Bebelushi din ianuarie-februarie 2003

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

La operatiunea Dintzishoru' Ella are scorul de DOI!!!
Amandoi jos. Uff, o fi bine ca i-au iesit asa repede???

Pupici la bebici!!

Miki si bebe Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Draga Tincuta eu nu vad nici o probleme ca i-au iesit dintisorii asa de repede ....eu una m-as bucura sa-i iasa o data ca si Seby are balute si tot ce apuca baga in gurita,cu cat mai repede cu ata mai bine ...Delia si bb-ul Sebastian.

Mergi la inceput

Astazi i-am dat mazare din borcanas si atat de mult i-a placut ....o sa-i mai dau ....am incercat si cu piersica dar s-a strambat f.rau si a luat doar 4 lingiurite si nu a mai vrut sa pape.....cerealele nu-i plac de loc voi cum le dati cereale???Va pup Delia si Sebastian

Mergi la inceput

Pediatra ne-a zis FARA CEREALE, ca e si asa grasutza....
Dar papam zilnic -si nu prea stiu cat de bine e- babana (aproape una)cu suc ori de piersica (putintel) sau caisa (la fel). La dam pe razatoarea de sticla bine, bine si gata, la hapluim imediat...
I-as introduce eu si cereale, dar nici eu nu ma prea pricep.
La capitolul dintzi...ufff...tare imi pare rau ca au iesit asa devreme, se chinuie mititica cu limbutza, nu intelege ce are acolo, in guritza...
In vreo 2 saptamani cred ca vor "izbucni" si cei de sus, deja se vad semne...
Ella e cel mai bun copil insa si suporta totul cu zambetutzul mereu pe buze...

Va pupacim,
Miki si bebe Ella
hihihi, avem poze noi!!
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Eu am incercat sa-i dau lui Andy cereale dar nu le suporta deloc.Nici morcovii nu-i agreeaza.Mancarea din borcanase e buna?Eu nu am incercat pt ca mi-a zis cineva ca are conservanti....si ca ar fi mai bine sa-i preapar direct din legume proaspete.
Deocamdata Andy papa lapte de la mine,suculet de portocale si mai rar de morcovei(se cam stramba),suculet de piersici(combinat cu portocale),am incercat mar cu biscuiti de 2-3 ori dar nici acela nu-i prea place.Voi ce le mai dati e papa la bb-ci?
Dana si bb Andy(4 luni jumate)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Bine v-am regasit sanatoshi si, pe unii dintre voi, dintzoshi!
BB Dinu - rezumat la cinci luni juma'
1. L-am botezat pe 31 mai (scuze ca va spui asa tarziu!). A primit numele de Dinu Luchian (Sf. Luchian este de ziua mea de nastere asa ca ne vom sarbatori amandoi)
2. Am terminat cu diversificarea papicilor. I-am introdus deja fructele pasate (mere, pere, pepene galben, cirese, portocala, caise) cu branzica si cereale (masa a doua - 200-220 gr.) si legumele cu carnita sau ou (masa a treia - aprox. 150 gr.). Uneori mai face mofturi (mai ales la legume) dar in general papa bine. Stie sa ma convinga cand este cazul sa ma opresc cu "linguritzitul" la boticul lui: se stramba, scuipa, face "ploitza" sau aplica metoda harciogului si aduna mancarea intr-un obrajor dupa care rade si lasa totul sa se scurga... Dragut, nu? Are cateva preferinte culinare si atunci cand ii place papa mormaie si plescaie. Astazi a supt o feliuta subtire de lamaie (sughite ingrozitor!) si au alternat cele mai caraghioase moace: strambaturi si ras in hohote.
Are o tendinta de constipatie (cronica) inca de pe vremea cand papa doar lapte asa ca bagam la greu caise si para...
3. Este cam lenes la miscari. Are "obiective" pe care se chinuie cateva zile sa le atinga si, cand in sfarsit reuseste, renunta si trece la altceva. Asa a facut cu prinsul picioarelor (suptul picioarelor l-a tinut doar o zi), cu rostogolitul (inca nu-i reuseste prea bine) si cu taratul pe burta sau pe ceafa si calcaie. Sunt zile in care prefera sa leneveasca si sa se uite pe pereti si zile in care se misca continuu. "Obiectivul" curent - statul in poponeata.
Aaaa... si zile in care vorbeste muuuuuult (desi in general este mutulica); imi tine uneori adevarate discursuri monosilabice sau face ploitza si baraie ca un motoras cu bale.
4. Am stat o perioada la mama (langa Pitesti) ca sa fugim de calduri si a fost super pentru Dinu care a stat afara de la 8.30-9 dimineata pana pe la caderea intunericului. A crescut si s-a bronzat (i-am pus caditza la soare si a facut baita si "plaja") si a atins caii, vaca, cainii (l-am pus calare si pe cal si pe caine!) si a numarat toate frunzele din nuc.

Cam atat.
Q (Gabriela si BB Dinu)

Mergi la inceput

Dragi mamici,eu vad ca voi ati inceput cu suc de portocala aici este interzisa portocala ,in general toate citricele ,pana la 8 luni ....astia spun ca contine acid care dauneaza stomacului ...eu am incercat sa -i dau sucul de la o rosie stoasrsa si atat de mult i-a placut ...Seby papa de 2 ori pe zi dim.ii dau fruct iar pe la ora 4 legume si ii dau si din borcanase si ii prepar si eu papica ...dar nu se omoara cu mancatul ...tot laptele este baza inca ....i-am dat piersica si nu i-a placut deloc .....BB-II vostrii la cate ore papa de la o masa la cealalta aveti un program sau le dati sa pape cand le este fomica???Delia si bb-ul Sebastian

Mergi la inceput

LA FOAME, SI ESTE DESTULA, LA ORICE ORA :)

Mergi la inceput

LA FOAME, SI ESTE DESTULA, LA ORICE ORA :)
AZI AM REUSIT SA PUNEM "PASUL" DE MAI MULTE ORI, TINUTA DE MANUTZA. PUIUL MIC STIE (DE UNDE OARE) SA RIDICE PICIORUSUL SINGURA (IL INDOAIE SI PASESTE), DAR E DESIGUR PREA MICA SA SE POATE TINE SI IN POPONETZ. NE-AM RESEMNAT LA CAPITOLUL "ROSTOGOLIT", NU VREA SAU NU POATE.
MANCARICA RAMANE SI LA NOI LAPTICUL, CU CATE UN ADAOS DE FRUCTE SAU MORCOVEI. O SA INCERCAM SI NOI ROSIE MAINE, NICI NU NE-AM GANDIT CA II PUTEM DA. PRESUPUN CA O SA II FACA BINE SI LA CONSTIPATZIE.
VA PUPACIM,
MIKI SI BEBE ELLA

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

din cate spun pediatrii de pe aici, unele legume si fructe sunt foarte alergogene si recomanda ca aceastea nu sa fie date bebeilor pana la 1 an. printre acestea se numara: fructele cu par (piersica, kiwi etc.), fructele de "padure" (zmeura, capsuni etc.), ROSIILE etc.

altele pot provoca scaun acid (de fapt toate fructele si sucurile de fructe in cantitati mari o pot face) si pielea din regiunea scutecului devine foarte rosie si iritata si-l doare rau pe bebe cand e sters la poponet - vezi citricele.

pupici.

ps nu vreau sa insist, dar pediatrul meu mi-a recomandat ferm: FARA ROSII!

Mergi la inceput