Piureul de legume
In zilele in care fac mai mult piure de legume (cu carne sau galbenus)pot sa-l pastrez la congelator pt ziua urmatoare?
Pina acum surplusul il aruncam si ma gindesc ca poate exista o solutie sa-l folosesc, dat fiind ca Horia nu mai este asa micut, astazi implineste 8 luni.
In cartea "Mama si copilul" scrie ca poti sa-l pastrezi la congelator cu conditia sa-l bagi imediat si sa nu-l dezgheti decit inainte de consumare (si o singura data). Voi cum procedati? Cum va gospodariti?
De asemenea,ficatelul de pasare il cumpar proaspat si-l portionez pt citeva zile bagindu-l la congelator.Oare cit timp pot sa-l utilizez fara teama ca s-a invechit?
Ligia si bb Horia (8 luni)
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Eu le-am facut tot timpul copiilor supita pentru 2 zile. Iarna chiar si pentru trei. Eu nu am congelat supa cu legume, ci doar am pus-o la frigider.
De exemplu, prietena mea, ii facea copilului pentru o saptmana si punea portiile in congelator.
Ficatelul, de obicei, il iau de la cineva de la tara. Daca este in cantitate mai mare, il tin la congelator si 2-3 saptamani. Mai mutl nu, pentru ca se consuma repede.
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
dori spune:
Matei are 9 luni si eu de cand avea 7 luni ii fac supa pentru doua zile, iar a doua zi dau supa in fiert. Stiu ca se pierd din vitamine, dar asta este. Nu pot sa ii gatesc chiar in fiecare zi. Dar piure nu ii fac decat pentru o zi.
Si carne cumpar pentru o saptamana sau doua si o congelez.
Marianar spune:
De cand am inceput sa-i dau supa si piure de legume pregatesc papica pentru doua zile si o pastrez in frigider si nu am avut probleme din cauza asta. Sa gatesti in fiecare zi...mai avem si altceva de facut. Cred ca e bine o data la doua zile. Parerea mea.
Pupici
Marianar spune:
Noi papam carne numai de gaina, contine mai putin acid uric. Carnea de pui are mai mult acid uric iar bb poate face usor alergie. Asa ne-a recomandat medicul cel putin pana la 1 an.
hi_lara spune:
Sunt insitenta fiindca nu stiu cum sa procedez.
Spre exemplu, ieri, am avut piure de legume cu carnita.Astazi fiind zi de ousor...voi prepara un alt piure.Deci cel de ieri care are deja carne nu-l pot da decit miine. In conditiile astea, nu cred ca este bine sa-l tin la frigider ci la congelator...mai ales ca vine vara si posibilitatea de alterare este mult mai mare.
Sa inteleg ca este mai bine sa fierb legume pt mai multe zile si sa le pasez in fiecare zi adaugind ce este necesar.Bun la asta m-am gindit; dar oricum sunt nevoita sa pun in blender mai mult decit maninca el la o portie. Astfel, ajung la problema initiala ...surplusul de piure (gata facut) care urmeaza sa fie dat peste 2 zile.
Am uitat sa va spun ca supa nu bea Horia.II dau doar piureul de legume dupa care ii dau sa suga cit mai vrea el.Asa ne-am obisnuit. O fi bine?
Ligia si bb Horia
adi69 spune:
Pieptul de pui il fierb tot o data si fac portii de o papica pe care le congelez.Legume fierb in fiecare zi tot ptr o portie.Am grija sa nu fac mult,imi ramane doar daca nu prea vrea sa pape si daca ramane ,amestec cu leguma sau legumele de a doua zi ( din care pun mai putine)
Nu stiu daca ati inteles.
Copilul meu papa intr-o zi cartofel cu carnita, iar daca nu papa tot,a doua zi are cartofel cu carnita si broccoli(de ex.)
Asa nu papa doua zile la fel si nu se plictiseste de aceleasi feluri de papa.
Supa o fac si pentru noi si ei ii dau sa manance numai doua zile din ea.
Dia si bebe Rucsi
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by hi_lara
Sunt insitenta fiindca nu stiu cum sa procedez.
Spre exemplu, ieri, am avut piure de legume cu carnita.Astazi fiind zi de ousor...voi prepara un alt piure.Deci cel de ieri care are deja carne nu-l pot da decit miine. In conditiile astea, nu cred ca este bine sa-l tin la frigider ci la congelator...mai ales ca vine vara si posibilitatea de alterare este mult mai mare.
Sa inteleg ca este mai bine sa fierb legume pt mai multe zile si sa le pasez in fiecare zi adaugind ce este necesar.Bun la asta m-am gindit; dar oricum sunt nevoita sa pun in blender mai mult decit maninca el la o portie. Astfel, ajung la problema initiala ...surplusul de piure (gata facut) care urmeaza sa fie dat peste 2 zile.
Am uitat sa va spun ca supa nu bea Horia.II dau doar piureul de legume dupa care ii dau sa suga cit mai vrea el.Asa ne-am obisnuit. O fi bine?
Ligia si bb Horia
Pai, daca tot nu bea supa, da-i legumele pasate din supa de ieri cu ousor... Nu-i mai simplu asa?
Nici ai mei nu beau supa. Cand erau mici, mai mancau, acum nu.
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
mamica dulce spune:
nu stiu cum se intampla ca la toate subiectele cu mancare pe care le gasesc..sar si eu cu o intrebare da n-am bafta,ca se plictiseste lumea de subiect
Ok..mai incerc o data,ca asa mi.s io mai pisaloaga
baiatul meu are aproape 6 luni,vreo 10 kile,poate 11,73 de cm si ii dau sa pape numai din borcanele si pireu de fructe ,tot cumparat,de 3 ori pe zi.Mai papa vreo jumate de litru de lapte si suc la fel,plus un iartel aproape zilnic.El e super bine dar eu nu prea sunt sigura....ar trebui sa.i dau supita,carnita,out??vitamine ii dau doar pt dinti...va rog spuneti.mi si mie asa ca sa ma simt mai impacata.
sanatate si pohta buna la bebelusi!!
dori spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
nu stiu cum se intampla ca la toate subiectele cu mancare pe care le gasesc..sar si eu cu o intrebare da n-am bafta,ca se plictiseste lumea de subiect
Ok..mai incerc o data,ca asa mi.s io mai pisaloaga
baiatul meu are aproape 6 luni,vreo 10 kile,poate 11,73 de cm si ii dau sa pape numai din borcanele si pireu de fructe ,tot cumparat,de 3 ori pe zi.Mai papa vreo jumate de litru de lapte si suc la fel,plus un iartel aproape zilnic.El e super bine dar eu nu prea sunt sigura....ar trebui sa.i dau supita,carnita,out??vitamine ii dau doar pt dinti...va rog spuneti.mi si mie asa ca sa ma simt mai impacata.
sanatate si pohta buna la bebelusi!!
Anca, sa iti traiasca voinicutul. Daca ii dai mancare din borcanase nu e neaparat nevoie sa ii dai si supa sau altceva. Sunt borcanase si cu mancare cu carne - presupun ca ii dai, si in general mancarea din borcane e imbogatita cu vitamine si fier. Daca vrei poti sa ii dai in plus de doua ori pe saptamana galbenus de ou, pe care sa il amesteci in piure. Incepi cu cate un sfert de galbenus, dupa aceea jumatate s.a.m.d. Eu lui Matei i-am dat galbenus dupa sapte luni, dar stiu ca sunt mamici care au inceput mai devreme.
Va doresc numai bine,
tinatache spune:
Pai in piureurile de legume nu este si carne? Vezi ca sunt alea pe care scrie pt peste 4 luni, poti sa-i dai linistita de pui, curcan, peste. Cu oul nu ne-am omorat nici noi, ficatel nu i-am dat niciodata. Acuma mananca cu noi la masa si cum noi mancam destul de des oua ii mai scap si ei cate o bucatica.
Daca vrei sa-i dai out ia piure fara carne si amesteca 1 data pe sapt cate un galbenus fiert.
Cristina, mamica cu burtica