Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele care ati nascut - felcitari si copii minunati care sa va lumineze drumul vietii. Aelita ai comis-o la urgentza / pe masura asteptarii...brava fata!!

Ruxi - Multumim pentru povestea nasterii. Minunat! Ti-am vazut una dintre printese - e o scumpica. De fapt toti sunteti ft dragutzi.

Salina - esti o curajoasa, multa bafta!

PS:am scapat si io de o dambla. Mai aveam de cumparat cearshaf impermeabil de patutz cu elastic(pe partea ext este de bbc) si fashe ombilicale.... Le-am gasit in seara asta yupiiiiii

Alinuk 35+ Theodor

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Salina tin pumnii sa fie totul ok.

Alinuk de unde ai cumparat chestia aia pt patut?

mai fetelor eu tusesc ca un magar de o saptamana. m-am indopat cu tot felul de chestii homeopate dar degeaba. acum ma doare capul de cat am tusit. ce sa mai iau???

Marina 37+ sau mai mult Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ce-mi plac vestile bune!

Felicitari Happy Girl, dolphina9913, ruxi si Aelita!
Aelita ai dat startul la bebei de ianuarie....bravo! Te asteptam sa ne povestesti cum a fost.

Gabriela_s, deci e "puturoasa" mandra ta....hmmm

Bits, mandra mea pare f incantata de bb Andrei (momentan de burtica). Deja vorbeste cu bb Andrei ca si cand ar fi prezent. Nu pleaca nicaieri fara sa-i spuna PA sau BUNA. Patutul ei deja spune ca e al lui Andrei si nu mai vrea deloc in el. Dc ceva ii zic ca e al lui bebitza intelege si nu mai cere.
Acum sa vedem cum o sa fie si dupa ce voi naste...dar sper sa fie bine.
I-am cumparat si eu o jucarie pe care i-o va da tati cand eu voi naste ca fiind din partea bebelusului.

Salina, tinem pumnii pt maine!

Daconst, dc e deja colul deschis si moale inseamna ca pepe e pe vine. Baga ceva smotruit si sigur il convingi sa vina!

Eu azi am plans de m-am umflat de nervi si disperare. Am sunat-o pe bona sa-i zic ca poate sa mai stea acasa pana luni si apoi sa vina si mi-a dat vestea bomba ca nu mai vine deloc. Mi-a cerut cerul in cap si am crezut c-o iau razna. Deci anis, ma iau de mana cu tine caci am rama fara bona tocmai acum cand aveam mai mare nevoie si fara sa ma anunte din timp.
Acum ma rog la Doamne Doamne sa ma intareasca si sa ma descurc cu 2 copii desi stiu cat de greu imi va fi!
Sunt cu moralul la pamant dar sper sa ma ridic incet incet.

Va pup pe toate!

Mihaela (35+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

La multi ani pe 2007 fetelor!

Sa avem parte toate de nasteri usoare si bebei sanatosi si norocosi! Iar pentru cele care ati nascut deja, refacere rapida si adaptare usoara la bebei si a bebeilor cu voi ;)!

Aelita felicitari!! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii!

Noi suntem bine, asteptam eco si control joi pe 4.

Mai sunt fete care merg inca la servici in saptamana 34? Am vazut ca Liuda s-a tinut tar pana la 37! Bravo!

Va pup si sper ca ati petrecut bine de Craciun si Revelion! Mie nu-mi vine sa vred ca am rezistast pana la 6 dimineata de Revelion.

Va pup,
, 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Roandre,imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.Cred ca e tare nasol sa te vezi asa lasata balta.Dar poate vei gasi o solutie salvatoare.

Multumesc de vestile despre col...eu una nu ma pricep si nu stiu cit dureaza de la dilatatie 2 pina ajungi la spital.Eu imi doresc sa fie cit mai repede.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Salina, te !!!! O sa fie totul super bine, ai sa vezi!!

Aventura 34+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuchi spune:

FELICITARI Aelita !
Ia sa punem majoretele astea la treaba pentru fetele care asteapta sa nasca !
Pe mine ma termina arsurile astea nenorocite, seara mor de dureri; Rennie n-are efect, ma umflu cu apa dar degeaba, seara nu pot sa maninc nimic, cred ca ma duc la GP sa cer altceva pentru ele. Off si mai sunt 7 saptamini !
Fetele, eu daca am facut in 2005 electrorezectie e vreo sansa sa se deschida colul mai repede si sa nasc inainte? Astia nu mi-au verificat colul niciodata, nici macar ecografic, cica ei nu masoara colul la eco si nici control pe cal nu fac! Cica daca simt ceva sa sun la spital, dar eu stiu ce anume trebuie sa simt?
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

[font=Arial]Tocmai intram pe net si ce veste super gasesc aici!!!!
FELICITARI AELITA!!!!
Ce bine imi pare ca ai nascut atit de repede !!De-abia astept sa citesc povestea nasterii mai pe larg!

Bits adica tu ii economisesti lui Ken alocatia intr-un cont bancar in Romania? Sa inteleg ca ai facut cererea de alocatie direct in Romania?(ca eu nu mai am buletin de ani de zile ci doar pasaport romanesc valabil, dar si cetatenie suedeza de care romanii nu au habar :-)

In Suedia de fiecare data cind am completat formularul cu alocatia ce o primesc copii mei din Suedia, era o casuta care ar fi trebuit s-o bifez daca in afara de alocatia suedeza mai primeau si o alocatie din alta tara.

Eu stiam ca pina la vreo 4-5 ani baieteii sunt foarte atasati de mamici,mai ales daca acestea stau cu ei sa se joace mai mult timp decit taticii.La noi,baietelul care are aproape 6 ani a fost mai atasat de tatic dupa ce a inceput gradinita,iar fetita intotdeauna mai atasata de mine.Tot fetita s-a aratat mai interesata si gata sa ma ajute cu bebe, dar e drept, acum in ianuarie face 9 ani si e la virsta cind ii plac bebeii foarte mult.

Depinde totusi de personalitatea fiecarui copil, unii baieti ramin intotdeauna mai atasati de mama, cum ar fi cazul sotului meu.Pe cind altii au mai multe hobbyuri/subiecte de discutie/lucruri care ii intereseaza in comun cu tatal lor.

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Salina

Roxi felicitari si tie! Ce rapida ai fost!

Monicutz eu merg la serviciu pina in sapt. 36 ca aici asa e legea daca nu am sarcina gemelara

Criss68 despre masajul perineal nu s-a vorbit aici in Suedia la cursul de mamici din 2005, in schimb s-a subliniat foarte mult rolul activ al gravidei in travaliu.Cica daca stam in pozitie orizontala la faza de impingere avem mai multe sanse de fisura perineala, decit daca impingem intr-o pozitie pe un scaun special.

Fiindca au estimat(corect!)greutatea copilului sub 3 kg, nu s-au obosit sa-mi faca epiziotomie si m-am rupt de toata frumusetea, apoi m-au cusut si am avut disconfort 3 sapt.

La al doilea copil de 3500g iar nu mi-au facut epiziotomia dar am avut noroc si nici nu m-am rupt.

Cel putin in Suedia depinde de spital.Acum 9 ani cind am nascut prima data,moasele vreoiau sa fie mai sigure ca nu se intimpla nimic, m-au tinut numai la orizontal cu acele "curele" de monitorizare ale activitatii cardiace fetale,si eu, la 21 de ani,cind vorbeam doar putin suedeza,nu am avut curajul sa le cer sa ma lase sa ma plimb in voie in timpul travaliului...(si de teama ca ceva se poate intimpla cu bebe fara monitorizare continua si ca ajung la cezariana de urgenta prea tirziu.)[/font=Arial]

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Salina, de-abia astept sa ne povestesti si sa ne spui ca totul e ok!!! Tinem pumnii!

Mergi la inceput