Piureul de legume

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Supa de legume sau crema de legume se poate tine la frigider maximum 24 de ore. A 2-a zi, dupa ce o scoti de la frigider, trebuie sa o dai in clocot un pic pt. a distruge eventualii germeni. Galbenusul de ou este bine sa fie dat in amestec cu pireul de cartofi. Amidonul din cartofi creste absortia proteinei din ou si a fierului. Pireul de cartofi nu poate fi pastrat pt. a 2-a zi. Trebuie preparat in aceeasi zi, in care va fi mancat. Ficatul de pasare il tin, si eu, portionat la congelator, cateva saptamani. Pe eticheta scrie ce garantie are produsul, oricum. Dar mai scrie si, ca, nu poate fi recongelat. Trebuie consumat tot dupa decongelare.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

nu stiu cum se intampla ca la toate subiectele cu mancare pe care le gasesc..sar si eu cu o intrebare da n-am bafta,ca se plictiseste lumea de subiect
Ok..mai incerc o data,ca asa mi.s io mai pisaloaga
baiatul meu are aproape 6 luni,vreo 10 kile,poate 11,73 de cm si ii dau sa pape numai din borcanele si pireu de fructe ,tot cumparat,de 3 ori pe zi.Mai papa vreo jumate de litru de lapte si suc la fel,plus un iartel aproape zilnic.El e super bine dar eu nu prea sunt sigura....ar trebui sa.i dau supita,carnita,out??vitamine ii dau doar pt dinti...va rog spuneti.mi si mie asa ca sa ma simt mai impacata.
sanatate si pohta buna la bebelusi!!



Draga Ancuta ,si eu îi dau Annei mincare din borcanele,dar din cind in cind mai fac un pireu de cartofi cu un pic de carne de pasare fiarta,sau supa cu taitei in care pun morcov,telina si un pic de carne(morcovul,telina si carnea le toc in blender)si un pic de pîinica.Cind maninca supa sau pireu de cartofi la prinz nu îi mai dau borcanelul cu fructe,pentru ca in general cantitatea pe care o prepar este aproximativ cit un borcanel de legume+un borcanel de fructe.ïi dau sa bea un pic de apa sau suc de portocale amestecat cu apa .
Dupa masa maninca iaurt cu fructe pt copii bledina sau nestle,sau fructe :para, mar ,piersica,banana (crude ,dar facute pireu)si un biscuit pt bebelusi.
Pupici,Corina si Anna

Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu fac supica pentru 2 zile de cand avea cam 8 luni. Iar carnita (pui, muschiulet de vita si ficatel) cumpar proaspata si o portionez si o pastrez in congelator. Nu o dezghet decat inainte de folosire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Mai fetelor, voi sunteti mame eroine. Eu in viata mea nu am gatit in fiecare zi. Eu ii pregatesc lui bebe piure de legume cu carne si dupa ce le pasez cu blender-ul le pun frumos in borcanase si le bag la congelator cat sunt inca calde. Fac mancare o data pe saptamana si in fiecare zi ii scot lui bebe un borcanel de la congelator si il dau sa manance.
Acum are copilul aproape un an si jumatate dar nu a avut niciodata alergie sau altceva de la mancare.
Supa nu o bag la congelator, dar nici nu ii dau mai mult de 3 zile sa manance din ea.
Ficatelul de pui il cumpar proaspat, il fierb, il portionez si il tin la congelator pana la 3 saptamani maximum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Mai fetelor, eu nu le-am congelat niciodata mancarea copiilor. Pireul il fac de fiecare data cand le dau, ficat iau o punguta si o fac pe toata si mancam si noi,pui le dau cand mancam si noi, peste la fel, supa le dau doua zile din ea, iar oul il pregatesc pe loc. Oricum nici noi nu suntem adeptii mancarii pentru o saptamana si vreau ca fetele sa inceapa sa aiba acelasi meniu cu noi.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Noi in general ii facem papica lui Bogdanel odata la doua zile. Se mai intampla sa fie si mai des, in functzie de situatzie. Deci odata la doua zile, ce ramane e pastrat la frigider. Carnea o cumparam proaspata si o punem portzionata la congelator.

Ruxi

Mergi la inceput