Cirese de Mai-Iunie 2006 ... cu bancurile lor (29)
Raspunsuri - Pagina 23
vavitzu spune:
quote:
Originally posted by Roxana Claudia
Diana - pupici mosului cel darnic...poate ca va fi la fel si de Craciun. Si la mine a fost darnic. Mi-a adus exact ce mi-am dorit: 2 parfumuri pe care mi le doream. Si zau daca nu l-am pupat...
Sa auzim mamici cum va laudati cu cadourile de la mos..
Roxana siCatalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUI MIC SI IUBIT
Ma bucur sa vad ca pe la voi a fost mai darnic Mos Nicolae, la noi i-a adus lui Edutzu o jucarie mica iar noua ne-a zis ca ne aduce la anul care vine
valy mama lui Edutzu
ama_kaly spune:
Cine mai are copil treaz si cu chef de joaca la ora asta in afara de mine?
Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian
DianaR spune:
A mea...
Pica de somn dar nu s-ar lasa nici batuta!
Multumim de aprecieri!
Daryana, chiar ma intrebam ce mai faceti, felicitari ptr progrese!
La multi ani Nicoletelor si Nicolailor!
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
mikiion spune:
Mie imi tremura picioarele. Asa m-am speriat. Il hraneam linistita pe Marc. Vad ca se ineaca o data. Ma opresc, mai pun putina apa in cereale ca le facusem cam groase, si putin mar ca le facusem doar cu apa si mi se parea ca cam stramba din nas.
ii dau si putina apa din canita. Si dupa vreo 5 minute ma reapuc de hranit. Si i-ar vad ca parca se ineaca...Si a inceput sa vomita.....Tot din stomacel. Si morcovul de la pranz la vomat.......Si dupa ce a terminat s-a apucat de ras. Ca de, venise si taticul speriat si Marc a crezut ca e vremea de joaca. Ca el terminase ce avea de facut...
Imi da si mie cineva vreo idee? Ce a fost asta? Ca el nu a vomitat decat o data, dupa un vaccin acum vre2 luni.
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
la fotograf
gicutza spune:
miki... cum se pare ca numai eu mai sunt in zona pe la ora asta
.. stai linistita... e f. posibil ca Marc sa fi inghitit rau la un moment dat mancarica... Vlad si acum mai face asa din cand in cand.. si nu vrei sa-ti povestesc ce am facut noi la primul episod de acest gen
.
Daca Marc e vioi.. nu te ingrijora.. urmareste-l mai departe sa nu se repete incidentul..
Pupici la pitic!
Vlad (25.03.2004) si Ana (15.06.2006)
August-Septembrie
Sa traim bine!
virgi spune:
Neata"
wow..Gicutza....dar voi nu aveti somn????
Eu abia m-am intors din parc..pus copil la somnul de dimineata. Si cum pentru 30 de min sunt libera.....citesc pe forum![]()
virgi spune:
Miikion - si luana a vomat de cateva ori....de fiecare data cand s-a inecat cu ceva...Eu zic sa stai linistita, dar sa-l tii sub observatie. 
arleena spune:
ce de cadouri faine a adus mosul...care mai de care! la noi inca nu a venit ca tati nu e acasa si n-am putut merge cu copilu la cumparaturi cu aglomeratia care e prin magazine
asteptam weekendul
ella....am inteles eu bine??florina...doc la care m-ai trimis e insarcinata??
felicitari....tot ciresica/ciresel o sa aiba?...f fain.....sa aiba sarcina usora si fara probleme....
o vecina, forumista si ea, era insarcinata cu gemeni tot la cirese de mai iunie 2007 si a trebuit sa intrerupa sarcina zilele trecute din cauza de incompatibilitate de RH 
sa va zic ce am citit intr-o carte:
" Nu este bine sa fierbem zarzavaturile de la inceput cu prea multa apa, caci obtinm o cantitate prea mare de supa, care nu poate fi luata in intregime de copil: astfel il lipsim de o parte din vitamine si saruri minerale. De aceea se fierb legumele in apa mai putina adaugandu-se alta apa, pe masura ce scade, pentru a intregi cantitatea de care avem nevoie. E necesar ca legumele sa se inmoaie bine, dar se va evita fierberea prea prelungita. Nu vom amesteca in timpul fierberii, pentru a evita contactul cu aerul care oxideaza vitaminele. ...... Fierberea se face intr-o oala smaltuita: vasele de metal distrug vitaminele. La sfarsit se adauga sare(un vf de cutit dupa varsta de 1 an), nu la inceput pentru ca se intaresc zarzavaturile. ..... Pentru pireul de legume cel mai bun procedeu de fierbere se realizeaza in vapori de apa. ...... pireul de fructe se poate face si din fructe usacte. Acestea trubuie muiate din ajun. Pentru o portie de 200g e nevoie de 40 g fructe usacte. Acestea se spala bine, apoi se acopera cu apa rece si se fierb, in ziua urmatoare in aceeasi apa. Se paseaza prin sita, cat sunt inca fierbinti, se adauga zahar daca mai e nevoie si putina zeama de lamaie. ...... Numarul meselor va fi mai mic decat in primele 4-5 luni de viata ..... un copil poate primi o cantitate mai mare de hrana la un pranz, adica intre 150 si 180g chiar pana la 200g. In consecinta si intervalul dintre mese va creste la 3,5 ore la 4 ore, dar nu trebuie sa fie obligatoriu acelasi la toate mesele. In general fructele se dau la ora 10 dimineata, supa cu pireul de legume la 1 jumatate 2, iar cerealele la 6 seara.
la 8 luni isi face aparitia si un alt inlocuitor al meselor de lapte, un preparat tot lactat, dar cu alte proprietati si alt gust, anume iaurtul...........Galbenusul de ou se da la inceput un sfert de linguita la o masa, dupa cateva saptamani jumatate de lingurita, apoi 3 sferturi, ajungand dupa 2 luni la o lingurita la o masa. In orice caz, copilul nu va primi zilnic ou, ci numai de doua ori pe saptamana. ........prospetime oualor se incearca astfel: pregatim un vas cu apa rece, cufundam oulin vas; daca e foarte proaspat(cateva zile) sta culcat la fund; daca e inca proaspat(1 sapt), sta in picioare la fund; daca e mai vechi(2-3 sapt) pluteste intre doua ape; daca e mai vechi de 2-3 luni pluteste la suprafata. Copiilor pana la 1 an nu li se vor da decat ouale care se tin la fund culcate sau in picioare. ...... Dupa 6 luni copilului is se va da sa bea apa, ceai, suc de fructe respectandu-i nevoia de apa. indicat ar fi ca acestea sa le serveasca direct din cana speciala pentru copii. Copilul va primi cu bucurie acesta noua forma de administrare, mai ales ca odata cu ea, dobandeaste si iluzia participarii sale active la masa. ...... Spre varsta de 8 luni, mai folosim inca un aliment nou, este drept nu in scop nutritiv, ci mai mult pentru a obisnui copilul cu mestecatul. Este vorba de coaja de paine, data la sfarsitul meselor(nu inainte sau intre mese) in mana copilului. ......... daca ii dam o coaja de paine, el o rontaie cu placere, mai ales ca-i satisface si nevoia de a-si freca gingiile in dreptul locului unde-i ies dintii. Cu aceasta ocazie incepe si invatarea mestecatului bolulu alimetar. ...... respectarea regulilor de igiena privitoare la pregatirea hranei copilului, pastrarea veselei si a tacamurilor sa le si mai ales la curatenia mainilor mamei si ale copilului este conditia de baza in asigurarea succesului unui regim alimentar. Copilul trebuie hranit cu substante nutritive si nu cu microbi!"
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete1 www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete2
nasterea
gicutza spune:
quote:
Originally posted by virgi
Neata"
Eu abia m-am intors din parc..pus copil la somnul de dimineata. Si cum pentru 30 de min sunt libera.....citesc pe forum
Pai eu noaptea am spor mai mare la lucru
Si uite.. acum ca mi-ai spus ca la voi deja e dimineata.. iar ma minunez de diferenta de fus orar... tot timpul m-a fascinat chestia asta.. ca atunci cand eu ma duc la culcare, altcineva se trezeste... ma rog.. cand ma duc eu la culcare oricum cam 90% din populatia activa a Romaniei se trezeste
... doar ca altii se trezesc deja din somnul de pranz Pupici la Luana mica!
August-Septembrie
Sa traim bine!
virgi spune:
quote:
Originally posted by gicutzaquote:
Originally posted by virgi
Neata"
Eu abia m-am intors din parc..pus copil la somnul de dimineata. Si cum pentru 30 de min sunt libera.....citesc pe forum
Pai eu noaptea am spor mai mare la lucru. Trecand peste faptul ca toata viata mea am fost pasare de noapte... acum merge mai bine netul... si cum activitatea mea se desfasoara pe net, profit din plin de viteza
.
Si uite.. acum ca mi-ai spus ca la voi deja e dimineata.. iar ma minunez de diferenta de fus orar... tot timpul m-a fascinat chestia asta.. ca atunci cand eu ma duc la culcare, altcineva se trezeste... ma rog.. cand ma duc eu la culcare oricum cam 90% din populatia activa a Romaniei se trezeste... doar ca altii se trezesc deja din somnul de pranz
.
Pupici la Luana mica!
August-Septembrie
Sa traim bine!
Hei....am uitat cum e sa ai activitate noaptea. Copilul meu la 8:30 pm..e cu baita facuta, hranit si pus la nani. La cel tarziu 10 o urmeaza si mami, dar la 6 dimineata incepem o noua zi.
Iarna e mai complicat sa va prind in actiune pe forum..ca e o diferenta de 7 ore..insa vara sunt numai 6.