Mamici de iulie-august 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
andutzy spune:
jadi, fa cum vrei cu listuta, oricum tu de la inceput nu ai fost de acord cu ea...ma las pagubasa!
Fetelor, mi-e un rau de mor! Azi am cea mai rea zi de cand cu greturile! Vars, am arsuri, frisoane si sunt ingrozita ca ma tine de ceva saptamani bune si nu are de gand sa ma lase deloc...
Azi am fost la doctorita cu care l-am nascut pe Dargos, mi-a facut si ea o eco, bebe e bine, are 9 sapt si 2 zile, dimensiuni ok, ce stie el cat ma chinui eu?
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
CarlaV spune:
Felicitari si bun-venit noilor gravidutze 
Am fost si eu azi si am luat rezultatele la analize de la Synevo. Pe hartiute scria sa merg in 29 dec., ceea ce am si facut si era inchis, motiv de injuraturi cu gramada. Astazi de la masina si pana la laborator (50m) m-am udat toata, de la picioare (cizme si mansete de pantaloni) si pana la par. Era o ninsoare ciudata, plina de apa... Ideea e ca am toate analizele foarte bune, in afara faptului ca la toxoplasma nu am imunitate. Restul au valorile exact la mijlocul intervalului pe care ei il dau ca fiind normal. M-a bucurat mult sa aflu asta, mai ales ca nu iau si nu am luat medicamente, vitamine, suplimente etc., doar mananc sanatos.
Asa ca de facut analize am scapat, greturile sunt la nivel mai mic azi, drept pentru care m-am bucurat de mancare
. Acum imi vine sa mananc continuu fiindca nu ma satur, sotul zice sa mananc normal si mai des ca altfel mi se face rau iar, dar eu pana nu ma simt satula nu ma pot opri din mancat, chiar daca asta inseamna sa mananc continuu 2 ore
. Deocamdata am greutatea de la inceputul sarcinii si nici burtica nu se vede deloc, dar cred ca daca o sa mai scap de greturi si o sa mananc asa cum imi vine, o sa ma ingras rapid.
thea_m, ce remedii homeopate pentru greturi ti s-au recomandat? Tare as vrea si eu sa incerc...
arhdy, chiar trebuie tratament de protectie pentru toxoplasma? In ce consta? Eu sunt foarte reticenta sa bag chimicale in mine daca nu trebuie neaparat, si ma gandesc ca, daca n-am facut toxoplasma pana acum, n-o sa fac nici de aici incolo, mai ales ca voi avea grija cu animalele.
samadhi, ma bucur ca vad inca o balanta aici![]()
Nikole, noi am facut revelionul ca porumbeii, ne-am uitat la artificii si ne-am culcat pe la 3-4. A fost super OK. De obicei suntem mai linistiti, iar acum chiar n-am avut chef de petreceri zgomotoase.
andicu, te rog, daca poti intreaba la Szeged despre nasterea in apa. Cred ca in HU am mai multe sanse decat in RO.
Carla,
13+
Anculici spune:
Fetelor spuneti-mi si mie unde se localizeaza Sanadorul din piata Victoriei cu exactitate Nu am reusit sa gasesc nimic pe internet legat de str Dimitrie Sergiu nr.26-28 si maine ma duc sa fac o ecografie acolo
samadhi spune:
Hallo Carla, merci !!!
Vad ca sunteti destule cu probleme si mai grave pe aici cu varsaturi si greturi ingrozitoare sper sa va fie mai bine.... va doresc din tot sufletul, eu pe langa voi am avut doar usoare greturi, de voma nici vorba, in prima sarcina am vomat doar de 3 ori dar nasol ca am crezut ca mor, in rest liniste.... acum ce e deranjant e ca vizitez consecutiv toaleta pentru a urina, chiar si noaptea, si nu am decat aproape 7 sapt., si ma gandesc ce o fi mai tarziu, la prima sarcina ma trezeam noaptea mult mai tarziu prin a 4a luna cred si acum am luat-o cam de la inceput... cat despre vitamine le gasesc importante de luat dar depinde de la caz la caz, aici se gaseste Femibion si asta iau, dar nu stiu daca se gaseste si in Romania ?!
Vad ca sunteti foarte multe de prin Bucale !!! Noi mergem in aprilie de Pasti sa sarbatorim acolo, ca pana acum am fost in vara prin august, dar cum bebele trebuie sa vina pe atunci trebuie sa ne grabim si noi cu calatoria, poate vreti sa ne intalnim pe acolo???
Nu ca ar fi frumos ? Sa facem o intalnire a mamelor cu burtici???
Cred ca ar fi interesant, voi ce ziceti???...
Va doresc in continuare numai bine si sa aveti putina liniste de la bebe ca sa savurati sarcina pentru ca aceste momente trec foarte repede, iar eu ma gandeam mereu cu nostalgie la prima sarcina si ce repede a crescut fetita mea care acum nu vrea de o ora sa doarma... ;) :) :)
Aveti grija de voi! Si merci pentru inregistrarea pe lista, o consider super, merita sa ramana, sa nu o stergeti cumva, este mandria acestui subiect care ne pune pe toate laolalta.
jeni71 spune:
Buna seara burtici dragi
Vad ca incepe iar activitatea pe forum, se vede ca a trecut revelionul.
Bun venit noilor mamici, sarcini suoare si sa fim toate una langa alta pana la capat.
Thea - mie mi-a spus doctorul momentan doar de acid folic 1 pastila pe zi, dar la mine nu au fost sangerari, etc, insa de vitamine nu a zis nimic inca.
Silvie - la mine prima eco a fost vaginala, insa asta nu e o regula, fiecare doctor face cum vrea. Nu are rost sa te stresezi cu asta.
Eu am alt stres - in afara de analizele obisnuite cele de sange, mie doctorul nu mi-a mai dat nimic (toxoplasmoza, rubeola, listeria, etc.), ce sa fac-sa-l intreb pe ginecolog ?
Pupici, si abea astept maine sa va citesac cand vin de la servici.
Jeni
Anculici spune:
Fetelor aveti idee cum pot trata o durere de cap Da fapt sunt mai mult niste junghiuri care ma supara mai ales cand ma ridic din pat Cred ca am racit la cap si vad ca nu vrea sa treaca doar cu "nebagare in seama" Alte simptome nu am doar o durere de cap pe partea stanga mai ales si aceste junghiuri puternice din cand in cand Voi cu ce v-ati tratat in caz de raceala Ma gandesc maine sa intreb la farmacie sa vad daca imi recomanda ceva Oricum o sa incerc sa mai astept cu tratamentul poate totusi trece dar ma gandesc sa nu dauneze cumva aceste dureri puternice
shpiry spune:
Va multumesc mult de primire...
Datele sunt: UM 25.10.2006, DPN1.08.2006...Am sa am un nleutz, am sa am un leutz!
(sau o leutza)...acum sunt foarte fericita(...mananc popcorn!...in viatza mea nu mi-am dorit sa mananc popcorn...si acum numai asta as manca toata ziua...)l-am executat pe sotul meu zilele trecute pana in centru - in cartier toate magazinele erau inchise - sa ia popcorn la bebe(...ce sa-i faci..are mofturi si BB..vrea sa manance popcorn cand ti-e lumea mai draga...
). Oricum s-a conformat sotziorul...deci inca e pe lista alba
.
Vad ca sunt o ciudata...mie nu mi-e rau aproape deloc...A!..mi-e rau cand ajung la serviciu, da' nu cred ca e de vina BB
...e nebunie...
in fine...ca sa scriu cele 10 mesaje...continuare in mess-ul urmator
Pupici!
am avut si eu nishte dureri ingrozitoare de cap prin sapt 6-7
doctorul mi-a zis sa stau calma si sa nu iau nimik...
asta pana cand am sugerat ca daca nu-mi spune ce-as putea sa iau...sau innebunesc
(ma rog, m-am exprimat mai plastic...si la adresa lui, evident)- si atunci mi-a zis sa iau aspirina: doar o pastila si numai dupa masa!...dar mare atentie!...aspirina e foarte periculoasa in sarcina, trebuie lujata numai sub supravegherea medicului. Mie mi-a trecut atunci capul cu o sg. pastila (ciudat, pt ca de obicei luam Nurofen Forte?!?)vb uc medicul...e destul de aiurea cu interdictiile astea...si efectele secundare nici nu le banuim (adik eu care nu-s experta ABSOLUT NICI PE DEPARTE in domeniu).Sfat:Doktor de fam - un tel scurt, o amenintare si mai scurta si-ti da cu siguranta ceva! sau poate trebuie doar sa te linishteshti...deshi la mine chestia nu prea functioneaza...din pacate
( eu ma cam agit....din fire)
mesaj nr. 3 adjudecat...
mai am 7 
Va pup!
silvie spune:
Karligutza, ti-am urmat sfatul si m-am dus azi la doctor. e adevarat ca ma durea destul de rau in partea de jos a abdomenului, fara sangerari insa, din fericire....se pare ca sarcina are 6 saptamani si 5,1mm. mi-a recomandat sa continui cu acidul folic, mi-a dat ELEVIT PRENATAL si UTROGESTAN o pastila dimineata cu apa si doua seara...intravaginal
pana in saptamana a 12-a, aviz Thea.
Jeni71, trebuie sa vb cu ginecologul pt ca sunt foarte importante analizele de care vb: in plus citomegalovirus, clamydia, toxoplasma, ureea, anticorpi rubella, HIV si nu mai imi vine nimic acum. Vb cu el oricum pt. ca e important sa vada ce ai avut si ce anticorpi ai.
pupici si noapte buna tuturor,
mai vb maine,
7 zic eu, 6 ecograful :)
danita spune:
buna fetelor
sunt o mamica de un bb de 5 saptamani si am intrat sa va salut sa va spun SA AVETI GRIJA DE SAMBUREII VOSTRI iar anul 2007 sa fie cel mai bun dintre cei buni !
LA MULTI ANI !!!
D cu bb :)
BeBelusca