Bebelushi din ianuarie-februarie 2003
Raspunsuri - Pagina 4
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by rachel
Draga Moto, singurul motiv de parere de rau ,in privinta zodiei,se datoreaza doar faptului ca eu sunt capricorn si mi-ar fi placut sa fim in aceasi zodie.
Eu la ora actuala am inceput sa-i dau Rice Cereale ( "single grain cereal for baby....") . Contin vitamine, fier si minerale.De comportat, deocamdata ,vad ca se comporta bine . Acum nici nu stiu care ar putea fi cauza constipatie...ori laptele meu ori cerealele , nu stiu. Formula nu i-am dat decat in spital ,eu neavand atunci lapte.Pentru reglarea scaunului pediatrul mi-a spus sa-i dau two ounces apa , dar nu vrea sa-mi primeasca apa de nici-o culoare.
Fructe pana la ora actuala inca n-am inceput sa-i dau .Cu ce fel de fruct ar trebui sa incep?
La ora actuala ii mai dau si Tri-Vi-Sol.
Ce parere ai de pediatrii de aici?
Rachel si Carmen
http://www.babiesonline.com/babies/s/spetco
Incearca sa-i prepari cerealele cat mai moale posibil, pune mai multa apa in ele, sa fie sub forma unui piure foarte moale, atat cat sa nu alunece din lingurita. Am observat si eu problema asta la bebeul meu (nu in sensul de constipatie, ci ca facea kk mai solid si mai uscat), in prima luna cand i-am introdus cerealele. Asa ca i le-am preparat cat mai moale posibil si nu au fost nici un fel deprobleme pe urma. A, si inca ceva, eu ii alternez patru cutii de cereale de la firme diferite, astfel incat sa nu capete dependenta de vreuna.
O alta solutie: sa-i dai cateva (4-5-6) lingutite de suc de portocale/ clementine/ mandarine zilnic. Sau, daca nu ai inceput sa-i dai fructe, sa mananci tu citrice zilnic (sau doar atunci cand sunt probleme la bebe). Al meu, la 3-4 luni, tolera bine citricele mancate de mine, dar voma si tipa de durere cand ii dadeam in lingurita. Acum, la 8 luni, au devenit un deliciu, numai ce ma vede mancand portocale, ca si incepe sa-si ceara portia ;-)
Nu cred ca laptele tau poate sa-l constipe. Mie in prima zi la maternitate mi s-a spus ca laptele de mama e un puternic laxativ pt intestinele bebeilor si-i ajuta sa elimine meconiul.
moto spune:
Draga Carmen si Rachel nici Sebastian nu a vrut sa bea apa deloc si nici ceai dar am incercat sa -i dau cu lingurita ....sii dau dupa baita 2-3 lingurite de apa si cred ca este o.k ptr el mai,da el saracutul afara nu-i place dar inghite un pic pana la urma...Parerea mea personala este sa incepem sa le dam legume prima data ...de ce? fructele sunt mai dulci decat legumele si este posibil ca smecherutii de bb-i sa nu le mai manance eu am intrebat si pediatrii de aici si sora mea geamana are si ea un bb de 9 luni si ei sunt in Germania dar pediatrii de acolo spun sa inceapa cu morcovi prima mancare,nu cereale ....
Eu o sa-i dau seara cereale timp de 2 sapt sa vedem cum se v-a comporta ...Tu amesteci cerealele cu lapte de la tine si cum procedezi?te mulgi si ii dai cu lingurita sau din sticla ...Seby nici nu vrea sa vada sticlutele si nici suzeta... nu stiu cum sa procedez.
Apoi o sa-i dau morcovel in loc de mamsa de la ora 3 timp de 3 zile astia spun 5 zile sa le dam accelasi fel de mancare...iar dupa 2 sapt de zarsavaturi diferite si schimbate din 3 in 3 zile iar apoi o sa incep sa le combin 2 cate doua o sa ii dau si borcanase sa se obijnuiasca ptr ca este bine cand iesi cu el undeva sa manance si borcanase dar mai nult o sa-i pregatesc eu acasa.... cred ca o sa-i dau fruct ca un desert cred ca masa de la 10 ....voi ce spuneti???
Pediatrii de aici ...vai si amar eu deja am schimbat 3 si nici asta la care sunt acum nu-mi place deloc dar cred ca ma opresc aici deocamdata....trebuie sa le trag cuvintele cu clestele din gura nu sunt deloc multumita de ei.... Delia si bb-ul Seby .
compi spune:
Buna!Sunt Lore si scriu de pe user-ul sotului meu.Avem o fetita ,Eva Maria,nascuta pe 4 februarie 2003,prin cezariana(era in prezentatie pelviana)la Filantropia.La nastere a avut 3,350kg si 50cm,iar acum ,la 4 luni,6,8 kg si 65 cm.Este un copil foarte vesel,foarte vioi,da adevarate recitaluri in timpul zilei.Adora baita de seara,chinuie un catelus din cauciuc toata ziulica si este un bebe tare dulce.La botez a fost singurul bebe care nu a plans din cei 8 prezenti.Era fascinata de lumanari,de oameni,de imbracamintea preotilor.
Pana la 3 luni si jum a mancat 4-5mese lapte natural din 6,restul Humana 1.Eu am reusit sa ma mulg in tot acest interval pentru ca ,in prima ei luna de viata,ama avut o infectie urata la sanul drept.Acum mananca mai putin lapte natural pentru ca eu nu prea mai am si Humana2 si 60 ml suc de mere si portocale pe zi.A fost o perioada destul de dificila pentru mine cea cu mulsul,dar a meritat pentru ca bebe este o bijuterie de copil.
rachel spune:
quote:
Originally posted by moto
Draga Carmen si Rachel nici Sebastian nu a vrut sa bea apa deloc si nici ceai dar am incercat sa -i dau cu lingurita ....sii dau dupa baita 2-3 lingurite de apa si cred ca este o.k ptr el mai,da el saracutul afara nu-i place dar inghite un pic pana la urma...Parerea mea personala este sa incepem sa le dam legume prima data ...de ce? fructele sunt mai dulci decat legumele si este posibil ca smecherutii de bb-i sa nu le mai manance eu am intrebat si pediatrii de aici si sora mea geamana are si ea un bb de 9 luni si ei sunt in Germania dar pediatrii de acolo spun sa inceapa cu morcovi prima mancare,nu cereale ....
Eu o sa-i dau seara cereale timp de 2 sapt sa vedem cum se v-a comporta ...Tu amesteci cerealele cu lapte de la tine si cum procedezi?te mulgi si ii dai cu lingurita sau din sticla ...Seby nici nu vrea sa vada sticlutele si nici suzeta... nu stiu cum sa procedez.
Apoi o sa-i dau morcovel in loc de mamsa de la ora 3 timp de 3 zile astia spun 5 zile sa le dam accelasi fel de mancare...iar dupa 2 sapt de zarsavaturi diferite si schimbate din 3 in 3 zile iar apoi o sa incep sa le combin 2 cate doua o sa ii dau si borcanase sa se obijnuiasca ptr ca este bine cand iesi cu el undeva sa manance si borcanase dar mai nult o sa-i pregatesc eu acasa.... cred ca o sa-i dau fruct ca un desert cred ca masa de la 10 ....voi ce spuneti???
Pediatrii de aici ...vai si amar eu deja am schimbat 3 si nici asta la care sunt acum nu-mi place deloc dar cred ca ma opresc aici deocamdata....trebuie sa le trag cuvintele cu clestele din gura nu sunt deloc multumita de ei.... Delia si bb-ul Seby .
neamtu
Delia eu ii prepar cerealele cu lapte de la mine.De dat nu-i dau decat o singura data in zi , pe la ora pranzului, in sticluta. Sa nu crezi ca mananca tot dar cat de cat mananca.
Cum ai sa faci cu morcovelul? Ai sa incepi cu cate o lingurita si treptat vei ridica cantitatea ...?iar apoi ce leguma vei alege?
Pasta de morcov ti-o vei prepara tu?....sau vei folosi borcanasele?
Rachel si Carmen
http://www.babiesonline.com/babies/s/spetco
tincutza spune:
Ieri pitzica noastra a papat "la greu" (vreo trei lingurite) morcovel de a borcanas. Am avut grija sa caut unul "Bio", asa, ca de inceput. De inghitit, destul de greu, pentru ca i-am dat cu lingurita. Nici nu credeam ca a inghitit ceva, dar seara a facut kk ...portocaliu . Nu a protesta, s-a strambat nitel la inceput, dar s-a razgandit repede.
Am facut mai apoi o "sedinta" in familie si am hotarat sa ii facem de acum inainte si supitza de morcovi, poate si cu un cartof. Situatia bebeului tot ieri: 7,800 kg si 68 cm (oameni buni, sigur nu e prea-prea pentru o domisoara? )
Va pupacim,
Miki si bebe Ella
cl spune:
quote:
Originally posted by moto
Draga Claidia verisoara mea este nascuta in 80 cred nu este casatorita
nu are copii dar acum mi-am adus aminte de Ceausecu ...stiam eu ceva dar ...ai dreptate este nascut in 26 ian .deci inca o varsaroare...spune-mi ceva de zodia varsator...ma intereseaza mult...am mai citit si de pe niste situri dar as vrea ceva adevarat...
Delia si bb-ul Sebastian...
neamtu
Delia, scuze pentru intarziere, abia acum am reintrat pe subiect. Foarte multe despre zodia varsator, nu-ti pot spune. Ceea ce caracterizeaza zodia este umanismul si ambitia. Nu suportam suferinta si incercam sa ajutam, cat putem. Si suntem foarte ambitiosi, inteligenti (, precum vezi si modesti), reusim in tot (sau aproape tot) ceea ce ne propunem, chiar daca nu din prima. In acelasi timp suntem niste razvratiti (in sensul bun) si nu suportam rutina. Suntem niste luptatori si tot timpul acceptam provocarile. Avem personalitati foarte puternice. Cam asta imi vine in minte acum.
,
Claudia
moto spune:
Draga Claudia niciodata nu este tarziu... si iti multumesc din suflet de raspunsul tau mai ales ca mi-a si placut... parerea unei varsatoare.....Sa auzim numai de bine...Delia si bb-ul Sebastian.
moto spune:
Carmen ... eu mai astept o sapt pana sa faca Seby 4 luni iar apoi introduc cerealele la masa de seara ca sa se sature si poate atunci o sa-mi doarma toata noaptea ....dupa catava zile o sa incep cu morcovel facut de mine fiert putin si am un choper mic unde pot sa fac pasta fina,fina toate legumele,fructele ...eu l-am cumparat de la Kmart cu 10 $ cred .....iar in morcovel o sa adaug apa din care s-a fiert el,ca sa fie o pasta fina si moale .... si la inceput poate o sa manance o lingurita a doua zi la fel ....nu trebuie sa-i fortam sa pape cat vrem noi ei stiu cat le trebuie si cand o sa se obijnuiasaca poate o sa manance 3 lingurite....daca vad ca nu papa o sa-i fac suc de morcov, in storcatorul de fructe.....Dar ai mare grija ca morcovul constipa .....apoi putem sa le dau asa :conopida fiarta ,fasole verde ,mazare ,spanac dar la spanac sa ai grija sa fie dat proaspat iar la inceput sa ii dai numai cate o leguma sa vezi daca nu este alergica la ea ....apoi faci combinatii de 2 legume morcov cu cartof si cartof cu spanac un ex.dar fiecare leguma data separat sa vezi cum o accepta Rachel si apoi poti face combinatii de 3 legume ....iar carnita numai la 8 luni ....fara sare zahar pana la 4 anisori daca POTI asa am citit eu in cartea mama si copilul.despre sare si zahar.O sapt poti sa-i faci tu proaspat iar a doua poti sa-i dai borcanase dar ele trebuie sa fie Bio si la inceput sa aiba doar un singur fruct sau o sg leguma ....eu asa o sa fac asa cred ca este destul de bine ....poti sa-i dai orez amestecat cu legume dar vezi ca constipa si vezi de capsuni pana la 2 ani interzis ....multi copii sunt alergici.Si Carmen ce am mai auzit ca iara nu este bine ptr sa le dai cerealele cu sticluta .....nu este bine ptr gurita ,dinti si stomac ....sf.meu incearca sa ii dai si cerealele cu liungurita asa cum poti tu stiu ca este greu dar si pe mine ma asteapta toate chiestiile astea succes Delia si bb-ul Sebastian Daca vrei poti sa-mi dai um mail cu nr de telefon al tau si am sa te sun sa vorbim la tele numai daca vrei....
moto spune:
quote:
Situatia bebeului tot ieri: 7,800 kg si 68 cm (oameni buni, sigur nu e prea-prea pentru o domisoara?
HA!HA!HA!Miki draga cum poti sa te gandest ca este grasunica nici sa nu te mai gandesti eu am vazut pozele si este un bb perfect si f.frumoasa asa trebuie sa fie bb-ii mai grasunei ...gandeste-te cum ar arata daca ar avea 6kg si 68 cm ...Seby are 3randuri de "cartabosi"la maini si 2 gropite in cot si ce sa-ti mai spun....toata zia este admirat si pupat de noi si lumea ma opreste pe strada sa-l admire unii ma intreaba daca este baiat sau fata mie imi place mult galbenul si il imbrac cu galben si albastru iar el sete blondin cu ochii mari albastrii .No ca mi l-am laudat si eu putin dar voi nu va suparati...nu?
tina75 spune:
Buna fetelor,
Uite ca mai am si eu un picusor de timp sa va scriu... Ai mei fac pe 20 deja 5 luni de zile. La pranz mananca deja un borcanas intreg de 190 de gr. cu legume, am iesit din faza de morcovi si cartofi si am inceput cu meniuri unde sunt 3 componente. Dupa borcanas nu le mai dau lapte deloc, incerc sa le dau suc si ceai, dar degeaba Nu vor si basta, sper ca saptamana viitoare cand le dau seara cereale sa bea mai multe lichide, ca la noi sunt constant peste 30 de grade.
In rest transpira si ei saracii, se intorc de pe burta pe spate, vor sa stea mereu in picioare si in fund. Lukas tipa toata ziua, dar foarte muzical, ii place sa se auda... Alex vorbeste cu toate jucariile si cel mai mult ii place la mama in brate....
Ce ziceti, facem schimb de poze? Sunt curioasa cum arata bebelusii vostri!
Salutari de la Tina
Cu Lukas (48 cm,2400 gr.) & Alexander(48 cm, 2590 gr.), 20.01.2003,35+3
"Fiecare zi este un nou inceput."