PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 21
miti2004 spune:
in primul rand MULTUMIM pt urari map, anasia, oncicu, tweety !

.
Azi am facut 5 luni si pur si simplu nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul...asa o sa zic si cand o sa se insoare ![]()
De ieri am inceput sa-i dau la pranz ( masa de la 2:30-3 pranz ) supa crema de legume, si i-a placut fff mult. I-am fiert morcov, telina si pastarnac ( sau patrunjel, ca oricum eu nu stiu sa le diferentiez ). Am strecurat zeama de legume, le-am dat prin blender legumele si apoi am amestecat jumate din cantitatea de legume cu zeama de la fiert. Cealalta jumate de legume pasate le-am pus la frigider pt azi, cand o sa i le amestec cu apa fiarta pe care o am deoparte pt lapte.
Aseara dupa baita, adica la 11 seara, i-am dat numai cereale in biberon, 175 ml, sperand ca nu o sa se mai trezeasca macar pana la 6, insa ca de obicei la 4 s-a trezit, dar a mancat doar 80 ml. Am observat ca de la un timp papa mai putin la 4 si tot sper ca poate renunta...
cam atatica, fug ca i s-a facut somnic
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
miti2004 spune:
geliza vazusem pozele dar am uitat sa-ti spun ca fetele tale chiar sunt tare cucuiete ! sa va traiasca...si esti o mamica FFFFFF FRUMUSICA 
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
SimonaU spune:
Sarilla, scuza-ma daca ma bag si eu ca musca in lapte dar daca chiar vrei sa alaptezi copilul pana la 1 an sa zicem, nu introdu supliment cand vezi ca nu se satura ci pune-l mai des la san. Asta e regula cu sanul. Bebelusii au cate un puseu de crestere gen la 3 zile, 3 saptamani, 3 luni!, etc cand ai senzatia ca nu le mai ajunge laptele dar solutia nu este sa sa le dai supliment din sticluta ci sanul mai des. Supturile viguroase si dese (la 1 jumate, 1 ora) stimuleaza sanul si el va produce cat cere copilul. E absolut normal sa se intample asa. Mai dai o sansa sanului , te rog io ![]()
Simona cu Rares (07.12.2001) si Mara (24.07.2006)
SimonaU spune:
Geliza, deci asa cu analizele! Dar voi i-ati facut numai urocultura? analize de sange nu? Noi o sa ii facem analize de sange saptamana asta ca asa ne-o zis doctorita ca sa vada daca nu are nevoie si de fier - asta ca raspuns la intrebarea ta despre fier. A si despre fluor eu stiam de la Rares ca se da numai in zonele unde nu se gaseste in apa potabila si ca luat in exces poate avea efectul contrar adica poate duce la carii (cica au fost ceva scandaluri legat de pasta de dinti cu fluor ca dupa folosinta indelungata duce si aia la carii - culmea ca toate pastele au fluor, greu mai gasesti cate una fara fluor pt bebei.).
Mama ce par frumos are Ilinca ta! Si nu stiu daca taticul era prin poze dar nu prea seamana fetele tale cu el in privinta greutatii :-)
Codritu, si noi ne cam tinem de grafic dar la limita cu tendinta de scadere.... O urmaresc eu pe grafice de crestere gasite pe net ca pe la noi nu e moda asta
Simona cu Rares (07.12.2001) si Mara Ilinca (24.07.2006)
dariana spune:
Mihatoace, ti-am trimis PM.
Nu stiu ce sa mai inteleg cu laptele asta, il alaptez exclusiv la san, dupa ce termina de papat inca mai am lapte, deci nu pot spune ca nu-i ajunge; ziua mananca la cerere cateodata si la 4 ore, altedati si la o ora jumate. Noaptea insa, inca se mai trezeste, o data pe la 2-3, pe urma pe la 5 si dupa aia din ora in ora, papa putin, e adevarat, dar papa de fiecare data, plus ca de multe ori dupa masa de la 3 sau cea de la 5 nu mai vrea sa doarma in patutul lui si tre sa adoarma la san la mine in brate si uite asa dorm eu stand in fund cu baiatul in brate. Noaptea nu vomita, dar ziua, aproape de fiecare data cand mananca, si intre mese, si apos si mai branzit, si in jet si fara jet. Sunt disperata: una la mana nu mi se pare normal sa vomite atata si la varsta asta (acum are 3 luni si 20 zile) si a doua la mana nu stiu daca laptele este destul de consistent daca se mai trezeste atata noaptea sa pape (de luat a luat bine in greutate).
Pediara mi-a zis ca vomita pt ca mananca cu pofta si daca a luat bine in greutate inseamna ca ii ajunge laptele. As vrea si eu insa sa doarma mai bine noaptea sa ma mai pot odihni si eu, iar cu voma stiam ca e posibil ca sistemul digestiv sa nu fie maturizat cum trebuie si ca exista niste picaturi.
Sfatuiti-ma si pe mine va rog, cele care va confruntati cu asa ceva.
Dariana si Darius (30.07.2006)
adelapop spune:
mamanati vreau si eu sa vad pozele
ma ajuti??? ma duce catre alte albume iar numele tau nu are nici o poza in el ![]()
adelapop spune:
stefania si eu ii citesc povesti - de cand era micutza
nu intelege nimic deocamdata si daca este prea mare povestea isi pierde rabdarea si incepe sa planga
am uitat sa spun ca si noi ne pupacim (adica eu pe ea) si ii place foarte foarte mult
se rasfata si rade in hohote cand o pup pe ambii obraji usor asa cu multa dragsote 
stefania cum ti-ai dat seama ca nu mai ai lapte???? nu se mai satura pitica si plangea sau nu se intareau sanii???
despre faza cu subtul cate 5 minute la o masa stiti ceva?
quote:
Originally posted by mamaluidavid
Mia sa ii fie de bine micutei crestine.
Adelapop eu una am renuntat la alaptat pt ca nu mai faceam fata,pana la 3 luni am alaptat exclusiv dupa care cerintele au crescut dar productia nu prea,am introdus completare treptat pana cand sanii au secat apropae complet,ii dadeam sa suga doar 1 data pe zi pentru anticorpi.Din pacate am racit si am preferat sa opersc de tot alaptatul ca sa pot lua medicamente sa treaca raceala cat mai repede sa nu o ia si bebelina.
Despre cum ne jucam,cu jucarii,baby gym, zornaitori ,maimutoi ,pupacit ,asta ii place cel mai mult,iarasi ce ii place mult e sa vorbesc cu ea asa ca am inceput sa ii citesc povesti si e tare incantata,sta foarte atenta. Cam astea sunt activitatile noastre.
Stefania,mami de David si Patricia
oanaalex spune:
Adelapop noi suntem in categoria care nu prea am alaptat pt ca nu am avut. Dupa chinuri abia am reusit la o saptamana jumatate sa scot ceva colostru si pe urma a urmat lapticul, care nu a fost suficient. Nu am avut niciodata mai mult de 60 ml si la fiecare masa ii dadeam supliment pt ca nu se satura. Dupa 2 sapt am inceput sa am din ce in ce mai putin plus ca faceam diaree tot a doua zi, asa ca am renuntat. Eu nu am sanii mici dar se pare ca nu a fost sa fie. Nu stiu daca e de vina si faptul ca am nascut greu si in final cu cezariana dar mi-as fi dorit sa pot si eu alpta macar 3 luni
.
Fetelor aveti niste pirsicute..... ce mai, fara cuvinte. Sa va traiasca!
Oana si bb Alex(05.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana2002it/album?.dir=/f594re2
SimonaU spune:
Dariana, raspuns tot eu. Sa nu va luati de mine daca vi se pare ca incerc sa fac pe desteapta
, dar na, cu doi copii m-am lovit si eu de destul de multe probleme.
Eu sunt convinsa ca se satura cu laptele tau si nu de asta se trezeste noaptea caci cum ai spus si tu nici nu suge mult. Precis il deranjeaza ceva! Pot sa fie si dintii - unii copii au probleme cu o luna, doua inainte de aparitia lor. Sau nu stie sa adoarma la loc. Daca nu adoarme singur seara (am mai zis eu pe aici), atunci dupa fiecare ciclu de somn are nevoie de acelasi lucru care l-a dormit seara ca sa doarma in continuare (suzeta, san, etc). Desigur sunt si mamici norocoase cu copii care dorm toata noaptea idniferent cum adorm, dar nu stiu de ce nu m-am priceput sa fac si eu niste copii de astia 
Tin pumnii sa rezisti cat mai mult pe baricade 
Simona cu Rares (07.12.2001) si Mara Ilinca (24.07.2006)
Ancutex spune:
Eu am nascut prin cezariana, am sanii f mici, dar cu toate astea am avut din prima clipa laptic din belsug. Bebelina mea mananca san exclusiv si in general ziua manaca mai des, cam la 2 ore in functie si de programul de somn. A luat bine in greutate, dar totusi in luna a 3-a mai putin decat pana atunci. Vedem cum creste in continuare si o sa luam decizia potrivita - supliment / diversificare, oricum nu ma grabesc. Si minunea mea s-a obisnuit sa adoarma la titi si seara si in timpul zilei (exceptand cand iesim la plimbare). Cand e somnoroasa devine irascibila, nu o mai intereseaza nici o jucarie nimic si o pun la sanul mai gol sa adoarma.
Foarte dragute toate piersicutele!
Eu sunt f lenesa inca nu am pus poze, dar promit sa trimit pe adresa comuna.