Mamici de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ylilimic imi vine greu sa cred ca defectul de la plamanul bebelului se poate datora Rh-ului negativ al mamei.
Din ce am citit eu (am tot Rh negativ) incompatibilitatea de Rh poate duce la: anemie severa, icter, afectarea sistemului nervos central, in situatii extreme chiar si moartea copilului.
Dar monitorizarea titrului de anticorpi antiRh pe perioada sarcinii si injectarea in caz de necesitate cu anticorpi duce la evitarea unor astfel de situatii.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

FETELOR MARE ATENTIE PENTRU POVESTILE DE LA LILISOR :
ADRESA WEB: http://www.drivehq.com/
USER NAME: sraluca
passw: DE LA MAMI_IAN_FEB2007

sraluca32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara burtici,

Nu a fost chip sa dorm nici in dupa amiaza aceasta, cand sa zic si eu ca ma odihnesc am primit ordin sa ma duc la banca pt o anumita operatiune pe care numai eu o pot face. Uffffff!

Amaya, si eu am niste miscari ciudate prin burtica, nu m-am andit sa le compar cu curentul electric, dar uneori sunt atat de rapide si neasteptate incat ma sperie. Oricum nu simt lovituri sau ce mai auzeam eu, ci doar vibratii, gadilituri, uneori insurubari. Dar ce mi se pare mai spectaculos este ca aud si un zgomot de cele mai multe ori, ca atunci cand dizolvi sare (granule) in apa.

Liuda si doaamnele care mai aveti calduri! Eu am auzit de mult timp de consacratele calduri ale femeilor insarcinate, pe care sincer de-abia le asteptam, eu care-s o friguroasa notorie. Chiar am vrut sa cunosc o persoana mai friguroasa decat mine (Liuda, ce zici, m-ai fi batut?) Inca nu am dat de acele calduri cum spuneti voi, dar nu-mi mai e asa frig la picioare, merg in ciorapi subtiri fara soseta in ghetuta. Si acum o veste buna: e posibil sa nu mai redeveniti niciodata friguroase. Dar nu ma injurati daca nu va fi asa, probabil sunt si exceptii. Sunt curioasa cum va fi la noi, ca si sotul meu e friguros, stam iarna cu 23 Celsius in casa, e drept ca dezbracati.

ylilimic, parca nici nu-mi vine sa cred ce-mi spui de nepotelul tau. De la bun inceput eram convinsa ca isi va reveni. Dar deja se ingroasa gluma. Totusi fiind deja de o luna poate s-a mai intarit, nici eu nu stiu ce sa zic. Dar de multe ori daca e sa nu supravietuiasca, acest lucru se intampla mai devreme. Eu am presimtirea ca va fi bine, dar cine se poate baza pe presimtiri? Ne vom ruga toate pt el. In schimb pozicile cu Matei sunt adorabile, este un dulce. Nu-mi vine sa-mi iau ochii de la el de cate ori intru in albumul tau.

Cristia, asta nu-i motiv sa te crizezi. Asta e! Bine ca nu-i altceva. Eu incerc sa privest detasata problema, nici nu ma mai gandesc prea tare cum o sa nasc pt ca pana la urma nici o varianta nu-mi place, dar ma tem ca nu exista varianta 3.

Adela2006, spor la lucru. Eu una nu m-as baga la asa ceva. Pesemne ai conditie fizica buna, nu degeaba ai facut aqua-gym, sper sa nu te confund. Eu una am contractii si daca merg mai repede pe jos.

Messa, sa-ti fie de bine clatitele si intreg meniul. Sper sa vedem cat mai repede poze si sa ne povestiti cum v-ati distrat.

Flavia_Ioana, poate poti face ceva sa te mai desumfli. Si eu am inceput de vreo saptamana, poate si mai bine. Dimineata ma trezesc totusi normal. Cand am chef de o epurare avansata beau cateva ore cata apa pot, evident ca merg des la toaleta, deci tb sa fiu acasa. Poate functioneaza si la tine. Sa-ti zic ce scrie in cartea mea de autori americani. In ultimul trim de sarcina este normala o retentie mai accentuata de lichid, lichidul amniotic acum in cantitate mai mare, care trebuie improspatat odata la 3 ore, trebuie sa ia de undeva acel lichid de schimb - este util cel pe care l-am retinut in tesuturi. Ei spun nici sa nu mancam nesarat, ci dupa gust. In Europa se recomanda exact invers, sa vedem care au dreptate.

Acum va las, revin

criss 31+ cu

Mergi la inceput

dar mai aveti rabadare ca abia acum le pune pe pagina

sraluca32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

sraluca...nu reusesc sa intru deocamdata. Am dat copy la username si parola, am incercat si fara spatierea de la parola, si cu litere mici si tot nu reusesc...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

criss68 - buna treaba cu varianta 3! Ma gandesc sa-l pui pe tatic sa nasca... Oare cum s-ar comporta barbatii la asa o provocare?

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

parola e aia de la mailul comun mami_ian_feb2007@yahoo.com
nu m-am exprimat eu prea clar. sorry

sraluca32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

ylilimic imi pare tare rau pt nepotelul tau. este incredibil ce se poate intampla. ma rog pt el!
messa sa-ti fie de bine! deci ati papat,nu gluma!

IoanaN merci de raspuns. nu am HTA, cel putin acum 2 sapt cand am fost la medic aveam 11 cu ceva, nu mai retin dar a zis ca e ok. analiza de diabet gestational nu am facut-o. mi-au iesit cam mari trigliceridele, asta e adevarat dar medicul nu si-a exprimat vreo ingrijorare mare. eu am vsh crescut de vreo 2 ani de cand mi s-a cronicizat o infectie urinara. la fel si leucocite (9mii-10mii).inainte de a ramane insarcinata aveam vsh in jur de 25 si asta cu urocultura sterila. si acum am uroc sterila. deci, nu e vorba de o infectie urinara. deoarece inca am greatza destul de enervanta, mai ales dupa ce mananc ceva, medicul mi-a dat sa fac bilirubina si ionograma (Na, K). asa ca maine ma intzep din nou

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

a, Oana, uitasem sa iti spun ca eu nu stiu ce au astia care monteaza bucatarii ca sunt de groaza. noi am avut parte de cei mai stupizi mesteri pe care i-am vazut in viata mea! si am mai auzit cazuri cu probleme la montarea bucatariei...o fi ceva asa de greu? imi pare rau ca ati patit-o si voi, stai calma ca se rezolva. da, stiu ca e greu si iti vine sa ....

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

oana - amanuntul cu rh-ul l-am scris ca sa intelegi ca a fost investigata in timpul sarcinii mai mult decat mine, de exemplu. Si daca in viata intrauterina nu au fost probleme, si daca imediat dupa nastere plamanii erau ok, dupa doar 1 luna (are 1 luna si 10 zile) asa un diagnostic pare greu de crezut si acceptat, nu?

cu povestile mai asteptati, nu dati navala, sa nu o facem lata! E in curs de desfasurare!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput