Mamici de iulie-august 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Am vrut sa va mai intreb ssunteti si voi sensibile la mirosuri???
Eu nu suport nici mirosul de tigara daca il simt pe strada...... nu am fumat niciodata in viata mea, si mi se face rau cand trec pe langa cineva care fumeaza. V-ati sensibilizat si voi cu sarcina ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Eu eram sensibila la mirosul de tigara dinainte de sarcina, adica il simteam daca era un singur om care fuma pe distanta de 500m... acum e muuuuult mai rau, parca peste tot miroase a fum de tigara (nu ca n-ar fi asa), insa simt si mirosul foarte vechi si neaerisit bine...

Cel mai urat fac la tigari, insa sunt sensibila si la alte mirosuri. Obisnuiam sa folosesc cca. 10 parfumuri (pe rand) fiindca ma plictisesc repede, acum abia mai suport doua dintre ele. La fel si cu mirosurile de parfum ale sotului, iar deodorant nu suport nimic.

Vreo 2 luni nu am putut intra in bucatarie, noroc cu sotul ca n-a flamanzit complet. Si acum mi se face rau de la mirosul din frigider, trebuie sa luam niste pastile din acelea speciale...

Cred ca am scris destul ca sa vezi ca e ceva normal, daca vrei, mai am exemple de mirosuri pe care nu le suport

Cel mai frica mi-e acum de gripa, ca vad ca se raspandeste repede. N-am racit pana acum si nici n-am luat vreun medicament, sper sa scap, desi e greu, ca oricine din jur poate sa ia...

Carla, 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

si io simt ca mi se face greata imediat cum simt mirosul de tigara, iar in primele saptamani, nu suportam nici un fel de miros accentuat, fie el parfum, mancare sau orice altceva... chiar si noaptea deschideam fereastra de 2-3 ori pe noapte sa intre aer curat, aer rece... cred ca si caldura ma stresa!

in schimb, vin si eu cu o mica intrebare, pt.ca incep sa imi apara iar pitici pe creier! la inceput aveam spaima nasterii care va urma (sper sa ma intelegeti, fiind la prima sarcina... ) si m-am tratat pentru moment cu ajutorul colegelor de odisee care au mai avut experienta aceasta! insa, acum tot fetele care au experienta pot sa confirme sau nu daca exista vreo legatura cat de cat intre ce tipuri de mancare poti manca si ce nu.... si sexul bebelusului...

am citit ca unele fete VOR LA GREU DULCIURI! eu nici sa nu le vad, mi-e greata si numai daca ma gandesc sa mananc ceva dulce... daca as putea manca numai MURATURI si tot felul de acrituri... ciorba facuta cu bors de putina, zeama de varza in starea ei... orice acreala... toata lumea care ma aude, zice: FACI BAIAT! chiar asa? mananci acru si nu dulce = faci baiat? si daca e invers, faci fata? nu mai am rabdare pana la eco pe 24 ian.

eu vreau fetita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daca e sa ma intrebe si pe mine cineva ce vreau!

karligutza, sapt.14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Karligutza, din proprie experienta iti spun ca nu are nici o legatura...nu am putut suferi muraturile cand eram gravida cu Dragos si era baiat.
Nu mai vorbesc ca iar treaba cu arsurile si cu parul este mit...Am avut arsuri de muream si copilul meu a fost chel pana la 7 luni, nasa piticului meu nu a avut nimic si a nascut un copil cu o creasta de par mare de tot in cap...deci...cred ca sunt simple superstitii! Cat despre raul de final, Carla, nu e ca acum, la inceput, insa orice stare e mai greu de suportat atunci din cauza greutatii coplesitoare pt corp. Te misti greu, suporti mult mai greu orice, fiecare perioada cu minusurile ei!

Andra9+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_1974 spune:

samadhi,

raspund greu pt ca mi se incarca o pagina intr-un sfert de ora... nu stiu ce sa mai cred.

in legatura cu balonarea... si constipatia. sufar si de constipatie... dar s-a vorbit mult de ea pe aici... am si 4-5 zile in care nu pot iesi... am incercat de toate:
morcov crud, prune uscate, mere cu lapte.. lichide, iaurt cu germeni de grau... apa pe stomacul gol... la rezire...

se pare ca ma ajuta lapte cu miere... daca asta poate fi numit ajutor... o data la 4-5 zile

am intrebat-o pe doctoritza mea daca pot folosi supozitoare cu glicerina... si mi-a zis "rarutz".

iti dai seama ca de ceai de menta nu poate fi vorba....

ideea e ca m-am obisnuit cu ideea... in legatura cu constipatia... acum incerc sa combat balonarea... da probabil sunt strans legate...

pupici, mirela

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_1974 spune:

Sunteti minunate,

M-am regasit pe listutza... si parca nu-mi vine sa cred... tanjesc de mai mult de un an dupa momentul asta.

Nu-i asha ca-s ciudata rau? Acum plang... acum rad... Spunea cineva ca e irascibila. Si eu am primit astfel de reprosuri... parca nu ma mai recunosc... or fi hormonii de vina?

Va pup, si va spun noapte buna... nu stiu cum va e voua... dar mie-mi pica ochii'n gura de somn

Mirela

10+

Mergi la inceput

Mirela, asa e de la hormoni. EU rad si plang ca tampita, uneori am impresia ca am prins chiar o mimica idioata. Nu mai am rabdare cu nimic si cand e vorba de emotii...clachez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

andutzy multumesc! banuiam eu ca e un mit, mai ales ca vreau fetita, sa vezi daca e fetita ce le fac tuturor celor care mi-au zis ca o sa fac baiat dand vina pe muraturile mele ... hehehe

m-am uitat la pozele cu cel mai dragalas si simpatic Dragosel... aveti un baietel minunat! sa fie sanatos! si sa v-aduca numai bucurii! mi-au placut cele 2 poze de pe finalul albumului Craciun 2005... e rotofei si frumos foc! rosior in obrajori... o delicatesa! daca fac baiat sa fie frumos si rotund ca al tau!

karligutza, sapt.14

Mergi la inceput

karligutza, multumesc! Sa-ti dea D-zeu un copil cum e al meu, indiferent de sex, nu de alta, dar este un copil sanatos, mancacios si vesel nevoie mare! Nu mai vorbesc ca mai nou a devenit si tandru, pupa animalutele prin carti si pe noi ne ia cu manutele pe obraji si isi lipeste buzele de noi....ne topeste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Karligutza, confirm si eu cele spuse mai sus. Nu exista nici o legatura intre sexul copilului si preferintele culinare ale mamicii, forma burtii, kg in plus, petele de pe fata si alte asemenea babisme. Apropo de asta, pe mine m-au terorizat toata sarcina trecuta: ba ca am burta mica, ba ca e prea mare, ba ca fac negresit baietel, ba ca o sa am un copil prea mic...Mi-au pus sare in cap, tot felul de tampenii.In plus, nu ma omoram dupa dulciuri asa cum obisnuiam inainte de sarcina. Si am nascut o fetita minunata de 3800g.
Daca chiar nu mai ai rabdare, du-te la un ecograf zilele astea, la un dr priceput, ca se vede deja f bine sexul copilului.

Eu la prima sarcina nu concepeam sa nu fie baiat. Mi se parea ca sa ai fetita e...ciudat si parca in gandul meu ii compatimeam pe cei care aveau fetite. Mai auzeam ca x-ulica are fetita si mai vrea una. Cum e posibil, ma gandeam eu?! Ei, afla ca atunci cand am nascut ma obisnuisem cu ideea ca e fetita, astfel ca as fi avut un soc daca nu era. Iar acum mi-am dorit intr-un fel tot fetita. Eu cred ca n-ai cum sa-ti dai seama ce vrei, pana nu ai un copil. Si ti se va parea ca al tau e cel mai minunat.

Alina , mamica d-rei Anya (19oct.2005)

Mergi la inceput