sa pui aparatori la carut..daca fornaie prea tare, pune-i cateva picaturi de ser fiziologic, eventual scote-i mucisorii cu pompita..dar nu renunta la scosul afara..e foarte sanatos..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput