Copiluti de mai-iunie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Tot eu...
Daniela nu ai ajuns acasa?!

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Loreen, la copii da, dar nu la copii sub doi ani (la plante ma refer). Femeii ii comunici si gata. Ii dai eventual un preaviz, ii multumesti pentru tot ce a facut, nici nu esti obligata sa-i spui ca ai gasit pe altcineva, nu e problema ei sau poti sa-i spui ca ai gasit pe cineva care s-a oferit sa te ajute si cu alte chestii in casa... sau ceva mai diplomat, ca sa nu te simti tu aiurea.

Danelutzaaa, hai, ne mai fierbi mult!?! Sper sa fii bine!

Hai sa va spun ce discutie am avut astazi cu Agata, pentru prima data, atit te pregatesti pentru cit se va intimpla si tot pe sus te iau astfel de discutii. Am iesit un pic la plimbare toate trei si trecem pe linga o batrina in scaun cu rotile, pe care il impingea ingrijitoarea respectiva. Si batrina ii spune Agatei un hi tare dragastos, iar Agata nu-i raspunde. Intrigata (ea e foarte sociabila si abia asteapta sa o bage cineva in seama, ca nu mai scapi dupa aia!) de neraspunsul, dar mai ales de atitudinea indiferenta a Agatei, o intreb de ce nu i-a raspuns doamnei, dupa care discutia se deruleaza cam asa:
- Pentru ca e batrina si urita!
- Dar mai sint oameni batrini si intotdeauna le-ai raspuns la salut, cu asta ce ai avut!?!
- Acum nu-mi mai plac batrinii!
- De ce?
- Pentru ca sint batrini.
- Toata lumea imbatrineste - ii spun eu.
- Nuuuu! Eu nu imbatrinesc, nici Tudora, nici tu, nici tati.
- Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, esti mare, nu pot sa te mint, stii ca nu o fac niciodata, dar nu e asa cum spui. Toti imbatrinim, incet-incet, si animalele...
- Si copacii?
- Da.
- Si casele?
- Da, intr-un fel da, se strica, sint reparate (ca oamenii la doctro), numai ca ele nu simt, nu stiu ca imbatrinesc.
- Tu simti ca imbatrinesti?
- Da.
- Doare?
- ...
- Treaba ta, daca tu vrei sa imbatrinesti bine, dar eu nu vreau.
- De ce?
- Pentru ca ma fac urita si mie nu-mi place sa fiu urita.
- Pai daca traiesti frumos si ai grija de corpul tau, faci sport, manici sanatos, dormi mult si cind trebuie, te speli pe dinti si faci tot ce trebuie ca sa ai un corp sanatos, poti sa imbatrinesti si frumos.

Sta ea un pic pe ginduri:

- Auzi, mami, pot sa ai tu grija sa faci toate astea pentru mine!?! Ca eu sint copil si mai uit, dar tu nu ai voie sa uiti, ca esti mama mea.

Iar mai sta si cugeta:

- Nu, m-am hotarit, eu nu vreau sa imbatrinesc. Vreau sa mor inainte de a imbatrini!!!
- Cum, pai nu se poate asa ceva, vrei sa mori tinara?
- Nu tinara, dar inainte de a imbatrini si de a ma face urita. Vreau sa ma tin minte toata viata asa frumoasa, cum sint acum.

Mai mergem noi un pic si se razgindeste din nou:

- Mami?
- Da, iubito.
- Daca oamenii se iubesc mult, mult, mult de tot, nu-i asa ca traiesc frumos si asta inseamna ca imbatrinesc frumos? Si nu mor! Ca mi-ai spus ca iubirea nu moare niciodata!
- ...
- Puiul oamenii, toti oamenii mor. Si nu numai de batrinete, mai sint si accidente. Dar tu esti copil, Tudora la fel, mami si tati sint tineri, deci nu avem nici un motiv sa ne gindim la asta acum. Eu, cind eram copil, nici nu-mi trecea prin cap sa ma gindesc la asta, aveam alte treburi de facut: trebuia sa ma joc, sa traiesc frumos, sa cresc frumos...
- Da, si eu am multe treburi de facut, ca vreau sa vad un desen cind ajungem acasa, apoi trebuie sa maninc si apoi mergem la patinaj. Dar, daca imbatrinesc si eu totusi, vreau sa imbatrinesc ca mama lui tati, bunica mea. A imbatrinit foarte frumos!!!

Am ramas masca.. asa este, mama lui tati este un om care a ibmatrinit frumos, nu a folosit creme pentru fata, nu are aproape deloc riduri si un ten frumos si roz... ca mi-e jena mie, ca al meu... decit produse naturale, si-a respectat programul de somn si de exercitii (la 70 de ani face zilnic exercitii, dimineata si citeodata si seara).

Continuare... acasa:

- Mami, tu nu vei imbatrini frumos!
- De ce?
- Hai, spune-mi, vei imbatrini frumos sau nu?
- Nu stiu. Dar de ce crezi tu ca nu voi imbatrini frumos.
- Pai nu dormi, din cauza noastra, ca noi nu dormim. Ca ai deja din alea pe fata (riduri!), ca nu faci exercitii ca bunica, chiar in fiecare zi... si te mai doare si spatele citeodata. Eu ce pot sa fac ca sa imbatrinesti si tu frumos? Spune-mi mie, ca o invat eu si pe Tudora.
- ... sa ma asculti si sa ma ajuti sa te cresc mai usor! Pentru ca daca eu pierd timpul certindu-ma pentru ca nu faci ce trebuie ca sa ai un corp sanatos si o minte desteapta sau alergind prin casa ca sa va imbrac sau multe alte lucruri pentru care nu ar trebui sa pierd timpul... acest timp pierdut il iau din timpul in care ar trebui sa am grija de mine, de corpul meu, ca sa traiesc frumos si sanatos, sa pot imbatrini la fel.

A inceput sa plinga!!! Si mi-a promis ca niciodata, dar niciodata nu va mai lua din timpul meu ceva. Pling si eu acum si va scriu, ca dorm amindoua. Nu stiu cum sint alti copii, dar mie mi s-a parut atit de matura Agata in felul in care a pus intrebarile... ca nu ma pot abtine sa nu pling. Cind a crescut copilul meu!?!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Nelia, Agata ta este speciala..

Mergi la inceput

Adina, nu stiu daca e speciala sau nu, dar m-a intors pe dos discutia cu ea. Si m-am hotarit sa o scriu si de acum inainte sa tin un fel de jurnal, cu discutiile importante avute cu fetele.

Imi aduc aminte de un singur baietel, care acum are 20 de ani, a pus prima data intrebarea daca va muri si el cind avea 4 ani. Este baiatul prietenei mele, cea lovita de soarta, pentru ca are trei feluri de cancer. Si mama lui, o femeie super, pentru care eu am tot respectul, i-a explicat cum stau lucrurile. Si acest copil, care e adevarat ca este superinteligent si in ziua de astazi si la 5 ani a facut programul pentru primul joc pe calculator i-a spus: cum, ai stiut de la inceput ca am sa mor si totusi ai avut inima sa ma mai nasti!?! Si a fugit plingind in alta camera... Spun eu ca Agata a fost rezonabila... totusi!

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

la toate, ca sintetzi alaturi de mine, ca niste mamici dragutze cum va stiu.

Am fost la doctor, mi-a facut din nou electrocardiograma, analize la singe mai amanuntzit, se temea sa nu fie embolie pulmonara , spre norocul meu au ieshit bune. Acum mi-a dat sa iau timp de trei zile niste pliculetze de voltaren, cica e posibil sa fie o raceala care nu ma lasa sa respir, dar cu durerea de piept... nimic, nu a descoperit nimic. Asha ca, luni ma prezint dis de dimineatza iar la control , sper totusi sa fie raceala si sa-mi treaca, sper dar cine stie. Cel mai rau e cind nu dau de capatul bolii. Deci trebuie sa astept si sa incerc sa respir normal, fara nervi, fara stres.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia un pupic special pentru Agata.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Nelia, impreionant dialog, ce fetita desteapta e Agata.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Nelia, FlorentinaG, multumesc de sfaturi imi sunt de mare ajutor. Imi aduceam eu ceva aminte legat de ulei cald dar nu eram sigura daca pentru otite il folosea mama sau altceva.
O sa o sun pe mami sa-mi trimita urgent prin posta si picaturi de urechi din Ro si o sa-l intreb maine si pe doctor daca nu cumva exista asa ceva si aici.
Stiu ca la faza la care e Patrick acum e prea tarziu ptr. metode babesti dar poate va ajuta in viitor sa evitam antibioticele. Asa cum spui tu Nelia la primul semn de raceala sa ii pun preventiv in urechiuse.
Sunt ingrijorata caci Patrick de ieri a facut foarte putin pipi. El care pana acum umplea un diaper de pipi pana dimineata azi dimineata era aproape uscat. La fel si ieri dupa-masa. Le-am rugat pe tantile de la daycare sa urmareasca azi si sa-mi dea raportul cand merg dupa el. Mi-e teama ca nu cumva din cauza solutiei pe care o are de luat la 8 ore (ptr. ai ajuta ficatelul sa lucreze mai bine si sa vindece pagubele facute de antibiotice) sa nu retina mult prea multa apa in organism.

Nelia, Agata e o fetita deosebita si isteata foc. Daca la 5 anisori pune intrebari atat de mature nu stiu zau cum o mai scoti la capat in cativa ani.
Multa sanatate Tudorei si sper sa aduceti vesti bune luni.

Danelutza, ai grija de tine. Ma bucur tare mult sa aud ca-I vorba doar de o raceala zdravana. Dar nu te apuca sa muti muntii din loc ca inca nu e sigur ca n-ar fi totusi de la inima.

Loreen, mult success cu noua bona. Tie ti-a placut de ea? Este foarte important daca Delia a placut-o de la inceput sau nu dar care e feeling-ul tau asa la prima vedere?
Trimite-o aici pe Delia ca sa aiba si Patrick companie si atunci le iau baby sitter acasa la amandoi si se si socializeaza piticii.

Lucas, distractie placuta la munte. Sa va mearga cat mai bine. Asteptam poze multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Nelia,Agata a crescut in ultimii cinci ani...si va mai creste si vei vedea ca aceea fetita dragalasa se va transforma incet incet intr-o viitoare femeie ...
La varsta asta au o inteligenta innascuta si fac niste conexiuni care ne lasa pe noi inmarmuriti ... dar ne umplu de liniste ...si ne lasa gustul dulce al succesului ...ca toata munca noastra nu e in zadar...
Ti-am spus si in alte randuri ca ai un dar aparte in a creste copii...

Daniela chiar daca e doar o banala raceala sa stii ca tot trebuie sa fim calme si sa nu ne enervam...in final sa dea Domnu sa fie doar o raceala si sa nu traiesti sub umbra unei afectiuni cardiace ...

Anca poate nu bea lichide suficiente Patrick sau din cauza febrei avute apa nu s-a mai eliminat ...nu neaparat sa fie de la medicament...scrie ceva in sensul asta in prospect?!Poti verifica asta si intr-un mod mai rudimentar,sa vezi turgoul pielii...pe gambe sau pe maini sa apesi cu degetul pe piele si daca ramane urma galbena care nu se retrage imediat atunci pot sa crezi ca-i o usoara retentie...
Cu potentiala femeie nu stiu ce sa zic... prima impresie este subiectiva pentru ca au trecut totusi 10 ani de cand era cealalta si obisnuinta ma impiedica sa vad lucrurile in perspectiva...oricum doamna aceasta are alta factura...pare o femeie cu care poti discuta multe ,chiar simt nevoia sa am un om in varsta langa mine nemaiavand cu cine vorbi...

Evident ca la ora asta ar trebui sa dorm si nu pot...stau aici ma uit la poze copiilor nostrii si crap prajituri...Delia are un somn mai agitat si nu pricep din ce cauza...o vad cum duce manuta des la fundulet si ma bate un gand cu multe banuieli...sper sa-mi si treaca pana spre dimineatza...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

S-a dus undeva regimul meu. Am mincat in seara asta peste prajit cu mamaliguta si cu mujdei de usturoi. Ca am mincat n-ar fi nika, dar am mincat ca aia care face muuuu!

Danelutza, de asta am si intrat, sa vad ce faci, daca ne-ai spus ceva despre tine. Sanatate!

Gustaaaaa, mai zi-ne o vorba-doua, te rugam! Esti bine? Sau macar mai bine?

Sint multe fete care nu ne mai spun nimic de mult timp. Si sintem asa de gascaaaa... de ce-or fi plecat oare? Sper numai ca sint bine si nu a plecat nimeni din motive la care nici nu vreau sa ma gindesc.

Agata are in continuare febra, 38.8 ultima data, tuseste, dar parca nu asa de grav. Moaca aia mica pare bine, dar e cam palida, probabil de la antibiotic, nu are un aer sanatos. Mie imi plac copiii rosii in obraji si bucalati, Agata asa a fost si este inca, dar Tudora nu are falcute nici macar cit sa o apuci asa de drag. In schimb, i s-a urcat democratia la cap, nu ma mai inteleg cu ea. Nici sa o ignor nu pot, desi asta pentru mine nu e o metoda, eu prefer sa-mi vorbeasca cineva si mai rastit, da' sa ma bage in seama, indiferenta ma omoara. Dar cu Tudora nu am nici o treaba, ca daca nu o bag in seama, vine ea si ma trage de pantaloni: ma-maaa, ma-maaa... si se duce dupa ce m-a atentionat si face prostioara pe care si-o propusese. Dar e musai sa fiu atenta la ea, ca altfel nu are nici un farmec.

Ma duc sa incerc sa le culc. Desi au dormit astazi amindoua destul de mult, cred ca ma apuca 11 si ele tot vor fi pe pozitie.

De miine ramin singura pina duminica seara. Tati e in Toronto, se duce sa-si dea examenul pentru 4 dani (parca, aoleu, bine ca nu citeste, ca asa nevasta de samurai, nici nu stie citi dani are barbatu-sau. Nu mai spun de costumatie, ca nici acum nu stiu cum se numesc toate alea de pe el).

Va pup si va doresc o noapte blinda si o zi alba!

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput