Azoospermie - cap 5-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Fetelor,
Ma bucur ca mai scrieti aici, asa mai aflam si noi detalii.Avalon, te inteleg perfect si sa stii ca atunci cand dai o gramada de bani, cand vezi ca nu esti tratata corespunzator, cand mai vezi ca nu ai nici gigei, e f greu sa fii optmista.
Ma uit la mine, eu nu stiu cum mai are sotul meu rabdare sa tot ia buline, si vorba aia, saracu' ia cu pumnul.Citesc, ma documentez , dar cam batem pasul pe loc.Nu ne permitem nici sa facem investigatii peste investigatii, costa f mult.Am facut destule si totusi nu stim cauza.
Azoospermia e o pacoste pt toata lumea.Soti, familie, cunostinte.
Asa ca , ajutati-ne voi care sunteti in procedura de Fiv, stiu, poate moderatorii ne-ar trimite la cap FIV, dar nu este acelasi pt noi, cele cu azoo soti.
Va pup dulce, dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

MickeyD- se pare ca trebuie sa te consideri o norocoasa... ai nimerit intr-o zi mai relaxata :-)
Important e rezultatul !
Avalon- mi s-a ridicat parul in cap !Eu nu am stiut exact prin ce ai trecut, de asta te rugam sa povestesti care a fost sentimentul tau... Nu te supara pe mine, eu nu prea intru la FIV ca acolo se scrie intr-o veselie si nici nu prea pricep tot si mi-e greu sa urmaresc;dar ai vrea sa-mi spui :ti-a implantat si embrionii obtinuti fara ICSI ?
Foarte frustrant ce ti s-a intamplat si ...sa fim seriosi, dincolo de toti banii pierduti e vorba de visele naostre care se duc pe apa sambetei din neglijenta ...Nu am stiut ca din cauza programarilor aiurea ai fost nevoita sa decalezi data.Evident ca si asta a avut un rol in rezultatul tau!

Avalon sa nu mai spui niciodata asemenea prostii !!! Ba iata ca fix de informatii concrete avem nevoie, uite eu am invatat de la tine un lucru f important: ca trebuie sa fiu foarte atenta si sa incerc sa verific dinainte daca ziua MEA nu este prea aglomerata cu alte FIV-uri .
Avalon draga mea la azoo e o mare loterie si nici nu stim daca vom gasi ceva acolo la biopsie asa ca, pt a nu ne apuca depresiile, cautam cu infrigurare povestile de succes; trebuie sa intelegi ca avem nevoie si de un confort psihic, daca pot spune asa. Interesant de stiut: Avalon dupa tot ce ai tras, acum unde ai vrea sa faci urmatorul FIV ?
Si inca ceva: ce ne uneste, pe noi, fetele de la Azoo + Oligo (si in general, toate cele care avem probleme) este acelasi necaz .De aceea, trebuie sa fim unite si sa ne ajutam una pe alta.Eu incerc sa ajut cu toate informatiile pe care le strang si apoi le scriu repede pe forum.
Avalon ...e aiurea pt tine dar si tu ne ajuti cu experienta ta pt ca fiecare trebuie sa invatam din ea ca sa nu ni se intample si noua. Nu putem incerca de sute de ori. Dar daca fiecare dintre noi relateaza exact cum a decurs pt ele, putem folosi exemplele voastre ca pe experiente personale. Avalon, eu iti multumesc
andrabirni - ai punctat foarte bine, si la mine e la fel
Romancutelor ...LA MULTI ANI !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Vezi tu, Pisix, eu sunt o persoana foarte calculata, in acest demers am folosit toata energia si informatiile pe care le-am obtinut, am dorit sa fac intr-o perioada ceva mai putin aglomerata si am inceput tratamentul imediat dupa ce s-a terminat perioada de concedii la giulesti, dar de ceea ce mi-a fost teama nu am scapat... si nu m-am oprit in a fi cat se poate de atenta cu toata lumea tocmai ca sa-mi maresc sansele, insa nu asta e solutia dupa cum mi-au spus mai multe persoane si dupa cum am vazut eu ulterior.
Nu vreau sa dau vina pe nimeni pentru nereusita mea, poate sunt pur si simplu ghinionista, medicii nu sunt vinovati ca nu s-a prins niciunul din embrioni, probabil ca in ziua 3 pareau buni, dar ulterior au incetat evolutia, cine stie? Am introdus 4 pana la urma, pe cei 2 fecundati standard si inca 2 cu ICSI care pareau mai aratosi. De congelat nu s-a mai pus problema.
Am facut si greseli, pentru ca nu trebuia sa ma las influentata de evenimente si sa decalez ziua punctiei, asta cred ca a fost o greseala imensa pentru ca am pierdut 3 ovocite, 3 sanse.
O alta greseala pe care am facut-o a fost aceea ca nu am tinut cont de faptul ca FIV-ul se face in echipa, am vazut pe pielea mea ca echipele sunt formate acolo si solutia pe care am ales-o eu nu era cea mai fericita.
Si inca una, cea mai mare dintre toate greselile: am pornit de la inceput de la premisa ca nu voi reusi si nu am reusit. Psihicul conteaza enorm la FIV.
Cam asta ar fi povestea si daca va ajuta cu ceva, m-as bucura. In nicun caz nu vreau sa pozez in victima si nici sa fiu compatimita, poate doar sa incerc sa va ajut cumva. Fiecare are sansa lui, si pana la urma ai mare dreptate, nu ne ramane decat sa incercam iar si iar...

Editez: nu stiu inca unde voi face urmatorul FIV, stiu doar ca vreau sa il fac cat mai repede. Voi vedea dupa 1 ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Cami Pana acum ai avut o perioada mai grea peste care ai reusit sa treci iar de acum inainte o sa ai parte numai de bucurii. Te rog doar sa nu ne paraseste de tot si sa mai intri pe aici cu cate un sfat.
Avalon ma bucur ca te gandesti deja la un nou FIV. Sa ne spui si noua unde vrei sa-l faci .
Eu nu as fi ales sa fac in toamna FIV-ul deoarece e perioada cea mai aglomerata. Tocmai pt ca au avut o perioada de concediu dr asta inseamna ca in toamna s-au aglomerat programarile. Eu cred ca imediat dupa sarbatorile de iarna este cea mai aerisita perioada.
Avalon, eu nu am sperante prea mari si nu vreau sa aud numai povesti de succes. Este important sa auzim prin ce ati trecut voi cele care ati facut FIV ca sa stim ce tb sa facem si noi.
Pe perioada FIV-lui o sa fiu f detasata si nu o sa ma stresez prea tare.
MickeyD ce mai face printesa Alexandra? Te-ai hotarat pt un nou FIV? Cand?
Fetelor, va rog sa intrati si sa ne spuneti toate multumirile sau nemultumirile voastre deoarece ne sunt de folos.


Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Fetelor, ma trec fiorii de fiecare data cand citesc despre o experienta dureroasa, o drama sau o neimplinire.Sufar sau ma bucur alaturi de voi.
Cami, imi poti spune te rog rezultatul spermogramei in momentul FIV-ului?Cati avea sotul?Ma cam regasesc in povestea ta cu foarte multe lucruri.De-aceea te rog, sa imi permiti, sa te mai intreb cate ceva pe PM.
Miki, Pisix, Avalon, Cami, Nusy,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Am gasit un articol interesat aici:
http://www.presspro-gineco.ro/articole/gineco-132.php

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Miki,super articol.Multumim mult.Te pupi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Am mai gasit un articol si as vrea sa ma lamuriti si pe mine acolo unde am subliniat.

Infertilitatea masculina

Factorul masculin joaca un rol important in infertilitatea unui cuplu si chiar daca nu este clar definit, acesta ar putea fi incriminat cel mai frecvent in aparitia dificultatilor legate de obtinerea unei sarcini. Acesta reprezinta aproximativ 25-50% dintre cazurile de infertilitate si reprezinta un sindrom care rezulta din boli congenitale sau dobandite. Afectiuni ce produc afectare testiculara primara:

# Congenitale (sd. Klinefelter: 47XXY, criptorhidism, anorhie congenitala, distrofie musculara miotonica);

# Dobandite (orhite, boli maligne, torsiune, varicocel, medicamente, varsta, iradiere).

Evaluarea clinica a barbatului infertil

- se completeaza un chestionar cu urmatoarele repere:

- istoricul copilului:

# bolile copilariei (oreion - orhita urliana);
# debutul pubertatii;
# afectiunile testiculare.

- istoricul medical al adultului:

# durata casatoriei;
# durata infertilitatii;
# ocupatia, bolile;
# actul sexual, scurt istoric;
# fumat, alcool;
# infectii testiculare, afectiuni testiculare.

Evaluarea de laborator:

# spermograma;
# dozari hormonale (testosteron, gonadotropine corionice, prolactina, estrogenii);
# ultrasonografia transrectala (pentru evidentierea veziculelor seminale si a prostatei);
# biopsia testiculara.

Managementul medical al barbatilor infertili:

# Azoospermia si oligospermia severa sunt tratate prin (ICSI);
# Deficitul de androgen se trateaza cu preparate de testosteron pe timp indelungat;
# Deficitul gonadotrofic: ei sunt tratati cu testosteron pana la restabilirea fertilitatii, se schimba apoi cu hCG1500-2000 UI i.m. pentru a stimula functia celulelor Leydig si pentru a creste testosteronul intracelular; se face timp de un an; apoi se adauga F.S.H.

Sunt multe cazuri in care singura terapie a infertilitatii masculine este reproducerea asistata.

Aici: http://www.presspro-gineco.ro/articole/gineco-133.php

As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva care/ce sunt gonadotropinele corionice. A facut cineva ultrasonografia transrectala ? (nici asta nu stiu ce e)
Si mai e asta: Deficitul gonadotrofic: ei sunt tratati cu testosteron pana la restabilirea fertilitatii, se schimba apoi cu hCG1500-2000 UI i.m. pentru a stimula functia celulelor Leydig si pentru a creste testosteronul intracelular; se face timp de un an; apoi se adauga F.S.H.
Ce este deficit gonadotrofic? Dar hCG1500-2000 este un hormon nu? Stiu ce e BHCG dar HCG ce e si ce rol are? Iar FSH al meu nu tb sa mai adauge pt ca are de dat si la altii .
Al meu are testos 6,45 (normal 1,95-11,38/ng/ml). Eu cred ca e cam mic si o sa-i dau Tribulus terestris. Zisa Cami tu ce zici ? Parca tu ai spus ca sotul tau avea testos mic.
Surpriza mare o avusai cand gasii printre analize si analiza BHCG facuta la recomandarea lui DP cu rezultat 0 (normal 0-1/mUI/ml). Normal ca e 0 ca doar nu e . De ce l-o fi pus sa o faca?
Avalonule vraful tau de carti ce zice? Sunt in ceatza rau. Stiu ca esti ocupata dar poate arunci un ochi si pe aici.




Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Ultrasonografie transrectala = ecografie cu sonda rectala, adica i se introduce sonda ecografului in , cum e la noi transvaginala, probabil ca asa se vede prostata mai bine. Sotului meu i s-a facut ecografie testiculara normala, nu cu sonda (l-am intrebat chiar acum si s-a ingrozit cand a auzit ca se putea si altfel).

gonadotropine corionice = hormon betahcg (care este secretat in caz de sarcina dar si unele cazuri de cancer, poate apare si la barbati un nivel crescut in sange al betahcg-ului).

Deficitul gonadotrofic= deficit de hormon luteinizant (LH) : ei sunt tratati cu testosteron (sub forma de undestor) pana la restabilirea fertilitatii, se schimba apoi cu hCG1500-2000 UI i.m. (injectii cu pregnyl 1500-2000 u.i.) pentru a stimula functia celulelor Leydig si pentru a creste testosteronul intracelular; se face timp de un an; apoi se adauga F.S.H. (puregon, sau am vazut ca se poate prescrie si clomifen uneori la barbati)

Inteleg asa: ca daca dozarile hormonale arata un deficit de LH si testosteron se trateaza in prima faza cu undestor pt cresterea testosteronului (ne-a explicat dr.Soare relatia dintre acesti hormoni LH-FSH-testosteron-estradiol la barbati, dar cred ca am uitat...) pana cand se remediaza nivelul testosteronului, apoi se aplica tratament cu pregnyl 1500-2000 u.i. timp de un an si apoi se trece la FSH. Dar banuiesc ca numai un medic poate stabili schema de tratament, nu te poti apuca sa faci asta de capul tau. Soare ne-a spus ca la noi nu e cazul de tratament hormonal pentru ca la sotul meu toti hormonii erau in limite normale... Ca o paranteza, si la ei FSH-ul ca sa fie bun trebuie sa fie cat mai mic, iar estradiolul mare poate arata o conversie a testosteronului in estradiol si asta nu e bine.

Cam asta ar fi, sper ca te-am scos putin din ceata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Fetelor, Cami va multumeste tuturor si va roaga sa o scuzati cateva zile, este consemnata la pat din cauza ca e exagerat putin cu plimbarile au aparut niste mici sangerari. Sotul o pazeste cu strasnicie, dar mi-a spus sa va transmit ca va raspunde in mod sigur tuturor.

Mergi la inceput