Cirese de Mai-Iunie ... cu bancurile lor (28)
Raspunsuri - Pagina 19
LYLY809 spune:
Masinuta despre care va povesteam este jumbo go go go, vedeti www.kskids.com/" target="_blank"> AICI la "our products, playmats and big toys"
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
LYLY809 spune:
Ama, am gasit o reteta de piure fructe cu cereale in care scrie clar ca cerealele se prepara intai cu apa. Uite aici:
Piure de fructe cu cereale
O banana cruda (bine coapta) se mixeaza impreuna cu un mar copt (in cuptor).
Separat se prepara o portie de cereale (fara gluten-pt bebeii mai mici de 6 luni si pt cei cu probleme digestive - diaree) din 80-100 ml apa. Peste fructele mixate se adauga cerealele (gata preparate) si se mai mixeaza putin.
Piureul de fructe cu cereale se serveste imediat.
Se mai poate imbogati piureul cu branzica de vaci preparata in casa (din lapte partial degresat pt. bebeii cu probleme digestive - peste 5 luni).
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
Steluta spune:
Sarbatori fericite si tie Miti!!! Drum bun acasa!! Sa ne "revedem" cu bine la anul...!!
Mihaela, superbe pozele cu Mark!
Magg, multa sanatate lui Nic cel mic!!
Virgi, ne bucuram ca Luana este mai bine!!!
LA MULTI ANI SERGHEI, DAVID, ROBERT, ERIKUTZ, EVELYN, BIANCA SI MARA!!

Diana, mult succes maine la testul pentru cetatenie!
DianaR, multa sanatate intregii familii!!!
Lya, felicitari pentru primul MAMA!!! Superb cadou ti-a oferit Erikutz!!!!
Valy, sanatate multa lui Edutzu!!!
Noi pana la Craciun nu incepem diversificarea... Dar urmarim cu interes toate discutiile... Ne si pregatim pentru acest moment. Maine asteptam sa vina scaunul de masa
.
Am reusit sa cumparam mingea magica de la Cora Pantelimon. A fost destul de interesanta pentru Andrada, dar trebuie sa asteptam sa mai creasca... Mai revin cu vesti despre noi...
Steluta cu
Andrada Cristina (17 iunie 2006)
carminabulina spune:
Valy, tarcul l-am dat imediat dupa ce am pus anuntul primei fete care mi-a scris, imi pare rau. Sanatate multa lui Edi.
Ama multumesc pentru reteta
.
Am o intrebare pentru fetele medic de aici, poate ma lamuresc si pe mine cu o chestiune, de fapt este pentru toate mamicile si jur ca daca mai e o singura mamica in situatia mea eu nu o sa ma mai stresez in veci pe tema asta.
Deci: acum 3 saptamani i-am schimbat laptele lui Mihnea, de la Nan1 am trecut la 2. A inceput sa bea mai putin in primele zile cu 100 ml, adica in jur de 450. Nu m-am impacientat prea rau crezand ca laptele asta e mai bogat decat primul si ca-i tine de foame. Dupa o alta saptamana a scazut la 350 ml, iar de vreo 4 zile la 280, pe urma 200 si de 2 zile doar 140ml pe zi. Adica azi a baut doar la prima masa de dimineata, care a fost la 10.30, ca asa e de vreo luna. Cu alte cuvinte si ieri si azi a avut doar o masa de lapte din biberon. Vreau sa va spun ca nu-l vrea pur si simplu. Tot ce mananca vrea din linguritza si atat. Nu mai conteaza cantitatea de mancare solida, ca asta variaza de la o zi la alta, azi mai bine maine mai rau dar cu asta m-am obisnuit. CE MA FAC??? Peste tot in toate cartile se scrie de 2 mese de lapte si 3 solide: fructe, legume, cereale. Eu ce ii dau cu linguritza la a 4 a masa in loc de biberon?ca astia prin carti nu au dat si alternativa asta. VA implor ajutati-ma!!! Este anormal ca un bebelus de 6 luni sa refuze cu atata obstinenta biberonul desi ii este foame si se presupune ca ar manca orice? Va spun eu ca nu-i asa. Aseara la 23.00 am vazut ca-i este si somn si foame si nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea sa vrea altceva in afara de biberon...ei bine nu
. Pana nu i-am facut niste cereale cu fructe nu s-a oprit din urlat, dupa ce a mancat a adormit bine merci. Precizez ca la ora 19.00 tot cereale cu fructe ii dadusem. Marti ajung la doctor dar pana atunci am sufletul vraiste. Auziti si voi: doar 140 ml!!!!!!!!
Plus ca el nu se mai trezeste la 6,7,8 sa manance, ceea ce mi se pare aiurea rau de tot. Sau chiar daca se trezeste tot la 10-10.30 ia prima masa. Si mai mult decat atat el nu are un program relativ stabil de masa. Ieri de exemplu a mancat cam la 4 ore, azi din 2 ore jumate in 2 ore jumate. in alta zi, bea laptele la 10. La 12 manacca fructele la 4 legumele la 7 cerealele si la 9 laptele, ma rog, pe vremea cand il accepta.
asta e blestem sincer, de ce nu e si copilul meu daca nu ca la carte macar pe aproape. Eu am intrebat dar sunt convinsa ca nu a mai patit-o nimeni pana acum ![]()
![]()
...dar ma puteti si minti doar ca sa ma linistesc
.
VA multumesc!
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
wapi spune:
Carmina poate nu-i place laptele acesta. Incearca sa-l schimbi cu alta formula (noua ne place Humana, halim 260ml la o masa). Eventual da-i branzica la o masa (140ml e foarte putin).
Multa, multa rabdare !
Eii, si acum sa ne laudam ca suntem la a treia noapte in care dormim singur in patut, in camera (ma rog, la a doua - ca-n prima noapte tati nu a rezistat si a dormit pe canapea langa printisorul lui). Si tot tati se vaita ca e cam rasfatat ![]()
Azi am introdus si branzica calcica - 2 lingurite amestecate cu o para rasa - si am ras tot si mai vroiam (maine dam mai mult). Cam de o saptamana nu ne mai trezim noaptea sa mancam ci asteptam cuminti dimineata. In rest, vorbim si tipam cat putem ....
Noapte buna !
Wapi
Stefanita (19 mai 2006) http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh
ILDI25 spune:
LA MULTI ANI Arleena
Lyly felicitari pt statul in fundulet. Ideea cu concursul e
,sper sa reusesc sa-i fac si eu la fiu-mio o poza haioasa ,daca nu atunci nu intram in concurs. Unde vor aparea pozele pe prima pagina ?
Mikion superbe pozele .
Miti An nou fericit iti doresc si eu si sa ne auzim la anul cu bine.
Ralucis
papusa frumusica.
Diana 79 bafta la testul pt obtinerea cetateniei. A m vazut pozele cu Nicole , ce fain sta ea in patru labe ,si eu i-l tot pun pe David dar nu vrea nici cum ,e puturos.
Lya felicitari pentru MAMA.
Puiudana, Ellax, Virgi, Ama , Steluta 

Ildi si David (2 mai 2006)
DianaR spune:
Carmina, ce inseamna cereale cu fructe? Cu lapte si cu fructe? Ca atunci lapte ar fi destul buba ii ca nu bea lichide destule. Ai incercat sa-i pui cereale in lapte si sa le dai cu bibe? Sau alta formula... Si alte lichide accepta? apa, suc indoit cu apa, ceai, orice? Oricum am auzit destui bebelusi ce renunta brusc la lapte, nu ai in cazul asta prea multe solutii decat sa-i dai alte lactate cu lingurita, branza, iaurt... Hai ca nu-i chiar asa bai mare!
Steluta,
. Deja eu ma simt mai bine, Vlad la fel, Timeea tot se lupta cu dintisorii.
Ama, nasa Timeei a avut aceasi problema cu tine, baietelul ei nu accepta fructele. Dar papa borcanele de fructe de la hipp. Singurul mod in care primea fructe.
Acu de cand avem dintisor, Timeea na cam rontaie, sanii mei sunt varza...
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
vavitzu spune:
quote:
Originally posted by amiss_zip
Salutari!
intru si eu foarte pe fuga sa va salut!
Petra azi nu prea a servit legume dar sper ca maine sa am mai mult succes. Sutem la a treia zi.
Ea papa morcov, dovlecel, telina, patrunjel frunze si radacina si pastarnac. Le fierb la aburi 15-20 min la oala de presiune. Am citit p'aici ca se tin o ora la fiert? Sau nu am inteles eu bine?
uitati si cam cat pun :
http://www.flickr.com/photos/ami_si_cip/312330549/
Bun revenit Carmina! Multa sanatate lui Mihnea!
Am facut si eu o placinta cu iaurt delicioasa! Poate am sa pun si o poza!
In legatura cu concursul...cam dificil. Poza asta s-ar inscrie in concurs?
http://www.flickr.com/photos/ami_si_cip/308759108/in/photostream/
Petra are totusi dureri de burtica si are gaze. Caca ei nu s-a modificat ca si consistenta dupa ce i-am introdus legumele. Este bine?
Trebuia sa faca mai "tare"?
Mai am o ntrebare mare: CUM se MANIFESTA alergiile (usoare?). Petra azi a avut un obrajor mai rosu (gen dermatita atopica)...se poate manifesta si asa sub forma de roseata pe obraji?
Multumim!
Va pup si noapte buna!www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
BUNA NOAPTE...nu stiu cum se manifesta alergiile usoare dar pot spune ca avem niste doctori la Gl care sunt 'urgentisti' la SP de Copii de rahat.
Sa o iau cu inceputul...luni acum o saptamana am fost la medicul de fam. si mi-a spus ca are baiatul rosu in gat si ca trebuie sa-i dam antibiotic, m-am ingrozit ptr ca asta ar fi fost a 4 oara cand facea rosu in gat si ptr prima oara cand ii dadeam antibiotic .I-am dat de luni seara antibiotic(AMOXACILINA) pana...vineri pe 1 dec surprize-surprize cand baiatului meu ii apare pe obrajori, gat si pe burtica o roseatza ca o alergie; ..fiind vineri seara am mers la Urgentze la spital, acolo dupa ce am stat vreo 2 ore ptr ca era o invazie de copii cu niste viroze ingrozitoare cu 40 temp. , vomau cu jet,etc..m-au ingrozit nu alta , intram si noi si il consulta pe baiat,se uita in gat si pe burtica si repede pune diagnosticul ..mama e de vina ca a mancat pitza si a facut copilul urticarie.Mi-a dat sa-i fac hemisulcinat de hidrocortizon, calciu gluconic si niste picaturi ptr alergii Zirtec cate 5 pic/2zi.PRIMA INJECTIE IN VENA MI-A FACUT-O BAIATULUI ATUNCI SEARA , urmatoarele le-a facut la 12 ore sambata cu mentiunea sa ii dati copilului in continuare si antibioticul, sa nu alaptez o zi si o noapte timp in care sa ma mulg iar copilul sa manance doar mucilagiu de orez(baiatul meu nu a mancat nici macar o zi la biberon si chestia asta m-a ingrozit ptr ca asta insemna sa nu ii dau mai nimic daca imi refuza bibe.) si supa de legume dupa care nu prea se da in vant tot tzatza era baza.
Dupa toate astea duminica dimineatza nimic si nimic, baiatul meu se facuse ca o cireashaasa avea culoarea pielii lui.Duminica dupaamiaza am plecat la urgentze din nou poate gasim alt medic de garda.Zis si facut , acolo ajunsi am dat peste o alta doctoritza care si-a pus mainile in cap de ce ne-a dat colega ei, nu s-a aratat prin cuvinte doar prin gesturi...i-a pus diagnostic RUBEOLAAAAAAAAA.
L-a controlat la ganglionii limfatici cred ca se numesc nu stiu sigur cum se numesc..si erau umflati iar rosu in gat nu era de la raceala ci asa a debutat rubeola ca o mica viroza cu temp e 37,7.Mi-a interzis sa ii mai dam antibiotic sau alte minuni in vena sau pe gura as cum ne daduse scrantita aia de medic.IMI VENEA SA TURBEZ
PTR CA MI-AU DAT COPUILUL PESTE CAP CU O SUTA DE DIAGNOSTICE...EDI ASTAZI DIMINEATZA ERA FOARTE MOALE L-A TAMPIT ANTIBIOTICUL+RUBEOLA...in seara asta isi mai revenise mai tipa un pic, incepuse sa se mai joace, nu i-am mai dat antibiotic, nimic altceva pe gura,
.I-AM DAT NUMAI SAN si 2 saptamani o sa stea numai in casa la caldurica(DIN CAUZA ANTIBIOTICULUI LUAT O SA ERUPA MAI GREU SI O SA DUREZE MAI MULT DECAT DACA NU AR FI LUAT ANTIBIOTICUL) si sa speram sa fie bine in continuare dupa asa o experientza negativa...PACAT CA SUNT MEDICI CARE NU ISI MERITA DIPLOMA...SI FAC EXPERIENTZE PE PITICIINOSTRII.valy mama lui Edutzu
vavitzu spune:
[quote]Originally posted by carminabulina
Valy, tarcul l-am dat imediat dupa ce am pus anuntul primei fete care mi-a scris, imi pare rau. Sanatate multa lui Edi.
Ama multumesc pentru reteta
.
Am o intrebare pentru fetele medic de aici, poate ma lamuresc si pe mine cu o chestiune, de fapt este pentru toate mamicile si jur ca daca mai e o singura mamica in situatia mea eu nu o sa ma mai stresez in veci pe tema asta.
Deci: acum 3 saptamani i-am schimbat laptele lui Mihnea, de la Nan1 am trecut la 2. A inceput sa bea mai putin in primele zile cu 100 ml, adica in jur de 450. Nu m-am impacientat prea rau crezand ca laptele asta e mai bogat decat primul si ca-i tine de foame. Dupa o alta saptamana a scazut la 350 ml, iar de vreo 4 zile la 280, pe urma 200 si de 2 zile doar 140ml pe zi. Adica azi a baut doar la prima masa de dimineata, care a fost la 10.30, ca asa e de vreo luna. Cu alte cuvinte si ieri si azi a avut doar o masa de lapte din biberon. Vreau sa va spun ca nu-l vrea pur si simplu. Tot ce mananca vrea din linguritza si atat. Nu mai conteaza cantitatea de mancare solida, ca asta variaza de la o zi la alta, azi mai bine maine mai rau dar cu asta m-am obisnuit. CE MA FAC??? Peste tot in toate cartile se scrie de 2 mese de lapte si 3 solide: fructe, legume, cereale. Eu ce ii dau cu linguritza la a 4 a masa in loc de biberon?ca astia prin carti nu au dat si alternativa asta. VA implor ajutati-ma!!! Este anormal ca un bebelus de 6 luni sa refuze cu atata obstinenta biberonul desi ii este foame si se presupune ca ar manca orice? Va spun eu ca nu-i asa. Aseara la 23.00 am vazut ca-i este si somn si foame si nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea sa vrea altceva in afara de biberon...ei bine nu
. Pana nu i-am facut niste cereale cu fructe nu s-a oprit din urlat, dupa ce a mancat a adormit bine merci. Precizez ca la ora 19.00 tot cereale cu fructe ii dadusem. Marti ajung la doctor dar pana atunci am sufletul vraiste. Auziti si voi: doar 140 ml!!!!!!!!
Plus ca el nu se mai trezeste la 6,7,8 sa manance, ceea ce mi se pare aiurea rau de tot. Sau chiar daca se trezeste tot la 10-10.30 ia prima masa. Si mai mult decat atat el nu are un program relativ stabil de masa. Ieri de exemplu a mancat cam la 4 ore, azi din 2 ore jumate in 2 ore jumate. in alta zi, bea laptele la 10. La 12 manacca fructele la 4 legumele la 7 cerealele si la 9 laptele, ma rog, pe vremea cand il accepta.
asta e blestem sincer, de ce nu e si copilul meu daca nu ca la carte macar pe aproape. Eu am intrebat dar sunt convinsa ca nu a mai patit-o nimeni pana acum ![]()
![]()
...dar ma puteti si minti doar ca sa ma linistesc
.
VA multumesc!
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
[/q
Multumesc...iar mamica care a luat tarcul sa i se joace ciresica sanatoasa,,iar despre refuzul biberonului nu stiu ce sa iti spun..nu are nimic in guritza, vreo afta ceva..poate il doare cand suge...VA UREZ SANATATE ...VA PUPAM.
valy mama lui Edutzu
gicutza spune:
OK... stiu.. scriu rar.. scriu mai putin despre ciresica mea si mai mult despre mine
... daaaaaaar.. poate asa reusesc sa va mai "scot" din grijile cele de toate zilele...
Am dat in seara asta, pe la 12 noaptea, pe TVR.. ca deja ma saturasem de PC care iese de la guvernare... de Antena 3 care deja a intrat in sevraj... si dau peste un film care initial nu mi-a spus nimic.. initialul asta a durat 1 minut.. ca dupa aia m-a captivat de-a binelea..
Filmul se numeste "Pieces of April"... e cu Katie Holmes (care mi-a placut in Dawson Creek dar nu-mi mai place de cand s-a maritat cu Tom Cruise) si cu Oliver Platt... e ciudat rau de tot... dar de vazut! Cel putin finalul face toti banii!!! Mai ales pt. mamele de fetite
.
Mai scriu...
Vlad (25.03.2004) si Ana (15.06.2006)
August-Septembrie
Sa traim bine!