PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Legat de importanta si plina de controverse diversificare. Ieri i-am facut pentru prima data supa de zarzavat compusa din: morcov, patrunjel, pastarnac, telina si cartof. I-am dat zeama si un pic de zarzavat pasat cu furculita (mare greseala pentru ca au ramas bucatele destul de mari si s-a inecat de 2 ori). Vreau sa spun ca NU i-a placut. Azi i-am facut din nou aceesi zeama, dar de data asta am dat morcovul cu blenderul si am pus un pic in supica. De data asta a mai mers. Dar marea mea problema este ca in ambele zile dupa maxim 1 ora copilul urla de foame. Si atunci cum sa inlocuiesc eu o masa de lapte cu una de apa fiarta cu legume?

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Fetele eu nu prea poet sa scriu ca printesa mea nu ma lasa sa merg nici la wc, dar va citesc zilnic. Acum scriu cu ea in brate ca vroiam neaparat sa va spun cate ceva legat de la alaptat. Parearea mea e ca alaptarea nu e usoara deloc, cel putin la mine nu a fost nici cu Tudor si ici acum cu Petra, m-am frustrat de multe ori si am fost pe punctul se a renunta de mii de ori la cate figuri a facut Petra si inca mai face. De trezit noaptea fara sa le fie foame se trezesc pentru a se calma la san, asa facea si Tudor pana si-a descoperit degetul si nu il mai lasa nici acum. Legat de suptul la o ora asa cum a zis Simona, au perioada de crestere brusca cand au nevoie de mai mult lapte, daca il puneti la san mai des creste si productia, daca nu, va scadea. Acum am fost si eu cu Petra 3 zile non stop la san, manca la o ora ziua si noaptea, eu m-am bucurat ca ea de obicei tare greu mananca, dar dupa 3 zile a revenit la obiceiurile ei. Ultima ei gaselnita este sa ma muste cand suge bine ca inca nu are dinti, sper sa ii treaca pana ii ies dintii.
Gata nu ma mai lasa sefu', va pup.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamanati bebelina e foarte dragutza dar tu esti superba.
raluca eu nu i-as da Tedi. De ce nu incerci sucurile de la Nestle, Hipp? Sunt special pentru copii si arata putin mai natural decat Tedi.
adela nu stiu de ce ti-a recomandat totusi fier daca ii dai si formula, probabil exces de zel. Eu am vazut clar ca pe Humana 2 scrie ca are fier si alte bazdaganii deci sunt convinsa ca nu am de ce sa ii mai dau si supliment.
Consi pai vezi eu asta ziceam. Cand incep diversificarea o sa ii dau direct piure ca o zeama lunga nu are cum sa ii suplineasca o masa de lapte. Bafta!!!
oana eu il tin pe Alexei la verticala de cand am iesit din maternitate. Nici pediatra si nici asistenta nu mi-au zis ca nu ar fi ok. El ragaia pe umarul meu atunci si se linistea cand era agitat iar acum este pozitia lui preferata. Acum il tin si eu de sub brat cu o mana si nu prea vad de ce ar fi contraindicat intrucat nu se sprijina nici in picioare si nici pe fund.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katm13 spune:

consi eu ii dau supa crema (morcov si cartof si apa in care au fiert: morcov, cartof, patrunjel, pastarnac, ceapa). ii fac din 3-4 cubulete cartof si un sfert morcov si 2-3-4 linguri supa. le fac cu blenderul pana iese o crema spumoasa. nu stiu cat iese, n-am cantarit dar la cat am pus sunt multumita daca termina. si apoi ii dau putin ceai (cateva gurite), sau azi i-am dat supa chioara vreo 5 lingurite. (sa ramana si el cu gust bun) apoi il incerc si cu lapte; nu a vrut totdeauna imediat, dar dupa maxim o ora a mancat portia lui intreaga. cumva, supa aia a fost supliment.
am incercat sa pun si patrunjel si pastarnac in crema , dar mi-a iesit atoasa de la ele oricat le-am beldaruit.
ceapa am aruncat-o dupa fierbere, sa nu amarasca supa.
tot asa fac si cu sucul: il dau intre mese in loc de ceai. eu am ales sa i-l dau seara pe la 19.30, si asa ii "imping" ultima masa de lapte pe la 21-21.30 dupa baita.

cristina+ bb Tudor

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinamariagrosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katm13 spune:

muuh cred ca depinde si de cat de anemic e copilul (asta presupunand evident analize). o usoara anemie se poate corecta cu fierul din formula, dar una mai puternica mai greu.
la mine asa a fost: copil pe lapte praf cu anemie sub limita inferioara (si hemoglobina si hematocritul) si mi-a dat fier. si abia in 3 luni s-a corectat...

cristina+ bb Tudor

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinamariagrosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutex spune:

adela, nici mie nu mi-a dat pediatrul fier, doar calciu 10 zile pe luna (manaca san exclusiv)
Cred ca si bebelina mea e intr-un puseu de crestere pt ca ziua are perioade and vrea sa manance la o ora; dar suge maxim 10 min nu mai mult. Luna trecuta am incercat sa-i fac un program mai ordonat de masa (la 2,5 - 3 ore minim) si poate de aia a luat mai putin in greutate. Ce mama denaturata!
Cu joaca trebuie sa fiu f inventiva pt ca se plictiseste repede de o chestie. Ii citesc, ii fac povestioare si dialoguri cu jucariile care ii atarna deasupra, facem gimnastica, ii tot schimb pozitia si apoi de la capat ... Are o energie de ma mir si eu, da din maini si din picioare non stop, parca ar vrea sa se ridice si sa plece undeva. Asa era si in burtica, lovea mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutex spune:

adela, am vazut si eu pozele - e fff draguta minunea ta, sa fie sanatoasa si fericita. Vad ca e cu o saptamana mai mare decat mariuca mea, dar mi se pare mai mare (cel putin in poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oona spune:

fetelor,
legat de joc...am luat toate cutiutele muzicale si cantecelele de gradinita de pe net si ii cant murmuricii la greu..unde pui ca si inveti multe cantecele..si are mare succes!e innebunita,rade si e in mare verva cand le aude!incercati si voi..chiar si alea cantate de corul de copii Bimbam sau de Claudia stratan ca o amuza vocile de copii..
o sa incerc si eu chestia cu pusul la san des sa stimuleze ca iar mi-a scazut productia(v-am mai spus ca ii dau seara supliment)dar pot spune ca am mai incercat si e foarte nervoasa si plange de foame mititica..nu se satura..maine promit ca nu ii mai dau supliment sa vad cum merge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

quote:
Originally posted by Ancutex

adela, nici mie nu mi-a dat pediatrul fier, doar calciu 10 zile pe luna (manaca san exclusiv)
Cred ca si bebelina mea e intr-un puseu de crestere pt ca ziua are perioade and vrea sa manance la o ora; dar suge maxim 10 min nu mai mult. Luna trecuta am incercat sa-i fac un program mai ordonat de masa (la 2,5 - 3 ore minim) si poate de aia a luat mai putin in greutate. Ce mama denaturata!

Nu stiu ce tot vorbiti voi cu pusee de crestere si alte alea, eu i-am spus pediatrei la fel ca suge des ca acum creste si mi-a spus:
" aiurea, asta e primul semn cand un copil care incepe sa suga mai des de 2 ore si jumatate ca nu ii ajunge laptele si trebuie completare, asa va alintati voi mamicile in loc sa le dati copiilor sa manance, de aia nu iau in greutate cat trebuie"

Si alta aiureala, la ultima vizita mi-a spus sa renunt la san si sa ii dau doar formula. Asa aiureala ati mai auzit ? Ca eu stiu ca se incurajeaza alaptarea nu formula.....!!!

emilia si Alexandru Paul (16.08.2006)

alexandru
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Consi si katm si eu am inceput supa-crema de 2 zile si am vazut ca dupa 2 ore vrea vreo 100 ml de lapte, am incercat sa-i dau imediat dupa supa laptele dar nu a vrut...tot asa patesc dupa masa de suc de fructe, vrea mai repede de mancare, asa ca de vreo 2 saptamani in loc sa-i dau un biberon intreg de suc incep cu lapte si ii dau cam 100 ml si apoi suc cat vrea, de obicei intre 50-80 ml de suc completare.

Insa, vroiam sa va intreb pe cele care dati copilului cereale, suc fructe si supa-crema legume daca copilul vostru a inceput sa faca mofturi la lapte ?
Al meu azi a baut la masa de fructe intai 75 ml lapte si nu a mai vrut mai mult sub nici o forma dar i-am pus biberonul cu suc si a ras 110 ml
La fel si seara dupa baita, daca ii dau doar lapte papa vreo 130 ml, daca ii dau cereale ( in biberon ) papa 200 ml ...numai biberonul cu lapte e cam cah
Supa, la fel , e f buna...

La voi cum e ?

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica

Mergi la inceput