Prichindei martie - aprilie 2005 (115)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Bine v-am regasit!
Sa stiti ca, desi scriu rar, ma gandesc mereu la voi, va citesc ori de cate ori pot.
La noi, viata e tumultuoasa zi de zi. Nu o sa va vorbesc decat de fericirea pe care o traiesc cu minunile mele. Au crescut…ma uit la Alisu si nu-mi vine sa cred ca parca ieri era ca sora ei – Ana Maria. Ana are acum 6 luni si 4 zile, e vesela si surazatoare, a inceput sa “cante”, invata sa stea in fund. Alice o iubeste, o pupa mereu, ii aduce jucarii, se joaca “pititea” cu ea si in de fiecare data cand se trezeste o striga
”Ana, Ana, Ana”. Lisu vorbeste muuult, mai nou, a zis 2 cuvinte cu 3 silabe (patura si banana) si vreo 2 propozitii (pau cade = parul cade – al meu, bineinteles; pade menea = sparge mierea – i-a scapat borcanul). I-am luat si laptop pt pici, stie deja sa selecteze programul pt muzica, a invatat litera m, p si o… si o gramada de chestii. I-am printat primul desen din “paint” si ma straduiesc sa-I pastrez cat mai multe amintiri din acesta perioada superba. Va dau linkul cu pozele, unde, in al doilea album sunt poze de acum 4 zile: www.aliceanna.myphotoalbum.com
Va doresc numai bine si va imbratisez cu prichindei cu tot.
Eli + Alice + Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Elibui nu ai mai scris de cateva luni bune. ma bucur ca sunteti bine si fetele se iubesc. imi dau seama cat de greu trebuie sa va fie. multa sanatate si putere in continuare sa te poti ocupa de ele.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by andira
desi la un moment dat as fi curioasa sa aflu fiecare in realitate ce gandeste ),

am fost ieri la dr si mi-a dat sa iau Augmentin si inca ceva care sa regleze, ambele permise in alaptat. Culmea e acum ca dupa ce-am dat 500mii pe medicamente, hemoragia s-a oprit si e mult mai bine, ca in vremurile normale. Acu' nu stiu ce sa fac, sa ma apuc de tratament sau sa astept luna viitoare, sa vad ce sa intampla?
Cel mai bine ar fi sa intreb dr, dar tare nu-mi vine sa ma duc acolo doar pt atat.
Mi-a dat si o trimitere la eco, am programare vineri, sa nu fie cica vreo pierdere de sarcina. Nu prea cred, mi-am pus sterilet la o luna jumatate dupa ce am nascut-o pe Nati, si sper ca sta bine acolo .

andira,eu spun ce gandesc si imi aleg cu grija epitetele

Augmentin de ce,ai vreo infectie sau de teama avortului presupus?
Fa-ti eco si ia tratamentul,este cel mai sigur,parerea mea.
Eu te inteleg ca esti ocupata,asa ca si daca intri mai rar nu ma scandalizez si nu te uit,abia astept vesti si poze.

raresionut,am vazut pozele,rares cum sta el pe adaptor;ati trecut prin perioada intermediara a olitei sau direct,tup,pe buda?Si produce ceva sau e numai poza?

daria,excelente cizmulitele,sa le poarte sanatos!Am mai revazut cu aceasta ocazie si pozele de luna curenta,desi nu-mi amintesc deloc de cele de la parcul de distractii,sunt noi sau e baba veche si defecta?

rrox,mersi pentru pila in numele lui Alexut,cred ca tot acolo vom ajunge pana la urmaSa stapaneasca printesele sanatoase cadourile minunate;si eu sunt de acord cu tine,cantitatea dauneaza.
Eu sunt foarte suparata ca Alexut,care nu a stricat nimic pana acum,azi a rupt doua carti si mi-e teama sa nu fie din neglijenta dadacei,care este destul de superficiala in ce priveste pastrarea lucrurilor,ca deh,nu-s ale ei...N-as vrea sa se obisnuiasca distrugator,mai ales de carti,dar,pe de alta parte,nici nu stiu cum sa-l fac sa priceapa ca a facut un lucru urat.Daca il dojenesc,cu voce calma,dar ferma,daca ii spun ca sunt suparata ca a facut un lucru rau sau incerc sa-=i arat ca noi,adultii,nu procedam asa,rade sfidator.Daca il bag in tarc[ca nu vreau sa-l izolez gen"coltul de rusine",dar o perioada de meditatie la ce-a facut trebuie sa-i dau],acelasi efect.Pedepse corporale nu doresc sa-i aplic sau sa urlu la el,caci astfel va intelege ca si el are voie si e indicat sa reactioneze la fel.Totusi...cum sa-i arat supararea fara sa-l frustrez,dar nici sa nu repete comportamentul nepermis?

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Raspund pe apucate si cat imi permite seful cel mic....

Mamacita, initial a fost acomodarea, acum se vad si rezultatele, caci mi-a trecut mie ideea ca dupa fiecare "rezultat" sa il raspaltesc...si e foarte fericit cand trage singur apa....

Ligia, sigur , daca venim la Brasov dam de veste...multumesc.

Daria.

Andira, am vrut sa iti dau reply imediat ce ai postat..dar a intervenit Rares si nu m-a lasat...dar te contrazic....copii sunt super, daca mai comentez ,o fac la adresa adultilor...

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

He, he, Mamacita asta-i dilema de baza a oricarui parinte Eu am ajuns la concluzia ca numai simtind consecintele directe ale actiunii lui isi va schimba comportamentul. In cazul lui Alexut, cand va dori sa va uitati pe o carte, ii vei spune ca nu mai are carte fiindca a rupt-o. Sau nu ne mai uitam pe carti pana nu cresti baietel mare si inveti sa nu le mai rupi. Ceva de genul asta.

Elibui Bine ai revenit pe la noi! Chiar ma intrebam ce mai faceti Abia astept sa ma uit diseara la poze!

Ligia Felicitari lui tati! Cizmele sunt cumparate de la magazinul Hymalaya, undeva in P-ta Sf. Gheorghe. Sunt doua magazine acolo, unul din ele are si asa ceva. Eu am tot luat si pentru Mariuca de la ei cand era mai mititica. Daca imi aduc aminte o sa-i pozez si eu ciubotele copilului Poate mai pozez si copilul cu ocazia asta...

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Elibui, sa-ti traiasca minunile. Asa frumos povestesti, ca abia astept sa sa o iau din nou de la zero.

Mamacita, grea intrebare ai mai ridicat. Dar interesanta. O sa raspund totusi, dar nu-i un raspuns foarte avizat, n-am chiar atata experienta. Mie mi se pare foarte grea chestia cu explicatul. Mi se pare ca nu pricepe si nu pricepe. Pusul la colt e amuzant, asa ca dupa 2 tentative, am renuntat. La izolator mi-e cam mila sa-l pun. Soacra-mea e de-o luna la noi si de fiecare data cand e mai raut, ii spune: vine mama/tata si da na-na. Eu turbez de fiecare data cand aud asta. Sau aseara i-a zic ca daca vrea sa vina tata acasa, sa stea cuminte la schimbat pampers. Din pacate, nu avem aceleasi idei in ceea ce priveste educatia, degeaba ii spun ce mai spun psihologii. Probabil ca gandeste ca daca ea are 2 copii reusiti si realizati profesional si familial cu educatia data de ea, atunci totul este in regula.
Aseara am incercat alta pedeapsa. A cerut sa pape ceva, ce stiam oricum ca o sa scuipe, i-am dat, a scuipat pe covor, asa ca l-am chemat sa faca curatenie. Refuz categoric, asa ca i-am propus sa strangem amandoi gunoiul. Culegea si el firimiturile una cate una, dupa fiecare imi arata scarbit degetelele ca sa le curat de mizerie, pana la urma am strans tot impreuna si le-a si dus la gunoi.
La ruptul cartilor, nu prea am idei, dar poate tot asa cum zice rrox. Sau poate pui ceva gen pansament pe carticica, cred ca ar intelege mai bine, mai ales daca a avut recent o buba sau vanataie dureroasa/neplacuta. Sau ca merge cartea la tanti dr sa o faca bine (cel putin lui Mihai nu-i place ideea de a merge la tanti dr). Ceva de genul sa inteleaga ca si pe carte o doare daca ii rupi paginile. Cred ca analogia cu propria lor durere/neplacere e mai buna la varsta asta. Nu stiu daca am fost inteligibila in explicatii, dar sunt sigura ca gasesti tu o solutie pentru Alexut.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccelmic spune:

Si eu m-am confruntat cu situatia descrisa de mamacita.La noi Iubi are doua tipuri de reactii-daca 'atentionarea' vine din partea tatalui indiferent cit de calm si blind o face incepe sa plinga f tare si ma cauta pe mine sau pe bona sa o 'alinam' .Daca e cu mine si incep sa ai explic de ce nu e bine ce face asculta cu atentie,renunta pe moment la 'indeletnicirea' respectiva urmind ca dupa scurt timp daca ramine singura sau nu sint atenta sa reia activitatea.Am citit in legatura cu acest comportament ca la aceasta virsta copii pot avea citeodata manif violente sau tentatia de a distruge.Este bine sa il antrenezi in jocuri care ai permit sa se elibereze de aceasta energie-cum ar fi batutul la tobe,ciocane pneumatice,jocuri in apa.Este f bine sa ai explici de ce nu e bine ce face insa daca vezi ca nu are nici o reactie atunci pur si simplu lasi explicatiile si il indepartezi de la locul faptei.
In legatura cu vacanta de Sarbatori fetele care plecati din oras cum procedati?noi am vrea sa plecam la munte,as vrea mult sa o iau si pe ea,insa ma tot gindesc ca asta vara cind am fost la mare in Antalya tot timpul spunea 'acasa,acasa' de ni se rupea inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici
Sant si eu pe aici,desi sant necajita ca nu este si Dodo aici.
Dar joi seara v-a fi cu noi.URAAAAAAAAAAAAAAAA

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE FOARTE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Mamacita, sunt in ceata totala, dar uite deja imi fac temele si am gasit ceva interesant...www.consilierepsihologica.home.ro/psihologia%20copilului.htm" target="_blank">aici

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna dimineata!

Am intrat sa va salut si s-o rog pe Ligia daca poate sa-mi spuna unde este Sala Sporturilor in Bv pt ca as vrea sa ajung in week-end si eu pe la baby expo. Multumesc.

Va

Oana , Alexia si Daria

Poze frumoase cu noi

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;30/st/20060517/n/Daria/dt/7/k/230f/age.png

Mergi la inceput