Mamici de martie - aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 17
RaisaFudulu spune:
Am si eu o intrebare:
Pentru concediul de dinainte de nastere (nu stiu cum se numeste) trebuie sa fac vreo cerere sau mi se da de la medic????
La mine aici nu stie nimeni cum se procedeaza
Multumesccccccccc!
LuizaS spune:
Buna dimineata burticute
Paxela si eu sunt la fel de disperata ca tine vis a vis de miscatul
numai ca eu sunt la prima sarcina si nu am cu ce sa fac comparatie...cateodata cand nu misca imi fac o mie de griji.
Imi fac griji aproape din orice ... si de cele mai multe ori nu le dezvalui nimanui le macin pe toate in mine pana o sa plesnesc.
Absoluta si eu am aproape aceiasi stare si in plus m-am certat rau de tot aseara cu sotul
parca el e insarcinat si nu eu....e ca o ia o pauzare de aia care trebuie rasfatata tot timpul ....tot eu sunt cea care trebuie sa fie tare si sa treaca peste toate si sa mai indrepte si tensiunile din familie pe langa grijile care le am fata de BB. Aseara am 

de m-am umflat si nici azi nu am o stare prea buna nu stiu cum sa fac sa trec mai usor peste toate...sa-mi spal gandurile si sa imi revin ca stiu ca ii fac rau lui BB.
Ma rog la Dumnezeu ca toate rautatile din jur pe care eu nu pot sa le tolerez si ma supar sa nu il afecteze pe bebic.
Astazi ar trebui sa fac bagajul sa spal cele cateva lucruri care ma mai incap si sa le si usuc, pentru ca maine ar trebui sa plecam la munte dar sunt asa de suparata ca imi vine sa stau acasa si sa nu ma duc nicaieri.
Astazi toata ziua am sa ma ocup de a-mi repara moralul pentru ca ma gandesc la bebic si sper sa-mi reuseasca
Asta e....
Nu stiu daca reusesc sa va mai scru pana plec asa ca....
pe toate si va doresc sa aveti parte de liniste in familie, de un an nou cu multe bucurii, bebici sanatosi si muuuuuuuuuulta dragoste!
26+2 
elyanne spune:
Raisa te duci la medicul de familie (cu adeverinta de la serviciu, daca n-ai dus pana acum... macar atat pot stii aia de la serviciu, ce sa scrie in o adeverinta obisnuita pentru medicul de familie) si ii spui ca vrei sa intri in concediu prenatal. O sa-ti completeze o hartie pentru luna in curs. Si o duci la serviciu. La fel faci si luna viitoare... pana nasti. Nu-ti poate da pe o perioada mai mare... decat de la ziua in care mergi sa ceri prenatalul, pana la sf. lunii respective.
Sper ca te-am lamurit 
Imi pare rau ca nu te mai simti bine la serviciu... dar poate e mai bine sa stai acasa, in concediu, linistita.
Mada felicitari 
karla32 bine ai venit.
Absoluta e normal sa ai stari din astea... nu esti singura... Eu nu am aceleasi "frici", da' le am si io pe ale mele... ca nu ajung macar la 3o si... de sapamani... sau ca o sa stau de-mi vine rau in spital... Ca nu o sa mai pot sta acasa pana nasc si o sa ma internez si n-are cine sa stea cu mandra...
Iar despre starile de plans din orice discutie care m-a deranjaza doar un pic... nu mai zic... Ca ma apuca din orice...
Despre frica de nastere... si ce sa alegi (daca ai posibilitatea... adica daca medicul nu-ti indica cezariana din anumite motive) eu o tin pe a mea... nastere naturala... Am trecut prin asta si a fost ok, exista si peridurala... In plus, acum in spital am stat la reanimare unde erau si cezariene... groaznic... nu se miscau singure deloc nici dupa 24 de ore... si aveau niste dureri... Probabil depinde de fiecare in parte... Dar eu as prefera nasterea naturala...
Amma23, LuizaS 
Fug sa conving mandra sa bea lapticu... 
Eliana (27 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
LuizaS spune:
Karla32 bine ai venit in
sa iti dea Dumnezeu un bebic sanatos si frumos si sa ai o nastere usoara !
26+2 
arissa spune:
Buna dimineata!
absoluta, andreea, sunt in aceeasi oala cu voi: sunt mai sensibila decat inainte, ma enervez repede...hormonii, ce sa-i faci. Ocazional, ma simt chiar deprimata. Sper sa nu raman asa dupa nastere.
Elyanne, si mie mi se pare nasterea naturala cea mai buna solutie. Bineinteles, cu conditia sa nu apara alte probleme inainte de nastere. As vrea sa-l pot lua pe bebe in brate dupa aceea si imi e frica de taieturi in general, mie si o zgarietura mi se vindeca foarte greu.
karla32, sarcina usoara, sa ai un bebe sanatos si vioi!
Abia astept sa intru si eu in prenatal. Mi-am propus sa merg atunci la cumparaturi, cat sunt la munca nu pot face nimic pentru ca deja ma oboseste foarte tare serviciul. Dupa calcule, as avea voie incepand cu 13 ianuarie, cu 63 de zile inainte de DPN, parca asa stiam.
Va pup, sa aveti o zi frumoasa!
28 + 5 
karla32 spune:
buna dimineata si va multumesc ptr primirea calduroasa! ma plimb de ceva vreme printre voi (chiar dinainte sa raman insarcinata) dar nu am indraznit sa scriu! dar ieri m-am hotarat sa fac primul pas si...iata-ne!
si eu am avut o perioada cam de 3 luni in care plangeam din oice! dar ce urlete si tavaleli! si ce dureri de cap! sfarsitul lumii in 3 acte!mi-era rusine de mine dar nu ma puteam abtine! motive gaseam in orice! bietul meu sot mi-a rabdat toate capriciile! ptr. tot, el era de vina!la serviciu nu mai spun! ma incuiam in birou si da-i cu urletu'!
pe deasupra acum 2 saptamani m-am pricopsit si cu o viroza care m-a scos si mai tare din minti! noroc ca nu am avut temperatura! dar m-a durut capul si in piept ingrozitor! mi-am revenit dupa 5 zile de zacut cu nasul in perne si dupa zeci de litri de compot si ceai!noroc ca bebe e bine! ca l-am zgaltait cu o tuse de cred ca a zis ca e in burta unui magar nu a mea! aveti grija cu racelile!
sunt la prima sarcina iar pe pe bebe l-am simtit prima data pe la 16 saptamani! la inceput parca erau pietricele in apa care se loveau! pe urma un zvacnet mai puternic...si de atunci, bocaneli in toata regula! acum e un adevarat atlet! cateodata ma doare de cat loveste! am luat 9 Kg in greutate si ma cam resimt! ma doare foarte tare piciorul stang! cateodata abia pot merge! dar medicul mi-a zis ca nu am ce face!
va sarut pe toate!
raluca.m spune:
Buna dimineata fetelor!
Ma numesc Raluca sunt insarcinata in 26 saptamani si abia astept sa devin mamica!Va dau si eu datele mele pt lista de mamici UM 28.06.2006, DPN 04.04.2007 si o sa am o fetita
.
Pentru toate fetele care urmeaza sa nasca la inceputul lunii aprilie la CFR2 ( noi mergem la Dr Anca Gherasie ) - poate ne intalnim pe acolo.Recunosc ca pe mine ma cam sperie momentul nasterii, poate si pt ca este prima sarcina si nu stiu exact ce ma asteapta, dar sper sa trecem cu bine si peste asta.![]()
Dar pana atunci mai este, asa ca va urez Sarbatori Fericite in continuare si toate cele bune!
kisstherain999 spune:
Karla32 bine ai veni
Te-am trecut in listuta. Daca vrei ne poti trimite UM si DN.
kiss 
25+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
RaisaFudulu spune:
Multumesc mult Elyanne pentru raspuns, iti doresc multa sanatate si bebeii tai sa stea cat mai mult la caldurica

Am gasit pe net apropo de concediu prenatal sunt 126 zile, 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa nastere zile care se pot compensa intre ele (poti sa iei mai mult de 63 sau dupa), depinde de fiecare cum are nevoie..........obligatoriu este insa, trebuie sa-ti ramana dupa nastere minim 42 zile. Banii pentru aceasta perioada este 85% din salariul lunar
Pe mine ma avantajeaza si dupa sa am multe zile pentru ca 85% din salariul meu reprezinta mult mai mult decat banii pe care-i primim de la stat.
Cam atat asteptam sa aflam vesti si despre celelalte fete
Diana 25 +