Clinica de fertilitate Montreal

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

La multi ani, dragi forum-iste!
Sa avem parte de multe impliniri in acest nou an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

La multi ani si un an mai bun!

ugaena: Oare am inteles bine ce ai zis tu? Cu trimiterea de analize (de sange, sa zice) data de medicul de la clinica de fertilitate te poti duce oriunde sa-ti faci analizele, fara sa platesti? Adica nu te pun sa-ti faci analizele la laboratorulclinicii, unde sigur trebuie sa platesti ceva? Si ecografiile la fel? Ce platesti, de fapt, la clinica? Numai inseminare si FIV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

Iumosa,
Desi greu de crezut, dar nici macar nu mi-a fost sugerat sa fac analizele la OVO. Am primit o lista cu ce analize trebuiau facute (check-up-ul) pentru FIV (data fiind slaba productie de spermatozoizi), insa pe masura ce am avansat cu analizele, s-a descoperit cauza infertilitatii: problema de natura cromozomiala la sotul meu. Asa ca am virat spre IAD. Din cate am constatat eu la OVO se platesc obligatoriu ecografiile, tratamentele pentru IA si FIV.
Noi am tot facut investigatii, operatie de varicocel-sotul meu, tratamente -naturiste si de tot felul si in RO, dar nici macar unui medic- si crede-ma ca am consultat numai specialisti renumiti, nu i-a trecut prin cap ca ar putea fi o cauza genetica, aspect descoperit aici in mai putin de 3 luni.Daca stiam in urma cu 3 ani si jumatate, poate ca nu am fi pierdut timpul alergand de la un medic la altul si ascultand n pareri.
Repet, singurele analize pe care le-am platit in Canada pana acum au fost spermograma sotului (50$ la CDL-Laboratoires) si o ecografie in ziua a 3-a a CM (100$ la OVO). Consultatiile cu medicii specialisti de la OVO ( ginecolog, genetician si androlog) au fost acoperite de cardul maladie.
Urmeaza sa platesc consultatia cu psihologul (costa 100 de $), esantioanele de sperma si inseminarea ppzisa.Sper sa-mi iasa, cel mult la a 3-a incercare, daca nu ma vor trimite pe mine la investigatii suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

Ugaena:Si trimiterea la Ovo ti-a dat-o medicul de familie? NOi tocmai am primit rezultat de la spermograma si diganosticul e teratospermie, adica formele normale sunt 25 % in loc de minim 30% (la morfologie). Eu am deja o trimitere la Procrea, dar inca nu stiu daca sa merg acolo sau nu. Am inteles ca ar fi buna.
Si pt. ca ziceai ca ati avut si tratamente naturiste, poti sa ne recomanzi ceva pt. imbunatatirea spermogramei?
Of, e greu sa nu ne apuce deprimarea. Dupa cat timp de cand ai sunat ti-au dat programare cei de la Ovo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

Iumosa,
Imi pare rau pentru rezultatul spermogramei, am trecut prin asemenea stari de nenumarate ori. Sotul meu a luat in RO tinctura de branca ursului, vit. E, bromocriptina, vitamine pe baza de Zinc, insa erau recomandate de ginecologi. Valorile la spermograme erau de fiecare data proaste (2-3 milioane!), indiferent de tratamentul urmat, pana si dupa operatia de varicocel. Eu cred ca am fi fost scutiti, intr-un fel de atatea stari deprimante, daca vreunui medic i-ar fi trecut prin minte sa ceara analize hormonale si genetice. Astea le-am facut aici, unde ne-am dat seama ca nu mai e nimic de facut pentru a avea copilul nostru si numai al nostru, din pacate. Acum vorbesc cu o oarecare detasare pentru ca m-am intarit, cu timpul.
Eu nu fac reclama clinicii OVO, eu acolo am ajuns , recomandata fiind de medicul ginecolog ( nu am medic de familie), pentru ca infertilitatea cuplului nostru nu mai era de competenta lui. Pentru consultatia cu dr. Hemmings am asteptat 3 luni (din febr. pana la sfarsitul lui mai), chiar si recomandata fiind.
Nu stiu ce sa zic, daca tu ai recomandare pentru Procrea, incearca acolo, sau mai bine fa cum simti tu cel mai bine. Lasa-te condusa de fler!
Eu am sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor in ceea ce ma priveste!
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

ugaena: Imi pare tare rau ca treceti si voi prin atatea probleme. Noi incercam de un an si acum ne-am apucat de analize. Am inceput cu spermograma si iata rezultatul analizei:
- volum 5 ml, ph 7.2,
- motilitate: A=40% B=10% C=37% D= 12%,
- concentratie 57.4 milioane/ml
- morfologie....25% forme normale, 75% atipice. Minimul aici era 30% forme normale.

Inca n-am ajuns la dr. cu rezultatul, dar era diagnosticul de teratospermie pe foaia de la laborator. Primele chestii se incadreaza in bareme, dar la morfologie ar mai fi de lucrat. Nu stiu insa cat de grav este si daca ar trebui sa ne speriem tare sau nu.

Si apoi....incep eu cu analizele si cred ca vor gasi si la mine ceva.
Ma bucur ca mai sunt fete in Montreal cu care pot impartasi pareri si experiente medicale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

Salut fetele!
Iumosa, sper ca v-ati mai linistit si ca priviti increzatori spre viitor!
Tu ai reusit sa-ti faci ceva analize?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

Ugaena: nu am reusit sa fac nici o analiza, in afara de spermograma sotului. Voi incepe mai incolo analize la Royal Victoria. Speram sa fie bine. Tu cand faci inseminarea? Cum te pregatesti pt asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

iumosa,
pentru inseminare ma pregatesc ma mult psihic, caci dosarul meu e complet la capitolul analize,iar intre timp mai facem economii.
Inca mai cautam donator, pentru ca e cel mai dificil. Adresele de banci de sperma le avem de la OVO, sunt in colaborare cu SUA, caci acolo donatorii sunt remunerati, pe cand aici nu este reglementata chestia asta.
La sfarsitul lunii avem intalnire cu psihologul (amandoi), dupa care nu ne ramane decat sa cumparam sperma, mi-e greu sa spun,dar asta e !
Eu m-am gandit sa fie prin martie-aprilie, sa mai iesim putin din iarna!
Vom face tot ceea ce ne sta in putere, insa nu e usor sa mentii un echilibru in toate!
P.S. Scriu mai rar pentru ca am job full-time si m-am reapucat de scoala. Dar tin aproape!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ugaena spune:

Buna tuturor fetelor din nou!
M-am gandit sa revigorez putin subiectul si sa va spun ca voi incepe tratamentul pentru FIV+ICSI cel mai probabil la inceputul lui septembrie si tare bine mi-ar prinde sprijinul fetelor care isi mai amintesc de mine sau al celor care au trecut prin asemenea incercari.
Acum astept o programare pentru a stabili calendarul tratamentului. Intre timp am schimbat clinica si planul de bataie. Am ratat anul trecut 3 IAD-uri la clinica OVO, am virat spre clinica Royal Victoria- Centrul de reproducere umana McGill pentru o a doua opinie si iata-ne acum in prag de o noua incercare cu alta incarcatura emotionala. Am consultat geneticieni, specialisti in infertilitate, am ascultat parerile tuturor, am strans banii necesari si acum parca mi-a pierit tot elanul. Imi e ca poate nu sunt pregatita, azi sunt hotarata, maine imi scade din dorinta, peste 2 zile revin si tot asa. Voi ati trecut prin asa ceva? Orice sfat, orice parere este bine venita.
Va multumesc, A.

Mergi la inceput