Mamici de ianuarie-februarie 2007 (39)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Multumesc de sustinere, dragelor! Va raspund pe rand, ca altfel uit ce si cui trebuie sa-i spun.

Daconst, si tie un si multumesc pt oferta. Ei, mici neintelegeri cu sotul, se dreg pana la urma ca nu e nimic fundamental, dar mie imi fac rau in perioada asta (uneori parca nu ma pot baza deloc pe el!!!). Plus niste insatisfactii legate de niste probleme de birocratie care m-au impiedicat sa ajung in tara in toamna asta si mama e cam bolnava -- asa ca sufar tare si din pricina asta, ca de la anul cu doi copii o sa fie si mai greu...

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

oana, tot 32 de sapt am si eu, nu de greutatea totala imi fac griji, ca stiu ca bb creste chiar daca tu nu iei. ecografic nu s-a stabilit nimic de la 20 de sapt (afara de o eco "de placere" pe care am facut-o eu ca sa vad mutrita si puta -- sau lipsa ei, mai bine zis). aici e anglia, sistemul functioneaza in sensul ca daca nu sunt probleme cu mami sau bb aproape ca nu te baga nimeni in seama... iti ia tensiunea si proba de urina o data pe luna si in ultimele 2 luni la cate 2 sapt. atat. masuratoarea a fost a burtii si nu cred ca mai prin vreo eco pana la final... dar spitalul la care nasc e unul dintre cele mai bune din zona pe nasteri si neonatologie, asa ca sper sa nu fie probleme. cu Dumnezeu inainte!

de iesit la plimbare mai ies, de nevoie macar fiindca pe pitic trebuie sa-l scot in fiecare zi la joaca si in week-end mai iesim si cu tati. ce mi-ar face placere cel mai tare ar fi insa ca sotul sa ma ajute sa punem casa la punct -- si asta nu se intampla din diverse pricini. nu ca nu vrea, dar seara vine obosit de la serviciu, iar in week-end vrea mai degraba sa iasa din casa... iar eu n-am cum, de ex., sa ma urc in pod cu scara sa duc diversele tampenii care stau insirate prin casa etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

quote:
Originally posted by nadiutapm

[quote]Originally posted by nadiutapm

fetelor , stie cineva unde se face gimnastica pt gravide cat costa si care este programul please, sunt anchilozata toata poate asa mai ies din starilile de leguma.

mai gagici, chiar nimeni nu face gimnastica de pe aici???

Nadia, erau vreo doua fete care mergeau la gimnastica. Mai tipa! Nu sunt sigura dar parca pe Bulevardul Timisoara se duc; aproape de Plazza. Mai tipa...

Loredana 31+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelot mi-e somn! ma duc acasa dar degeaba ca la 7 tre sa fiu la chinezesc la un nicolai! Si asa asi sta la tv cu cracii in sus! puneam 2-3 lemne pe foc, se facea cald si apoi ca pisica stateam tolonita... dar de unde ca nu te lasa astea!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 33 sapt 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele!

La multi ani la Nicolai si Nicolete!

Alina, am auzit si eu de pastrarea cordonului ombilical. Dar costa mult prea mult pentru posibilitatile noastre. Stiu ca David Becham a facut asta pt copiii lui si costa 11 000£ (nu sunt sigura de cifra dar e vb de clinica particulara asa ca orice e posibil).

Multumesc Ylilimic pentru incurajari, pregateste barja…

Criss68, bits sper si eu sa slabesc dupa nastere, acum nici o sansa…

Oricum m-ati dat jos de pe podium, asta e, lasa ca recuperez eu…

Am fost la medic azi, si ne-a scanat. Totul e frumusel (tot fata ramane) si se pare ca e lunguta – femur 71mm. Are 3kg 120g (36 sapt si 2 zile gestational age) asa ca data nasterii ramane, teoretic, 1 ianuarie cum era si acum 5 luni. Si doctorul nu mi-a facut nimic, din nou, mi-a zis ca e engaged – a luat-o de cap – si atat. Am intrebat de GBS - testul de streptococ (nu stiu cine mi-a zis sa intreb, thks) si a facut o fata parca l-am intrebat ce traiectorie o sa aiba urmatoarea racheta NASA. Mi-a zis ca ei nu fac ca oricum peste 50% din gravide au streptococ si nu se dau antibiotice asa ca testul e inutil. Am intrebat ce teste se fac pe bebe la nastere si la fel a zis ca nimic, moasa o sa ii ia sange din calcai cand vine acasa si tb sa vb cu ea. A scris pe dosarul de gravida ca vreau epidurala si gata. Si apoi ne-a dat afara – cred ca ii era frica de alte intrebari…

No se pare ca tre sa mai car ditamai burdihanul inca 3 saptamani. Va pup,

Ivona

Mergi la inceput

mariana, da, am avut cezariana pt breech baby la primul. nu m-am dus la nici un curs, nici de VBAC nici de "panting", cum zice barbatu-meu, fiindca sunt toate seara intre 5-7 si eu de regula la ora aia mi-am cam epuizat energia pe ziua respectiva si in plus n-am childcare dupa amiaza. or, nu prea cred ca al meu fiu ar sta prea linistit la cursuri de VBAC... am tot vorbit cu midwife si cu doctorul la spitalul unde urmeaza sa nasc, nu ma tem de ruperea uterului fiindca te monitorizeaza permanent si nu se rupe pe neasteptate, sunt semne care indica fragilitatea tesutului si atunci nu te lasa sa te sfasii aiurea... ai perfecta dreptate cu "materialul clientului", dar repet se face monitorizare continua si esti tratata ca "situatie speciala", deci cu atentie marita.

Mergi la inceput

criss, nu iau vitamine -- nu mi-au fost prescrise, am luat niste acid folic in prima perioada si o vreme destul de scurta niste vitamine, dar cu arsurile de stomac nu prea imi "arde" de ele... Nu pot sa zic ca am un program dezordonat si de mancat in general mananc bine.

Bravo tie ca mai apuci sa tragi cate un pui de somn! Mie nu prea mi se mai intampla, ca piticul meu s-a cam obisnuit sa nu doarma dupa-amiaza. Azi insa vad ca doarme -- asa ca eu stau pe forum, ce sa fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

OANA NU IAU gynipral ,ce am luat de vreo 10 zile sunt prenatalele de la Elevit si nu pot lua o pastila intreaga iau doar jumate...

CRISTIA ,intradevar nu am dormit aseara prea bine !!Dar mi-am mai revenit ,am incercat sa dorm la prinz si nimic asa ca m-am inervat si sotul trebuia sa mearga sa se uite de patut asa ca am plecat cu el ,plimbarea a fost cu taxiul si cind am ajuns eu m-am asezat pe o banca in parc si l-am asteptat cuminte acolo si tare bine mi-a prins aierul curat....,tinind cont ca de aproape 3 luni nu am mai iesit din casa doar pina la dr .,si simbata am iesit un pic...,cred ca de acum o sa ies macar 30 de minute la 2 -3 zile.De multe ori cind mai stau la calculator ,deschid geamul ,dar nu-i aceelasi lucru.

CLEO 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

quote:
Originally posted by adela2006
a. alina esti cumva la dr bran daniel ? mi s-a propus si mie chestia aia dar e foarte scumpa ; mult prea scumpa

Nu am vorbit inca cu dr. O sa-l intreb saptamana viitoare. Ce am vazut eu la cei de la Cluj e ca se poate plati in rate lunare , aprox 80 euro / luna in primul an. Parca nu e o suma atat de mare daca te gandesti pentru ce o faci. La cei din Timisoara nu se dau mari detalii pe site.

Alina 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Belle_vue ma bucur sa aud ca parte din lucruri sunt rezolvabile si nu foarte greu...si in plus realizezi asta...ceea ce este foarte bine. E foarte bine ca tu intelegi motivele sotului tau...si ar fi la fel de bine ca si el sa le inteleaga pe ale tale...asa treptat s-ar rezolva lucrusoarele.
Ar fi nemaipomenit daca, intr-o seara ati putea da in grija cuiva piticul si sa stati la un pahar de vin (ai voie linistita un pahar de vin) si v-ati relaxa...ati vorbi asa cum obisnuiati candva...fara reprosuri. S-ar putea sa realizati ca in weekend puteti cate putin sa si aranjati cuibusorul (stii ca in sarcina spre sfarsit apare instinctul de cuibarit al mamei?!?) si sa si iesiti...

Cu mama ta insa va trebui sa speri ca va fi bine...cat despre greutatile cu 2 copii - e bine sa incepi sa ai incredere in tine ca indiferent de problemele cu care te vei confrunta te vei descurca. Si sa iei fiecare zi pe rand, incercand sa nu-ti mai faci griji ptr viitor.Ziua de maine va veni cu siguranta...insa pe cea de azi n-o vei mai repeta, oricat ti-ai dori. Stiu ca suna a cliseu insa uneori pierdem din vedere lucrurile astea.
N-a facut astazi piticul tau ceva incantator!?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

32+

Mergi la inceput