Bucurii de sept - oct 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
ionica spune:
Buna seara mamicilor,
Voi cum puuneti bebeii sa doarma? pe spate sau pe o parte?
Sophia s-a obisnuit sa doarma pe spate dar cu capsorul in partea stanga,azi la consultatie pediatrul mi-a spus sa o pun sa doarma pe o parte schimband in fiecare seara.
Se pare ca de la dormitul pe spate capul se deformeaza si este destul de grav mai tarziu,se poate transforma in neoplagie cefalica care se poate recupera doar cu o casca speciala sau prin operatie la cazurile grave.
M-a speriat asa de tare incat acum o pun sa doarma pe o parte cu un sustinator de spate,vad ca nu refuza,sper sa nu ramana cu capul turtit!
Va rog dati-mi sfaturi mamicile cu mai multa experienta.
pupici la voinicei!
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
amarantina spune:
Ionica are dreptate medicul cu deformarea capului. Si a mea doarme pe spate dar cu capul intors inspre dreapta, eu tot timpul il intorc si in partea cealalta dar de multe ori si-l intoarce singura (in somn) la loc.
amarantina spune:
Alexxia n-am cerut detalii referitoare la schema de vaccinare, pe masura ce trebuie facute vaccinurile ea imi va spune ce sa cumpar. O s-o intreb data viitoare mai exact ce si cum.
Pt. constipatie: Lactulose. Dar nu stiu daca se da la bebei asa mici.
adameasca spune:
Simona, m-ai dat pe spate: daca tu perfectionista sefa ai zis ca a avut fata un botez perfect, nu mai astept decat niste poze sa ma conving si io
. Felicitari!
Ionica, si fi-mea doarme doar pe spate si a inceput sa i se turteasca nitzel capul. N-am solutii ca oricum as pune-o la somn, ea tot cum vrea ea doarme.
Alexxia, n-am solutii la constipatie. Mai incearca si Lactulose, cum a zis Simona. Si spor la numarat pana la 10. ![]()
Fi-mea e mai bine, si-a marit portia de laptic de la 70 ml cat a papat ieri la o masa la 100 de ml si a mancat si azi noapte, asa de foame ii era. N-a mai cerut lapte noaptea de vreo luna cred. Si doarme bustean mititica, de aseara de la 9 jumate.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
mexxa spune:
Ileana nu lua gentamicina...opreste lactatia.eu din aceasta cauza am ramas fara laptic.
pupici
bbralucutza superbeee pozele.
Buna dimineata
EDIT: abia acum am vazut ca era pt bb...
_
mamica de ingeras luptator
Povestea nasterii ingerasului meu Sebastian-Mihai
www.totsites.com/tot/sebastian-mihai" target="_blank">Pagina noastra...![]()
mexxa spune:
[quote]Originally posted by amarantina
Alexxia n-am cerut detalii referitoare la schema de vaccinare, pe masura ce trebuie facute vaccinurile ea imi va spune ce sa cumpar. O s-o intreb data viitoare mai exact ce si cum.
Pt. constipatie: Lactulose. Dar nu stiu daca se da la bebei asa mici.
[/quote
ba da se da...cand am nascut le dadea si in spital...se pune o masura in lapte..ceva de genul si este foarte bun.Si eu am recomandat parca lui Ignatica sper sa nu ma insel...
Dev aia atunci cand unui bb i se administreaza si formula..este bine ca acel lapte sa ai printre restul componentilor si lactuose.
_
mamica de ingeras luptator
Povestea nasterii ingerasului meu Sebastian-Mihai
www.totsites.com/tot/sebastian-mihai" target="_blank">Pagina noastra...![]()
matahut spune:
quote:
Originally posted by inni
Eloise..s-ar putea sa-ti vina menstr. mai repede...si eu beam tot 2L/zi,(pt. ca altfel nu ma puteam mobiliza sa beau lichide...asa..stiam o treaba..aveam de baut ceaiul) dar nu-mi placea deloc gustul (la inceput nu beam si fenicul - de cand l-am introdus imi venea sa vomit
de cate ori luam vreo inghititura)...
Mi-a venit fix la 40 de zile. Acum nu stiu daca din cauza ceaiului sau nu.
Ileana..mare grija la gentamicina. Daca ai putea sa o scoti si sa ramai doar pe celalalt antibiotic ar fi mai safe. Ai grija.
Inni mamica de Ami (29.08.2006)
www.totsites.com/tot/ami" target="_blank">Amalia si paginutza ei
Inni, desi eu am lansat ideea cu venirea ciclului mai devreme din cauza ceaiului de chimen....totusi n-am avut curajul sa il intreb pe dr despre asta. N-am vrut sa ma fac de ras, mi se pare totusi cam aiurea, de vreme ce e recomandat tuturor lauzelor si nu li se spune nimic despre asta, ca efect secundar. De altfel, am inteles ca ceaiul de chimen e recomandat si impotriva diareei....deci ar trebui sa constipe?!
Pe mine m-a invatat o mamica din parc sa pun la 1 litru de apa 4 lingurite de anason si patreu de chimen. Ceaiul e bomba, ma ustura si limba, dar, credeti-ma, are efecte! Eu beam tot ca voi pana acum si nu vedeam nici o schimbare, dar de cand am baut asa mi se umplu ca lumea sanii....In fond, pe prospect scrie 1 lingurita la o cana - pai intr-un litru intra 5 cani de 200ml, nu?!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
POZE CU PUI DE CUC
matahut spune:
quote:
Originally posted by roxanae
[font=Courier New]
Cucuoancea eu beau 1-2l de ceai pe zi.Am amestecat ceaiurile ( anason, chimen si fenicul) iar la un litru de apa pun 4 lingurite ( o lingurita la 250ml de apa).De la acest amestec pot apare si mici sangerari in afara menstruatiei.
[purple]Roxanade Diana-Rahela(8.05.2002) & Sarah-Rebecca (18.09.2006)
[b]poze
Aha, deci tie ti-a zis totusi cineva avizat despre asta? Sau tot din experienta? Mie dl dr mi-a taiat scurt cand i-am spus ca am avut niste picaturi de sange ca nu poate fi vorba despre ciclu! Probabil ca erau de la ceai si sunt inofensive, adica nu inseamna nimic.
POZE CU PUI DE CUC
Mirabelac spune:
quote:
Originally posted by cucuoancea
AM si eu o intrebare pentru mamicile care beau ceai de chimen si anason. Cat ceai din asta beti pe zi? A, si a doua intrebare, care sunt proportiile pentru un litru de apa?
POZE CU PUI DE CUC
Eu beau 2l de ceai pe zi si pun 2 pliculete de anason si chimen, 2 de tei si unul de menta (asta pt. gust) si-l beau pe tot parcursul zilei, inclusiv noaptea.
Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006)
POZE EU SI DAVID
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">PAGINA DAVID
POVESTEA NASTERII BUBURUZEI
matahut spune:
Mirabela, doua de chimen si doua de anason? Cat are un pliculet? Eu am ceaiuri de la plafar, in punguta!
POZE CU PUI DE CUC

de cate ori luam vreo inghititura)...

de Diana-Rahela(8.05.2002) & Sarah-Rebecca (18.09.2006)