Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by criss68

daconst, cum iti face control la col fara sa te urce pe cal? Vreau si eu! Ecografic?

criss 37+ cu Ligia

Pai imi face pe patul de ecograf.Dau putin pantalonii jos,dupa CTG si gata.
Nici nu ma mai chinui cu imbracatul si dezbracatul.Asa imi place mai tare ca nu ma cracesc pe cal acolo.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Dana acum ti-am vazut pozele- ai o burta super, dar parca a mea e mai lasata...sau mi se pare!!!

Marina 37+ sau mai mult Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

apropos de contractii:lasati uterul sa-si faca treaba fetelor!uite asa m-a speriat pe mine doctorul cu bebele mare si uterul flesc.cica uterul prin contractarea lui determina oprirea sangerarii dupa nastere.acum el exerseaza asa ca lasati-l sa-si faca norma

offf Dana sper sa scapi de control si sa vii cu vesti bune.acum ca-s programata la cezariana am scapat numai cu unu singur dar imi aduc aminte ca la prima sarcina imi dadeau lacrimile cand ma controla nea doftorul,parca cauta comori nu alta pe acolo

AMR 8,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Neazta fetelor si LA MULTI ANI PE 2007

Ne-am odihnit si noi, de revelion a fost frumos, batraneste, acasa, multumesc si pt urarile de ziua mea Ieri au fost ai mei, la masa, si aseara am picat toti 3 la datorie. S-a trezit si Luca azi mai tarziu, deci suntem fresh. M-au lasat si pe mine durerile de spate, s-a mutat de pe nervu' sciatic si acum merg si eu normal. In rest totul e ok.

Felicitari la proaspetele , sarbatoritzilor din aceste zile, si pt cele ajunse la termen (AELITA nu stiu cum mai rezisti)
Am vazut poze, multe, burtici mari, la mine nu e mare, ca-s si eu mare, si mai mult e pe lat

Marinar, vroiam sa te intreb, unde stai in Pantelimon, ca poate te invit la o plimbare cu carucioarele

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' piticutzParintzi de bondarici

Am crescut atat de mult 34+ Barza aduce o MARIA ILINCA

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Fetelor, haideti sa va spun ce ma preocupa pe mine de la prima ora. Asta dupa ce aseara m-am mai documentat in privinta nasterii, tehnici Lamaze etc. Imi sta pe creier ca am avut la ondemana atata bibliografie si eu nu m-am pregatit mai deloc pentru nastere.
Era vorba la un moment dat de masaj perineal pentr a favoriza destinderea perineului si evitarea epiziotomiei. A exersat cineva? Eu doar am testat sa vad cum este prin luna a 7-a, imediat dupa ce am citit si m-a usturat cateva zile, prin urmare am renuntat, mai ales ca se recomanda cu cateva saptamani ininte de nastere.
In primul rand daca copilul e mare si mama mai micuta (mai ales in bazin) - cred ca pica! Nu e cazul meu cu bazinul, dar s-ar putea sa am un copil mare.
In al doilea rand: daca nu se face epiziotomie, nu se destinde prea tare perineul? Ma gandesc mai mult la o distensie ireversibila, ceea ce nu e prea convenabil dupa parerea mea. IN timp ce epiziotomia sectioneaza fibrele nusculare, iar dupa sutura se refac exact la aceleasi dimensiuni. Ca sa nu mai zic ca in logica mea in timpul distensiei, daca nu apare o ruptura majora eu cred ca totusi unele fibre se rup. Daca perineul nu-si revine complet, pe langa neplacerea de a ramane cat o caldare probabil ca la batranete sa avem si alte surprize gen prolabarea organelor din abdomen.
Poate vine cineva cu un raspuns documentat ca eu atat ma pricep. Sau pur si simplu, o alta parere. Evident ca mi-as dori sa nu am nici o taietura, insa imi pun intrebarea daca chiar e bine!

Va mai dau un subiect de gandire, ca nu-i pot spune pont - in caz ca nu stiati deja. Daca la ultimul control sau chiar cand va duceti sa nasteti auziti cuvintele magice "col dur" cereti amanunte, eventual daca nu spune nimic intrebati cum e colul. Pana acum toate ne doream un col cat mai ferm, lung, inchis, dar la nastere avem nevoie de el mai moale si sters, altfel nasterea poate fi f dificila, cu ruptura de col sau ce stiu eu ce alte complicatii. Nu este o mare nenorocire de obicei, toate ar trebui sa se rezolve favorabil, dar macar sa stiti ce va asteapta si daca nu sunteti capabile sa suportati un travaliu lung si uneori f dureros, optati pentru cezariana. Cel putin in Romania inca e posibil.

Dana, cata dreptate ai cu dezbracatul! Eu gafai pana imi trag o pereche de sosete, ma gandesc cum o fi cand ma duc la control si am de dat jos atatea, plus suitul pe capra. Vineri experimentez si eu!

Cum e, v-ati mai trezit careva? O sa vad imediat.

criss 37+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Albinutza eu stau la elecroaparataj. tu???

mai eu de dimineata am cautat pe net chestia aia cu innotul pt nou nascuti. tare as vrea sa vina o dna dr acasica sa-i faca baita bebelinei la cada, sa-i faca masaj iar noi sa filmam ca sa-i facem singurei apoi. am inteles ca e super chestia. o sa ma interesez si cat costa.

Marina 37+ sau mai mult Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Marina,eu nu vad burtica ta lasata...dar nu stiu cum era inainte.la mine asa a fost de la inceput,deci cred ca nu are ce sa se mai lase.
Tare bine arati si-mi place bluzita ta de numa.Burtikul tau e mai cu masura...ca al meu da demult p-afara.
Imi place masuta ta de baie...e tare performanta.Eu nu am loc de asa ceva prin casa.

Criss,masajul am vrut sa-l fac si eu, dar imi era frica sa nu nasc si de asta am amanat.Trebuie facut inainte cu 4 saptamani,cica.Aici iti trebuie un ulei special care te ajuta si banuiesc ca nu mai ustura.Apoi masajul il faci sa devina elastic perineul,ma gindesc eu si nicidecum sa ramana asa.
Colul la mine era moale la penultima consultatie,apoi am stat in pat 2 saptamani si ultima oara era iar mai dur.
Ma apuc de treaba prin casa ca asta am vazut ca are efect la mine.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

criss, ,. degetele mele nu seamana (inca?!) deloc cu cele din PAR; nu mi-e mana deformata absolut deloc, pot sa ma folosesc foarte bine de ele..hai cu apa incoa' si ti-o desfac eu .
despre masajul perineal nu stiu nici eu prea multe, adica stiu doar ce am gasit pe net, nicaieri articole cu adevarat stiintifice, studii desfasurate pe multi ani..si nici nu exista, cred..ar fi trebuit sa se stie de masajul perineal pe vremea cand nasteau bunicile noastre, ca sa le poata urmari si sa spuna daca la batranete apar ceva neplaceri gen incontinenta, prolaps, etc.. eu nu cred ca am sa incerc, sigur o sa am nevoie de epiziotomie ca-s cam mica la "iesire" , ba chiar sper sa ma lase nitel mai larga..nici asa stramt ca la mine nu e placut la , va zic eu!

albinutzza, si tu stai in pantelimon? pentruprimele luni ma bag si eu la o plimbare cu carucioarele..eu stau pe la cimitirul armenesc...

daconst, deja 39+??? ah, cu chilotii rosii stiam si eu ca e bine sa-i porti , evident ca ai mei (S) nu mai imi veneau, altii noi rosii, marimea L cat port acum nu am cumparat..asa ca m-am limitat la haine rosii (un sarafan si o camasa)

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Da fetele, dar eu stau chiar vis-a-vis de sp Sf pantelimon, deci suntem ca departe

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' piticutzParintzi de bondarici

Am crescut atat de mult 34+ Barza aduce o MARIA ILINCA

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Neata fetele! Felicitari noilor mamici si sanatate la bebelusi! Ma bucur ca avem bebe pe 29 de ziua mea(way to go Happy Girl!!!) chiar eram dezamagita ca nimeni nu a nascut atunci - nici macar eu...

Tot in zona sunt, am avut o noapte grea, abia m-am trezit. Am crezut ca nasc azi-noapte, am avut contractii dar rarute, la 45 min, apoi m-au lasat pe dimineata. Doare al naibii...Nu am semne, nu tu mucus, dop sau pete, nimic. Doar pipi din ora in ora, si cred ca e de la infectia mea urinara pe care inca nu am tratat-o ca nu am auzit nimic de rezultate. Maine merg la moasa si o iau in coarne, daca mai ajung...

Criss, in legatura cu masajul perineal, din ce am citit e foarte indicat. Eu nu am facut totusi. Si cred ca depinde de la persoana la persoana cat de tare se intinde muschiul si cat de bine se reface taietura dupa episiotomie. E ca o loterie. Pana la urma, eu merg inainte cum da DD si daca o sa fie vreo probleme gen fund de caldare, mergem la operatie ulterior - orice se poate corecta...Important e sa nu ne infectam si sa se vindece frumos.

Pup la burticoase,

Ivona 40+1

Mergi la inceput