*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 * (23)
Raspunsuri - Pagina 22
aalina2003 spune:
Mariana, sanatate pentru tine si pentru fetita! V-ati hotarat la nume? Ceilalti copii ce spun?..cred ca la anul pe vremea asta o s-o ascunda si pe ea sub pat!
catrinutza spune:
Mariana.....felicitationes pentru bebelina...sa fie sanatoasa...si tare sunt curioasa cum o sa fie cu nasterea pana la urma, ca mie mi-a zis ca nu incape nici o discutie despre nastere pelviana dupa cezariana, doar cezariana si iar cezariana....oricum in Romania nu stiu daca e cineva care sa fi nascut pelvian dupa cezariana...
Rocsana - fata....suntem bine, multumim....felicitari pentru curajul tau cu cresa (banui ca e echivalentul cresei de la noi....dar numai la nume nu si la conditii![]()
)
Astazi furam la control de 9 luni fixe si-o juma de zi
: 9.740-9.800 si 75 de cm...suntem bine si cu gatutul, dar ni s-a recomandat sa evitam sa iesim cu ea in locuri aglomerate, ca sa nu avem vreo surpriza de sarbatori...
...oricum de 1 planuim o iesire scurta pana la munte, asa ca sa ne mai incarcam plamanii cu aer curat, ca vad ca Andreea nu mi-a adus punga aia de care ii tot ziceam mai demult cand era la Brasov....
Din ce vad noi suntem ceva mai indrazneti cu mancarea, am trecut la chestii mai "adulte"...![]()
laptele a ramas doar la prima masa si la ultima (uneori ca o completare la inca ceva de papa:
I: lapte (8 masuri, undeva pe la 280 ml)
II: in functie de ora la care a papat peste noapte, ori ceva mai consistent (ou, cascaval, branzica)cu completare de lapte (dar nu mult ca sa primeasca bine masa de pranz), ori doar niste suc de fructe (la fel, nu fff mult ca sa primeasca masa de pranz bine, mai mult ca sa ii potolesc setea)
III: pranzul, care consta din doua feluri (supa de legume sau ciorbitza si mancarici cu carnitza) si la desert suc de fructe...cantitatile variaza in functie de cat de mult ii place saude cat a mancat din primul fel...
IV: iaurt cu banana/branzica/biscuite; "chestii" dulci cu lapte
V: ori numai lapte cu cereale (300 ml)sau ii dau ceva mai consistent (dintr-unul din felurile de la masa de pranz) si completare lapte ...dupa cum simt eu ca ar avea nevoie, de cat dew obosita e ca sa mai aiba rabdare cu linguritza si cata rabdare mai am eu dupa o zi de alergat dupa ea...
Am fugit ca maraie...
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
ciuf spune:
Mariana, felicitari pentru bb Magda! Asta ii ramane numele? Nu mai fi ingrijorata si bucura-te de ultimele luni de sarcina. O sa fie totul bine. Fruntea sus!
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
Catrinel_17 spune:
Am facut si eu cont pe dropshots… e un www.dropshots.com/catrinel17" target="_blank">filmuletz cu Oana care face ca indienii
calitatea e ca naiba, ca era seara si am filmat cu ap foto, dar…sunetul e bun ![]()
MONICA, primisi SMS-ul meu? 
MARIANA... felicitari!! Tu vezi ca ti se indeplinesc dorintele? Una cate una!! Si tot asa, o sa fie bine si cu nasterea!! Nu-mi imaginez de ce-s asa capiati si nu te lasa sa nasti cum vrei… macar sa fii linistita! Pupici multi de la mine si Oana!
KIM, eu ii dau de ex gris lui Oana, si cred ca si ala constipa. Aici scrie in instructiuni sa pui un pic de ulei cand prepari cerealele, si un pic de suc de porto… eu nu pun ulei.
AALINA, Oana are 2 mese de lapte pe zi (cate 200 ml) dar grisul i-l fac cu 100 ml de lapte, asa ca ajung la suma de 500 ml ![]()
Program:
7.30-8 lapte simplu, cam 200 ml
10.30-11 cereale (mei) cu fructe din compot (facut de mine) - 200mg
14 legume cu carne, tot cam 200 mg
17 gris/müsli cu lapte si fructe (borcan sau banana)
20 lapte cu cereale (reisfloci) cam 240 ml
s-a trezit Oana, revin
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
tcelen spune:
felicitariiiii,MARIANA1976,ptr fetita,sa fie sanatoasa,frumoasa,sa se nasca cu bine si sa va umple viata de bucurii
POZE ANA-MARIA
poze Iulian
POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
Ce au mai facut bebeii nostrii!!
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998
mariana_1976 spune:
Noe, Aalina2003, Catrinel, Gabi_fer, Catrinutza, Ciuf, Claudia, Tcelen va multumesc mult la toate pentru urari!
(eu stau si astept sa anuntati unele dintre voi ca sunteti iar
Vedeti ce rea sunt?![]()
)
Catrinel cred ca imi vor accepta motivul de cezariana daca insist si o tin pe a mea tot timpul.![]()
Hai ca e foarte tare Oana "indianca"!
Catrinutza ce mare e Ato[mica] ta la 9 luni!!
L-a intrecut in greutate pe al meu care mai e si baiat!![]()
Daca ar minca si el cel putin atit ca Maruca a ta as fi fericita!
M-ai dat gata cu felurile de la prinz ale ei!!
AAlina, Markus la 9 luni are MULTE mese:
7 -->un biberon de 150 ml
10-->pure de cereale cu 130 ml lapte
13--> prinz legume + carnita vreo 100g
16-17-->iaurt si pure de fructe vreo 200g
19-->orez cu lapte sau mamaliguta sau supita de legume cam 200g
22-23-->lapte din biberon vreo 130 ml
1-2--->lapte din biberon cam 130ml
4-5--->lapte din biberon cam 50 ml
7--->lapte din biberon cam 150 ml
Claudia eu am auzit de colici si la 9 luni dar nu dupa.Nu stiu insa cit de corect este "diagnosticul".
Dananita pai bebe al tau e foarte bine dezvoltat si maninca foarte bine! Nu mai trebuie sa-l inveti multe lucruri in plus, le prinde el daca ai rabdare sa-i arati poze si sa le numesti, sa-i citesti putin,sau sa ii indici partile corpului lui cu denumirile aferente.(eu ii apas pe nasuc si zic NAS, ii ating urechiusele si ii explic "URECHI" ...etc)
Mariana
27+
mama de Monica, Matei si Markus
tcelen spune:
ca tot venii vb de mese pai si a mea ANA la 10 luni,are multe mese pe zi:
7:30-8 iaurt cu fructe sau iaurt simplu cam 150g
11-12 piure de fructe cu cereale[in fiecari zi a saptamanii ii dau alte fructe,sau le combin in diferite moduri,cat mai variat,ca sa fie cat mai multe fructe in meniul ei]cam 200g
16-17 mancare calda,ciorbita,supa,legume cu carne,paste ptr bebei,piureuri,etc cam 200g
intre 17 si 21-22,mai manca un cub de branza toipita,un biscuite-doi,ceva de rontait
21-22,lapte cu cereale din biberon 250ml-280ml
1-2 lapte din biberon,cam 150ml
5-6 lapte din biberon cam 150ml
intre mese,mai bea ceai sau apa plata
a,si daca manaci ceva in fata ei,automat tre sa-i dai si ei macar o bucatica nu refuza nimic
POZE ANA-MARIA
poze Iulian
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998
Catrinel_17 spune:
LA MULTI ANI Bia, Alicia si Anna!!!!!! sa cresteti mari si frumoase!!
si multa sanatate, mai ales Biutzei, care are bronsiolita....
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
ANDREEA GEORGIANA spune:
BIANCA
ALICIA
ANNA!
Roxivan,am citit ca intre 8 si 9 luni,bebeii trec printr-o perioada foarte dificila,se sperie usor,multe lucruri le provoaca disconfort,nu le place aglomeratia si nici figurile straine.Dar daca mama este in preajma,pot fi ajutati sa-si invinga orice temeri.
Aalina,adica...ca la 20 de ani?(Voltaj)Cat mai cantareste Buburuza ta?Asta asa,ca suntem pe aceeasi parte a baricadei...
Kim,mai alaptezi?Am uitat sa te felicit pt. pozele Aliciei(cele artistice)!Sau te-oi fi felicitat...
Adar,pai nu demult,va plangeati de...stirbita.Iote ca aveti acum 3 dintuci!Bravo!Numai de nu s-ar apuca Maia de fumat,sa-i ingalbeneasca...
MP,plimbaretilor!Tare frumosi mai sunteti.Si maaaaaaaaaaaaaaaaaari.Unii dintre voi,adica Ardeiasul.
Nshiro,nu mai stiu daca ti-am spus cum fac orezul cu lapte.Neuronii.Fierb laptele,adaug 2-3 linguri de orez bine spalat si amestec continuu pana se umfla.Poti adauga in lapte putin baton de vanilie,scortisoara sau miere(la sfarsit).Sau zeama de dulceata(dar zaharul nu e minunat!).Pupam...aproape scolarita!
Mariana,stiam eu!Sa fie sanatos(bebele,ca inca nu ne bucuram totusi pe deplin de...pasarica).Milena cum ti se pare?
Eu nu ma plang de soacra,chiar daca ma enerveaza uneori si e depasita de unele chestii.Diferenta de generatii e de vina.Dar cand este vorba sa ma ajute,lasa orice pt. a fi langa noi,chiar daca are o varsta si,desi este pensionata,prefera sa mai mearga la farmacie(ca tot nu mai stie nimeni sa prepare fel de fel de chestii).Adica este plina de energie,bunavointa si dragoste,atat fata de Thea(pe care o divinizeaza)dar si fata de mine(despre care spune ca sunt,,nora mai mult decat ideala).Am la pile!!!
Maine ma duc sa ma vopsesc/tund/aranjez intr-un fel si o las pe Bubu cu ...mama Anca,of course.Sa te tii rasfat!
Azi i-am facut mei cu lapte(pasat,ca nu suferim zgumtureii)si cu biscuiti(de aia buni) si a ras tot castronelul.M-am scos deci pt. cateva zile cu noua reteta.La pranz i-am facut ficatel frecat cu unt si galbenus+cartofel si morcov+marar si a papat si asta.A reanceput sa pape bine pureul de fructe(i-am dat si kiwi).Plange.Fug.Pup!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
tcelen spune:
Bianca Nicole Pispi
Alicia Maria Kim
LA MULTI ANI SA NE TRAITI,SA CRESTETI MARI SI FRUMOASE,CA MAMELE VOASTRE
POZE ANA-MARIA
poze Iulian
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998