Pacientele optimiste si gravi ale dr. Tutunaru-19

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inuta12 spune:

teodora multumesc mult pentru raspuns..si tuturor celorlate fete...
intr-adevar sunt putin deziluzionata de atitudinea lui.nu credeam ca intalnirea o sa se desfasoare atat de fugitiv.
oricum ,as vrea sa nu=mi pierd speranta..
am o intrebare privitoare la monitorizarile astea..
eu inainte sa merg la dr T am fost la giulesti pentru ca din pacate nu mi-am facut spermograma la matei la ids..(pt ca nu am avut cum sa ajung acolo pe ora 16..) si uite acum trebuie sa o repet.. cred ca o sa se imbete sotul de bucurie cand o sa auda ca trebuie sa=si faca o " bucurie " de unul singur.......asa si sa nu aberez mult, la giulesti medicul Mitran..mi-a spus asa : nu ai nici o sansa sa faci bebe decat prin IA...mergi la moisa sa-i dea tratement pentru gigei si apoi vi la mine si facem inseminarea"...

pai si ma intreb eu de ce naiba ma cheama T la monitorizare? nu poate sa=mi faca diresc IA? de ce trebuie sa astept atat de mult? depresia mea capata contur pe zi ce trece. oare nu-si imagineaza ca asteptarea asta pe multe dintre noi ne costa chiar si psihic?
spuneti-mi ce sa fac.
pot sa-i cer direct IA? sau el nu lucreaza asa? din cate am obeservat..am incercat sa-l intreb cate ceva ieri..si mi-a spus: tu doar asculta-ma.da?,"...
asa ca am tacut ..ce era sa fac? si am ramas cu un nod in gat si o mare nedumerire? cat trebuie sa astept pentru bebelul meu?

si laparo? care e procedura? ca tot aud ca nu e bine sa o faci in ziua x ci doar in ziua y...si tot asa? deci cum e bine? ..si cum asa..chiar nu se vad daca trompele sunt infundate la eco?

inca o intrebare...(nu va suparati va rog..am atat de mult nedumeriri)..sotul meu are oligo...cum ma va putea el ajuta prin monitorizari, daca sotul are o problema? medicamentele de sustinere a sarcinii pentru ce sunt? ce sa sustina daca gigei nu ajung unde trebuie? of..nu mai stiu ce sa mai cred.

multumesc anticipat.
o zi minunata va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Inuta,aoleu ce e intrebari...Hai sa incerc eu cit de cit sa raspund,nu promit ca le cuprind pe toate dar incet ,incet,dac-o sa mai citesti tu si din capitolele anterioare iti vei da seama!
Incep cu ultima:medicatia de sustinere se da doar in momentul in care ai II.Pina atunci nu-ti mai incarca capsorul si cu astea!Nu se dau pentru gigei,ca ei si-au facut deja job-ul,dac-ai ajuns gravi.Se dau pentru fixarea embrionului,pentru relaxarea musculaturii netede si striate a uterului(sa nu se produca contractii care ar putea elimina embrionul printr-un avort spontan),pentru a preveni formarea unor chegulete de sange,pentru aport ridicat de progesteron care sa-i pregateasca micutului un patut moale si grosut(endometrul).....
In legatura cu diagnosticul sotului,prin monitorizare doctorul te poate ajuta F.MULT ,indicindu-ti momentul cel mai propice pentru CSD(contact sexual dirijat),astfel incit ovulul tau sa se poata intilni cu spermatozoizii sotului.Daca spermograma nu e prea stralucita,pauzele intre contactele sexuale tb.sa fie mai mari pentru refacerea gigeilor(spermatogeneza).Noi avem tendinta,ca in perioada fertila sa avem contact sexual zilnic,sa nu ratam ziua X.Doar ca ziua asta importanta poate fi spre sfirsitul intervalului considerat fertil si nu ne vom alege decit cu lichid seminal,fara importanta.Fetele care au soti cu spermograme OK,isi pot permite acest,,lux'' cu CS zilnic.
Chiar este o tipa aici pe forum,fericita graviduta,care cu un diagnostic de oligoastenospermie moderata,a ramas insarcinata,din prima luna de stimulare.Tutunaru i-a ajutat putin ovulatia prin stimulare,i-a impus abstinenta pina cind a considerat el ca e timpul,si i-a reusit cu brio.Asta e doar un exemplu.Graviduta este RAZA DE SOARE.
Despre laparo-indicat si safe este sa o faci pina in Z10.Dar datorita agendei incarcate si a dorintei noastre de a o face cit mai repede,nu se mai respecta.
La laparo se ajunge dupa 3-5 luni de monitorizari combinate cu stimulari ale ovulatiei.
IA se face tot sub monitorizare,sa surprinda momentul ovulatiei,sa stie ca s-au spart foliculii...Rata de reusita a unei IA creste daca ciclul este stimulat,nu natural.
IA stiu ca nu facea,dar acum orice e posibil.El te monitoriza si te trimitea la Matei pentru prepararea spermei si la MIhalache pentru IA propriu zisa.
Stai sa mai revizuiesc ce ti-am scris si-o sa mai continui!
Sa nu fie nici mesajul kilometric!

Teodora
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/]

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna dimineata!
Parca-i alta atmosfera cand nu mai punem pe nimeni la zid....
Inuta: Incerc sa te ajut atat cat pot: laparo se face pana in ziua probabila a ovulatiei pentru a nu afecta o eventuala sarcina( cand am facut eu T. mi-a spus ca nu-mi face decat pana in ziua 10). Cat despre medicatia de sustinere a sarcinii.....nu are nici o legatura cu spermatozoizii.....are rolul de a creea un mediu propice sarcinii si de a o sustine.
Si eu am facut monitorizare chiar daca sotul avea o problema cu spermograma......s-a considerat ca sunt sanse si nu trebuie sa pierd timp.....Oricum T. vrea sa vada EL cum sta treaba si dupa face recomandari....Tu poti sa refaci spermograma la Matei, sa o vada si T si in functie de rezultat probabil veti lua o decizie in ceea ce priveste ”planul de bataie”. Iti urez succes!
Fetelor daca am gresit va rog sa ma corectati.....am spus ceea ce stiu eu.
Eu -ziua 24.....ieri am avut TB = 36,8 , iar azi = 36,9.....nu mai inteleg nimic .....cred ca m-am dereglat rau intotdeauna era peste 37 in perioada asta.
Va pup! O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Teodora:Abia acum am vazut postarea ta.......da te pricepi la explicatii nu gluma.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inuta12 spune:

teo, mari... va multumesc mult mult.
nu-mi pierd speranta..
o sa merg la spermograma in ianuarie atunci.
mie ultimul cm mi-a venit pe 26 nov..deci ziua 10 o sa fie in luna ianuarie..daca nu mi se deregleaza mai mult..
pana atunci tribulus terestris si cam atat.
poate e ciudata dar sa vedeti ce mi s-a intamplat mie.
inainte cand incercam sa facem bebe fara sa stim ca avem ceva probleme , ma
gandeam numai la bebe in momentul ala...
acum cand stiu ca e aproape imposibil sa facem bebe nu ma mai gandesc la nimic..pur si simplu ma bucur de momentul X...si ma simt super bine..parca inainte nu era asa..acum e super fara stres

o zi excelenta
eu ma apus de invatat. am 3 ex saptamana asta..si nu stiu nimic..mama, cum s-a nimerit problema asta tocmai acum. sper sa nu raman cu vreo restanta.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Nu, trompele nu se vizualizeaza la eco.Si functionalitatea lor nu se stabileste decit prin laparoscopie!

Teodora
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/]

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

LA MULTI ANI Miruna!!!

teo...asta e, am si eu zile si zile. oricum nu ma pot plage, sunt fete care dorm 3 ore pe noapte si atat. eu daca nu dorm noaptea sigur o sa dorm dupa amiaza o ora sau macat o sa dorm in seara asta bine.

Marina 34+ Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Teo, multumesc si eu pt explicatii! mai invat cate ceva, oricum tu esti doxa, vad eu bine...

Maria, ce facem, creste temperatura incet-incet?

Inuta, bucurati-va din plin de momentele voastre, sa vedeto ce bebe frumos o sa iasa!!! Si bafta la examene, sa iesi cu coronita de acolo!

Raportez si eu ca am uitat de dimineata: z5, rushi la greu, dureri de burtika, ma pregatesc pt monitorizare.

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Fetelor, ce bine ca e liniste, ca ieri m-am speriat de ce am citit in ultimele 7 pagini din pagina 18. Sa stiti ca si eu am avut dubii serioase dupa prima intalnire cu dr. T, mai ales ca ma asteptam ca un dr. cu renume de specialist in aspirante si gravi sa stie oarecum pe de rost pasii. Eu ma dusesem la el deja gravi, deci nu trebuia sa se chinuie sau sa ma chinuie cu analize, monitorizari si alte cele. Este adevarat ca am avut o sarcina oprita in evolutie anul trecut, dar, fiind prima, nu stiu daca era atat de grav (in ultima vreme m-am mai linistit in aceasta privinta, ca sa nu-i fac rau lui bebe). In fine, ideea e ca mie mi-a facut eco, am vorbit 5 min. si gata. Si eu am ramas oarecum interzisa si, din cauza asta, nici nu mi-am dat seama ca nu-mi daduse nici macar analizele uzuale. Dar l-am vazut ca e obosit si m-am dus martea urmatoare, fara programare, ca sa-mi iau lista cu analize.
Ei, alta a fost situatia la al 2-lea ctrl, cand a fost mai relaxat, am stat un pic mai mult de vb. Deci are zile si zile. In plus, am observat ca sta mai mult de vb cu gravidutele in luni mai mari pe care, probabil, le cunoaste si in care caz sunt mai multe aspecte de discutat. La mine, a vazut ca sarcina merge bine, ca am analizele ok (nu ii dusesem cele de hematologie, ca nu erau gata) si l-am mai intrebat una-alta, ce mi-am mai adus eu aminte. Cam asta a fost tot. Dar, privind retrospectiv, nu stiu daca ar fi trebuit sa fie mai mult. Mi-am dat seama ca, daca am nelamuriri sau intrebari, trebuie sa-mi fac o listuta, ca imi raspunde. Altfel, el nu are de unde sa stie ce framantari am eu, iar eu uit sa-i pun toate intrebarile care imi vin in minte in cele 2 sapt pana la urmatorul ctrl.
Am auzit de doctori care isi monitorizeaza gravidutele inclusiv dpdv al greutatii, al dietei si al problemelor hormonale (in special, ganglioni) si, evident, as vrea sa am parte si eu de o astfel de monitorizare. Dar sa nu uitam, si ma adresez gravidutelor, ca dr. T este specialist in infertilitate, dupa cum scrie pe mai multe site-uri, deci nu neaparat in burticoase. :)) Restul trebuie sa-l facem singure, zic eu.
In ceea ce priveste aspirantele, va rog, fiti optimiste, asa cum este si titlul subiectului. Kristind, iti tinem pumnii si speram sa fie fie bine. Desi eu nu inteleg intotdeauna despre ce vorbiti voi pt. ca, netrecand prin aceste probleme, nu stiu prea multe despre tratamentul lor, am inteles ca e ceva cu semne mari de intrebare. Poate cel mai bine, daca nu ai facut-o deja, ar fi sa vb direct cu dr T.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

A, Iyoana, am uitat.. Eu merg la ctrl pe 18, am programare la 19.50.

Ilinca, eu as vrea sa stiu mai multe dsp ce ti s-a intamplat. Daca ai timp, poate mai povestesti..Care a fost explicatia dr., daca ai facut vreun trat. etc.

Toate cele bune,
Alina

Mergi la inceput