Prichindei martie - aprilie 2005 (116)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Neata...

Coco, eu continui schema cu filoe de calciu, cate 10 zile/luna, numai ,caci la indicatia pediatrului , ii dau odata la 2 luni.

Nino, Andruzza, sanatate la pitici.
Nino, sincer, eu as fi comentat la indicatiile domanelor binevoitoare cu indicatiile....chiar ma irita unele si ripostez, cam urat( asa zice sotul).

Danuta, super tare faza, bine ca a avut haz sotul tau....i-am povestit si lui Ionut si mi-a zis: "uite inca un motiv sa nu ma lasi cu Rares, daca mi se intampla si mie la fel????...."

Cenia, pandispanul e supersimplu....eu il fac din 3 oua, caci foaia trebuie sa fie subtire, altfel nu se poate rula( Pandispan= se separa ouale, se bat albusurile spuma tare..se bat galbenusurile cu 3 linguri zahar, se amesteca cu albusurile cu un tel usor de jos in sus si se aduaga 3 linguri faina...se coace la cuptor in tava in care se aseaza o foaie de pergament). Daca nu am timp sa fac crema putin mai costisitoare), umplu pandispanul cu dulceata de fructe( combin doua feluri).

Mamacita, sa nu razi, dar nu vrei sa il duci pe Alex putin la biserica?( nu am alta idee).

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Mergi la inceput

Continuare la jurnalul unui mic terorist....

De cateva zile, Rares urmeaza un traseu bine ochit si nimic de spus chiar cocotat pe coltar....iar ieri, a picat dupa canapea, fara sa scoata nici un mic zgomot , iar eu fara sa il fi vazut....asa ca am cautat acul in carul cu fan pret de cateva minute....el se juca bine mersi cu ursuletul perna care cazuse odata cu el, dar mie mi-a stat inima in loc, caci nu il gaseam.

Tot din seria poznelor, pasionat total la geologie, studiaza pamantul din ghivecele mamei, care a juns o disperata fara flori.
Adora sa se joace cu copii si plange daca este luat din grupa respectiva.
Revin, ca deja e alpinist...pe spatele mamei.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Nino- ce o interesa pe pediatra de pampersul tau?! asa ma enerveaza -tu te duci cu o problema ea iti abga in cap alte prostii! Si noi aseara intr-un market ne-am achizitioant balotul de pampers si se imparteau scrisorele sa acumulez nu stiu cati ursuletzi sa primesti jucarioare. Se uita promotoarea la noi si zice ca nu stiu dc e cazul sa mai strangeti dvs ursuletzi.(de unde stia ea si-si permite comentarii???!). De-aia vreau in america, sa nu-mi zica nimeni nimik, eu sensibila! Multa sanatate lui Mihai si lui Rares, sa le treaca repede bubitzele!

Andruzza- ce distractie pe voi!

Raresionut- thk pt retete!

Cenia- si Vlad se distreaza la audibles pe yahoo, dar nu se exprima asa simpatic ca David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nino habar nu aveam ca pot iesi bubite de la paraziti... sper sa scapati repede de ele . Si cand isi mai permite careva sa-ti zica ce si cum ar trebui sa faca Alex mai bine spune-i sa-si vada de treaba! Si sa mai citeasca. 2 ani e varsta in jurul careia sa face tranzitia la olita in mod standard. Evident depinde de fiecare pitic si de familia lui exact cand si in ce mod. Nu e o problema medicala in nici un caz (cel putin la varsta asta). Nu te mai supara si ingrijora de orice iti zic madamele alea neinformate, care pana una, alta, ti l-au indopat pe Alex cu antibiotice sistematic, neratand nici o ocazie. Eeee... na, ca m-am enervat! multi!

Raresionut mai eu stiu ce si cum cu pandispanul, dar mor de curiozitate cum faci tu crema de portocale?

Multumim pentru urarile de sanatate! Ioana nu cred ca are nimic la urechiusa, dar e cam ragusita... sper sa nu faca laringita... mai ales ca dexamethazona chiar nu-mi vine sa-i dau de capul meu... desi a mai primit sub forma de aerosoli cand era bebe... in fine, poate trece.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rrox3

Raresionut mai eu stiu ce si cum cu pandispanul, dar mor de curiozitate cum faci tu crema de portocale?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Crema de portocale( lamai)

3 galbenusuri
200 gr zahar
100 ml lapte
200 gr frisca
putina gelatina(optional)
2 linguri faina
3 portocale ( lamai)
2 plicuri zahar vanilat

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu faina. Laptele clocotit se pune(se adauga gelatina inmuiata in apa) impreuna cu zaharul vanilat peste galbenusuri si se fierb la bain-marie, amestecand continuu pana devine o crema groasa. Se raceste, se adauga frisca si zeama proaspata de la portocale.
Gelatina folosita, da o consistenta marita cremei.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Bubitele noatre nu s-au inmultit, nici nu prea se scarpina, sper sa dispara repede. M-ai speriat Ana cu varicela, pe Rares nu l-a vazut pediatra, abia saptamana viitoare probabil o sa ne programeze la medicover. Maine cred c-o chem pe pediatra cealalta acasa sa-l vada, ca doar ce i-am descris la telefon...

nino, dar eu n-am prea intalnit mai pana acum prea multi copii de 2 ani fara pampers. Ba stiu si copii care inca mai detin pampers la fundulet si la 3 ani si n-au nici o problema. Si oricum, nu mai asculta toate tampeniile.

raresionut, vreau si eu o feliuta de pandispan Ca am tot

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

fetelor vad ca am declansat o adevarata revolutie aici...cu pampersii lui alex...

am fost sa luam rezultatul , a iesit negativ... trebuie sa il repetam luni... mi-a zis sa opresc peritolul si sa ii dau cu unguent in loc de mixtura mentolata..ca cica nu ar fi asa buna la copii.. nu prea am inteles de ce... astea au fost indicatiile dermatologului..aceeasi care a avut de comentat la pampers...

am tot cautat pe net si am gasit intradevar la simptome giardia si urticarie.. si de asemenea o intoleranta la lactoza.. oare de asta se leaga urticaria..si ar trebui sa nu ii mai dau lapte..? desi nu prea cred ca e posibil..ca asta e ritualul de culcare...

hai ca acum incerc sa ma odihnesc ca am fost cu alex fara catur la policlinica... si mi-a cam rupt spatele... ca nu prea a vrut pe jos..

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

cu riscul de a fi consideranta paranoica... mie mi e pare ca Alex parca respira altfel... desi nu are nasul infundat din cate imi dau eu seama... respira cu un suierat...nu l-am mai auzit pana acum... am inceput sa ma sperii..ca am citit de complicatii la urticarii... si era acolo si incapacitatea de a respira...

nu se intampla atat de des..incat a imi fac probleme..nu...?

acum vad ca nu se mai aude suieratul...dar sta linistit la mine in brate....

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

nino, riscul cel mai mare la uricarie acesta este, sa dea dificultati de respiratie.(din cate stiu eu, nu vreau sa te sperii)
Eu l-as urmari indeaproape in urmatoarele ore si daca intra-adevar suiera cand respira, sau i se umfla buzele, sau iti arata la gat ca-l doare mergi cu el la urgente , sau daca chiar tzi se pare ca are simtome de suficare cheama salvarea!
Ceea ce spun eu suna si mai paranoic decat ce scri tu, dar eu am vazut-o pe mama mea intr-o astfel de stare, a salvat-o un medic care are casa de vacantza langa noi .
Mai ales ca ai intrerupt Peritolul eu as fi atenta!
Sanatate multa si sper din tot sufletul ce scriu eu aici sa nu se adevereasca niciodata.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Ligia mersi mult de raspuns si de atentionare. il tin in brate acum ca sa nu se mai agite prea mult..si vad ca nu se mai aude suieratul..dar nu mai stiu ...ca oricum obiectiva nu mai sunt acum... tot mi se pare ca nu ar fi ok... peritolul eu deobicei il dadeam seara 5 ml, doctora zisese sa ii dau 2,5 dim si 2,5 seara.. deci nu pot sa spun intrerupt efectiv..aseara i-am dat..
daca ii dau peritol ..il ajuta...? adica ar fi iara doza din seara asta 5 ml... offf... ca nu mai pot...si barbate-miu mai dureaza pana ajunge acasa...

Poze

Mergi la inceput